De Sims 4 Review - Ouderschap

Ik wil EA Benelux bedanken voor het mogelijk maken van deze review!

Op 30 mei 2017 is het Ouderschap Game Pack voor De Sims 4 uitgekomen. In deze vijfde Game Pack gaat het vooral over het opvoeden van je kinderen. Wil je de Ouderschap Game Pack zelf kopen? Dat kan via Origin voor 19,99 euro.


Origin beschrijving

Ontwikkel de opvoedkundige vaardigheden van je Sims om ze vorm te helpen geven aan de levens van hun kinderen en ze naar volwassenheid te leiden in De Sims™ 4 Ouderschap. Kies wanneer het gedrag van kinderen bestraft of aangemoedigd moet worden, leer ze over de waarden van het leven en druk een blijvende stempel op hun toekomst. Geniet van leuke familie-activiteiten en personaliseer je huishouden met nieuwe woondecoraties en kleding voor het hele gezin.

BELANGRIJKSTE ONDERDELEN
Ontwikkel opvoedkundige vaardigheden. Laat de opvoedkundige vaardigheden van je Sims een niveau stijgen om de behoeften van kinderen te bevredigen en hun gedrag te beïnvloeden. Verdien nieuwe vaardigheden door te kiezen wanneer je slecht gedrag moet bestraffen, goed gedrag moet aanmoedigen of wanneer je kinderen gewoon kinderen moet laten zijn.

Geef vorm aan de jeugd van je Sims. De besluiten die je neemt zijn van invloed op het ouderschap van je Sims en drukken een blijvende stempel op de toekomst van hun kinderen. Elke keuze vormt hun persoonlijkheid, beïnvloedt hun eigenschappen, hun relatie met familie en begeleidt ze naar volwassenheid.

Geniet van nieuwe familie-activiteiten. Roep alle familieleden bij elkaar om nieuwe activiteiten te ondernemen en gezellig wat tijd met elkaar door te brengen. Sims van alle leeftijden kunnen samenwerken om verschillende schoolprojecten te voltooien, uiting geven aan hun creativiteit met bouwblokken of vrijwilligerswerk doen.

Personaliseer je huishouden. Pas de looks en het huis van je Sims aan met nieuwe kleding en bouwvoorwerpen. Geef de slaapkamers van de kinderen extra karakter, renoveer de keuken voor een huiselijk gevoel en laat je Sims zich van hun artistieke of sportieve kant zien met nieuwe outfits.


Officiële EA screens


Creëer een Sim = CES


In De sims 4 Ouderschap game pack zijn in totaal 54 CES items toegevoegd. De items zien er leuk en mooi afgewerkt uit. De items zijn in meerdere kleuren en/of prints te krijgen. In dit pakket is ook aan de peuters is gedacht. Peuters hebben 2 setjes kleding gekregen en 1 legging. Wat ik persoonlijk wel een beetje matig vind. Ik had graag meer leuke items voor peuters gezien of misschien zelfs een nieuw kapsel. Wat een leuk detail is aan dit pakket is dat er ook acne is toegevoegd als huid detail. Acne kun je geven aan tieners, jong volwassen en volwassen Sims en er zijn 3 varianten waaruit je kan kiezen. Er staan 2 items tussen die op kapsels voor mannen lijken maar dit betreft (minimale) gezichtsbeharing. Wat ik toch echt kon missen is toch wel een nieuw berenpak. Het nieuwe berenpak is in 5 kleuren te krijgen met verschillende fruitsoorten erop en alleen voor kinderen tot oudere te gebruiken. Dus voor het echte familie gevoel worden ook hierbij de peuters overgeslagen.


Koop – Bouwmodus

Aan de koop-bouwmodus van de Ouderschap game pack zijn 89 items toegevoegd. Deze items zien er ook allemaal erg leuk uit en de meeste zijn goed afgewerkt. Voor elke ruimte is wel iets toegevoegd om het huis van jouw Sims aan te passen. Of dit nou voor de keuken, woonkamer of een slaapkamer is. Er zijn ook een paar nieuwe items voor in de badkamer toegevoegd zoals een wasmand, misschien dat dit een hint is naar het Ecologisch leven pakket? 

Natuurlijk mogen de interactieve items niet ontbreken. Kinderen kunnen schoolprojecten als opdracht van school mee krijgen waar zij aan kunnen bouwen. Dit kan ook met de hele familie gedaan worden. Deze projecten kunnen ook gekocht worden in de koopmodus. Dan is er de nieuwe blokkentafel en de avondklok. Hier kom ik later op terug.

In totaal zijn er 4 ingerichte ruimte toegevoegd aan de Ouderschap game pack en zijn in 3 verschillende kleuren te krijgen. Er is te kiezen uit een eetkeuken, woonkamer, een tienerslaapkamer en een kinderslaapkamer.


Gameplay

Het opvoeden van jouw Sims kinderen doe je niet zomaar. Opvoeden is tegenwoordig een vaardigheid met in totaal 10 niveaus. Deze vaardigheid is alleen voor (jong) volwassen tot oudere Sims te leren. Hoe jouw Sims deze vaardigheid opbouwen ligt aan de keuzes die er gemaakt worden. Maar het heeft wel gevolgen voor je kinderen. Groeien zij op met goede of slechte manieren? Worden zij verantwoordelijk of juist onverantwoordelijk? Dat lot ligt in de handen van jouw Sims. Deze vaardigheid is te leren door onderzoek te doen op de computer, boeken erover te lezen of de opvoeding zelf.

Als er bijvoorbeeld een peuter in jouw huishouden rond loopt en deze peuter speelt in het toilet dan heeft de ouder de keuze hoe hij/zij op dit gedrag wilt reageren. Moedigt jouw Sim het gedrag aan of keur je het juist af? Als de vaardigheid opvoeden geleerd is kan jouw Sim kiezen bij opvoeden voor Leren om alsjeblieft en dankjewel te zeggen, Leren sorry te zeggen of Recent gedrag bestraffen. Kies je voor het laatste dan zul je nogmaals 2 opties krijgen op welke manier je de peuter wilt bestraffen. Kalm of strikt? Hoe hoger de vaardigheid hoe meer opties erbij zullen komen.

Kinderen die van school thuis komen kunnen een schoolproject mee gekregen hebben. Wat voor project het is verschild elke keer weer. Het fijne van deze schoolprojecten is dat er ook een vaardigheid bij hoort en deze ook ontwikkeld zal worden. Als er meerdere Sims mee werken aan het schoolproject zullen zij ook deze vaardigheid ontwikkelen. Als jouw Sim klaar is met het schoolproject dan kun je kiezen voor 3 opties, namelijk: Het project activeren, Bekijken of in Inventaris plaatsen. Het project zal dus niet mee terug naar school gaan en kan een mooi plekje in het huis krijgen. Een project levert wel extra punten op als deze afgerond is.

In deze Game Pack zijn meerdere interactieve items toegevoegd zoals de blokken speeltafel. Hier kunnen kinderen mee spelen of met het hele gezin. Helaas kunnen peuters hier niet mee spelen en dat is best jammer. Er is een nieuwe tekentafel toegevoegd en een dokter speelset. Ook is er een nieuw nachtlampje toegevoegd waarmee gespeeld kan worden door kinderen of door een Sim die de eigenschap kinderachtig heeft.

Als laatste is het Familie Prikbord toegevoegd. Hier kunnen briefjes of tekeningen aan opgehangen worden. Deze worden dan bekeken en/of gelezen door de andere familie leden. Met dit prikbord kunnen de ouders ook een avondklok instellen. Er zijn 3 tijden waaruit je kan kiezen 19:00 uur, 21:00 uur of 23:00 uur. Zo weten de kinderen en tieners altijd hoelaat zij thuis moeten zijn. Gaan zij toch stiekem het huis uit dan kan daar een straf tegenover staan. Zoals het verbieden van tv kijken, gebruik maken van de computer, geen mobiel gebruiken en nog meer. Wat wel jammer is vind ik dat je niet per kind en/of tiener een avondklok kan instellen maar dat er alleen gekozen kan worden uit 1 tijd.

Is de klok op het Familie Prikbord grijs van kleur dan is er geen avondklok in gesteld. Als de avond klok geel is staat deze ingesteld maar kan deze nog wel verwijderd en/of aangepast worden. Ongeveer een uur voordat de avondklok ingaat zal deze oranje kleuren. En op het moment dat de avondklok is ingegaan zal deze rood van kleur zijn. De avondklok is dan ook niet meer te verwijderen en/of aan te passen. De avondklok is geldig tot 6:00 uur in de ochtend. Dan kan de tijd opnieuw ingesteld worden of kan zelfs de avondklok helemaal verwijderd worden.


Vrijwilligerswerk

Het is mogelijk om met jouw Sim of Sims familie vrijwilligerswerk te gaan doen. Via de computer is dat te vinden onder Huishouden en er kan gekozen worden uit 5 verschillende activiteiten. Op het moment dat jouw Sims vrijwilligerswerk gaan doen vertrekken zij van de kavel. Zo nu en dan zal er een pop-up komen met vragen waarin jij een keuze zal moeten maken. Als het tijd is komen jouw Sims weer terug en zullen zij de emotie Blij om te helpen hebben gekregen. Deze blijft 4 Simsuren actief.


Karakterwaarden

Karakterwaarden is nieuw toegevoegd aan Ouderschap. Peuters, kinderen en tieners hebben deze karakterwaarden en is te vinden in de Simologiepanel. In totaal zijn er 5 karakterwaarden en elk karakterwaarde heeft een positieve of negatieve kant. Dit kun je zelf beïnvloeden welke kant jij het op wilt laten gaan met jouw peuter, kind of tiener. Door jongvolwassen te worden kunnen jouw Sims een van de volgende eigenschappen verdienen.

Karakterwaarden
Postief
Negatief
ManierenManieren kunnen worden verhoogd door vriendelijke introducties, het dekken van de tafel, afwassen of door complimentjes te geven. Ouders kunnen hun kinderen ook leren om alsjeblieft en dankjewel te zeggen.Negatieve manieren worden verdiend door boeren of scheten te laten, vloeken en onbeleefde introducties. Peuters die hun kleren uittrekken met vreemden in de buurt, is ook een teken van slechte manieren.
Emotionele beheersingSims die hun negatieve emoties kunnen ombuigen, kunnen emotionele beheersing opbouwen. Ze kunnen ook verschillende ontspannende interacties met radio's en instrumenten uitvoeren of joggen om hun hoofd leeg te maken.Een emotionele inzinking, duwen of bijten zal de emotionele beheersing negatief beïnvloeden. Het vernietigen van poppenhuizen of schoolprojecten zal deze waarde ook verlagen.
EmpathieSims kunnen hun empathie verhogen door als familie vrijwilligerswerk te doen of door sociale interacties te kiezen die andere helpen om te gaan met negatieve emoties. Kinderen kunnen ook met hun dokterspeelset spelen.Gemeen zijn, tegen andere Sim schreeuwen, trollen op de computer of het slaan van knuffeldieren zal de empathie verlagen.
ConflictoplossingSims kunnen hun conflictoplossing op positieve wijze verhogen door verontschuldigd te zijn of door ruzies bij te leggen. Ouders kunnen ook leren om sorry te zeggen. Proberen te helpen bij het oplossen van slechte relaties verhoogd de conflictoplossing.Het uitroepen tot vijand of het verafschuwen van Sims heeft een negatieve invloed op conflictoplossing, net als vechten of ruziemaken.
VerantwoordelijkheidJe huiswerk maken en goede cijfers halen verhogen de verantwoordelijke karakterwaarden. Het vuilnis buiten zetten, tandenpoetsen en speelgoed opruimen hebben ook een positief effect.Het slecht doen op school, straffen overtreden of een verbod schenden hebben een negatieve invloed op verantwoordelijkheid. Peuters en kinderen die rommel maken of tieners die hun baan opzeggen, verlagen de verantwoordelijkheid.

Fases

In Ouderschap kunnen kinderen en tieners tijdelijke karaktereigenschappen verdienen als zij door een kinderfase heen gaan. Deze emotionele reacties komen willekeurig voor in je spel. Zolang jouw kinderen en/of tiener deze tijdelijke fase heeft zijn er verschillende unieke interacties mogelijk. Tijdens de kinderfase zal jouw Sim ook ander gedrag vertonen. Ouders van de kinderen en/of tieners kunnen reageren op deze fases om deze sneller voorbij te laten gaan.

Kinderfases
Aanhankelijk
Alleen voor kinderen
Deze Sim voelt zich het veiligst tijdens interacties met zijn of haar verzorger. Er is geen reden om acties met andere Sims uit te voeren als je zo'n bijzonder persoon in je leven hebt. Deze Sim krijgt stress als je hem of haar probeert te dwingen om met anderen om te gaan.
Aanwezig
Beschikbaar voor kinderen en tieners
Deze Sim is luid en duidelijk aanwezig door te schreeuwen en lawaai op muziekinstrumenten te maken en probeert ook altijd naar keiharde muziek te luisteren waar en wanneer dat maar kan. Oordoppen zijn aanbevolen voor de rest van de familie.
Afstandelijk
Alleen voor Tieners
Deze tiener is afstandelijk geworden. Door in de buurt van familie te zijn en er acties mee uit te voeren, is er stress ontstaan. De wereld begrijpt deze tiener gewoon niet.
Gemeen
Beschikbaar voor kinderen en tieners
Het is tijd om gemeen te doen omdat dat gewoon leuk is. Deze Sim voelt zich gemeen en grijpt elke kans aan om gemeen tegen andere Sims te doen.
Ik ben een beer!
Alleen voor kinderen
Wees een beer! Dit kind accepteert niets anders dan aan te worden gekleed als de opperbaas van het bos. Het zou onverdraagzaam zijn om een andere outfit te dragen.
Lastige eter
Beschikbaar voor kinderen en tieners
Het is goed om een lastige eter te zijn. Vergeet culinaire hoogstandjes want deze Sim geeft de voorkeur aan het eten van een snelle maaltijd.
Opstandig
Beschikbaar voor kinderen en tieners
Opgroeien betekent dat je in opstand komt tegen die stomme oude regels. Deze Sim zal vaker ruzie maken met ouders, vloeken en huiswerk uitstellen.

Conclusie Lacuna

Ik was blij verrast met deze Game Pack. Zelf ben ik namelijk een dagboekmaker wat te volgen is op mijn forum. En daarom had ik ook veel verwachtingen van dit pakket. EA heeft dat meer dan waard gemaakt. Wat een voordeel is van dit pakket is dat vele acties meteen in werking worden gezet op het moment dat je aan het spelen bent. En er niet iets eerst speciaal voor hoeft te doen. Behalve een gezin te stichten. De levensfases voor peuters, kinderen en tieners is zo aangepast dat alle keuzes die jij als speler maakt erg belangrijk zijn voor hun leven daarna. Er zijn zoveel leuke en mooie items toegevoegd dat je er alle kanten mee op kan gaan. Doordat de Game Play verwerkt is in het huidige spel merk je er soms niet veel van. Pas als je deze Game Pack verwijderd zal het gaan opvallen. En doordat er zoveel is toegevoegd is het onmogelijk om alles te bespreken in deze review. Wat ik wel jammer vind is dat er niet meer toegevoegd is voor peuters. Hopelijk komt dat in de toekomst goed en worden we overladen met leuke dingen voor peuters.

Ben je een speler die graag met families speelt en/of dagboeken maakt dan zou ik dit pakket zeker aanraden! Ben je een bouwer en speel je verder nooit met families dan is dit misschien niet de juiste Game Pack voor jouw.


Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •