De Sims 4 Review - Aan het werk

Op 2 april 2015 kwam het eerste uitbreidingspakket voor De Sims 4 uit, genaamd Aan het werk. In deze uitbreiding zijn vele dingen toegevoegd, zoals 3 actieve beroepen, eigen winkels maken, nieuwe kleding en gameplay. Naast dit alles is er ook een nieuwe wereld toegevoegd Magnolia Promenade. En nieuwe vaardigheden mochten ook niet ontbreken. Aan het werk is o.a. via Origin verkrijgbaar met een advies prijs van €39,99.


Origin tekst

Jij bent de baas op de werkvloer
Jij bent de baas op de werkvloer in De Sims 4 Aan het Werk! Stuur jouw Sims direct aan terwijl ze aan het werk zijn en bepaal of ze op weg zijn naar een belangrijke promotie, of juist de boel op stelten zetten op het werk. Grijp in wanneer dat nodig is en red talloze levens als arts, maak je buren het leven zuur met ondeugende uitvindingen als wetenschapper of onderzoek plaatsen delict en los belangrijke zaken op als rechercheur. Als je liever je eigen baas bent, kun je zelfs jouw eigen bedrijf openen, aanpassen en beheren om zo misschien wel Simmiljonair te worden! Jij bepaalt hoe jouw Sims aan het werk gaan.

Zorg dat je een arts, rechercheur of wetenschapper wordt.
Bestuur jouw Sims op gloednieuwe carrièrelocaties en gebruik jouw analytisch vermogen om als wetenschapper knotsgekke uitvindingen te maken, kijk wat voor geheimen je kunt onthullen terwijl je als rechercheur een plaats delict onderzoekt, of ga als arts aan de slag om patiënten te behandelen, baby’s ter wereld te brengen of spoedoperaties uit te voeren.

Creëer unieke ondernemingen.
Jij bent de baas in je eigen bedrijf! Open de onderneming van je dromen; van je eigen bakkerij, kledingboetiek en kunstgalerie tot boekhandels en nog veel meer. Geef je zaak helemaal naar wens vorm binnen Bouwen en kijk hoe de Simdollars binnenstromen! Selecteer wat voor spullen je wilt verkopen, stuur je personeel op jouw manier aan en slijm bij klanten om je spullen te slijten.

Leer nieuwe vaardigheden.
Breng jouw Sims nieuwe vaardigheden bij, zodat ze nog meer unieke voorwerpen kunnen maken waarvan ze in De Sims 4 kunnen genieten. Neem de perfecte foto of bak en versier een heerlijke lekkernij met de nieuwe fotografie- en bakvaardigheden. Stal jouw creaties thuis uit, of verkoop ze om wat extra Simdollars te verdienen!

DE GAME DE SIMS 4 (LOS VERKRIJGBAAR) EN ALLE UPDATES VOOR DE GAME ZIJN VEREIST OM TE SPELEN.


Officiële EA screens


Creëer een Sim = CES

Er zijn vele nieuwe kledingstukken, kapsels, make-up en nog veel meer toegevoegd aan de uitbreiding Aan het werk. In totaal zijn het 166 items. Daarnaast kun je ook een Alien creëren. Alle items zijn in meerdere kleuren te verkrijgen. Je kunt ook kleding kiezen voor je personeel. Dit hoeft niet perse kleding van de uitbreiding te zijn. Je beschikt dan over de volledige CES. Omdat er zoveel is toegevoegd is kunnen je Sims weer goed voor de dag komen. De kleding voor de actieve beroepen zijn niet in CES te vinden om aan te kunnen trekken bij je gewone Sims. Deze zul je alleen zien als je Sims aan het werk gaan in 1 van de actieve beroepen. Wat wel opvalt is dat vele nieuwe items niks met de nieuwe beroepen te maken hebben die mee gekomen zijn met deze uitbreiding.


Koop – Bouwmodus

Ook de koopmodus is flink uitgebreid met vele items. De meeste items die toegevoegd zijn kunnen gebruikt worden om je eigen winkel te starten of het huis van jouw Sim meer decoratie geven. Zodra je op een winkelkavel bent zul je ook een nieuw tab vinden onder “Voorwerpen op Functie”. Het is mogelijk om elke winkel die jij zou willen te openen. Er zijn ook voorwerpen toegevoegd aan de andere categorieën, zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Wat ik jammer vind is dat je de kavels van de actieve beroepen niet kunt zien. En dus ook niet zomaar kunt bewerken. Je zal een Sim moeten aanmaken die dan arts, rechercheur of wetenschapper wordt. Dan kun je mee reizen naar de kavels en deze eventueel bewerken. Hiervoor heb je echter wel een cheat nodig om dit te kunnen doen. Aan de ene kant snap ik het wel maar aan de andere kant vind ik het heel erg jammer omdat het bouwen van een eigen kavel toch iets lastiger word gemaakt op deze manier.


Ingerichte Ruimtes

Ook in de uitbreiding Aan het werk zijn er ingerichte ruimtes beschikbaar. Er zijn 4 ruimtes vrij te gebruiken en 3 ruimtes die bij de actieve beroepen horen. Deze kun je vrijspelen door de top van een actieve beroep te halen.


Magnolia Promenade

De nieuwe wereld Magnolia Promenade is toegevoegd aan de uitbreiding Aan het werk. Het valt meteen op als je De Sims 4 voor het eerst opstart na het installeren van deze uitbreiding.

Wat meteen opviel aan deze nieuwe wereld was dat er maar 4 kavels zijn. Daarvan zijn er 3 kavels al gevuld met winkels en 1 kavel is vrij om te bouwen. Natuurlijk heb je de mogelijkheid om de huidige kavels te verbouwen of te verwijderen. Wat ik wel een groot voordeel vind is dat je een winkel niet perse in Magnolia Promenade hoeft te maken. Je kunt in alle werelden winkels bouwen. De nieuwe wereld ziet er heel mooi uit maar doordat het zo klein is nog valt er weinig te beleven. Je Sims kunnen er naast het winkelen heen gaan met hun kinderen, vissen en/of eten in het park.


Actieve Beroepen

Er zijn 3 actieve beroepen toegevoegd aan de uitbreiding Aan het werk van De Sims 4. Hierbij is het ook mogelijk om mee te gaan met jouw Sim naar hun werk toe. Er zijn 3 unieke locaties die zoals eerder vermeld alleen bezocht kunnen worden als je Sims aan het werk gaan. Het ziekenhuis kan echter ook bezocht worden als jouw Sim gaat bevallen. Dat is een kleine uitzondering.

Dokter

Als je Sims als dokter aan de slag gaat begin je altijd met de makkelijke taken zoals schoonmaken, bedden opmaken en patiënten eten brengen. Hoe hoger je in niveau komt hoe meer je Sim mag gaan doen. Zo krijgt je Sim ook afwisseling in zijn/haar werk door op huis bezoek te gaan, reageren op nood gevallen en operaties uitvoeren. Als jou Sim hoog genoeg is kan hij/zij zelfs het geslacht van een baby bepalen. Dit actieve beroep is erg leuk om uit te voeren, echter heb je niet altijd de tijd om alle patiënten te helpen en deze zullen het ziekenhuis dan ook weer verlaten.

Rechercheur

Je Sims kunnen ook als rechercheur aan de slag. Ook bij dit beroep is het zo dat je met de makkelijke taken begint. Je kunt de criminelen registeren door mugshots te maken, vinger afdrukken nemen en fouilleren. En je kunt op patrouille gaan. Het leuke aan dit beroep is dat je kunt kiezen of je Sim een goede of slechte agent wordt. Daar zijn ook verschillende opties voor beschikbaar. Wat ik wel ondervond tijden het spelen van dit beroep is dat je steeds naar andere plekken moet gaan. Dit zorgt voor vele laadschermen. Dat is zeker een min punt want je zal toch echt naar de plaats delict moeten gaan om bewijs te verzamelen of om een verdachte op te pakken.

Wetenschapper

Als laatste actief beroep heb je die van de wetenschapper. Als wetenschapper is het heel belangrijk dat je uitvindingen ontdekt en deze ook maakt. Als je kennis wilt maken met de buitenaardse wezens is het zeker een aanrader om dit beroep te kiezen. Jouw Sim kan ook serums maken en met deze serums heb je de mogelijkheid om deze te laten testen door familie leden, vrienden of collega’s. Hiermee kun je andere Sims pesten of te grazen nemen. Als je Sim een uitvinden aan het ontdekken is zal je een lampje boven zijn/haar hoofd zien. Als deze helemaal gevuld is kun je de uitvinden terug vinden in hun werkboek. Als je Sim hoog genoeg is in zijn/haar carrière kunnen zij de planeet Sixam gaan bezoeken. Hier wonen de buitenaardse wezens.


Gameplay

Winkels

Wat ik persoonlijk een leuke toevoeging van deze uitbreiding van De Sims 4 vinden is het starten van je eigen winkel. Zoek een kavel uit die jij wilt gaan bewerken en zet deze om naar een winkel. Start daar bijvoorbeeld een mode zaak, bakkerij, computer winkel of wat je maar leuk vind om te doen. Het beheren van een eigen winkel kun je ook als een beroep zien want aan het werk moet je zeker. Je kunt ervoor kiezen om spullen uit de koop/bouwmodus te gaan verkopen maar je kunt er ook voor kiezen om eigen gemaakte spullen te verkopen. Het enige nadeel is dat je geen winkel aan huis kunt beginnen. Dat kun je oplossen door een heel goedkoop huisje te kopen en op een andere kavel een winkel/huis te maken. Deze kavel zet je dan ook op winkel. Je Sims zullen echter wel zo nu en dan terug naar hun huis moeten om de rekeningen te betalen want die gaan gewoon door.

Vaardigheden

Er zijn 2 nieuwe vaardigheden toegevoegd aan deze uitbreiding, namelijk Bakken en Fotografie. Bij de vaardigheid Bakken zijn vele recepten toegevoegd en als je goed genoeg bent kun je zelfs bruidstaarten of verjaardagstaarten maken. Kies je er voor om een bakkerij te beginnen dan is deze vaardigheid heel handig. Zeker als je elke dag alles vers maakt voor de winkelende Sims. Bij de vaardigheid Fotografie kun je klein beginnen. Door bijvoorbeeld selfies te maken met je mobiel. Later kun je een camera kopen als je deze vaardigheid verder wilt uitbreiden. Het is  ook mogelijk om een winkel te starten met deze vaardigheid. Koop de fotostudio-object en maak foto’s van Sims met verschillende achtergronden, lijst deze in en hang ze vervolgens aan de muur op. Deze foto’s kun je dan gaan verkopen. Het is echter niet mogelijk om meer dan 2 Sims per keer op de foto te zetten.


Conclusie Lacuna

De Sims 4 Aan het werk is een zeer fijne toevoeging aan het basisspel. De nieuwe gameplay die wordt toegevoegd is heel uitgebreid. Je kunt er uren lang plezier van hebben door de nieuwe actieve beroepen, het openen van een winkel of de nieuwe vaardigheden. Door het toevoegen van de nieuwe wereld Magnolia Promenade zijn er weer kavels bij gekomen. Echter zijn het er niet veel en ook nu blijven de laadschermen aanwezig. Bij het beheren van een eigen winkel gaat alles in het begin erg langzaam en dat is best zonde van de tijd. Gelukkig duurt dat niet te lang en worden je Sims steeds beter. Personeel inhuren kan handig zijn als je een grote winkel hebt. Er zijn maximaal 3 personeelsleden die je Sims kunnen aannemen. Maar of ze ook iets doen is maar de vraag. De actieve beroepen zijn goed uitgewerkt en ook dit is goed voor een lange speeltijd. Door de opdrachten te vervullen kan je Sims promotie maken en dat is een leuke uitdaging. Nadeel is dat bij het beroep rechercheur veel laadschermen zijn, waardoor je soms minder vaak zin hebt om het politiebureau te verlaten. Als wetenschapper heb je de mogelijkheid om Sixam te ontdekken. Helaas duurt dit wel erg lang voordat je er eindelijk naar toe kan. Aliens zien er altijd het zelfde uit mits je deze zelf aanmaakt in CES. Daarnaast heeft EA er voor gekozen dat Sims weer ontvoert kunnen worden. Mannelijke Sims kunnen zwanger terug komen. Ik had graag gezien dat dit een opties zou zijn zodat je ook zonder Aliens zou kunnen spelen. Want je zit er niet altijd op te wachten dan je Sims ontvoerd worden en zeker niet dat ze dan zwanger terug komen. Gelukkig kun je een Alien baby wel terug sturen naar hun eigen wereld als je deze echt niet wilt houden.

Toch heeft deze uitbreiding een hele positieve uitwerking op mij. Door de vele toevoeging aan CES en het koop-bouw modus kun je flink voort. Ik raadt deze uitbreiding dan ook zeker aan als je alleen het basisspel te weinig vind worden.


Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •