Geschreven door SIMSnippets en met toestemming geplaatst.


In De Sims 4 kan je samen met jouw Sim verschillende collecties verzamelen.
Op deze pagina vind je alle verzamelbare collecties die er vanuit de Game Packs te verzamelen zijn.


Het eerste Game Pack van de Sims 4 In de Natuur voegt 2 aanvullingen op bestaande verzamelingen toe aan je spel, vissen en planten. Maar start ook een geheel nieuwe collectie die je Sim kan verzamelen, insecten. De verzameling insecten is uniek voor dit Game Pack. Als je dit wilt gaan verzamelen moet je echt dit Game Pack eerst aanschaffen. Om alle verzamelingen compleet te maken moet je Sim de verborgen kavel zien te vinden.

Vissen (5)

In Granite Falls zijn 5 unieke vissen te vangen die nergens anders te vangen zijn. Natuurlijk zijn deze vissen weer op te hangen aan de muur en kan je deze vissen meenemen naar huis. Voor de Poemavis heb je niveau 9 nodig van de vaardigheid vissen en deze vis zwemt alleen in de wateren van de verborgen kavel 'het Kluizenaarshuis'.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Blauwe RivierkreeftZeldzaamDe geheimzinnige Blauwe Rivierkreeft heeft volgens geruchten zijn kleur te danken aan een fabrieksongelukje met blauwe bessen.
Gele BrasemGewoonVerwant aan de snoekbaars. Staan het best bekend om hun zwarte tijgerstrepen en rommelende maag als ze honger hebben.
PoemavisZeldzaamEen exotische vis die je alleen in zeldzame berggebieden kunt vinden. Kijk uit voor hun vinnen, die kunnen ernstige schade toebrengen!
Rode RivierkreeftOngewoonNeefjes van kreeften. Maar zeg dat maar niet, ze willen namelijk uniek zijn.
SnoekbaarsGewoonDeze vissen met enorme ogen zijn kleurenblind. Ze kunnen geen blauw of geel zien, maar ze zijn heerlijk te eten.


Planten (10)

Je Sim kan nu onbekende wilde planten aantreffen in de bossen en omgeving van Granite Falls. Om deze planten te identificeren moet je Sim een stukje van de plant proeven. Zodra je Sim dit doet zal hij/zij werken aan de nieuwe vaardigheid plantkunde. In totaal zijn er 10 verschillende soorten planten te vinden, zowel giftig als niet giftig. De barbecue heeft een nieuwe functie gekregen, kruidenmengsel brouwen. Met deze nieuwe planten en wat aanvullende ingrediënten kan je Sim b.v. een anti-stressmengsel of vruchtbaarheidselixer brouwen. Er zijn meer dan 10 verschillende kruidenmengsels die je Sim kan uitproberen. De kluizenaar die leeft in de verborgen kavel van Granite Falls kan je Sim nog een extra recept (Schimmelkunstmest) leren als je goede vrienden met hem/haar wordt. De planten zijn mee te nemen naar huis zodat je Sim deze kan planten in zijn/haar eigen kruidentuin. Je Sim hoeft hiervoor geen vaardigheid in tuinieren te hebben.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
BosbessenOngewoonDeze kleine bes wordt vaak gebruikt voor vruchtengebak en pannenkoeken.
Wordt gebruikt in deze kruidenmengsels:
• ‘Helder van geest’ mengsel
• Buiktherapie
Giftige KamilleGewoonDeze giftige bloem, niet te worden verward met zijn niet-giftige neefje, veroorzaakt spanning als hij wordt gegeten.
Wordt gebruikt in deze kruidenmengsels:
• ‘Helder van geest’ mengsel
• Natuurlijke onkruidverdelgingsolie
Giftig VuurbladOngewoonDeze beruchte plant veroorzaakt een enorme jeuk hoe langer je er aan blootgesteld wordt.
Wordt gebruikt in deze kruidenmengsels:
• Energiek brouwsel
• Vuurbladextract
KamilleGewoonEen madeliefachtige bloem waarvan veel kruidenmengsels worden gemaakt.
Wordt gebruikt in deze kruidenmengsels:
• Anti-stressmengsel
• Verzachtende huidbalsem
MorieljepaddenstoelZeldzaamDeze eetbare schimmel heeft een honingachtig voorkomen.
Wordt gebruikt in deze kruidenmengsels:
• Vuurbladextract
• Schimmelkunstmest
MosbessenOngewoonAls je het hoofd helder wilt houden, blijf dan uit de buurt van dit mosbesje.
Wordt gebruikt in deze kruidenmengsels:
• Anti-stressmengsel
• Energiek brouwsel
NepmorieljepaddenstoelZeldzaamDeze ietwat groene paddenstoel kan een omgekeerd effect op de blaas hebben als hij wordt opgegeten.
Wordt gebruikt in deze kruidenmengsels:
• Vruchtbaarheidselixer
• Schimmelkunstmest
Schadelijke VlierbesGewoonDeze bleek uitziende paarse bes is giftig als hij ongekookt is en iets minder giftig als hij wel gekookt is.
Wordt gebruikt in deze kruidenmengsels:
• Insectenafweermiddel
• Woedewerende zalf
VlierbesGewoonDeze koninklijke paarse bes heeft een zoete smaak als hij wordt gekookt.
Wordt gebruikt in deze kruidenmengsels:
• Deocrème
• Anti-siplotion
VuurbladOngewoonDeze plant dankt zijn naam aan de donkerrode tint van zijn bladeren.
Wordt gebruikt in deze kruidenmengsels:
• Natuurlijke onkruidverdelgingsolie
• Woedewerende zalf


Insecten (21)

Volledig nieuw voor de Sims 4 is de insecten collectie die je Sim nu kan verzamelen. Alle insecten zijn uniek voor de wereld Granite Falls en daarmee dus nergens anders te vinden. Belangrijk bij het verzamelen van insecten is dat je op verschillende tijdstippen van de dag op zoek gaat hiernaar. Sommige insecten zijn alleen 's avonds of 's nachts te vinden. Daarnaast is het Dwaallicht alleen te vinden bij 'het Kluizenaarshuis', de verborgen kavel van Granite Falls. Ook de insecten zijn mee te nemen naar huis.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
BidsprinkhaanOngewoonEen cool insect dat zijn kopje wel 180 graden kan draaien. De vrouwtjes zijn berucht voor het opeten van hun partner. Jakkie!
BijGewoonEen bezige bij. Bijen zijn de meest ijverige beestjes binnen de insectenwereld. Feit: Planten zijn voor hun voortplanting afhankelijk van bijen.
Blauwe MorphovlinderGewoonDeze blauw gevleugelde insecten behoren tot de grootste vlinders ter wereld. Ze rusten vaak uit op de bosgrond, waar ze uit het zicht van roofdieren proberen te blijven.
Delias EucharisvlinderGewoonDeze vlinder is dankzij zijn felle kleuren en uniek vleugelpatroon niet moeilijk te herkennen. De kleuren schrikken roofdieren af en dat is maar goed ook, want deze vlinders zijn te giftig om op te kunnen eten.
DrakenlibelZeldzaamDit extreem zeldzame insect kun je in de bossen vinden. Libellen worden ook wel drakenvliegen genoemd en er zijn meldingen van exemplaren die vuur kunnen spuwen. Kijk dus uit, want voor je het weet ben je een van je wenkbrauwen kwijt!
DwaallichtZeldzaamMen zegt dat dit statige insect reizigers laat verdwalen. Op donkere nachten kun je hun blauwige, spookachtige schijnsel zien.
KoningsvlinderOngewoonDit is een van de mooiste en statige vlinders die er bestaan, maar ze beginnen hun leven als iets minder aantrekkelijke rupsen. Ze flapperen ongeveer 300 à 700 keer per minuut met hun vleugels.
LibelOngewoonMen zegt dat libellen de eerste vliegende insecten waren en dat ze meer dan 300 miljoen jaar oud zijn. Ze kunnen vliegen als de beste en zowel omhoog als omlaag vliegen en in de lucht stil blijven hangen als een helikopter.
LieveheersbeestjeGewoonDit zijn nog eens handige hulpjes in de tuin. Deze schattige beestjes jagen op ander ongedierte, waardoor de gewassen tegen andere insecten beschermd worden.
MaanmotGewoonDeze prachtige motten vliegen vooral ’s nachts in het rond. Daar hebben ze de naam maanvlinder aan te danken.
MugGewoonDeze bloedzuigertjes worden gezien als de dodelijkste insecten ter wereld. Het is verstandig om er een beetje bij uit de buurt te blijven!
PrachtkeverOngewoonDeze kevers staan bekend om hun prachtige kleuren. Ze zijn extreem populair onder verzamelaars.
RegenboogvliegjeZeldzaamEen ietwat exotischer vuurvliegje. Deze insecten lichten op in allerlei heldere kleuren. Doe het licht uit en geniet van hun prachtige schijnsel.
Rode MierGewoonMet deze kleine beestjes is het uitkijken geblazen. Ze kunnen behoorlijk bijten en hebben daar nog plezier in ook. Hun nesten kunnen wel 40 cm hoog en 5 meter diep worden.
SabelsprinkhaanGewoonSabelsprinkhanen zingen dat het een lieve lust is en wrijven hun vleugels graag over elkaar om geluid te maken. Wist je trouwens dat hun oren op hun voorpootjes zitten?
StinkbeestjeGewoonWat stinkt daar zo? Stinkbeestjes verspreiden een vieze stank om roofdieren af te weren als ze platgetrapt of geslagen worden. Ga voorzichtig met deze beestjes om.
StofgeestZeldzaamDeze leuke beestje springen graag volop in het rond. Meestal gaan ze in groepen op pad. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
TermietGewoonKijk uit voor deze insecten. Ze knagen graag door de hardste houtsoorten heen. Zorg ervoor dat je het deksel altijd goed sluit.
TreksprinkhaanOngewoonDeze insecten kunnen als plaag enorme schade aanrichten. Ze zwermen samen in vlagen van wel meer dan 100 vierkante kilometer, die uit miljarden treksprinkhanen kunnen bestaan.
VuurvliegjeGewoonHet is een betoverende belevenis om ’s avonds een vuurvliegje te zien. Deze lichtgevende beestjes maken zelf licht door middel van chemische reacties in hun lichaam.
Wandelende TakOngewoonDeze vreemde insecten zijn heel traag, maar ze hebben extreem goede camouflage en gaan helemaal op in hun omgeving.

Vissen (3)

Om je verzameling met deze 3 vissen aan te vullen hoef je alleen maar een aquarium te kopen en deze te vullen met vissen. Je verzameling is dan in 1 keer aangevuld. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze vissen in het wild te vangen mocht je je verzameling op deze wijze willen voltooien.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
CichlindeGewoonCichlides komen voor in allerlei groottes. Da’s wel heel leuk voor de variatie.
DiscusvisOngewoonVanwege hun opvallende vorm en felle kleuren zijn Discusvissen populair als zoetwater aquariumvis.
Exotische GoudvisOngewoonHet elegantste lid uit de goudvissenfamilie. Vertel dit maar niet aan de andere leden.
Met het Game Pack Uit Eten kan je Sim een geheel nieuwe verzameling opstarten, foto's van Experimenteel Voedsel. Hiervoor moet je Sim regelmatig uit eten gaan naar een restaurant die deze gerechten serveert. Je kunt ervoor kiezen om je eigen restaurant te bouwen maar mocht dit niet jouw ding zijn dan voegt dit pakket ook het restaurant Chez Lama toe aan je bibliotheek. Alle gerechten moeten door je Sim gegeten worden om de foto's te kunnen maken. Als je met een gezin gaat en iedereen bestelt een ander gerecht komen de gemaakte foto's in de collectie van iedere Sim in dit gezin, dat scheelt toch weer een hoop werk voor de verzamelaar. De foto's zijn zeker de moeite waard om te verzamelen want je kan deze aan de muur hangen en dat is weer een leuke herinnering en/of decoratie.

Experimenteel Voedsel (20)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Ahi Blokje met Vegetarische Wasabi Matrix Simstagram PrintGewoonHet eerbetoon van een kok aan de prachtige gestroomlijnde vorm van de wilde tonijn. #Tonijntastisch
Ambachtelijk Vis Trio Simstagram PrintGewoonEen verse moot van de meest kundige zeevis. #HeilbotPerfectie
Beetgare Bietenvermicelli Simstagram PrintGewoonEen tikkeltje zachter dan al dente, maar het werkt uitstekend voor dit vegetarische gerecht. #BietLekker
Crystallinecocoblokkken Simstagram PrintGewoonHet is heel verleidelijk om muren en constructies te maken met deze kleine blokjes, maar vergeet niet om te proeven. #SpelenMetMijnEten
Geglazuurd Bamboerolletje Simstagram PrintGewoonEen overheerlijke variant op de smaak van rauwe bamboe, iets wat de innerlijk panda in ons zeker kan bekoren. #BamboeBekkie
Gegrilde Runderborststuk met Zure Klavertjessalade Simstagram PrintGewoonKnapperig tot het laatste hapje. #SmakelijkGelukshapje
Gepekelde Vleeschips op Drijfhout Simstagram PrintGewoonBuitengewone smaak verzegeld met een door de zon mogelijk gemaakt pekelproces. #EcoPekel
Gletsjes Ijsbergsla Simstagram PrintGewoonLet op, kan ijshoofdpijn zonder ijs veroorzaken. #IJsbergInAantocht
Hartige Bacon Liefdesdruppels Simstagram PrintGewoonMet dit gerecht val je als een blok voor bacon. #ZoetgevooisdeBacon
Honingwereld Fruit Charcuterie Simstagram PrintGewoonFruit en honing gaan hand in hand om de smaak van fijne vleeswaren te benadrukken. #FlinterdunVlees
Honingraat Tuingroente Bakjes Simstagram PrintGewoonDelicate bakjes met de meest verrukkelijke groenten, elk met zijn eigen specifieke smaak uit de moestuin. #HiveFive
Jungle Mos Ei met Lavendelwisps Simstagram PrintGewoonGeserveerd zonder onnodig vocht of nare beestjes. #CulinaireSafari
Ronde Fruitgelei in Schuimnestje Simstagram PrintGewoonDe gelei met geconcentreerde fruitsmaak wordt uitstekend gebalanceerd door een neutraal schuim om het palet te reinigen. #GenesteldeSmaak
Ruimtetaco met Eitje in Parelvorm Simstagram PrintGewoonBedacht door een astronaut die schoon genoeg had van bevroren droogvoer. #Eiernaards
Rustieke Paté in Vintage Jus Simstagram PrintGewoonEén hapje en je waant je op het platteland. #BoerenPaté
Scharrel Sixam Putmonster Simstagram PrintGewoonDeze zuignapjes barsten van de smaak. #EetOfWordtGegeten
Tijgergarnaal in Gerookte Dauwdruppel Bouillon Simstagram PrintGewoonDe smaak van deze heerlijke garnalen zwemt omhoog en stort zich op je tong. #BukkendeTijgerVerborgenSmaak
Vanille Zeeschelpen en Chocoladekaviaar Simstagram PrintGewoonDe perfecte mix van klassieke smaken. #TeamVanille of #TeamChocolade
Verticale Bessencake Simstagram PrintGewoonLaagje na laagje met de heerlijkste bessensmaak. #SmaakLaagjes
Vulkaanpasta Simstagram PrintGewoonGesmolten kaas precies op de juiste temperatuur om je mond niet te verbranden. #VlammendeHeerlijkheid
Het Sims 4 Vampieren Game Pack voegt een nieuwe vissoort toe aan de al bestaande verzameling vissen en drie (eigenlijk 4) nieuwe planten aan de al bestaande verzameling tuinieren. Om je collecties compleet te maken zal je Sim de buurt Forgotten Hollow moeten bezoeken aangezien deze items alleen daar te vinden en te vangen zijn. Het Sixam Muggenvalzaadje is op dit moment (januari 2017) niet nodig om je tuinieren verzameling compleet te maken. Het kan zijn dat dit in de toekomst aangepast gaat worden. Om de Vampierinktvis te kunnen vangen heeft je Sim niveau 5 nodig in de vissen vaardigheid. Als je Monnikskap als aas gebruikt kan het zijn dat je de Vampierinktvis sneller vangt.

Vissen (1)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
VampierinktvisZeldzaamVal niet voor zijn schattigheid of afwezigheid daarvan…

Tuinieren (3)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
KnoflookOngewoonEen jaarlijks bolgewas. De bollen kunnen worden geoogst en voor het koken of ter decoratie worden gebruikt.
MonnikskapOngewoonDeze bloem is in de rauwe vorm niets speciaals. Wanneer de bloem als ingrediënt wordt gebruikt in eten of drinken, zal dit nachtwezens beïnvloeden.
PlasmafruitOngewoonHet sap van deze vrucht heeft veel dezelfde eigenschappen als plasma.
Het De Sims 4 Jungle Avonturen Game Pack voegt twee compleet nieuwe collecties toe aan je spel en voegt bij meerdere bestaande collecties nieuwe objecten toe die je Sim kan verzamelen. Om deze collecties compleet te maken zal je Sim op vakantie naar Selvadorada moeten gaan aangezien alleen daar deze nieuwe objecten te vinden zijn. Om de vissen te kunnen vangen ben ik naar de visstek vlak bij de Cantina 'El Árbol Del Jaguar' gegaan. Daar kun je op een steiger vissen en mijn Sim had niveau 4 van de vaardigheid Vissen. Voor de twee nieuwe collecties heb je de Archeologietafel nodig aangezien je deze Omiscaanse Artefacten en Schatten eerst moet blootleggen voordat ze toegevoegd kunnen worden aan de collectie. Tijdens je ontdekkingstocht door de jungle komt je Sim meerdere mogelijkheden tegen om naar deze voorwerpen te zoeken. Zo kan je Sim op specifieke plaatsen aan opgravingen doen en zijn er kansen waarmee je voorwerpen kunt vinden als je het juiste antwoord weet te geven. De twee nieuwe collecties in dit pakket komen heel mooi tot hun recht als je de voorwerpen in de nieuwe RijksCo Curatorkast plaatst. Deze kast ziet er geweldig uit als deze gevuld is met artefacten en schatten en je kunt het licht in deze kast naar smaak aanpassen.

Oude Omiscaanse Artefacten (16)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Bronzen OogstmesGewoonHet meest basale gereedschap van de Omiscanen. Werd gebruikt om vruchten te oogsten in de jungle.
Decoratieve Omiscaanse VaasOngewoonDe Omiscanen hadden geen koelkasten. Het equivalent van kunst op je koelkast zetten was het beschilderen van een vaas. Zelfs in moderne tijden is dit kunst waarop elke ouder trots zou zijn.
Geverfd Cetlcitli BeeldOngewoonHet volk der Omiscanen geloofde dat door een beeld van Cetlcitli in een stenen doos met het eten te doen, het eten langer goed zou blijven.
Gouden Cetlcitli BeeldZeldzaamHet beeld van Cetlcitli voelt koel aan en heeft een enorme uitdrukkingskracht. Je wilt eigenlijk een heleboel beelden van Cetlcitli in je huis zetten.
Gouden Masker van KhaasZeldzaamEen prachtig masker. Het was alleen niet erg praktisch. Het dragen van dit masker leidde door het enorme gewicht vaak tot nekletsel.
Gouden Omiscaanse VaasZeldzaamDeze vaas werd niet vaak gebruikt. Dat hij mooi is staat buiten kijf, maar loodzwaar was hij ook. Niemand realiseert zich hoe zwaar goud is bij het maken van grote vazen.
Gouden OogstmesZeldzaamAlleen gebruikt tijdens heilige oogstfestivals. Gouden Oogstmessen werden gebruikt om met grote voorzichtigheid de zeldzame emotiebessen te oogsten.
Oogstmes van AmazonietOngewoonDe Omiscaan van wie dit gereedschap was, heeft het versierd met Amazoniet. Het lemmet is bot. De eigenaar had meer oog voor vorm dan voor functie.
Schedel van AmazonietZeldzaamYolotli, stamhoofd van het Eerste Seizoen. Ging de geschiedenis in als de grootste Omiscaanse krijger. Men zegt dat hij een keer een aanval van drie chinchilla’s tegelijk afsloeg.
Schedel van KwartsGewoonMeztli, het stamhoofd van het Derde Seizoen. Niet het meest roemruchte stamhoofd van de Omiscanen. Hij eiste vereeuwigd te worden nadat hij beweerde de uitvinder te zijn van de banaan.
Schedel van RookkwartsOngewoonItotia, stamhoofd van het Tweede Seizoen. Vereeuwigd na het bedenken van de populairste dansrage ooit op de Omiscaanse dansvloer; de Rumbasim.
Stenen Omiscaanse VaasGewoonGebakken in hete ovens om de vaas een langere levensduur te geven. Een bijeffect van dit proces is dat het de vaas esthetisch plezanter maakt.
Terracotta Cetlcitli BeeldGewoonDit terracotta beeld stelt Cetlcitli voor, de Omiscaanse godheid van een goede oogst en een vruchtbaar leven.
Terracotta Masker van KhaasGewoonDe Omiscanen droomden ervan om hun gelaatstrekken op commando te kunnen veranderen. Het beste wat ze bedachten was het simuleren van een nieuwe verzameling gelaatstrekken door een Masker van Khaas opzetten.
Terracotta Omiscaanse VaasGewoonEen eenvoudige aardewerken vaas die wat artistieke aandacht heeft gekregen om hem van een gat in de grond te kunnen onderscheiden.
Turquoise Masker van KhaasOngewoonDe Omiscanen hebben een gezegde. “Als je je gezicht niet kunt veranderen, beschilder het dan.” Dat gezegde wordt weerspiegelt met dit Turquoise Masker van Khaas.

Omiscaanse Schatten (13)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Amazoniet Gouden WindrooskikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.
Cetlcitli Gouden en Smaragden KalenderplaatZeldzaamOmiscaanse Gedenkplaat 4 van 5. Op dit indrukwekkend verzamelobject zijn de feestdagen van de Omiscanen te zien.
Cetlcitli Gouden KalenderplaatZeldzaamOmiscaanse Gedenkplaat 3 van 5. Het lijkt of iemand er verjaardagen op heeft proberen aan te geven.
Cetlcitli Kalenderplaat met JuwelenZeldzaamOmiscaanse Gedenkplaat 5 van 5. Wanneer je wilt laten zien hoe rijk je bent, heb je deze plaat nodig. Puur goud en vol zeldzame edelstenen.
Diamant Gouden SchedelkikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.
Gouden JuweelkikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.
Hematiet Gouden SurferkikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.
Jonquil Gouden ZonkikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.
Kwarts Gestreepte Gouden KikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.
Omiscaanse Gouden en Turquoise KalenderplaatZeldzaamOmiscaanse Gedenkplaat 2 van 5. Met daarop de 18 maanden van het Omiscaanse jaar.
Omiscaanse Gouden KalenderplaatZeldzaamOmiscaanse Gedenkplaat 1 van 5. Deze archeologische vondst bewijst dat platen verzamelen niet begon met de LP.
Robijn Gouden DiscuskikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.
Saffier Gouden KiemkikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.

Tuinieren (9)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
AvocadoOngewoonDe Avocado is een heerlijke groente! Eh… heerlijke gróente? Hoe dan ook, waartoe de Avocado ook behoort hij smaakt heerlijk op geroosterd brood!
BlijbessenZeldzaamBlije kleine besjes zorgen voor kleine blije Sims. Doe er een in je mond en probeer niet te glimlachen. Ik daag je uit.
ConcentratiebessenZeldzaamEen handjevol van deze bessen en je Sim is zo scherp als een laserstraal! Geweldig als snack tijdens het maken van huiswerk of als je je gewoon wilt concentreren.
FladderbessenZeldzaamWees op je hoede in de buurt van deze bessen. Ze laten je hart op hol slaan en veroorzaken onmiddellijke flirterigheid. Kijk uit dat er geen Sims in de buurt staan als je deze vruchtjes eet.
KrachtbessenZeldzaamDeze bessen krijgen Sims echt in beweging! Vol energie en kracht krijgt niets je zo snel op de been als deze kleine vruchtjes. En ze zijn nog heerlijk ook. Een typisch win-win geval!
LefbessenZeldzaamDeze bessen zullen Sims een gevoel van zelfvertrouwen geven. Eet een handjevol en je krijgt de moed om de meest gevaarlijke sociale escapades uit te voeren.
MuzebessenZeldzaamSchrijversblok? Moeite om dat geweldige idee tot uiting te brengen? Geen paniek, want met deze vruchtjes in de buurt ben je maar een hapje verwijderd van inspiratie.
PlezierbessenZeldzaamDeze smakelijke bessen zijn vol en sappig. Een keer proeven en je Sim wordt weer kind en speels.
Zwarte BonenGewoonZwarte Bonen zijn zeer voedzaam en goed voor Sims. Je kunt er daarnaast culinair alle kanten mee uit en ze in allerlei gerechten gebruiken.

Fossielen (5)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Versteende Drietenen-afdrukOngewoonAlle prehistorische drietenige wezens hebben collectief besloten om zich verder te ontwikkelen. Het was namelijk erg lastig het verschil tussen onschuldig wijzen en een onbeschoft gebaar te zien.
Versteende KrokodillenkaakOngewoonKrokodillen zijn er al meer dan 200 miljoen jaar. Hun tanden waren toen net zo puntig en gevaarlijk als vandaag.
Versteende LamateenGewoonLama’s hebben geen hoeven als paarden, schapen of vee. In plaats daarvan hebben ze twee tenen zodat ze zelfs op oneven terrein stevig op hun poten staan.
Versteende MesosaurusGewoonDit kleine tirannieke knaagdier uit prehistorische tijden is nu voor altijd vereeuwigd in tijdloos steen. Laat het niet vallen!
Versteende SimiaanZeldzaamDit aapfossiel werd naast een gebroken ketting gevonden. Het ziet ernaar uit dat er een schakel ontbreekt en dat deze aap tijdens het zoeken is overleden.

Vissen (3)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
HarnasmeervalOngewoonDeze vis is klaar voor het slagveld.
SidderaalZeldzaamDeze Sidderaal is schokkend groot, maar doet de vonk bij hengelaars altijd overslaan.
Zwarte PacuGewoonDe Zwarte Pacu is van zichzelf al groot. Deze is groter.

Kristallen (2)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
AlexandrietZeldzaamDeze zeldzame edelsteen verandert als de avond valt op dramatische wijze van kleur. Alexandriet wordt soms beschreven als overdag smaragd en ’s avonds robijn.
AmazonietOngewoonEen zachtere edelsteen die zijn mooie kleur pas laat zien als je hem polijst. Wordt soms gevonden in het water van lange, kronkelende rivieren.
Om je verzameling tuinieren compleet te maken met het Zonderlingfruit moet je Sim naar het Curiosawinkeltje in StrangerVille gaan. Klik op de kraam en selecteer de optie 'Curiosa kopen...' Dit opent een scherm met opties van allerlei nieuwe voorwerpen die je Sim kan kopen. Onderaan dit scherm kun je het Zonderlingfruit vinden. Je Sim hoeft niet veel simoleons te bezitten om dit fruit te kunnen aanschaffen.

Tuinieren (1)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
ZonderlingfruitZeldzaamEr hangt een vreemde gloed om dit Zonderlingfruit. Alsof er een levende spore in zit… Dit fruit is waarschijnlijk niet voor consumptie bedoeld.


Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •