Engel Legacy - Generatie 1 - Deel 4

Welkom bij het vierde en tevens laatste deel van de eerste generatie van de Engel Legacy. In dit deel zien we Elena als tiener. Zal Bella gaan bevallen van hun tweede kindje en wie weet gebeurd er wel meer. Veel lees plezier!


Daar zit de familie Engel dan aan de taart met Elena als tiener. Geen roze meer maar paars is de nieuwe kleur geworden.

Elena begint meteen met schilderen na het eten van de taart.

Volgens mij heeft Elena het talent van haar moeder. Dit schilderij is in de kleine gang bij Elena beneden opgehangen.

Dan ziet Elena haar moeder en loopt naar haar toe. “Hoe voel je je vandaag mam?” vraagt Elena aan Bella. “Wel oké, de baby blijft maar schoppen en ik blijf maar misselijk. Wil je voelen?” vraagt Bella. Dat wilt Elena heel graag.

Later die middag besluit Elena nog wat te oefenen op haar nieuwe viool. “Oei, sorry Lacuna, het klinkt nog steeds nergens naar” zegt Elena.

In de avond gaat Elena naar de karaokebar toe. Zingen is ook nog steeds een hobby van Elena.

Als Elena naar buiten loopt maakt zij kennis met 2 jonge heren die meteen ruzie beginnen te maken om haar. “Ik zag haar het eerst, rot op” zegt de een. “Doe even normaal, wat is jouw probleem?” zegt de ander. En zo blijven de heren nog over en weer gaan. Elena schrikt en wordt boos. “Wat denken jullie wel? Ik ben helemaal van niemand!” roept Elena boos en vertrekt boos naar huis toe.

Note: deze heren begonnen echt ruzie te maken waar Elena bij was, dus vond het wel een leuk idee om het zo in het verhaal te verwerken. En het was nog lastig om Elena weer blij te krijgen…

Bella en Vince zitten buiten en Bella is weer aan het eten. “Lieverd, hoe gaat het nu?” vraagt Vince. “Ja gaat wel, denk dat de baby bijna komt” antwoord Bella

Bella en Vince verhuizen naar binnen en Vince fluistert lieve woorden in het oor van Bella.

En geeft haar ook nog een massage. Maar dan….

Bella gilt het uit van de pijn. “Ga dan naar het ziekenhuis toe” roept Vince in paniek. “Houdt je mond, het komt echt wel goed” snauwt Bella. Ik laat ze even met rust.

Dan hoor ik gehuil en spiek door het raam. Ja de baby is er en alles is in orde zo te horen.

Vince zorgt meteen dat de kraamhulp komt zodat Bella wat kan rusten na haar zware bevalling.

Als Elena uit school komt roept haar vader “De baby is er!” Elena rent snel naar boven en ziet een heel lief meisje in de wieg liggen met een knuffel met haar naam erop. “Hallo lieve Sarah, ik ben jouw grote zus” zegt Elena. Na een tijdje besluit Elena naar beneden te gaan.

Er zal natuurlijk ook huiswerk gemaakt moeten worden maar dan gaat de telefoon. ‘Oh wat leuk een SimsApp van de leukste jongen van school. Of ik dit weekend iets leuks met hem wil doen’ Elena zwijmelt wat en besluit snel te antwoorden.

Hierbij het geboorte kaartje van Sarah Engel.

Elena heeft 2 dagen gewacht met de vraag of ze het weekend weg mag. Nu stel Elena de vraag toch maar. “Mam, pap? Ik heb een SimApp gekregen van Justin. Of ik zin heb om dit weekend iets leuks te gaan doen. Mag dat?” vraagt Elena. “Dat mag zeker maar niet vanavond want dan zou je oppassen weet je nog” antwoord Vince. “Dat weet ik nog pap, morgen dan?” vraagt Elena. “Dat is goed” zegt haar vader.

Als Bella en Vince aan het werk zijn besluit Elena nog wat viool te spelen, helaas klinkt het nog steeds niet zo erg mooi. Zelfs Sarah begint erdoor te huilen.

“Ahh lief meisje toch. Ben je geschrokken van mijn viool?” vraagt Elena aan haar zusje. Het enige wat Sarah doet is huilen. Na een tijdje rond lopen valt Sarah weer rustig in slaap en legt Elena Sarah weer in de wieg.

Elena kreeg trek en besloot iets te gaan koken, maar dan. ‘Oei, daar ging de peper. Dat heeft niemand gezien toch?’ denkt Elena. De rest van de avond verloopt rustig.

De volgende dag ontmoet Elena, Justin bij de vlooienmarkt. “Wat leuk dat je mee wilde” zegt Justin. “Ja natuurlijk, leuk dat je mij mee vroeg” antwoord Elena.

Elena en Justin hadden wat dingen bekeken op de vlooienmarkt en Elena heeft een leuke aankoop gedaan wat thuis bezorgd zou worden. Ze besloten nog gezellig op het bankje te kletsen en toen was het tijd om afscheid te nemen.

Als Elena thuis komt zijn de bezorgers er al. “Wilt uw meteen die lelijke kast mee nemen?” vraagt Elena. Dat vonden de bezorgers geen probleem. ‘Eindelijk een kaptafel, en dat voor een spot prijs’ denkt Elena.

Elena zit achter de computer. Zij had gesolliciteerd voor een bijbaantje als winkelmedewerker. “Hallo Elena, luister je wel?” roept Vince vanaf de eettafel. “Huh wat sorry, nee ik heb goed nieuws” zegt Elena. “Ja ik heb ook goed nieuws voor je dame! Die kast die je zojuist heb mee gegeven ga jij wel betalen” zegt Vince boos. “Nou pap, dat komt goed uit want ik mag op sollicitatie gesprek” antwoord Elena. Ze wist niet dat haar vader zo boos zouden zijn.

De volgende ochtend treft Elena haar moeder aan het ontbijt. “Mama, sorry dat ik die kast verkocht heb maar ik maak het goed hoor” zegt Elena.

“Elena, zulke dingen moet je eerst overleggen voordat je iets verkoopt. Volgens je vader hebben jullie het samen opgelost dus ik bemoei mij er verder niet mee” antwoord Bella.

Elena bekijkt haar e-mail om te kijken of zij is aangenomen als winkelmedewerker. ‘Mijn sollicitatie gesprek ging volgens mij wel goed’ denkt Elena. En dan ziet zij het antwoord. Elena is aangenomen.

Snel begint Elena aan haar huiswerk. ‘Daar zal ik straks wat minder tijd voor hebben dus laat ik maar snel mijn huiswerk maken’ denkt Elena.

Later die middag betaald Bella weer een deel van de hypotheek. ‘Pff gaat weer 10,000 simsleons. Gelukkig verdien ik goed aan mijn royalty’s’ denkt Bella.

Dan ziet zij Justin aankomen en besluit een praatje met hem te maken. ‘Aardige knul, maar of het nu echt iets voor Elena is’ denkt Bella.

“Ik hoop niet dat je het erg vind dat ik zomaar langs kom” vraagt Justin. “Nee hoor, gezellig juist” zegt Elena. En de 2 kletsen nog verder.

Bella had mij weer gevraagd of ik de familie even met rust wilde laten zodat ik Sarah rustig kon opgroeien naar een kind. Dat heb ik natuurlijk gedaan. Wat er de afgelopen jaren gebeurd is zal ik vertellen.

Bella gaat heel erg goed op haar werk en schrijft goeie boeken. Daar verdient zij dagelijks royalty’s mee en eigenlijk kan de familie Engel daar prima van leven. Maar Bella vind het best fijn om te werken, even rust van de kinderen. Vince vind het leuk op zijn werk maar omdat hij een familie Sim is zou Vince liever wat meer tijd met zijn gezin doorbrengen. Elena is een lastige puber geweest! Haalde dagelijks kattenkwaad uit en spijbelde op school… Door de strenge aanpak van haar ouders heeft Elena die periode gelukkig achter zich gelaten. Want door dit alles was Elena ook bijna haar bijbaantje als winkelmedewerker kwijt. Elena zit nu in haar laatste studie jaar, staat ondertussen een 8 gemiddeld op haar rapport en doet het goed op haar werk. En kleine Sarah.. Ja kleine meisjes worden groot.


Het is de dag na de verjaardag van kleine Sarah en de familie zit samen op de bank.

Sarah is een totaal ander kind dan Elena en dat is ook te merken. Hopelijk kruipt Sarah nog wat uit haar schulp.

Vince is naar het park gegaan. Hij heeft gehoord dat er een houtbewerkingsbank staat en deze wilt Vince wel eens uit proberen. Dan ziet Vince Justin. “Hey Justin” zegt Vince.

“Hallo meneer Engel” antwoord Justin. Vince vind het raar om Justin om dit tijdstip te zien en vraagt “Zou jij nu niet op school moeten zitten?” Justin loopt rood aan en zegt “Ik heb het eerste uur vrij meneer.” Vince laat het voor wat het is maar vraagt zich wel af of Justin de persoon was dat Elena zo’n rebelse tiener is geweest.

Dan is de houtbewerkingsbank eindelijk vrij en gaat Vince aan de slag. ‘Dit is toch nog best lastig’ denkt Vince.

Maar eenmaal thuis kijkt Vince vol trots naar zijn eigen gemaakte spiegel.

Het gezin zit samen aan tafel buiten. De meisjes zijn al klaar met eten en maken netjes hun huiswerk. Elena wordt toch extra in de gaten gehouden.

Later die avond zit Bella een boek te schrijven als Vince iets met haar wilt bespreken. “Lieverd, ik zou graag willen stoppen met mijn baan om meer thuis te kunnen zijn voor de kinderen. Ik denk namelijk dat ons werk ook een reden was voor Elena om kattenkwaad uit te halen” zegt Vince.

“Ik denk dat je gelijk hebt maar weet je het zeker Vince? Want dan komt het huishouden wel op jouw schouders terecht” antwoord Bella. Vince lacht en zegt “Lieverd, ik vind het huishouden helemaal niet erg en dan krijg jij ook wat meer rust naast je werk.” Zo is het besluit genomen en neemt Vince ontslag op zijn werk.

Elena en Sarah gaan kerst inkopen doen voor hun ouders. “Wat denk jij Sarah, zullen we dat sauna pakket nemen?” vraagt Elena aan haar zusje.

De dames besluiten even op de bank te gaan zitten en overleggen nog maar ze zijn eruit. “Ik denk dat pap en mam dat zeker leuk vind” zegt Sarah.

Na het winkelen laat Elena haar zusje nog even spelen op de speelplaats naast de winkel en besluit zij zelf haar viool erbij te pakken. Het begint steeds beter te klinken.

De volgende ochtend zit het gezin aan het ontbijt. “Wat is het leuk versierd” zegt Elena. “Ja dat heeft je vader goed gedaan” antwoord Bella. En dan is het tijd voor de kids om naar school te gaan.

Bella is vrij en besluit met Vince mee te gaan vissen. Het gaat best goed. “Kijk schat wat een grote vis” roept Vince. “Ja heel mooi lieverd maar kijk ik heb ook een visje gevangen” zegt Bella. Ondanks het verschil is Bella al blij dat ze een vis gevangen heeft. Als ze klaar zijn met vissen kust Bella Vince en zegt “Ik vond het heel leuk om dit samen met jou te doen.” Daar was Vince het volledig mee eens.

Vince had besloten om zijn vis op te hangen in de keuken.

Als Sarah uit school komt besluit zijn met Beertje te gaan spelen. Elena moest snel iets eten want die moest meteen door naar haar werk.

Dan is het kerst. Elena ligt nog lekker te slapen omdat zij gewerkt heeft de vorige avond.

De rest van de familie zit lekker aan het ontbijt. “Mag ik zo de cadeautjes open maken” smeekt Sarah. “Ja dat mag zeker, als je zus ook wakker is” antwoord Vince.

Dan zit de hele familie op de bank en Elena heeft voor het gemak toch maar een ontbijtje gepakt. “Lieve Elena en Sarah, hopelijk vinden jullie onze cadeaus leuk en hebben jullie er veel plezier van” zegt Bella. En dan worden de cadeaus uit gedeeld.

Sarah en Elena hebben voor hun ouders een sauna arrangement bon gekocht. Daar zijn Vince en Bella heel blij mee. Sarah krijgt een spelcomputer met een aantal spelen erbij en Elena een sleutel.

Terwijl de familie meteen de spelcomputer uitproberen zit Elena voor zich uit te staren. ‘Wat moet ik nou met een sleutel? En dan het briefje erbij met alleen de tekst “voor jouw toekomst” daar snap ik echt niks van’ denkt Elena.

Elena vertrekt naar beneden om zich op te maken voor straks als zij lekker gaan eten met haar familie. Toch blijft de vraag rond spoken in haar hoofd wat die sleutel betekend.

Elena besluit haar beste vriendin van school Yasmine te bellen. “Hey Yasmine, met Elena. Hoe is jouw kerst tot nu toe?” Elena luistert naar het verhaal en verteld dan over haar geheimzinnige sleutel.
Dan vertrek ik en laat ik de familie samen kerst vieren.

Elena heeft afgesproken met Yasmine in de plaatselijke koffietent. “Ik snap echt niks van die aanwijzing” zegt Elena tegen Yasmine. “Laat dat doosje eens zien” zegt Yasmine. Elena legt het doosje op tafel met daarin de sleutel en de korte tekst. Yasmine kijkt er naar en geeft het doosje weer terug aan Elena. “Lastig zeg waar dit precies voor is” zegt Yasmine.

De dames speculeren verder maar weten echt niet wat ze ermee aan moeten. “Zullen we naar de karaokebar gaan?” vraagt Elena. “Ja leuk” antwoord Yasmine.

Elena en Yasmine gaan helemaal los in de karaokebar en hebben nog een gezellige middag samen.

Thuis is Vince weer aan het schilderen geweest. ‘Wat zal ik doen?’ vraagt Vince zich af. Maar besluit dan toch het schilderij te houden.

Sarah is achter de computer gedoken nu haar moeder aan het werk is. “Ja kom maar op, ik versla jullie allemaal” roept Sarah tegen de computer.

“Papa, ik heb ze allemaal verslagen. Die jongens dachten niet dat ik kon winnen als meisje. Heb ze mooi een poepie laten ruiken” verteld Sarah blij aan haar vader. Vince kan alleen maar trots zijn op zijn dochter.

Het is al laat op de avond. Bella komt thuis uit haar werk. Met een pest humeur. ‘Stelletje sukkels daar! Wat denken ze wel!’ denkt Bella bij zich zelf. Wat er precies is gebeurd weet ik niet maar Bella is goed boos.

Bella besluit nog wat tv te gaan kijken voor het slapen gaan zodat zij wat rustiger werd.

De volgende ochtend staat Vince al vroeg in de keuken om een heerlijk ontbijtje te maken voor het gezin.

Bella is ook al vroeg op gestaan om een boek te schrijven. Het is een mysterie boek geworden met de titel “Meeldauw”. Dit boek is een bestseller en zal zeker goed verkopen.

Vince bekijk de rekening van de familie. ‘Dat ziet er goed uit. Dan kunnen de vaste lasten betaald worden en de hypotheek. Oh er is ook weer 3000 simleons bij geschreven aan royalty’s van Bella’s boeken. Dat dekt de vaste lasten tenminste’ denkt Vince.

Vince besluit eerst wat klusjes in huis te doen.

Dan betaald Vince de laatste 15,000 simleons voor de hypotheek en de overige vaste lasten. Het huis is nu helemaal afbetaald en echt in bezit van de familie.

Later die dag worden Bella en Vince uitgenodigd voor de verjaardag van Clara. Zij wordt alweer een oudere ondertussen.

En daar maken ze een gezellig feestje van.

We zijn een aantal maanden verder en de familie Engel zit rustig aan hun ontbijt. Elena is het zat en wilt weten wat die sleutel nu precies inhoudt. “Mam, pap, kunnen jullie nu eindelijk eens vertellen waar die sleutel voor dient. Vind het het stomste cadeau wat ik ooit heb gehad” zegt Elena een beetje boos. “Lieverd dat wordt heel snel duidelijk” zegt Bella.

Iets later zitten Elena en Vince nog aan tafel. Bella is gaan schrijven en Sarah ruimt de tafel af. Als zij ziet hoe sip haar zus kijkt zegt Sarah “Maak je niet zo druk Elena, je komt er echt wel achter.” “Maar wanneer dan?” roept Elena nu geïrriteerd. Dan is het tijd voor school en vertrekken de meiden.

“Lieverd, we moeten toch even praten” zegt Bella als zij en Vince op de bank zitten. “Waar wil je het over hebben?” vraagt Vince voorzichtig. “Over die sleutel, moeten we het Elena niet gewoon vertellen? Het duurt niet lang meer voordat zij het nest zal gaan verlaten” antwoord Bella.

“Ik denk dat je gelijk hebt want Elena wordt er niet gezelliger op en haar tentamens komen eraan. Stress kan zij nu niet gebruiken” zegt Vince. Samen bedenken ze een plan hoe zij het aan Elena zullen gaan vertellen.

Een week later nemen Bella en Vince de kids mee naar San Myshuno. “Papa, wat doen wij hier behalve eten?” vraagt Sarah. “Nou we zijn hier voor Elena” antwoord Vince. Elena kijkt niet heel vrolijk maar wordt toch wel nieuwsgierig. Bella neemt het woord over. “Elena, jij wilt weten waarvoor de sleutel is, dat ga jij zo ontdekken.”

“Echt, ga ik daar nu eindelijk achter komen” roept Elena hard. Daar schrik Bella een beetje van maar ze heeft zelf ook last van zenuwen. ‘Wat als Elena het nou niks vind?’ vraagt Bella zich af. De familie beweegt zich voort en staan voor een appartementen complex stil. “Wat doen we nu hier?” vraagt Sarah weer. “Daar kom je zo achter” antwoord Bella. Dan stappen zij het gebouw in samen met een man.

Als de familie weer buiten staat loopt de makelaar nog even met ze mee. “En houdt je dus aan de regels” zegt hij streng voordat hij de familie alleen laat. “Mam, pap! Echt super gaaf dat jullie dit geregeld hebben. Er moet een hoop gebeuren maar gelukkig zit er een keuken en badkamer in” roept Elena vrolijk. Bella en Vince zijn blij dat Elena zo reageert maar kijken elkaar ook zo aan van nog even en dan verlaat onze kleine meid ons huis.

Eenmaal thuis gaat Elena meteen naar haar kamer en begint met een plan van aanpak te beginnen. ‘Wat heb ik allemaal nodig? Welke kleuren ga ik doen? Hoeveel heb ik gespaard?’ denkt Elena bij zichzelf. Na een tijdje moet zij toch gaan slapen.

Het is de dag van de verjaardag van Sarah en Elena. De zusjes hadden besloten het samen te vieren. Belle en Vince besluiten een mooie foto te maken die Elena mee kan nemen naar haar nieuwe huis.

Ondanks dat de meiden jarig zijn heeft Vince zichzelf ook een cadeau gegeven. Een nieuw bureau met computer. “Ja lezers, ik ben een werkloze vader en straks is er een kleine meid minder in huis dus moet ik toch ook iets gaan doen” verteld Vince. Hij blijft Elena zijn kleine meid noemen.

Dan komen de meiden thuis en kunnen de kaarsjes uit geblazen worden.

En dan is het verouderen een feit. Al kijkt Elena niet helemaal vrolijk, eerder geschrokken.

En daar staat ook Sarah als mooie tiener. “Bedankt voor dit geweldige hoedje mama” zegt Sarah tegen haar moeder.

Dan is het tijd om taart te eten. De zusjes praten druk met elkaar. “Je moet echt langs blijven komen hoor Elena” zegt Sarah “Oh en ik wil jouw kamer hebben.” Elena begint te lachen en antwoord “Mijn kamer mag je zeker hebben en natuurlijk kom ik langs. Maar je komt toch ook wel een keertje bij mij langs he als de verbouwing klaar is?” “Natuurlijk kom ik langs!” roept Sarah.

Ik vertel de familie dat ik de kamers al verbouwd heb en iedereen kijkt mij blij aan. Vince is in dromenland ‘Gelukkig hoef ik dan niet meer te doen’ denkt hij. “Bedankt Lacuna” roept de familie in koor.

Dan is het tijd om afscheid te nemen. “Daar ga je dan lieve Elena. Je kan altijd bellen als er iets is he” zegt Bella tegen haar dochter.

“Bedankt mama, ik zal zeker iets van mij laten horen” zegt Elena en knuffelt haar moeder.

“Papa jij ook heel erg bedankt” zegt Elena tegen haar vader en ook hem knuffelt ze nog even goed. Al weet Elena dat ze haar ouders gewoon zal blijven zien. “Waar blijft Sarah?” vraagt Elena. Ze loopt naar binnen toe om haar zusje te zoeken.

“Sarah, waarom kwam je niet naar buiten toe om gedag te zeggen?” vraagt Elena.

“Omdat ik het gewoon jammer vind dat je het huis uit gaat” antwoord Sarah. Elena heeft met haar zusje te doen en zegt “Ik kom nog vaak langs hoor en we spreken ook regelmatig af, kom we maken nog een foto zodat ik die kan ophangen.”

En zo maken de zusjes nog een leuke foto van hun samen.

Elena is aangekomen bij haar appartement en de verhuizers hebben een hun werk goed gedaan. Het appartement is ingericht met de weinige middelen de zij had. Ze hangt snel de foto’s op en gaat nog iets eten.

Als ik Elena voor nu verlaat zie ik dat zij haar buren al meteen kennis laat maken met haar vioolspel. Hopelijk wordt Elena er snel beter is want het is nog steeds niet om aan te horen.

Note: Elena had met haar baantje 1656 Simleons verdiend en van haar ouders heeft zij 20.000 Simleons mee gekregen om het appartement in te richten. Daar ging natuurlijk de huur en borg nog van af en zo hield Elena uit eindelijk 17.986 Simleons over voor de inrichting. Voor nu zal ik Elena even met rust laten, maar ze komt terug.

Bella zat bij Sarah op haar nieuwe kamer. “Wees niet te verdrietig hoor Sarah, je zus komt vaker over de vloer dan je soms lief is. Dat weet ik nu al” zegt Bella. Sarah knikt. Moeder en dochter praten nog even en dan gaat iedereen slapen.

Er zijn een paar weken voorbij gegaan. Elena komt regelmatig langs en Sarah doet het goed op school. Omdat het schoolwerk voor Sarah best makkelijk is besluit zij een vaardigheid erbij te leren. Net als haar vader programmeren.

Later die dag gaat Sarah naar De Kliffen. Even genieten van de rust die er nu is. Omdat het uitzicht prachtig is maakt Sarah een selfie.

Leert zij haar huiswerk terwijl haar voetjes lekker in het water hangen.

Later in de avond bezoek Sarah het liefdesfestival. Maar Sarah schaamt zich een beetje omdat het eten met stokjes niet wilt lukken. ‘Hopelijk heeft niemand nog gezien hoe ik aan het stuntelen ben’ denkt Sarah bij zichzelf.

Dan loopt Sarah op de Goeroe af en vraagt hoe haar liefdes toekomst eruit ziet. “Nou meisje, dat zal ik jou vertellen” zegt de Goeroe en gaat verder “Trillingen onthullen een lange, donkere vreemde in jouw nabije toekomst.” “Oke bedankt” zegt Sarah maar weet niet zo goed wat zij met deze informatie aan moet en besluit naar huis te gaan.

Vince en Sarah kletsen wat op de bank. Maar Sarah zit daar niet zomaar. “Papa, zou ik een gitaar mogen kopen? Het lijkt mij leuk om muziek te gaan maken” vraagt Sarah. “Je mag een tweedehands kopen van mij” antwoord Vince. Sarah is super blij en belt haar zus op of zij zin heeft om mee te gaan naar de vlooienmarkt.

Daar treffen de zusjes elkaar. “Wat fijn dat je mee gaat zoeken naar een gitaar” zegt Sarah. “Natuurlijk ga ik mee, even tijd voor ons samen” antwoord Elena. De zusjes omhelzen elkaar en daarna zoeken zij de vlooienmarkt af naar een gitaar.

Als de middag ten einde is heeft Sarah de gitaar gevonden die zij wilde hebben. Eenmaal thuis ging Sarah deze meteen uittesten.

De volgende dag daagt Bella haar man uit om mee te gaan doen aan yoga. “Hoe doe je dat toch?” Vraagt Vince aan Bella.

“Gewoon zo lieverd” antwoord Bella. Helaas lukt het Vince niet om het onder de knie te krijgen.

Omdat de Yoga niet lukt besluiten Vince en Bella nog even naar de sportschool te gaan. “Dit vind ik een stuk makkelijker” lacht Vince naar Bella.

Als Vince nog een ander apparaat uittest komt iemand ongevraagd advies geven. ‘Hier heb ik ook geen zin in’ denkt Vince. Dan vertrekken Bella en Vince weer naar huis.

Er zijn een paar weken voorbij gegaan en de familie besluit op bezoek te gaan bij Elena. Vince en Bella hebben haar en Sarah iets te vertellen. Eerst wordt er natuurlijk volop bij gekletst.

“Papa en ik willen iets aan jullie vertellen” zegt Bella. “Oh vertel mam” antwoord Sarah. Bella en Vince kijken elkaar aan en zeggen in koor “Wij gaan een kindje adopteren”. Sarah en Elena vinden het super en er wordt druk door elkaar heen gepraat. De tijd vliegt voorbij en de familie vertrekt richting huis. Behalve Bella.

“Vind je het echt goed Elena?” vraagt Bella. “Maar natuurlijk mama, jullie zijn geweldige ouders” zegt Elena. “Dus je vind ons niet te oud?” vraagt Bella nog voor de zekerheid. “Wat nee natuurlijk niet” roept Elena. En zo nemen moeder en dochter afscheid van elkaar.

“Vandaag is het zover schat. Vind je het spannend?” vraagt Vince aan Bella. “Heel spannend” antwoord Bella.

Sarah maakt nog een selfie die zij naar haar zus stuurt met de tekst ‘laatste ochtend rust’.

n dan is het zover. In plaats van een kind is het een peuter geworden die Bella en Vince hebben geadopteerd. Dit is Milan.

Milan is onafhankelijk en besluit daarom zelf op het potje te gaan.

Bella kijkt vol trots naar Milan terwijl hij aan het spelen is. ‘Ik snap niet zo goed waarom Milan moeilijk te plaatsten was, ik vind het een heerlijke peuter’ denkt Bella bij zichzelf.

De dag vordert en Vince vind het een leuk om een zoon te hebben en besluit met hem te gaan dansen. Milan probeert Vince zo goed mogelijk na te doen. Bella kijkt vol trots naar haar gezin.

Dan is het etenstijd voor Milan en Vince kijkt vol trots naar zijn zoon. ‘Ik hoop dat Milan het hier naar zijn zin gaat krijgen’ denkt Vince.

Het is al avond als Sarah thuis komt en ziet een peuter rond lopen. Sarah loopt op Milan af, knielt naast hem en zegt “hallo broertje, ik ben Sarah jouw grote zus”. Milan geeft Sarah een knuffel. Bella zegt vanaf de bank dat haar broertje Milan heet.

Sarah wilt Milan graag naar bed toe brengen en leest hem een verhaaltje voor. Milan valt rustig in slaap.

Er gaan een paar weken voorbij. Milan blijkt idd een lastige peuter te zijn die zelf uitmaakt wat er gebeurd. Op een ochtend maakt Bella haar zoon wakker, dat ging niet van harte.

Gelukkig kon Bella het goed maken met Milan door hem in bad te doen.

De band tussen Vince en Milan is een stuk beter en die spelen dan ook erg graag samen.

“Milan, waar ben je nou?” roept Vince. Milan lacht het uit op de rug van Vince.

Na het spelen kijken vader en zoon nog wat tv. ‘Ik vind het jammer dat Milan het al zo moeilijk heeft gehad in zijn jonge leven. Hij is zeker geen makkelijke peuter maar met een beetje geduld komt dat wel goed’ denkt Vince.

Bella komt thuis uit haar werk en zij is super moe dus laat Bella zich in de plant voor de deur vallen om een dutje te doen.

Milan komt de trap afgelopen. Vandaag wilde Milan zich niet aankleden.

Bella vond het prima en besloot een verhaal uit 1 van haar eigen boeken voor te lezen.

“Meer, meer” brabbelt Milan. Bella verteld verder en denkt ‘dit gaat de goeie kant op’.

Enkele weken later komt Bella uit haar werk. Vince wacht haar buiten op omdat ze dat gevraagd had per sms. “Schat was is er?” vraagt Vince. Bella steekt van wal.

“Ze zijn daar echt met de gekste dingen bezig hoor” vervolgt Bella haar verhaal. Het gaat niet goed op haar werk en haar boeken worden niet eens uit gebracht. Vince schrikt van het verhaal maar zegt tegen Bella “Schat, stop er gewoon mee. We redden het makkelijk met de boeken die jij zelf uitgeeft.” Bella is het met Vince eens en belt meteen haar werk op om te zeggen dat ze het maar moeten uitzoeken zonder haar.

Bella besluit nog even wat Yoga te gaan doen om te ontspannen.

Het is zondag in Windeburg en dat betekend familiedag. De hele familie geniet gezellig van elkaar.

Als Vince Elena uit zwaait schrikt hij van iets in de lucht. ‘Wat is dit?’ denkt Vince.

“Zet me neer” schreeuwt Vince. Helaas zonder succes en zo is Vince ineens ontvoerd.

Sarah is nog even bij Milan gaan zitten na het sporten. Zij merkte dat Milan wat onrustig was maar wist niet waarvoor.

Dan komt Vince ineens weer terug. Heel even ziet hij eruit als een geest.

“Jeetje zeg, dat was ff spannend. Maar gelukkig ben ik weer thuis” zegt Vince hardop. Blijkbaar heeft hij er niks aan over gehouden.

De volgende dag heeft Sarah niks in de gaten wat er gebeurd is met haar vader en geniet van haar fruitsalade.

Als Sarah in de middag thuis komt besluit Sarah meteen haar huiswerk te maken. Milan gaat bij zijn grote zus zitten en leest een boek. Natuurlijk geschreven door Bella.

Milan krijgt maar geen genoeg van de leuke kinderboeken en vraagt aan Vince of hij hem nog wilt voorlezen voor het slapen gaan. Dat doet Vince natuurlijk met veel liefde.

Er is wat tijd voorbij gegaan en Elena heeft Sarah mee gevraagd om een hapje te eten bij de plaatselijke hamburger tent. De dames kijken op de kaart maar weten eigenlijk al wat ze gaan bestellen.

De tijd vliegt voorbij en de dames genieten van hun eten en praten volop. Sarah wilt alles weten van het nieuwe leven van Elena. Dan is het toch echt tijd om afscheid te gaan nemen.

Sarah heeft stress voor haar examen en Bella heeft het advies gegeven om wat yoga te gaan doen. Dus Sarah doet een poging.

En zo slecht gaat dat niet eens. Daarna gaat Sarah vol moed naar school voor haar examen.

Vince heeft een goede band opgebouwd met Milan en probeert hem nu de dieren te leren door middel van kaartjes. De mannen genieten samen en Milan leert snel.

“Lieve lezers, heel erg bedankt voor het volgen van onze avonturen. Wij vonden het altijd heel leuk om dit met jullie te kunnen delen. Er is veel gebeurd. Zo leerde jullie ons kennen en ons gezin met onze prachtige kinderen. Maar nu is het toch echt tijd om ons huis te gaan verlaten zodat wij ook even kunnen genieten van het gezin zonder dat er camera’s in de buurt zijn. Wij wensen jullie veel plezier met de verhalen van onze dochter Elena. En we zullen elkaar zeker nog terug gaan zien op onze familie dagen.

Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •