Engel Legacy - Generatie 1 - Deel 1


Welkom bij het eerste deel van mijn Engel Legacy.

Mijn verhaal gaat over Bella Engel een jong volwassen meid die in Windenburg is komen wonen. Zij heeft een doel gesteld aan zichzelf en ook bepaalde wensen. Bella zal zelf haar best moeten doen om alles voor elkaar te krijgen. In de loop van dit project zullen wel Bella gaan volgen en zien of haar doelen en wensen behaald zullen worden. Veel lees plezier!


Bella is voor nu tevreden met haar huisje, alles wat zij nodig heeft is aanwezig. Maar dit is natuurlijk niet het droom huis van Bella. Daar zal zij hard haar best voor moeten doen om die te realiseren.

Bella besloot spreken in de spiegel te gaan oefenen omdat zij zelfverzekerd is en natuurlijk ook zo wilt overkomen.


Er kwamen buren op bezoek om Bella welkom te heten in de buurt, hier is de eerst buurman al.

Er zijn nog meer buren aangekomen, Bella baalt wel een beetje dat de mevrouw naast haar precies dezelfde kleding draagt.
‘Deze set was zo duur, dat kan zij toch nooit betalen! Gelukkig heb ik er nog een mooi hoedje bij’ denkt zij.


Nadat het bezoek weg is gegaan besloot Bella te gaan dansen bij het kamp vuur vlakbij haar huis.

Bella wilde graag iets doen en besloot een openbare kavel te bezoeken om piano te gaan spelen. De aanwezige Sims waren hier niet helemaal blij mee want het klonk nog nergens naar.

Dus besloot ze te gaan vissen om wat geld te kunnen verdienen. Helaas lukte het Bella niet om een vis te vangen, dus zij moet nu wel opzoek naar een baan.

En dit is de baan geworden voor Bella, bij de politie. Meteen kon zij aan de slag met het inlezen van een dossier vanwege diefstal.

Na een drukke week aan het werk besloot Bella een avondje te gaan dansen. Dat ging gelukkig best goed, al maakte Bella ook nog ruzie die avond.

Na een lange avond was Bella niet optijd wakker om nog ontbijt te kunnen maken, dus besloot zij maar een bakje cornflakes te eten.

Bella heeft een nieuwe zaak gekregen, dit keer een lastige om op te lossen.

Zo is Bella druk bezig met bewijs aan het verzamelen op de plaats delict. Haar collega is aan het zeuren over de lastige zaak.

Als ze terug is op het bureau besluit zij meteen het bewijs materiaal te gaan analyseren.

Bella moest natuurlijk al haar bevindingen in de computer verwerken. Er is nu een opsporingsbericht geplaatst zodat haar collega’s op straat de verdachte kunnen gaan oppakken.

Toen Bella op het werk kwam de volgende dag werd haar verteld dat de verdachte in de nachtdienst opgepakt is. Gelukkig is deze zaak nu opgelost en kon zij even gaan sporten.

Maar ja, de volgende dag werd er een tasjesdief binnen gebracht.

De volgende dag is Bella goed bezig, de volgende crimineel werd in de boeien geslagen.

Bella wilde graag een computer kopen, dus heeft zij een kleine aanpassing in huis gedaan en heeft nu een rammelding staan waar ze tenminste wat op kan doen.

Bella heeft vandaag een vrije dag en besluit buiten de deur te gaan ontbijten. Het doet Bella goed om even andere mensen te zien dan criminelen en collega’s.

Ook Clara was bij het koffietentje, nog steeds met de zelfde kleding maar dat kon Bella niks meer schelen. Zij vind Clara best een aardige vrouw.

Als Bella thuis komt liggen er helaas weer rekeningen voor haar klaar.

Bella besloot wat dingen te zoeken in de omgeving om wat geld te verzamelen. Want ja de rekeningen waren toch wel erg hoog.

Door een promotie kon Bella een schildersezel kopen. Zodat zij ook schilderijen kan maken en verkopen.

Bjorn heeft Bella uitgenodigd om langs te komen. Bella maakt een praatje en leert ook zijn kinderen kennen. Clara (de vrouw met de zelfde kleding) blijkt zijn vrouw te zijn.

Bella had een vrije dag en besloot naar het park te gaan. En daar moest zij natuurlijk in de fontein springen.

En besloot een avondje te gaan stappen en natuurlijk moest zij haar beste dans move laten zien.

Toen Bella 2 dagen later op het werk kwam kwam zij erachter dat haar collega’s geen verklaring van de arrestant hebben los gekregen. Dus ging Bella het nog maar eens proberen, en met succes.

Bella besloot voor het slapen gaan nog een schilderij te maken. Bella was namelijk een beetje boos al weet ik niet waarom.

De volgende werkdag kreeg Bella een smsje van Bjorn of zij zo snel mogelijk naar het huis van hem en Clara wilde komen vanwege een inbraak. Bella besloot een aantal collega’s mee te nemen om onderzoek te doen.

En dit was de dame die verantwoordelijk was voor de inbraak. Gelukkig heeft Bella samen met haar collega’s de verdachten kunnen oppakken door goede getuigenissen. En het duurde ook niet lang voordat de verdachte bekende dat zij verantwoordelijk was.

Bella besluit de wensput op te zoeken en om meer geld te vragen. Helaas is dat niet helemaal gelukt maar Bella heeft er ook niks door verloren. Wie weet een volgende keer.

Natuurlijk baalde Bella dat het niet gelukt was bij de wensput en daarom ging zij het boek “hoe wordt ik rijk” maar lezen. Of het zal helpen is nog maar de vraag.

Bella besluit de hoofdcommissaris op te zoeken en te vertellen hoe niet leuk zij deze baan vind! Elke dag die mensen fouilleren, foto’s maken en ga zo maar door. Het enige wat Bella leuk vind is mensen ondervragen.

Na een lange werkweek besloot Bella een avondje te gaan stappen, helaas kon Bella zichzelf nog met moeite naar huis toe slepen doordat zij zo moe was van het dansen.

Bella besluit een boek te gaan schrijven. Haar eerst boek is voor kinderen en heeft de titel “Het verhaal van Fluffy” gekregen.

Bella voelde zich vandaag erg goed en heeft zichzelf op een nieuwe outfit getrakteerd en besloot weer te gaan schilderen. Een speels schilderij dit keer.

En hierbij ook het eindresultaat.

Helaas ging de badkamerkraan stuk op de vrije dag van Bella, gelukkig kon zij deze maken.

En natuurlijk… Bella moest werken achter de pc op haar werk en toen ging die ook stuk.

Bella besluit haar boek zelf uit te geven. Ze is wat zenuwachtig maar hoopt dat kinderen het een leuk boek vinden.

Na heel veel werken komt Bella thuis en heeft zij toch promotie weten te behalen. Bella is hier blij mee omdat zij nu meer geld verdient.

Bella was erg blij met haar promotie. Tijdens het tandenpoetsen voor het slapen gaan had Bella ineens een ingeving. Wat dat was weet ik niet, die houdt Bella voor mij ook nog even geheim.

Terwijl Bella aan het ontbijt zat was zij hardop in gesprek tegen zichzelf. Blijkbaar wilt Bella online kijken naar tekeningen van huizen. Zodra zij genoeg geld heeft wilt zij namelijk het huis laten slopen en een nieuwe laten bouwen.

Bella had helaas een gesprek gehad met de hoofdcommissaris en die vind dat Bella ook de criminelen moet inchecken. Dat vind Bella echt niet leuk om te doen maar ja het moet maar dan….

Bella besloot naar de bar te gaan, er was ene meidenavond. Clara was er ook en duidelijk verdrietig. Gelukkig kon Bella haar troosten en opvrolijken en werd het toch nog een gezellige avond.

Bella gaat achter de computer om de tekeningen van huizen te bekijken. En al snel vind zij iets wat Bella erg graag zou willen. “Ik ga een offerte aanvragen en wie weet kan ik mijn huis dan laten verbouwen.”

Na het werk besluit zij naar de sportschool te gaan. Helaas ging niet alles goed op het werk vandaag.

In de avond kreeg Bella een sms van Clara of zij zin had in een avondje dansen. Daar zegt Bella natuurlijk geen nee tegen.

Er is weer een boek geschreven en natuurlijk moet deze ook uitgebracht worden. Ook dit keer een boek voor kinderen met de titel “Baloe de beer vangt een vlinder”.

Na het werk was Bella nog zo in concentratie dat zij besloot naar de bibliotheek te gaan om te gaan schaken want Bella wist dat er morgen een lange dag vol verhoren zou komen.

Bella zat de hele dag al in verhoor en deze vrouw was toch wel de makkelijkste van alle. Het duurde niet lang voordat Bella een bekentenis los kreeg. Deze verdachte kreeg 3 dagen cel straf en een taakstraf voor het aanbrengen van graffiti in een huis in de buurt.

Bella vraagt aan haar collega Zoë naar aanwijzingen van plaats delict. Daarna wordt er een team weg gestuurd om de verdachte op te pakken. En zo heeft Bella weer een zaak rond wat ook voor een promotie zorgde.

Om haar promotie te vieren besluit Bella een drankje te gaan doen in de plaatselijke bar.

En besluit zij wat grappen te vertellen. Gelukkig kon het publiek erom lachen.

De volgende dag besloot Bella naar de sauna te gaan. Even ontspannen na de drukke weken is erg fijn.

Voordat Bella ging werken besloot zij een profiel aan te maken op SimsLove en kwam al in gesprek met een aantal leuke mannen.

Eenmaal op haar werk moest Bella weer aan de slag met bewijsmateriaal.

Na een lange dag besluit Bella zichzelf te verwennen met een garnalencocktail.

Er is wat tijd verstreken en nog steeds gaat het goed op het werk van Bella.

In de avond besluit Bella weer op SimsLove te kijken of zij al bericht heeft. En ja hoor, de gesprekken gaan goed en de eerste afspraak voor een date is geregeld.

De volgende dag is Bella vroeg op, zij besluit een snipperdag te nemen zodat Bella zich goed kan voorbereiden. En dat begint natuurlijk met een heerlijke douche.

Een nieuwe outfit kopen.

Snel terug naar huis te gaan voor de laatste voorbereidingen.

Tandenpoetsen, want Bella vind een goede adem erg belangrijk.

Nog even een selfie maken

En dan haar date te ontmoeten. Maak kennis met Vince Willemsen.

De hele avond vol praten met elkaar. (er is zeker een goede klik tussen deze 2)

Bella is erg blij met haar eerste date en moet er even over nadenken wat haar volgende aanpak wordt. Toch nog een date met Vince of ook een keertje op date gaan met iemand anders die zij op SimsLove heeft leren kennen….

De volgende dag gaat Bella gewoon weer aan het werk, al is het wel met een ander gevoel. En zij heeft een missie voor vandaag.

Terwijl Bella het bewijs aan het analyseren is klaagt Zoë dat de computer weer stuk gegaan is. ‘Dan moeten jullie er eens normaal mee omgaan’ denkt Bella.

Vol zenuwen stapt Bella het kantoor binnen van de hoofdcommissaris en vraagt of het mogelijk is om 1 dagje vrij te krijgen zodat Bella een lang weekend heeft.

Haar baas geeft haar vrij en wenst haar fijne dagen toe. Helemaal aanwezig is de hoofdcommissaris niet dus Bella bedankt haar en verlaat de kamer. Gelukkig is het nog vroeg en de zaak van vandaag is afgerond dus Bella besluit ook wat eerder naar huis te gaan.

Eenmaal thuis neemt Bella snel iets te eten en springt zij onder de douche. Dan belt ze Vince op om te vragen of hij zin heeft om langs te komen.

En ja daar is Vince. ‘Zit me rokje wel goed?’ denkt Bella en ze loopt snel naar de deur.

Terwijl Bella de deur open doet kijken ze elkaar diep in de ogen en omhelzen elkaar snel.

Eerder die week had Bella een bankje gekocht voor buiten dus daar konden ze nu op zitten samen en van het uitzicht genieten.

Bella voelde zich zo fijn dat ze besloot Vince een knuffel te geven.

Gelukkig ging Vince erin mee en vond hij het heel fijn. “Snel weer op date?” vraagt Vince. “Ja graag!” antwoord Bella en zo was de middag snel verlopen.

Toen Vince naar huis was maakte Bella nog een selfie. Zij wilde dit moment graag vast leggen.

De tijd tikt weg en Bella zit nog steeds verzonken in haar gedachten op de bank.

Als Bella eindelijk los is gekomen uit haar gedachten besluit zij een reis te gaan boeken.

Voordat Bella naar bed zou gaan besloot zij de wensput nog op te zoeken en wenste voor geluk, gezondheid en dat alles maar goed mag komen.

Zo te zien was de wensput in een goede bui en heeft Bella iets gekregen.

Bella belt snel een taxi zodat haar korte vakantie kan beginnen. Eindelijk zal haar huis verbouwd worden. Helaas zullen er weinig nieuwe spullen in huis kunnen komen maar dat komt daarna wel. Zoveel heeft Bella helaas nog niet verdiend.

Eenmaal aangekomen moesten er natuurlijk wel nog wat dingen gekocht worden.

De eerste paar uren zijn al voorbij en Bella vermaakt zich prima. Zo probeert ze nu een aantal insecten te vangen. Dat was helaas niet gelukt en Bella was nog geprikt ook!

Terwijl Bella aan het wandelen was kwam zij iemand met een berenpak tegen. ‘Ben wel nieuwsgierig naar die persoon die zo rond loopt’ denkt Bella.

De volgende dag besluit Bella weer te gaan wandelen en neemt even haar rust om van de mooie blauwe lucht te genieten.

Even later komt Bella weer die persoon in het berenpak tegen en besluit nu toch een praatje te gaan maken.

Blijkbaar is de persoon in de berenpak helemaal niet zo onaardig en heeft Bella een leuk gesprek.

De vakantie is bijna voorbij en Bella maakt een stoofpotje voor zichzelf klaar.

Nog een potje hoefijzer spelen.

Ineens ziet Bella iets, maar het is te snel en toch schrikt ze ervan. Het enige wat ze nog ziet is een zwevende stok.

Het is de laatste avond en ineens ziet Bella vuurvliegjes. Die moeten natuurlijk gevangen worden als aandenken.

En daar is ineens toch het beestje waarvan Bella schrok. Een eekhoorn.

De ochtend van vertrek is aangebroken. Bella heeft alles al opgeruimd en besluit nog een hotdog te maken voor de lange terugreis.

Als Bella thuis komt is zij erg blij. Het huis ziet er idd een stuk groter uit. “Meer ruimte dat is altijd fijn” roept Bella hardop.

Even een bovenzicht foto van hoe het huisje geworden is. Bella vind alleen het bad niet zo mooi want de klussers hebben de verkeerde geplaatst. Toch zal zij het er even mee moeten doen.

“Hey lezers! Wat vinden jullie van mijn huisje? En mijn nieuwe outfit? Ohja, en eet smakelijk.”

Bella besluit lekker te gaan schilderen. Het huis is nog wat kaal en er mogen wel een paar schilderijen bij komen.

Ook was Bella met een boek bezig en deze heeft zij nu afgeschreven. Het is een roman geworden met de titel “Versterk je hart”.

Toen het boek af was besloot Bella deze meteen uit te geven. Alle extra inkomen zijn welkom op het moment.

De volgende dag heeft Bella weer een date met Vince. Zien jullie hoe de barvrouw kijkt? ‘Jammer voor jou mevrouw, hij is van mij’ glimlacht Bella in zichzelf.

“Bella wat ben ik blij om jou te zien” zegt Vince en heeft Bella een dikke knuffel. Natuurlijk is Bella ook erg blij om Vince weer te zien.

Ze gaan samen aan een tafeltje zitten en Bella verteld over haar korte vakantie en over de verbouwingen aan haar huis. Ze eten en drinken nog wat en verplaatsen zich dan.

Als Bella en Vince op het bankje zitten probeert Bella een beetje te flirten met Vince en vraagt aan hem of hij een foto samen met haar wilt maken. Dat vind Vince erg leuk maar…

Als ze eenmaal opgestaan zijn zoent Bella Vince volop zijn mond. Eerst schrikt Vince maar al snel kust hij Bella terug.

Alsnog wilde Bella natuurlijk de foto maken om deze te delen op Simsbook.

“En wat vinden je van de foto? Is goed gelukt toch?” Vraagt Bella aan mij.

Daarna vraagt Bella aan Vince of hij vaste verkering met haar wilt. “Lieve Bella natuurlijk wil ik jou vriend worden” roept Vince blij. Ook dat moest natuurlijk vast gelegd worden.

Als Vince naar huis is gegaan besluit Bella nog een drankje te gaan drinken. ‘Oei oei mensen wat ik verliefd zeg! Hopelijk gaan Vince en ik leuke tijden tegemoet samen.’ Denkt Bella bij zichzelf.

Als Bella de volgende dag op haar werk komt begint het rustig. Daarom besluit Bella te gaan sporten.

Eenmaal thuis geniet Bella van het avond zonnetje. ‘En promotie gehaald, heerlijk!’ denkt Bella.

Ze besluit Vince voor de avond uit te nodigen. Vandaag zijn haar nieuwe banken en nieuwe tv ook geleverd. Vince vind het huis heel mooi geworden en is blij voor Bella dat zij promotie heeft gekregen.

Heel voorzichtig kussen de tortelduifjes elkaar.

Maar Vince trekt Bella van de bank af en kust haar heel intens.

Ze besluiten samen nog een romantische film te kijken. “Wil je blijven slapen vanavond Vince?” vraagt Bella voorzichtig. “Heel graag lieverd” antwoord Vince.

Ach ja, wat daar gebeurd laten we maar tussen die muren.

De volgende ochtend kust Bella Vince op zijn wang. “Het was heel gezellig lieverd, maar ik moet nu naar mijn werk toe.” Vince geniet van de kus en zegt “Is goed lieverd, ik ruim nog even onze rotzooi op en dan ga ik ook, tot snel.”

Ondanks dat Bella nu hoofdinspecteur is moet zij alsnog veel werk verrichten. Het wordt een lange dag en zij krijgt de zaak ook nog niet rond.

De volgende ochtend bekijkt Bella het nieuws. Haar zaak is het gesprek van de dag.

Eenmaal op haar werk plaatst Bella alle aanwijzingen op het bord en roept alle collega’s bijeen om de zaak te bespreken.

De volgende morgen staart Bella naar de foto van haar en Vince. ‘Wat ben ik toch gelukkig met die man’ denkt Bella.

Even later als Bella aan het werk is krijgt zij eindelijk de locatie van de verdachte door en kan zij deze vrouw aanhouden.

“Zo mevrouw de Groot, dit is hoe wij erachter zijn gekomen dat u schuldig bent. U bent namelijk u schoenen vergeten op de plaats delict” zegt Bella vol overtuiging. Al snel geeft de verdachte toe dat zij de dader is.

De volgende dag besluit Bella Oasis Spring in te gaan. ‘Even geen kantoor vandaag voor mij’ denkt Bella bij zichzelf. Het is rustig op straat en Bella heeft maar 3 bekeuringen hoeven uit te schrijven voor een groepje wat aan het vechten was.

In de avond belt Bella naar Vince om te vragen of hij zin heeft om mee uit eten te gaan.

Terwijl Bella en Vince in het restaurant zitten ziet Vince een bekende en die groet hij.

Al snel heeft Vince alleen nog oog voor Bella en praten ze heel veel terwijl zij op het hoofd gerecht wachten.

Bella geeft Vince een handkus en bedankt hem daarna voor de gezellige avond en gaan beide moe maar voldaan naar huis toe. ‘Ik moet Vince maar snel vragen of hij niet bij mij wilt gaan wonen, want ik mis hem nu al’ droomt Bella terwijl zij richting huis gaat.

Bedankt voor het lezen van het eerste deel van mijn Legacy van de familie Engel. Ben je nieuwsgierig hoe dit verder afloopt? Begin dan meteen met het lezen van het tweede deel!


Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •