Engel Legacy - Generatie 1 - Deel 3

Elena eet stiekem een stukje taart op haar kamer. “Lacuna, dit ga je niet aan mijn moeder vertellen toch?” vraagt Elena. Ik vertel Elena dat ik mijn mond zal houden.

Elena gaat bij haar ouders zitten en vraagt aan Bella “mama, mag ik tv kijken?”

“Je mag een half uurtje tv kijken” antwoord Bella. Elena is super blij en roept “Yeah, dank je wel mam” en rent snel naar binnen.

Als ik door het raam gluur zie ik dat Elena veel plezier heeft.

Later die ochtend gaat Elena samen met Vince naar beneden toe en ziet een tekentafel. Meteen begint Elena met tekenen. Bella kijkt tevreden toe en gaat verder met haar boek.

Als Vince even later boven komt ziet hij dat Elena aan het lunchen is en zegt tegen haar “omdat je vandaag jarig bent hebben wij je nog 1 cadeau gegeven. Die staat nu op je kamer. Maar eerst je bord leeg eten” zegt Vince er nog snel achter aan omdat hij zag dat Elena al weg wilde lopen.

Eenmaal boven ziet Elena dat zij een viool heeft gekregen en probeert deze meteen uit. “Oei, dat klinkt nergens naar zeg!” zegt Elena.

“Ja dit klinkt al beter.” Elena lijkt tevreden met haar ehhh katten gejank.

Aan het einde van de middag besluit Elena haar huiswerk door te lezen, morgen is haar eerste schooldag. “Jeetje, eerste schooldag moet nog beginnen en meteen al huiswerk! Ze zijn gek op die school.” Moppert Elena.

Vince komt vragen hoe het met Elena haar huiswerk gaat. Dat is af en daarom neemt Vince zijn dochter mee naar het park.

Zo te zien vermaakt Elena zich prima en ik besluit ze voor vandaag weer met rust te laten.

In de avond komen nog wat vrienden langs voor de verjaardag van Elena.

Als iedereen weg is gegaan durft Vince toch een dansje te wagen met zijn dochter.

De volgende ochtend is Vince al vroeg aan het vissen.

Elena vind het leuk om het huis schoon te houden en wast haar spullen netjes af.

Vince vangt eindelijk weer eens een vis.

Elena zit aan het ontbijt voordat zij naar school toe moet. ‘Oh ik hoop zo dat ik dit jurkje van mama mag aanhouden vandaag’ denkt Elena.

Elena besluit het erop te wagen en gaat naar haar moeder toe. “Mam, mag ik dit jurkje vandaag aan naar school, please” slijmt Elena.

“Dat mag, maar morgen trek je wel iets anders aan want het jurkje moet toch echt de was in” antwoord Bella.

Voordat Elena naar school gaat besluit nog even buiten bij haar ouders te gaan zitten. ‘Dat had ik beter niet kunnen doen, al dat romantische gedoe tussen hun’ denkt Elena. Ze hoort de schoolbus en roept nog snel doei en vliegt de deur uit voor de eerste les.

Bella roept Vince bij zich en zegt “Vince, we moeten het binnenkort toch even over een speciale rekening hebben voor Elena. Voor als zij het huis uit gaat” Vince snapt wat Bella zegt al vind Vince het toch wat eng om er al over na te denken.

Gelukkig is Elena nog jong en kan Vince haar vast wel blij maken met een schilderij.

“Het is dan geen roze maar Elena vind het vast mooi” zegt Vince.

Nog even oefenen voordat Vince aan het werk gaat.

Als Elena thuis komt gaat zij dansen. “Ik heb een hele leuke eerste schooldag gehad Lacuna!” roept ze naar mij. Ik glimlach en vertel dat er een briefje voor haar op de koelkast hangt. Elena rent erheen en vlucht snel naar de kelder toe.

“Wat een leuke tafel dit, gelukkig kan ik eerst even oefenen. En het schilderij van papa is ook mooi” roept Elena en begint meteen te oefenen

Elena pakt een stokje, maar…

“Oei hij viel bijna om” zegt Elena. Gelukkig ging het goed.

Na het spelen besluit Elena haar huiswerk te maken.

Als Bella thuis komt roept zij Elena bij zich en knuffelt haar flink.

“Hoe was het op school” vraagt Bella en Elena begint vele verhalen te vertellen.

Het is al laat geworden. Bella heeft Elena naar bed gestuurd maar besluit zelf toch nog even iets te koken. Bella heeft honger.

Als Elena naar bed wilt gaan ontdekt zij een monster onder het bed. Zij probeert vrienden te worden met het monster maar helaas lukt dat niet en roept zij keihard om haar ouders.

Vince komt aangesneld en zorgt dat het monster vertrekt.

Als Elena rustig in bed ligt besluit ik toch maar de speciale lamp te kopen voor Elena. Want zij zal toch goed moeten slapen voor school.

De volgende ochtend zit Elena aan het ontbijt en heeft netjes andere kleding aan getrokken zoals zij haar moeder beloofd had.

Terwijl ik boven bij Vince aan het spieken ben zie ik dat Elena haar laatste huiswerk aan het maken is terwijl haar vader nog ligt te slapen.

Als Elena naar school is gaan Bella en Vince aan tafel zitten om hun plan te bespreken. Hoeveel geld willen zij proberen te gaan sparen voor Elena? Want Elena weet al heel goed wat zij wilt. De rest van de dag verloopt rustig.

Er gaan een paar weken voorbij. Omdat Elena een gemiddelde staat ondertussen voor haar rapport nemen zij Elena mee naar de karaokebar. Elena kijkt haar ogen uit want zij houdt heel erg van zingen.

Als eerste wilt Elena met haar vader een duet zingen.

Wees blij dat er geen geluid bij zit! Elena zingt nog best redelijk maar Vince is echt vals.

Bella kijkt naar haar gezin en geniet oprecht.

Als Elena en Vince klaar zijn met zingen gaan zij ieder hun weg en Bella denkt dat zij wel even een liedje kan zingen zonder dat iemand het opmerkt. Helaas staat Elena genieten van het valse gezang van haar moeder.

Natuurlijk zingt Elena nog een liedje alleen en dan is het tijd om te gaan.

“Snel” roept Bella en vervolgt “de tram vertrekt bijna”. Gelukkig waren zij nog op tijd om de tram te halen.

Eenmaal thuis duikt Elena meteen haar bedje in. Vince oefent nog wat voor zijn werk.

En Bella moest verplicht een boek lezen voor haar werk. Gelukkig vind Bella dat geen straf.

Een aantal weken later zitten Elena en Bella rustig aan het ontbijt. “Mam, papa is bijna jarig. Mag ik alsjeblieft helpen met een cadeau voor papa?” vraagt Elena. Bella denkt na.

“Dat is een goed idee Elena” zegt Bella. Elena is blij. Bella vraagt nog aan haar dochter “wat wil je dan aan je vader geven voor zijn verjaardag?” Maar daar moet Elena nog over nadenken zegt zij.

Als Elena naar school is besluit Bella een schilderij te maken. Uit eindelijk verkoopt zij het schilderij omdat zij toch nog zo tevreden is.

Vince is naar de sportschool vertrokken. ‘Jeetje wat is dit moeilijk zeg. Die man naast mij lijkt nergens last van te hebben’ denkt Vince en gaat naar een ander apparaat toe.

Maar de man achtervolgt Vince en probeert wat tips te geven. Het lijkt beter te gaan maar Vince besluit naar huis te gaan, zodat hij op tijd thuis is voor Elena.

“Elena, lieverd waar ben je?” roept Vince. Hij hoort een geroep terug en gaat naar de kelder toe en treft zijn dochter aan. “Oh hier ben je.”

Vince vraagt hoe de dag was van Elena en omhelst haar. Elena zegt dat de dag goed gegaan is maar vraagt wel hulp bij haar huiswerk. “Ik neem snel een douche en dan kom ik je helpen” zegt Vince.

Zo gezegd zo gedaan. Vince vind het super leuk om zijn dochter te helpen. Wie weet gaat haar cijfer hier nog verder door omhoog.

Elena oefent nog haar viool skills voor de verjaardag van haar vader morgen. Helaas lukt het niet en besluit Elena maar te gaan slapen.

De volgende dag is Vince jarig. De ochtend begint rustig. Vince kijkt tv en Bella leest een boek.

Maar dan komt toch het feest gevoel naar boven. “Laat je coole moves zien lieverd” roept Bella naar Vince.

Elena is een goeie leerling, de taart staat op tafel en haar ouders zijn aan het dansen maar Elena wilt eerst haar huiswerk af hebben voordat zij mag feesten van zichzelf.

De taart wordt verplaatst naar het aanrecht en daar gaat Vince. Ze hebben besloten om het alleen met de familie te vieren.

“Blaas papa, blaas” roept Elena vrolijk.

“Het lukt niet” zegt Vince. “Probeer het nog een keer” moedigt Bella haar man aan.

En ja hoor, daar gaan de kaarsjes.

De familie geniet van een stukje taart en geeft haar vader zijn cadeau. “Papa, het zijn allemaal lekker dingen voor onder de douche of in bad” verklapt Elena. Gelukkig kon Vince er wel om lachen.

Er zijn een paar weken voorbij gegaan en Elena doet het goed op school. Elena kon om half 5 al niet meer slapen en besloot te gaan ontbijten.

Dan vertrekt Elena naar boven en knuffelt nog met Nila voordat zij haar ochtend routine ging doen.

Als Elena van school terug komt besluit zij nog even viool te spelen. Dat gezicht ook van haar.

Het begint al iets beter te klinken.

Bella heeft besloten een nieuw kinderboek te schrijven. Deze heeft naam “Baloe de beer, leert schilderen” gekregen.

Elena is zo met muziek bezig dat zij ook haar stembanden nog even laat horen.

“Op een onbewoond eiland” zingt Elena.

Elena weet dat haar vader buiten is en besluit naar hem toe te gaan. ‘Even vragen wat papa ervan vond’ denkt Elena.

“Papa, heb jij mij horen zingen?” vraagt Elena. “Ja lieverd, dat heb ik zeker gehoord. Nog een beetje vals he” lacht Vince.

“Nou papa, dat zeg je toch niet. Juist jij zou het heel mooi moeten vinden” roept Elena boos. “Sorry lieverd, je komt er wel” zegt Vince, hij geeft zijn dochter een kus en gaat zich klaar maken voor zijn werk.

Elena besluit nog wat te gaan tekenen en dan is het alweer tijd om naar bed te gaan.

Als Vince thuis komt van zijn werk kan hij nog amper zijn ogen open houden. Dus ik stuur hem snel naar zijn bed toe.

De volgende dag is het weekend. Bella en Elena zijn al vroeg op en zitten samen in de huiskamer tv te kijken en te kletsen.

Bella vind het hoog nodig om wat te gaan sporten en heeft een loopband aangeschaft. ‘Ik zal toch echt wat kilo’s moeten weg werken.’

‘Oh please, laat het genoeg zijn om wat kwijt te raken’ denkt Bella.

Later de dag besluit Bella ook nog een boek te gaan schrijven. Dit keer een romantisch boek genaamd “de liefde van een man gaat door de maag”.

Elena maakt haar huiswerk en Vince leest het laatste kinderboek van Bella. ‘Ik lees altijd de werken van mijn vrouw, zij schrijft zulke leuke verhalen’ denkt Vince.

Dan is het tijd om het Liefdes Festival te bezoeken. Het gezin eet wat samen. Al hebben ze wel ruzie met de stokjes.

Besluiten ze de typische thee te proeven.

En voordat de familie naar huis gaat vraagt Vince nog aan de Goeroe naar zijn liefdesleven. Het antwoord is nou niet wat Vince wilde horen. “Meneer Willemsen, uw relatie zal toch echt verbeterd moeten worden wilt u samen met uw vrouw blijven” zegt de Goeroe. Vince schrikt ervan en rent snel achter zijn familie aan om naar huis te gaan.

Er vliegen weken voorbij en Elena kan geen keuze maken wat zij nou leuk vind om te doen. Dus besluit Elena nog meer tekeningen te maken.

In de middag neemt Vince zijn dochter mee naar de vlooienmarkt. Beide kijken ze hun ogen uit en genieten zij van de muziek die live gespeeld wordt.

Bella gaat goed op haar werk en heeft nu ook thuis opdrachten mee gekregen. ‘Nog even dit boek afschrijven en dan duik ik ook mijn bedje in’ denkt Bella. Het is een fantasieboek wat Bella schrijft met de naam “Het leven van een onschuldige vampier”.

Als Vince laat in de avond thuis komt ben ik hem ineens kwijt. Vince was erg moe dus ik dacht dat hij naar bed was gegaan. Daar lag hij echter niet te slapen.

Elena wilde heel graag leren schaken. Weken heeft zij aan het hoofd van haar ouders gezeurd maar eindelijk is de schaaktafel er gekomen.

Terwijl Elena geniet van haar spel krijgt Elena ineens een idee voor het cadeau voor haar moeder, die morgen jarig is. Dan hoort zij de toeter en rent snel naar de schoolbus toe.

Vince bakt alvast een taart voor Bella.

Als Elena uit school komt heeft zij een schrijf opdracht voor achter de pc mee gekregen. Elena gaat meteen aan de slag.

De volgende dag is het zover. Bella is jarig en zal volwassen worden. “Mama van hart gefeliciteerd met je verjaardag” zegt Elena en knuffelt haar moeder. Vince komt ook aangelopen en geeft Bella een kus en zegt “je mag nu een wens doen lieverd”.

Bella denkt na en weet ineens wat zij wensen wilt. Alleen deelt zij dit niet met ons.

Al vroeg in de ochtend zit de hele familie gezellig aan de taart. “Vince ik ben zo blij dat ik nog in dit setje kleding pas maar ik mag hierna echt geen taart meer. Er moeten wat kilo’s af hoor” zegt Bella. Elena hoort het verhaal aan maar vind dat haar moeder zich druk maakt om niks en Vince vind dat ook. “Lieverd maak je niet zo druk, je bent mooi zoals je bent” zegt hij.

Ondanks dat Bella jarig is moet zij gewoon werken en Elena naar school toe. Vince besluit naar GeekCon te gaan en een wedstrijd mee te doen van Blikblok. “Kom maar op!” roept hij naar de andere.

Vince moet ineens weg duiken voor een blok maar wordt toch tweede in de wedstrijd en vertrekt dan naar huis.

Als Elena thuis komt vind zij haar vader slapend op de bank en besluit hem wakker te maken. “Papa wordt je wakker? Ik heb echt een super leuke dag op school gehad en wil je er alles over vertellen!” Vince ontwaakt en luistert naar zijn dochter. Ook hoort Vince dat het cadeau voor Bella nog niet aangekomen is. “Lieverd, daar kun jij niks aan doen, dat komt vast snel aan” zegt Vince. En zo verloopt de verjaardag van Bella ten einde.

Een week later. Elena begint vast aan haar huiswerk want Bella had gezegd dat zij er zo aan komt.

Daar is Bella dan en probeert haar dochter zo goed mogelijk te helpen. “Ja dat bedoel ik. Hoe spel je dat woord?” Ik besluit Elena en Bella maar even met rust te laten.

Vince is buiten aan het vissen en geniet overduidelijk van de rust.

Als Elena naar school is besluit Bella haar nieuwste boek uit te geven genaamd “De rossige schoolhoofd”. Het is een fantasie boek geworden. ‘Hopelijk levert het iets op’ denkt Bella

Later op de dag besluiten Bella en Vince bij een appartement te gaan kijken voor Elena. “En wat vond jij ervan?” vraagt Bella.

“Nou ja het is niet te groot en niet te klein, denk perfect om mee te beginnen” zegt Vince.

Als Bella en Vince buiten het appartement nog even op een bankje zitten bespreken zij de voor en nadelen van het appartement.

“We weten dat Elena hier heel graag wilt wonen en ik denk dat dit ook echt bij haar past” zegt Vince. Bella is het met hem eens en ze besluiten een optie te nemen op het appartement.

Als Bella en Vince thuis komen zie ik ze ineens naar de slaapkamer toe lopen en zich omkleden. Nu al slapen denk ik bij mezelf?

Maar nee Bella en Vince hadden hele andere plannen en ik zorg ervoor dat ik snel vertrek.

Later op de middag zie ik Vince sporten op de loopband.

Bella schrijft een boek. Dit keer een romantisch boek “First Love” wat ook een bestseller geworden is. Hopelijk levert dit meer royalty’s op.

Als Elena thuis komt besluit zij nog wat viool te oefenen. Helaas klinkt het nog steeds niet echt fijn…

De volgende dag is het eindelijk zover. Het cadeau voor Bella is binnen. Terwijl de familie rustig aan hun roerbak met ei zitten begint Elena meteen haar verhaal. “Mama, jouw cadeau is eindelijk binnen. Het ligt op het kastje in de gang. En ik vind het echt super leuk dat je…” Elena kan haar zin niet afmaken want Vince kijkt zijn dochter streng aan. “Oh wat lief van jullie. Ik ga zo meteen kijken” zegt Bella.

De kaart

De tekst, wat zal het cadeau toch zijn.

Als Elena naar school is bekijkt Bella de kaart met daarin de bonnen voor haar als cadeau en loopt naar Vince toe. “Schat, ik vind het geweldig en heb al gebeld. Ik kan zo meteen bij een les terecht en daarna door naar de kapper. Dank je wel.” Bella kust Vince en hij zegt “Geen dank lieverd en veel plezier.”

Bella haar eerste cadeau was een yoga les “gedachten concentreren” omdat Bella nog wel eens last heeft van stress met haar werk. ‘Best moeilijk dit maar erg leuk om te doen’ denkt Bella.

Er is nog tijd over en Bella besluit naar boven te gaan en te gaan mediteren. ‘Jeetje kunnen die vrouwen hun klep niet houden, dit werkt toch niet’ denkt Bella en besluit zich op te frissen en naar de kapper te gaan.

Als Bella haar dochter hoort thuis komen roept zij Elena. “Lieve Elena, heel erg bedankt voor jouw cadeau” zegt Bella en knuffelt Elena. “Wat vind je ervan” vraagt Bella nog aan haar dochter. “Het staat je geweldig mam” roept Elena heel vrolijk.

De dames besluiten nog een spelletje te spelen samen, ze eten samen iets en dan gaat Elena naar bed toe.

Later op de avond staat Bella te swingen op de muziek uit de radio als Vince binnenkomt. Hij geniet ervan om zijn vrouw zo vrolijk te zien. Al snel krijgt Bella hem in de gaten, begint te blozen en zegt “Hoelang sta je daar al lieverd?” “Lang genoeg om mijn mooie vrouw te bewonderen” antwoord Vince. Samen vertrekken zij richting bed.

Dan is het weekend aan gebroken. Bella moet nog wel 2 opdrachten doen voor haar werk dus besluit zij eerst een kinderboek te schrijven met de titel “Miauw de kat gaat op onderzoek” en als Bella de e-mail van haar werk leest ziet zij dat de tweede opdracht een script is voor een heel bekende serie. Haar script heet “Dokters van SMC”.

Als Bella klaar is met schrijven vind zij haar dochter boven voor de tv. “Elena, nu papa werken is zat ik te denken om samen uit eten te gaan. Heb je daar zin in?” vraagt Bella. “Wat leuk mama, ja graag. Mag ik dan wel kiezen waar we heen gaan?” vraagt Elena. “Ja dat mag” antwoord Bella.

En zo genieten Elena en Bella heerlijk van hun meiden momentje en het eten bij de bekende hamburgertent van Simsland.

Als Elena een week later niks vermoedend ligt te slapen komt Vince thuis van zijn werk en treft Bella op de bank aan.

‘Hopelijk vind Vince mijn kapsel zo ook leuk. Die bloem was mooi maar ik kreeg het niet voor elkaar zoals de kapster het had gedaan. En ik hoop dat hij mijn nieuws ook leuk vind’ denkt Bella. Vince gaat naar Bella op de bank zitten en wilt iets zeggen maar dan begint Bella snel te praten “Lieverd, ik voel me al een paar dagen raar. Volgens mij ben ik zwanger hoor! Oh en wat vind je van mijn kapsel?”

“Maar lieverd, wat geweldig nieuws. Heb je al een test gedaan? En je haar zit altijd mooi lieverd” zegt Vince. “Nee nog niet, ik wilde op jouw wachten en ga het nu doen.” Zo liep Bella naar het toilet maar kwam verslagen terug. “Vince hij is negatief, ik ga naar bed” zei Bella verdrietig.

Er gaan wat dagen voorbij en Elena komt uit school. Erg verdrietig omdat zij vond dat haar proefwerk niet goed gegaan is. Elena huilt uit onder haar dekbed.

Als Bella thuis komt gaat Elena meteen naar haar toe en verteld over haar verschrikkelijke dag.

“Lieverd toch, je staat een 10 als gemiddelde. Maak je nou niet zo druk om dat ene proefwerk. Ik weet zeker dat je het goed gedaan hebt” zegt Bella. Als Bella later via de computer naar het cijfer van Elena kijkt ziet zij dat Elena een 8.3 gescoord heeft. Heel netjes dus.

Bella voelt zich misselijk worden terwijl zij aan haar ontbijt zit in de tuin. ‘Pff negatief he, dit kan niet anders dan zwangerschaps-misselijkheid zijn’ denkt Bella boos en rent snel naar de struik toe.

Bella besluit een nieuwe test te doen en ja hoor die is wel positief.

Meteen verteld zij het grote nieuws in huize Engel.

“Ohh mama, wat super leuk dat ik een broertje of zusje krijg” roept Elena. Vince zat aan zijn ontbijt en kan het maar moeilijk naar binnen krijgen met dit goeie nieuws. “Lieverd wat goed nieuws! Ik ben heel erg blij voor ons” roept hij en knuffelt Bella flink.

Doordat er een baby op komst is, is de familie Engel een weekje op vakantie geweest zodat het huis verbouwd kon worden. Na een lange reis staan zij weer voor de deur. “Welkom thuis” roepen ze in koor.

Elena rent naar haar kamer toe maar daar aangekomen treft zij een babykamer aan. “MAMAAAAAAAAAAA” gilt Elena hard.

Bella rent naar boven zover dat gaat met de dikke buik. “Ja lieverd waar is de brand?” vraagt Bella. “Mama, waar is mijn kamer gebleven? Dit is mijn kamer niet meer” Elena begint zachtjes te snikken. “Kom maar mee lieverd” zegt Bella.

Bella loopt vooruit naar de woonkamer en Elena ziet een nieuwe trap. Ze lopen die af en komen is een super gave kamer uit. “En wat vind je ervan?” vraagt Bella. “Wauw mama, dit is super gaaf” antwoord Elena.

Vince komt ook naar de nieuwe kamer toe van Elena en merkt hoe blij zijn dochter is. “Gelukkig hebben wij het goed uitgekozen” zegt Vince.

Maanden zijn voorbij gevlogen en de familie zit samen aan de tafel voor een ongebruikelijk ontbijt. “Elena omdat jij jarig bent vandaag eten wij als ontbijt spaghetti maar dit gaat niet standaard worden” zegt Vince. “Dat snap ik papa” antwoord Elena.

Langzaam wordt het middag en dan doet Elena een wens en zingen Vince en Bella uit volle borst “lang zal ze leven, lang zal ze leven”

Daar gaat Elena, hoe zal zij eruit gaan zien als tiener?

Bedankt voor het lezen van het derde deel van mijn Legacy van de familie Engel. In het laatste deel van de eerste generatie zal Elena opgroeien naar een tiener. Bella zal gaan bevallen en misschien gebeurd er nog wel meer! Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel het vierde deel!


Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •