De Sims 4 Review - Bowlingavond Accessoires

Ik wil EA Benelux bedanken voor het mogelijk maken van deze review!

Op 29 maart 2017 kwam alweer het 10de accessoires pakket uit voor De Sims 4. Bowlingavond Accessoires is gericht om te gaan bowlen met jou Sims vrienden. Bowlingavond Accessoires is als download bij Origin verkrijgbaar en kost €9,99.


Origin tekst
Bouw een relaxte bowlingplek en neem je Sims mee uit kegelen voor een avond vol plezier met De Sims™ 4 Bowlingavond Accessoires. Neem het op tegen vrienden en verbeter je bowlingkunsten om trick shots te ontgrendelen. Pas je baan aan met bowlingaccessoires en geef je Sims een winnende nieuwe look.

BELANGRIJKSTE ONDERDELEN

Bouw een relaxte bowlingplek.
Creëer je eigen ruimte compleet met neonverlichting, bowlingdecoraties en zelfs een bar voor je Sims om tussen de potjes door van een drankje te genieten. Pas de look van het geheel aan met retro-moderne meubels die geweldig op de bowlingbaan of thuis staan.

Neem je Sims mee uit bowlen.
Daag je Sims uit voor een potje bowlen op de gloednieuwe bowlingbaan. Begin met het gebruik van bumpers en verbeter je vaardigheden om indrukwekkende trick shots uit te voeren. Dim de lichten en zet de muziek op tien voor een unieke bowlingbeleving bij maanlicht.

Opvallende nieuwe kleding.
Steek je Sims in retro bowlingshirts en -schoenen of geef ze een rockende nieuwe look met op rockabilly geïnspireerde kleding en kapsels.


Officiële EA screens


Creëer een Sim = CES

In totaal zijn er 20 CES items toegevoegd met het Bowlingavond Accessoires pakket. Zodra je naar Creëer een Sim gaat zal meteen de bowlingkleding, schoenen en handschoenen opvallen. Die mogen natuurlijk ook niet ontbreken in dit pakket. De items hebben meerdere kleuren en sommige shirts hebben ook meerdere logo’s op het shirt staan. Hiermee is het mogelijk om een eigen team te maken met bijpassende kleding. Gelukkig is er ook aan kinderen gedacht en kunnen deze ook een bowling outfit aantrekken. Maar daar is ook alles mee gezegd. Peuters krijgen helaas geen nieuwe items in CES. Ondanks dat ziet de kleding er mooi en afgewerkt uit in een soort jaren vijftig / retro stijl.


Koop – Bouwmodus

De koop-bouwmodus heeft er 35 items bij gekregen. Zo zijn er vele items toegevoegd om een echte Bowlingplek te maken waar jouw Sims graag willen hangen. In de koop-bouwmodus vind je natuurlijk de bowlingbaan zelf en rekken waar bowlingschoenen en/of bowlingballen in staan. De andere items zien er ook weer erg mooi uit. Ook deze items zijn in een soort vijftig jaren / retro stijl. Wat wel opvalt is dat het wel weer typische items zijn. Zoals een stoel, tafel en een lamp. Echte decoratie is niet toegevoegd en dat vind ik wel jammer. Ondanks dat zijn deze items wel mooi afgewerkt en in verschillende kleuren en/of printjes te krijgen.

Ook met dit pakket voegt EA een kavel toe aan jouw bibliotheek. De nieuwe kavel Oasis Springs Kegelclub is gebouwd om in Oasis Springs te plaatsen op de plek waar de Heffen en Vetbranden sportschool normaal staat. Zodra je deze kavel geplaatst hebt kunnen jouw Sims meteen gaan bowlen. Als ik eerlijk ben vind ik dit niet zo’n mooie kavel. Het is een bruikbare kavel mocht je niet zelf willen bouwen of hier niet zo goed in zijn. De buitenkant is erg saai maar de binnenkant kan ermee door. Toch als je een andere bowlingbaan wilt zou ik je aanraden om de kavel Bowl More Alley van MaxisCreator_01 downloaden. Deze heeft persoonlijk mijn voorkeur.

Er zijn 2 ingerichte ruimtes toegevoegd aan Bowlingavond Accessoires. Deze ingerichte ruimtes zijn beide in 3 kleuren te kiezen. De kleuren combinatie van deze ingerichte ruimtes vind ik erg mooi gekozen en goed afgewerkt.


Gameplay

Natuurlijk gaat de gameplay van dit pakket over het gaan bowlen met jouw Sim(s). Ga met jouw Sim(s) naar een openbare kavel toe en begin met Bowlen. Als de bowlingbaan op een openbare kavel staat zoals een bar, lounge of nachtclub zullen er ook gezinnen en/of teams komen bowlen. Er kan maximaal met 4 Sims tegelijk gebruik worden gemaakt van 1 bowlingbaan.  Bowlen is ook een eigen vaardigheid. Deze geldt ook voor kinderen en zij zullen deze mee nemen als zij opgroeien. Er zijn 5 niveaus in de Bowlingvaardigheid. Hoe hoger de vaardigheid hoe meer opties er vrij gespeeld worden. Zo kan jouw Sim kiezen tussen verschillende kleuren bowlingbal en zullen de animaties veranderen.

Het bowlen werkt vrij simpel. Je klikt op een baan om te gaan bowlen. Wat ik wel jammer vind is dat een Sim maar 1 keer mag gooien, mits de Sim de bowlingbal laat vallen of in de lucht verdwijnt dan mag hij/zij nog een keer. Het duurt ook best lang voordat de volgende Sim gaat of voordat jouw Sim weer gaat gooien. Daarnaast is er geen scorebord en dat vind ik toch best een groot gemis. Zo kunnen Sims elkaar niet uitdagen om een potje te gaan bowlen. Als jouw Sim(s) klaar zijn met bowlen krijg je een melding in het meldingencentrum met daarin wat de score was en dat was het dan ook wel. Doordat er totaal geen wedstrijd gevoel in zit is bowlen meer leuk als oefening en daar blijft het ook wel bij. Jouw Sim(s) kunnen een nieuwe prestatie ontgrendelen genaamd Perfecte Lama. Deze prestatie is niet makkelijk te behalen van jouw Sim(s) moeten daar alleen maar strikes voor gooien.

Maanlichtbowlen is een speciale vorm van bowlen. De bowlingbaan zal dan alleen nog maar verlicht worden met neonverlichting en de rest van de verlichting wordt gedempt. Je kan het zien als een soort discobowlen. Voor kinderen wordt het bowlen wat makkelijker gemaakt omdat de goot wordt afgedekt met een soort bumpers. Zo zullen zij bijna altijd een aantal kegels omgooien.

Als je in het bezit bent van de uitbreiding Beleef het samen heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de nieuwe bowlingactiviteit. Er is ook een clubvoordeel te krijgen die Bowlingboost heet en kost 300 clubpunten. Deze Bowlingboost zal jouw Sim(s) helpen om de vaardigheid bowlen sneller onder de knie te krijgen als je met de club bent. Er is ook een nieuwe radiozender NuDisco toegevoegd.


Conclusie Lacuna

De Sims 4 Bowlingavond Accessoires is best een leuk pakket. De items die toegevoegd zijn aan Creëer een Sim en de koop-bouwmodus zijn kleurrijk en mooi afgewerkt. De jaren vijftig / retro stijl was iets wat we nog niet hadden en zeker een mooie toevoeging is aan De Sims 4. Wat ik jammer vind is dat er alleen standaard items aan de koop-bouwmodus zijn toegevoegd en weinig leuke items om een kavel mee op te vrolijken. Het bowlen zelf is leuk gedaan met alle animaties die erbij komen en het is fijn dat het een eigen vaardigheid is geworden. Toch mis ik echt het scorebord en daarbij het wedstrijd gevoel. Waardoor mijn  Sims niet regelmatig zullen gaan bowlen. En er is maar 1 interactief voorwerp namelijk de bowlingbaan terwijl in andere Accessoires pakketten meestal 2 of 3 interactieve voorwerpen zitten. Dus mijn advies is om er goed over na te denken of je Bowlingavond Accessoires nu voor €9,99 zou gaan aanschaffen of dat je beter kan wachten op een leuke aanbieding.


Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •