De carrière Acteur/Actrice is mee gekomen met de uitbreiding De Sims 4 Word Beroemd. Dit is een beroep die je als speler zelf kan invullen en zullen voor iedereen de keuzes anders zijn. Daarom zal dit meer een overzichtspagina zijn met handige informatie.

Acteurs moeten worden vertegenwoordigd door een agentschap.
De schijnwerpers lonken, de camera’s zijn ingesteld en jij bent klaar voor je close-up. Het is aan jou om energie te geven aan de woorden van het script en de personages echt tot leven te laten komen.

Dagtaak niveau 1 t/m 10: Aan vaardigheden werken

Ideale emotie niveau 1 t/m 10: Zelfverzekerd

NiveauFunctieNieuwe ontgrendelingen
1Titelloze Figurant
2Achtergrondacteur* Podium
* Kostuum Leegtewezen
3Commerciële Woordvoerder* Podium Gezinshuis
* Podium Kampeeravontuur
4Gastster* Piratenkostuums
* Franse Hofkostuums
* Stuurwiel Piratenschip
* Podium Piratenschip
5Bijrolacteur/actrice* Podium Politiedrama
* Podium Ziekenhuisdrama
6Sitcom-Ster* Apocalyptische Kostuums
* Podium Apocalyptische Scéne
7Ster in wording* Westernpodium
* Podium Victoriaans Drama
8Geoefend acteur* Middeleeuwse Kostuums
* Monsterkostuum
* Buitenaards Wezen-kostuum
* Podium Middeleeuws Avontuur
9Superster* Podium Straat in de Stad
* Podium Romantische Tuin
10Filmdoekicoon* Superheldenkostuums
* Sci-fi-kostuums
* Podium Superheldenhoofdkwartier

Agentschap kiezen

Zodra je start met de carrière Acteur/Actrice krijg je een pop-up waar je uit twee agentschappen kan kiezen namelijk “Authentieke Individuen Stafagentschap” of “Beste Bijrollen Bureau”. Je kan altijd wisselen tussen de agentschappen. Dit doe je door via de telefoon of computer voor “werk” te kiezen en dan voor “Nieuwe acteeragentschap inhuren”. Vanaf niveau 4 komen er nieuwe agentschappen bij, namelijk: “Een Pak Talent” en “O.M.I. Talentenbureau”.

Overweeg het Authentieke Individuen Stafagentschap, [kandidaatnaam]! Onze agenten kijken er naar uit om je onproductieve tijd met werk te vullen. Activeer meldingen om op de hoogte te blijven van de laatste kansen op het gebied van [werkveld].

Voordelen: verbeterde automatische herinneringen. Maximaliseert je tijd die je werkend doorbrengt.

Ons team heeft gezichten in elk breedhoekopname gestopt die deze stad ooit heeft gefilmd. Wij vinden werk voor je. hoe klein de rol ook is.

Voordelen: meer audities voor commerciële klussen en dagtelevisieprogramma’s.

Een Pak Talent vertegenwoordigt alleen de besten, die op hun best presenteren en het allerbeste verwachten. Je wordt geen icoon zonder een beetje bloed, zweet en tranen en meer omkleedsessies dan een gemiddelde paspop tijdens fashionweek.

Voordelen: betere onderhandelingen voor een hoger salaris voor drama- en actiefilms en prime-time televisieprogramma’s.

Sluit je aan bij de Odette Marsh-familie. Ons team zal je van dezelfde aandacht en begeleiding voorzien die Odette aan filmdoeksterren als Chesterfield Cupola en Ann Chaplét gaf.

Voordelen: connecties met regisseurs in de geschiedenis- en muziekgenres genereren kansen voor deze klussen voor acteurs van een lager niveau. Plus extra troost als de auditie niet succesvol verlopen.

Audities kiezen

Op het moment dat jouw Sim geen actieve klus heeft zal jouw Sim auditie moeten gaan doen om een nieuwe klus te krijgen. Dat kun je op de volgende manieren doen:

  • Via het carrière paneel door te kiezen voor “Bekijk beschikbare audities”
  • Via de telefoon of computer voor “werk” te kiezen en dan voor “Naar optredens zoeken”

Er zijn meerdere audities mogelijk en hoe hoger je in de carrière komt hoe meer audities er bij zullen komen. Ook het gemiddelde loon per optreden zal omhoog gaan. Elke auditie heeft andere eisen qua vaardigheden. Kijk daar dus goed naar wat je moet verhogen.

Mocht je een auditie toch niet willen doen dan kun je deze annuleren. Dat werkt op dezelfde manier als een auditie zoeken alleen kies dan voor “auditie annuleren”.

Een auditie duurt ongeveer 2/3 Sims-uren. Je kan niet mee naar de auditie van jouw Sim. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw Sim een goede emotie heeft voordat hij/zij vertrekt naar de auditie. Een auditie kan altijd slecht aflopen ondanks dat jouw Sim voldoet aan alle eisen en ook de vaardigheden op het juiste niveau heeft

Een overzicht van alle audities staat onderaan deze pagina!

Naar de filmstudio

Als jouw Sim de auditie heeft gedaan en deze is succesvol afgerond is het mogelijk om bij de eerst volgende werkdag mee te gaan naar de filmstudio’s. Voordat de werkdag begint krijg je een pop-up met de melding of je mee wilt gaan naar het werk. Het is niet verplicht om mee te gaan maar de werkpresentaties zullen lager zijn als je besluit je Sim alleen te laten gaan. Als je met jouw Sim bent mee gegaan zijn er verschillende taken die je moet uitvoeren. Hoe meer taken je voltooit hoe hoger het salaris zal zijn. Zodra de scènes erop zitten zal de werkdag binnen korte tijd eindigen. Je krijgt dan een pop-up met wat jouw Sim verdiend heeft en kan je kiezen of je naar huis wilt gaan of op de kavel wilt blijven.

Op de set blijven kan erg handig zijn om de collega’s en het personeel van van de set beter te leren kennen. Zeker in het begin van de carrière kan dat handig zijn. Door te blijven verhoog je de bekendheid van jouw Sim en ook de sociale vaardigheden. Daarnaast krijg je de optie “collega-acteur thuis uitnodigen” waardoor je thuis het acteren kan oefenen met de collega of elkaar beter kan leren kennen en een vriendschap op te bouwen.

Het is ook mogelijk om de filmstudio aan te passen. Helaas wordt dit niet bewaard en als je de volgende keer met jouw Sim naar de filmstudio reist is de kavel weer terug in oude staat.

Overzicht van taken op de set

– Haar en make-up laten doen
– Kostuum aantrekken
– Acteren oefenen
– Verhaal vertellen
– De regisseur vertellen dat je klaar bent
– Scène oefenen met tegenspeler

– Iemand beter leren kennen op de set
– Een Sim een complimentje op de set geven
– Scènes opvoeren (velig of riskant)
– Grappig doen op de set
– Mediastatus bijwerken

– Simstagram-verhaal plaatsen
– Iemand vragen hoe de dag was
– Met iemand op de set roddelen
– Voedsel eten
– Aanwijzingen van regisseur krijgen

Regisseur en tegenstanders thuis uitnodigen

Via het carrièrepaneel heb je de mogelijk om de regisseur en de tegenspelers van jouw Sim uit te nodigen bij jouw Sim thuis. Dit kan alleen als jouw Sim de rol na de auditie heeft gekregen.

Het is geen garantie dat iedereen daadwerkelijk langs zal komen maar jouw Sim kan hiermee wel iedereen leren kennen en nieuwe vriendschappen opbouwen.

Award nominatie

Als jouw Sim goed acteerwerk heeft geleverd kan jouw Sim genomineerd worden voor een Award. Om naar de Award ceremonie te kijken moet je naar de openbare kavel “Studio PBP” in Del Sol Valley reizen. Het nadeel is als jouw Sim niet bekend genoeg is dat je het gebouw niet binnenkomt. Roem speelt hier dus een belangrijke rol.

Overzicht Audities

 NaamOmschrijvingVoorbereidingstaken
Moosic MakerOp zoek naar muzikaal aangelegde hoefstampers om wat moosic te maken!

De nieuwste collectie van country jams samengesteld door City Slickers is hier om door jullie trommelvliezen te worden geperst. Je zult deze deuntjes elke avond neuriën als je de zonsondergang tegemoet rijdt.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Gitaarniveau 2

Optreden:
* Je gitaarvaardigheid ontwikkelen
* Je charismavaardigheid ontwikkelen
Klinische FarmaceuticaKlinische Farmaceutica zoekt acteurs om vrolijke artsen en blije herstelde patiënten te spelen voor een aantal van hun voorgeschreven medicijnen.

Het leuke aan hun producten is dat zij kunnen zeggen dat er geen bekende bijwerkingen zijn. Het is echter ook waar dat zij de tests niet uitvoeren en dus ook niet naar bijwerkingen zoeken. Maar dat zijn slechts details.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Komedieniveau 2

Optreden:
* Speelse emotie onderzoeken
* Je komedievaardigheid ontwikkelen
Vladislaus HardwareVladislaus Straud III was een meester-timmerman. Gek genoeg was hij gespecialiseerd in luxe doodskisten. Vladislaus werkte meestal 's nachts en was gefrustreerd dat hij zijn spullen zo laat op de avond moest proberen te vinden. Dus richtte hij Vladislaus Hardware op, open van zonsondergang tot zonsopgang, voor de middernachtsleutelaars onder ons. Ze hebben een energieke woordvoerder nodig om een heleboel gezonde klanten te inspireren om de winkel te bezoeken.Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Handigheidniveau 2

Optreden:
* Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
* Je handigheidvaardigheid ontwikkelen
VoidBopVrolijke en tikkeltje gekke acteur gezocht voor de rol van Vulpes.

Het nieuwe VoidBop-album zit barstensvol met 1000 en 1 repetitieve oorwurmen. Vulpes en zijn vrienden van het Donderbos presenteren al hun traditionele nummers. Bestel nu op cd, cassette en wasrol.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Fitnessniveau 2

Optreden:
* Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
* Je charismavaardigheid ontwikkelen
Zilt Sop-commercialWees de woordvoerder die OmegaCo nodig heeft om hun nieuwste chemische reiniger 'Zilt Sop' te verkopen!Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Charismaniveau 2

Optreden:
* Je acteervaardigheid ontwikkelen
* Je charismavaardigheid ontwikkelen
Beestjes uit het DonderbosOp zoek naar een vrolijke persoonlijkheid die expressiviteit uitstraalt tijdens het dragen van een 12 kilo-zware hoofdbedekking.

Sluit je aan bij Vulpes en al zijn vriendjes uit het Donderbos.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Gitaarniveau 3

Optreden:
* Je gitaarvaardigheid ontwikkelen
* Speelse emotie onderzoeken
De UrbzSympathieke personages van allerlei soorten gezocht voor de cast van De Urbz.

De kamergenoten op de 11e verdieping van Blankwood Towers halen de gekste capriolen uit. Ze zullen elke week heel wat liefde, lol, tranen en vriendschap naar je woonkamer brengen.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Komedieniveau 3

Optreden:
* Je komedievaardigheid ontwikkelen
* Flirterige emotie onderzoeken
Dode Zee AvonturenGezocht: acteurs en actrices die de kunst van het zwoele staren en het dramatisch zuchten tot een kunstvorm hebben verheven.

Dode Zee Avonturen begint alweer aan het 34e seizoen. Kijk elke week om te zien wie er date met wie, wie er vecht met wie, wie er nu weer ondood is, en voor andere verrassende plotwendingen.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Fitnessniveau 3

Optreden:
* Je acteervaardigheid ontwikkelen
* Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
Leven met RimpelbilTalent gezocht dat een beter dan deze en neerbuigende houding én tegelijk een panische, verwaarloosde look kan neerzetten.

Leven met Rimpelbil vertelt het half-fictieve verhaal van het gezin Rimpelbil. Het gezin beleeft moeilijke tijden, maar dat laten ze hun buren niet merken. Ze proberen hilarische problemen in huis op te lossen, maar nemen zeker ook de tijd om hun neus op te trekken voor het gezin Waffle, die naast hun woont. In dit seizoen, krijgt het gezin te maken met een ongewenst huwelijk met de familie Ghothik.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Handigheidniveau 3

Optreden:
* Boze emotie onderzoeken
* Je handigheidvaardigheid ontwikkelen
Wilde VlammenOp zoek naar de volgende maffe, maar snoezige oogappel in seizoen zes van Wilde Vlammen.

Onder de sterren, in bladerbergen en tussen de slaapzakken; de romantische vlammen laaien hoog op rond het meer in Kamp Wildernis. Stem af voor wat pret en liefde met je favoriete kampbegeleiders.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Komedieniveau 3

Optreden:
* Romantische scènes oefenen
* Je komedievaardigheid ontwikkelen
Kloppend HartWij zijn op zoek naar talent dat professioneel doktertje kan spelen.

Het zijn niet alleen de cardiologen die de pols nemen in Rodisia Hospitaal. In dit seizoen onderzoeken vriendelijke dokters een uitbraak van stijgende lichaamstemperaturen en blozende wangen.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Charismaniveau 5

Optreden:
* Flirterige emotie onderzoeken
* Vriendschap met regisseur ontwikkelen
* Je charismavaardigheid ontwikkelen
Laatste Stadje in het WestenOp zoek naar cowboys en cowgirls die kunnen zingen, dansen en hooi kunnen scheppen voor Plumbob Studio's productie 'Laatste Stadje in het Westen'.

We volgen het inspirerende verhaal van de bewoners van Alchone Springs. Het waren hun betoverende dansnummers en hoopgevende ballades waardoor de publieke opinie zich tegen het Cartograafkartel keerde. Het kartel wilde dat de officiële halfrondgrens van de westkant van de stad naar het oosten van de stad werd verplaatst. De reden? Het kartel had per ongeluk een aantal T-shirts met 'Eerste Stadje in het Oosten' laten bedrukken en wilde die kosten terugverdienen.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Gitaarniveau 5

Optreden:
* Vriendschap met regisseur ontwikkelen
* Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
* Je gitaarvaardigheid ontwikkelen
SpeurzakenStoer en autoritair persoon gezocht om de rechtvaardige rechercheur Law te spelen.

Rechercheur Law patrouilleert over de straten van San Myshuno's noordwestelijke hoek van het zuidoostelijke district. Met toepassing van eerlijke rechtspraak, het opsluiten van gespuis en het vinden van innovatieve toepassingen voor handboeien met vurige liefjes.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Fitnessniveau 5

Optreden:
* Je acteervaardigheid ontwikkelen
* Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
* Vriendschap met tegenspeler ontwikkelen
Waardigheid & WeeldeActeur of actrice met een onmiskenbaar elitaire onverstoorbaarheid gezocht voor het allerlaatste seizoen.

Waardigheid & Weelde is toe aan het laatste seizoen (verdeeld over 5 delen, die de komende 3 jaar worden uitgezonden). Volg het levensverhaal van de familie Estatenab dat zich afspeelt rond de eeuwwisseling. Schandalen en sociale vermakelijkheden zijn dagelijkse kost terwijl deze familie tracht er een smetteloos imago op na te houden.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Charismaniveau 5

Optreden:
* Vriendschap met tegenstander ontwikkelen
* Romantische scènes oefenen
* Je charismavaardigheid ontwikkelen
ZBB: ApocalypseStoere en stille ster gezocht voor de rol van dappere antiheld in een postapocalyptische thriller.

Het begon met maar een paar beestjes. Die groeiden en vermenigvuldigden zich. Ze vraten de grondstoffen op en verspreidden zich over de hele wereld. Voordat men wist wat er aan de hand was, trokken de zwermen door de naties der wereld en stortte de infrastructuur ineen. Nu zijn er alleen nog kleine groepjes helden over die vechten om de wereld weer op te bouwen en om iedereen die van de chaos profiteert te bestrijden.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Fitnessniveau 5

Optreden:
* Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
* Je gitaarvaardigheid ontwikkelen
* Actiescènes oefenen
De Sheriff van Alpha CentauriHoofdrolspeler gezocht om de trotse sheriff Reynolds te spelen.

Het is midden op de dag in Alpha Centauri en sheriff Reynolds moet afrekenen met een aantal bandieten. De beruchte bende, de Phox X-Ecks, is aangekomen om huis te houden in het zonnestelsel. Reynolds en zijn trouwe bruinjassen zullen nog lang vechten nadat de drie zonnen zijn ondergegaan en zullen er in het licht van de woestijnvuurvliegjes alles aan doen om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Komedieniveau 7

Optreden:
* Boze emotie onderzoeken
* Je komedievaardigheid ontwikkelen
* Vriendschap met de regisseur ontwikkelen
EretoernooiHet koninkrijk van Advorton verkeerde in moeilijkheden en was bereid haar trouw aan een dappere ridder te betonen die de moed had om te leiden. Maar de mensen van Advorton waren trots en zouden zich nooit onderwerpen aan een ridder die de ridderlijke waarden niet omarmt. Daarom riepen ze een Eretoernooi in het leven, zodat elke ridder die aanspraak op de troon wilde maken zijn ridderlijke waarden kon bewijzen.Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Charismaniveau 7

Optreden:
* Dramatische scènes oefenen
* Je acteervaardigheid ontwikkelen
* Je charismavaardigheid oefenen
Kapitein Sigma: Olympus LandingGezocht: krachtige, indrukwekkende acteur voor de rol van de legendarische Kapitein Sigma!

Wanneer het kwaad het daglicht binnensluipt met snode plannen is het aan Kapitein Sigma om de wereld te redden. Gewapend met het iconische fotozwaard, gebruikt Kapitein Sigma superkracht en superieure intelligentie om alle narigheid die een superschurk maar kan bedenken, te bestrijden.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Fitnessniveau 7

Optreden:
* Boze emotie onderzoeken
* Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
* Vriendschap met tegenstander ontwikkelen
Melodieën van de stadWij zoeken een ster. Tapdansschoenen en de stem van een zangvogel vereist.

De klassieke musical Melodieën van de stad komt naar het witte doek. Kom en geniet van het tempo van miljoenen vallende regendruppeltjes en zing mee met je favoriete liedjes. Dit betoverende avontuur over liefde in de stad is een lust voor het oog en het oor.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Charismaniveau 7

Optreden:
* Romantische scènes oefenen
* Speelse emotie onderzoeken
* Je charismavaardigheid ontwikkelen
Met Tranen en TheetuitenGezocht: energieke acteurs voor de hoofdrollen in Met Tranen en Theetuiten.

Een liefde die de verwachtingen van de normen van de 18e-eeuwse-elite overstijgt. Twee Sims volgen hun hart en vinden elkaar. Door hun tomeloze verlangens komen ze in conflict met de normen van hun tijd. Gaan ze in de maat lopen of bezwijken ze voor hun passie?
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Charismaniveau 7

Optreden:
* Dramatische scènes oefenen
* Je charismavaardigheid ontwikkelen
* Flirterige emotie onderzoeken
Schatten van AarbyvilleOpen castingoproep voor een piratenkapitein die nodig is om de crew van de Verschrikkelijke Chinchilla aan te voeren.

Piraten uit Aarbyville hebben zich op een roekeloos avontuur gestort om de legendarische Excalipeddel te vinden. Romantiek en avontuur zijn slechts het begin van dit avontuur op de woelige zeeën.
Auditie aanbevolen vaardigheid:
* Fitnessniveau 7

Optreden:
* Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
* Vriendschap met tegenspeler ontwikkelen
* Actiescènes oefenen
Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •