De Sims 4 Review - Wellnessdag


Wellnessdag is het tweede game pack voor De Sims 4 en is op 14 juli 2015 uitgekomen. Deze game pack is alleen als download via Origin te verkrijgen met een advies prijs van 19,99 euro.Wellnessdag heeft alles te maken met ontspanning, massages, yoga en nog veel meer.


Origin tekst

Trakteer je Sims op een dag vol verwennerij met De Sims™ 4 Wellnessdag. Bezoek de gloednieuwe Perfect in Balans Spa voor een verkwikkende massage, of werk aan je innerlijke wellness door aan yoga te doen. Stap na een ontspannen sessie in het modderbad de sauna binnen om de dagelijkse stress van je af te spoelen. Met tal van nieuwe voorwerpen en decoraties kun je het huis van je Sims in een oase van rust en comfort veranderen.

BELANGRIJKSTE ONDERDELEN

Gloednieuwe locatie:
Perfect in Balans Spa. Deze gloednieuwe locatie biedt een kalme en ontspannen sfeer, gevuld met activiteiten en voorzieningen die zelfs de meest gestreste Sim nieuwe energie geven. Kies uit vier kant-en-klare spalocaties of bouw er zelf een.

Concentreer je op wellness.
Met de nieuwe wellnessvaardigheid kunnen Sims meester van hun geest, lichaam en emoties worden. Doe voldoende aan yoga en meditatie en je ontgrendelt het geheim naar verheffing en teleportatie!

Massage. Stoom. Relax.
Van reflexologie tot steenmassage, je Sims kunnen nu tal van massages geven en ontvangen die meerdere voordelen bieden. Ontspan in de gloednieuwe sauna terwijl ondeugende Sims een stinkend geintje of twee uithalen.

Ga voor comfort.
Moeiteloze kapsels! Casual loungekleding! Je hoeft stijl niet in te leveren op comfort, maar het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat je Sims ‘loungekleding’ tot hun dagelijkse kloffie maken…

Breng Zen in je huis.
Voeg een modderbad toe en installeer een stoomcabine voor dagelijks gebruik. Haal alle ontspannende voorzieningen en meubels naar het huis van je Sims zodat ze nooit meer een voet buiten de deur willen zetten!


Officiële EA screens


Creëer een Sim = CES

In De Sims 4 Wellnessdag zijn in totaal 55 items toegevoegd aan CES. De items zien er kleurrijk en mooi afgewerkt uit. De kleding is vooral gericht voor ontspanning maar ook voor het sporten is er nieuwe kleding aanwezig. Voor vrouwen zijn er 5 nieuwe kapsels toegevoegd en voor mannen 3 kapsels. Persoonlijk vind ik het jammer dat er geen nieuwe kapsels voor kinderen bij gekomen zijn. Daarnaast zijn er ook niet veel accessoires toegevoegd behalve een horloge voor mannen en vrouwen en de handdoek voor het hoofd van je Sims. Maar dat neemt niet weg dat de items die wel toegevoegd zijn erg bruikbaar zijn om lekker te gaan ontspannen bij de Spa of gewoon thuis.


Koop – Bouwmodus

Bij de koop-bouw modus zijn maar liefst 122 items toegevoegd aan Wellnessdag! Wat mij meteen opvalt is dat de meeste items erg modern zijn maar toch bij verschillende stijlen passen. Tussen al deze items zijn ook 2 aquariums toegevoegd. Waar je maximaal 6 vissen in kunt doen. Dit kunnen vissen zijn die je zelf gevangen hebt of je Sims kunnen de vissen kopen bij het aquarium zelf. Er is ook een wierookhouder toegevoegd die je kunt gebruiken met 6 verschillende geuren. Sommige geuren zullen ook invloed hebben op de gemoedstoestand van je Sims. Er zijn ook items toegevoegd om de vaardigheden van je Sims te verhogen. Zoals Fitness en Wellness vaardigheid.


Ingerichte Ruimtes

Ook bij Wellnessdag zijn ingerichte ruimtes toegevoegd. Dit keer zijn het er zelf 9 stuks! In deze ruimtes zijn de nieuwe items uit de koop-bouw modus verwerkt. Vind je bouwen niet zo leuk of heb je er even geen zin in? Dan zijn deze ingerichte ruimtes zeker een aanwinst om het huis van je Sims aan te passen. Natuurlijk zijn de ruimtes ook te gebruiken als je een eigen Spa wilt gaan maken. De 9 ruimtes zijn verdeeld in:
1 x keuken – 1 x badkamer – 1 x woonkamer – 1 x tuin – 1 x privé yoga ruimte – 2 x sauna’s – 1 x massage ruimte – 1 x sport ruimte.


Nieuwe Locaties

Als je De Sims 4 Wellness geïnstalleerd hebt dan zullen er 4 nieuwe locaties aan je bibliotheek toegevoegd worden. Waarvan 1 sportschool en 3 Spa’s. Er is 1 Spa als yogastudio is ingericht. De locaties zien er mooi uit en passen ook zeker in elke wereld. Wil je meteen kunnen genieten van een Spa dan raad ik zeker aan om een van deze locaties te plaatsen. De locaties zijn wel vrij simpel ingedeeld ondanks dat alles er mooi uit ziet. Als je van meer items houdt in de Spa dan raad ik je aan om een eigen Spa te bouwen. Ook kinderen zijn welkom in de Spa. Helaas kunnen zij niet van alles gebruik maken maar wel van de sauna. Kinderen kunnen ook een modder of schuimbad nemen. Zodra Sims uit de wereld aankomen bij een spa zullen zij zich meteen omkleden. Dit kunnen je eigen Sims ook doen bij de aanwezige kleedkamers. Je kunt er voor kiezen om je Sim een badjas aan te laten doen of een handdoek om doen. Daarna is het alleen nog maar genieten voor je Sims.


Gameplay – Ontspannen

De gameplay in Wellnessdag is erg gericht op het ontspannen van je Sims. Zo kunnen je Sims gaan mediteren, naar de sauna, yoga uit oefenen en natuurlijk van een overheerlijke massage genieten of deze geven aan andere Sims. De Wellnessvaardigheid is te verhogen door boeken te lezen maar ook door de vaardigheden te doen. Zo leert je Sim nieuwe yoga poses, nieuwe recepten en verschillende massage types. Als je Sim op niveau 7 is van de Wellnessvaardigheid kan hij/zij ook teleporteren tijdens het zweven naar (openbare) kavels.

Mediteren
Mediteren kun je thuis doen of op een openbare kavel. Er zijn 2 verschillende krukjes te koop waar je Sim(s) gebruik van kunnen maken. Als je Sim mediteert kan jouw Sim daar ook voordelen uit halen zoals het verhogen van een andere vaardigheid, betere relaties met andere Sims en beter functioneren op school en werk. Ook zullen je Sims positieve gemoedstoestanden krijgen van het mediteren. Mediteren is voor je Sim heerlijk om tot rust te komen maar niet erg spannend om naar te kijken. De animatie is wel erg mooi gemaakt.

Yoga
Sims kunnen nu ook yoga uit oefenen. Dit kan thuis door yogamatten te kopen of door naar een Spa te gaan en dan een les te volgen tegen betaling. Er zijn 3 verschillende soorten lessen die je Sims kunnen volgen. Zoals brein boosten, gedachten concentreren en energie centreren. Yoga is voor je Sims niet alleen goed voor hun innerlijke rust maar het maakt je Sim ook gespierder, slanker en het zorgt voor plezier. Door het volgen van een les verbeterd je sim natuurlijk de Wellnessvaardigheid maar zullen zij ook krachtige gemoedstoestanden krijgen. Als je Sim beginneling is in de Yoga dan levert dit vaak erg leuke beelden op. Dit komt omdat bijvoorbeeld een pose dan nog te moeilijk kan zijn waardoor je Sim zijn/haar evenwicht niet kan houden. De yogalessen zijn erg leuk om naar te kijken en andere Sims die rondlopen in de Spa zullen ook mee doen aan een les. Je zult meteen zien dat er een verschil in niveau is.

Massages
Als je Sims zin hebben in een massage kunnen zij eerst een keuze maken uit de massagestoel of massagetafel. Beide bieden andere massages aan. Kiest je Sim voor de massagestoel dan kunt je Sim een hand of voet massage nemen. Gaat je Sim voor de massagetafel dan zijn er 8 verschillende soorten massages waar je Sim uit kan kiezen. Zoals een sportmassage, diepweefselmassage of zelfs een vruchtbaarheidsmassage. Elk soort massage heeft een andere invloed op je Sim. Zo zorgt een sportmassage bijvoorbeeld ervoor dat je Sim energiek wordt en klaar is om te gaan sporten. Een stoelmassage kan alleen worden gedaan in een Spa of sportschool maar wilt je Sim thuis genieten van de massagetafel dan is het mogelijk om een massagetherapeut in te huren zodat je Sim alsnog kan genieten van een heerlijke massage. Het is ook mogelijk dat jouw Sim een massage geeft aan andere Sims die bijvoorbeeld op bezoek komen op jou thuis kavel. Ook hiervan zien de animaties er goed afgewerkt uit en zie je je Sims duidelijk genieten van een massage.

Sauna
Als je een Spa bezoekt mag de sauna natuurlijk niet ontbreken! Zodra je Sim naar de sauna toe gaat zal je Sim automatisch een handdoek omdoen. In de sauna kan je Sim genieten als hij of zij alleen is en als er andere Sims zijn kun je ook gezellig kletsen. Daarnaast is de sauna een nieuwe Ojaa plek geworden. Maar als je in een Spa bent heb je niet veel privacy en zal er weinig van terecht komen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een sauna thuis te plaatsen. Je kunt dan kiezen uit 2 verschillende soorten sauna’s, een houten of een moderne versie. Let er wel op dat als je Sim te lang in de sauna verblijft je Sim kan komen te overlijden door de hitte!

Modderbad en Schuimbaden
Sims kunnen ook genieten van een modderbad. Als je Sim gebruikt van van een modderbad zal je Sim ook een maskertje op doen en komkommer op de ogen. Dan is het alleen nog maar genieten voor je Sim. Naast een modderbad zijn er ook schuimbaden. Er zijn 5 verschillende geuren voor een schuimbad en alle geuren hebben een verschillende invloed op je Sim. Er zijn een aantal baden die je kunt aanschaffen voor thuis die ook deze opties hebben. Kinderen kunnen ook gebruik maken van een modderbad of een schuimbad.


Conclusie Lacuna

Wellnessdag is een hele leuke game pack. Deze game pack is geheel gericht op ontspannen. Er is heel veel toegevoegd aan CES, alleen voor kinderen is er helaas naar mijn mening weer te weinig toegevoegd. Ook de bouw-koop modus heeft flink wat items erbij gekregen. Deze items zijn ook te gebruiken voor andere kavels. Alle animaties die in deze game pack zitten zijn erg leuk en ook goed afgewerkt. Ook kloppen de animaties vaak zoals het in het echte leven ook zal gaan. Je ziet je Sims overduidelijk ontspannen. De 4 locaties die zijn toegevoegd zijn erg fijn voor als je geen bouwer bent of gewoon meteen wilt spelen. De game play is erg uit gebreid en levert vaak ook erg leuke momenten. Is Wellness nou niet echt jou ding? Dan zou je dit pakket aan je voorbij kunnen laten gaan. Maar wat mij betreft is het zeker een aanrader!


Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •