De Sims 4 Review - Achtertuin Accessoires

Geschreven door Froos en met toestemming geplaatst.

De Sims 4 Achtertuin Accessoires is het achtste accessoirepakket van De Sims 4 en voegt nieuwe voorwerpen voor jouw tuin toe. Beleef veel plezier met de nieuwe waterglijbaan en geniet van de mooie klanken van de nieuwe windgongen (of de buren daar blij mee zijn?!) Er is een nieuwe vogelvoederplek waarmee je de mooiste merels, mussen en vinken kan lokken. Ook is er fleurige nieuwe kleding en zijn er nieuwe kapsels toegevoegd. Ontdek alles wat dit pakket heeft te bieden in deze De Sims 4 Achtertuin Accessoires Review. Te koop via Origin voor 9,99 euro.


Origin tekst

Geef je Sims een achtertuin om van te genieten met De Sims™ 4 Achtertuin Accessoires! Zet een grappige waterglijbaan en kleurrijke nieuwe voorwerpen neer. Trek comfortabele kleding aan en zorg dat je voldoende limonade op voorraad hebt.

BELANGRIJKSTE ONDERDELEN

Waterpret.
Laat je Sims afkoelen en de blits maken op twee gloednieuwe waterglijbanen. Voer tal van tricks uit voor je publiek zoals door de kaken van een haai glijden. Voeg dan een klein beetje zeep toe want alles is leuker met bubbels!

Richt de tuin in.
Voeg een persoonlijk tintje toe met decoratieve lampjes en een aantal plantenpotten. Geef je Sims en gasten een geweldige plek om door te brengen met vrolijke patiomeubels. En vergeet niet om wat windgongen of een vogelhuisje toe te voegen om het plaatje helemaal af te maken.

Lounge in nonchalante kleding.
Het is weer tijd voor leuke nieuwe mode. Je Sims kunnen echt relaxen met te gekke kapsels die er geweldig uitzien tijdens het nippen van ijsthee!


Officiële EA screens


Creëer een Sim = CES

Kapsels –  5 voor vrouwen, 3 voor mannen, 3 voor meisjes (kind) en 2 voor jongens (kind)  
Outfit – 8 voor vrouwen, 5 voor mannen, 4 voor meisjes (kind) en 4 voor jongens (kind)
Schoenen – 1 voor vrouwen.

Kapsels
Het accessoires pakket brengt 3 nieuwe kapsels met zich mee die zowel door mannen als vrouwen kan worden gedragen. Vreemd vind ik dat het dreadlockskapsel twee varianten heeft. Een lichte en een donkere, dus eigenlijk zijn er maar twee nieuwe unisex kapsels. De dames krijgen nog twee extra nieuwe kapsels, maar deze zijn beide precies hetzelfde. Het verschil is dat één daarvan highlights heeft. Aan de kinderen is ook gedacht. Meisjes krijgen 3 nieuwe kapsels, ook hier is weer een versie met highlights. De jongetjes kunnen de highlights ook gebruiken.

Kleding
De kleding uit dit accessoires pakket viel mij meteen op door het zomerse karakter en de fleurige prints. Helaas zul je er niet veel nieuwe kledingstijlen in vinden. Het meeste kennen we al uit de basisgame. De nieuwe kleding moet het vooral hebben van de vrolijke kleuren en de fleurige prints waardoor er gelukkig nog genoeg variatie mee mogelijk is. De mannen krijgen twee vrijwel effen shirtjes. De dames worden nog eens verwend met een paar nieuwe hakken.


Koop – Bouwmodus

De naam van dit pakket ‘achtertuin accessoires’ maakt het in de bouw- en koopmodus helemaal waar. Met maar liefst 40 nieuwe items kun je je achtertuin helemaal zomers inrichten.

Nieuwe voorwerpen en decoratie
In het pakket zit een tuinset bestaande uit een bank, twee soorten stoelen, drie eettafels en nog drie overige (bijzet)tafels. Veel is het niet, maar je hebt weer lekker veel kleur- en motiefjeskeuze zowel in de houtkeuze als ook in de stofkeuze! Voldoende variatie dus. Voor het eerst in de Sims4 zijn er tafels waar je met zes Sims aan kan zitten.

Buiten de tuinset om tref je in de koopmodus ook nog veel decoratie en planten aan. Die zijn eventueel ook prima binnen te gebruiken. Net als in CES zijn de kleuren in de bouw- koopmodus ook weer lekker fel, vrolijk en kleurrijk.

Gameplay objecten
Achtertuin accessoires verrast ons met maar liefst 4 nieuwe gameplay objecten, en dat is best veel dan wat we de afgelopen tijd van de accessoires pakketen gewend waren. De 4 nieuwe gameplay objecten zijn: windgong van windemere, veugelers vogelvoeder, zomerdrankjesdienblad en de waterglijbaan van gazonnig.

Windgong

Van de windgong zijn er 6 variatie’s: 3 versies voor aan het plafond en 3 versies voor aan de muur. De versies zijn: bamboe, aluminium en keramiek. Elk materiaal geeft weer hun eigen geluidje. Als je ingame met de camera langs zo’n windgong beweegt gaat het bewegen en maakt het geluid. Een Sim kan de toon van een windgong ook aanpassen. Veel stelt het niet voor, maar het is een leuke toevoeging.

Veugelers Vogelvoeder

Met de vogelvoeder kun je vogels lokken door er wat voedsel voor hen in te stoppen. Je Sim kan tijdens het voederen aangevallen worden door de vogels wat voor de emotie ‘boos’ kan zorgen. Ernaar kijken maakt je Sim dan weer ‘blij’. De vlieganimaties zijn erg mooi gedaan, maar als je inzoomt zie je dat de vogels niet zo heel veel details hebben en doorzichtig zijn. Dat is jammer, maar ondanks dat is de vogelvoederplaats een mooie sfeervolle toevoeging aan je tuin.

Zomerdrankjesdienblad

Het derde object is het Zomerdrankjesdienblad. Dit dienblad kun je vergelijken met een bar waar je sim nu drie verschillende drankjes kan mixen, namelijk: Citrusfris, Limonade en IJsthee. Het dienblad is te plaatsen op tafels, aanrechten en op de schoorsteenmantel. Een sim kan maximaal twee verschillende drankjes achter elkaar mixen. Dit voorwerp is niet spectaculair, maar past mooi in het thema van achtertuin accessoires.

Waterglijbaan

De waterglijbaan keek iedereen naar uit. Dit is dan ook meteen de grootste en meest spectaculairste gameplay object uit ‘achtertuin accessoires’. In dit pakket zitten twee verschillende waterglijbanen. Een simpele, en één met een grote haaienkop erop waar een waterval in verwerkt is. Beide glijbanen werken hetzelfde. Ze zijn wel lang van formaat dus er moet genoeg ruimte in de tuin vrij worden gemaakt om deze glijbaan te plaatsen. Je sims kunnen lekker over de glijbaan glijden en hierdoor werk je ook nog eens aan je fitnessvaardigheid. Naast ‘glijden’ kun je ook kiezen voor de optie ‘kunstig glijden’. Als je sim de kunstjes goed uitvoert krijgt hij/zij de emotie Zelfverzekerd, maar als het kunstje fout gaat zal je sim zich Beschaamd voelen. Ook kan je sim de waterglijbaan vullen met zeep waardoor de baan lekker schuimig wordt. Over een schuimige baan glijden maakt je sim weer Speels. Je kan tot 8 Sims de opdracht geven om de waterglijbaan te gebruiken. Ze zullen dan weer netjes in de rij aansluiten om 3 keer te gaan glijden. De waterglijbaan geeft een heerlijk zomerse sfeer aan je achtertuin.


Conclusie Froos

Toen het achtste accessoires pakket werd aangekondigd door EA als Achtertuin Accessoires werd ik wat huiverig. We hadden immers net ‘perfecte patio’ en ‘romantische tuin’ gehad. En nu komen ze weer met een tuin accessoires pakket. Maar Achtertuin Accessoires onderscheid zich gelukkig duidelijk van zijn vorige ‘tuin’ voorgangers. Het is vooral het zomerse gevoel wat dit pakket naar voren brengt. Dit komt door de vele kleurrijke patroontjes op de kleding, de vrolijke kleuren in de bouw- /koopmodus en natuurlijk het toppunt van dit pakket de waterglijbaan.

CES (creëer een sim) valt mij persoonlijk wat tegen. De meeste kleding lijkt regelrecht uit de basisgame te komen. Alleen met een ander patroontje en wat nieuwe kleuren. De vele prints waar je uit kan kiezen maakt het dan weer wat goed. De kapsels zijn ook niet echt vernieuwend. Drie van de acht haarstijlen hebben dubbele varianten waarvan eentje met en eentje zonder highlights is. En dan heb je nog die dreadlocks. De een is wat lichter dan de andere. Jammer.

De bouw- /koopmodus vind ik daarentegen stukken beter. De tuinmeubels en decoratie maken de naam Achtertuin Accessoires zeker waar. Door de vele kleuren die je kan gebruiken komt het zomerse gevoel in de tuin tot zijn recht. Maar om er nou zes windgongen in te stoppen? Het had ook wel met één voor aan het plafond en één voor aan de muur kunnen zijn. Verder vind ik de tafels voor 6 sims een mooie toevoeging en de vogelvoederplek is helemaal iets nieuws voor de Sims serie (alleen hadden de vogeltjes die komen snoepen wel iets beter uitgewerkt mogen worden).

Achtertuin Accessoires zorgt voor een mooie sfeervolle zomerse achtertuin. Je houdt er van of niet.


Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •