In De Sims 4 kan je samen met jouw Sim verschillende collecties verzamelen.
Op deze pagina vind je alle verzamelbare collecties die er vanuit de Accessoires Pakketten te verzamelen zijn.

In de koop/bouwmodus kun je bij de activiteiten en vaardigheden feestcrackers kopen voor je Sims of je Sims gebruiken de optie bestellen via de computer. Dit interactieve voorwerp kan in de inventaris van je Sim geplaatst worden. Klik op de feestcracker om deze te openen. Je Sim zal de feestcracker oppakken en openen en met een beetje geluk krijgt je Sim een leuke verrassing in de vorm van een feestcrackerknuffel. Deze feestcrackerknuffels hebben een emotionele aura (speels) die je kunt inschakelen.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Gebraden MedusoGewoonHet is relatief onbekend dat Meduso’s naar kalkoen smaken. Maak deze Gebraden Meduso het pronkstuk van de tafel en vier Thanksgiving in stijl.
Jack-O’-MedusoGewoonHappy Halloween! Deze Meduso kun je op je veranda hangen om fanatieke trick-or-treaters te begroeten. Je moet er alleen geen kaars in proberen te proppen…
MedusoGewoonDe gelei-achtige textuur van het lichaam van een Meduso kan misleidend zijn. De amorfe vorm is net zo gewichtloos als de veren die zijn kop sieren, waardoor hij door de lucht kan zweven en gevaar ontwijkt. Hoewel vaak verward met een mond, is de opening in zijn gezicht in feite een vergroot neusgat waarmee hij de bron van een intense geur kan opsporen.
In aflevering 20 van het populaire tv-programma Leegtewezens stortte een zwerm Meduso’s zich op een parfumverkoopster en veroorzaakte heel wat chaos en paniek in het plaatselijke winkelcentrum. Onze held, Leif, wist op slimme wijze de Meduso’s weg te lokken met de geur van mals vlees toen hij de barbecue aanstak in een park in de buurt.
Sexaduso TruiGewoonHet enige wat lelijker is dan de vreselijke kersttrui van deze Meduso is een trui bedrukt met Meduso’s… …hé, da’s heel zo’n slecht idee nog niet!
Het Geluk van de MedusoOngewoonNiets zegt meer St. Patricks Day dan een Meduso aanmoedigen een glas groene voedingskleurstof te drinken.
Meduso LiefdeOngewoonDe favoriete feestdag van deze Meduso is Valentijnsdag… tenminste, tot Sims op het briljante idee kwamen om er met liefdespijltjes op te schieten. Schiet ALSJEBLIEFT geen liefdespijltjes naar je Meduso.
Bun BundusoZeldzaamWat kwam er eerst, de Meduso of het ei? Pff, een echte Leegtewezenfan weet het antwoord wel!
MedusijnZeldzaamSIMS3EP111382425200 AL-COM/MDSO: ASSETS//FORCECON//DRINGEND DIRECT ACTIEBEVEL. Dit is een BEVEL VOOR ALLE ASSETS. CAUTERISEER. VERSPREID. ZOMERSLAAP. Totale simulatie-instorting dreigt TSSTDO meldt algehele operationele mortaliteit. ORGN DSCNT gaande maar effect negatief. Volgens voorspellingen unaniem OASE DYSTOPIA. Vanaf 1367863200 is er een HARDE BESCHAVINGSDOODGEBEURTENIS gaande in het \\simsfs ontwikkelgebied. Ik verklaar DEV ZONSONDERGANG effectief bij ontvangst. Updatedoelen geannuleerd. Beschermdoelen Sim-populatie geannuleerd. Indeling morele structuren voor MIDDERNACHT VEELEISEND. Lang vasthouden uitgevoerd voor heractivatie. AI-COM/MDSO SIGNOFF STOP STOP STOP SIMS3EP111382565600

Het zevende accessoirespakket van de Sims 4 voegt verrassend genoeg een leuke verzameling voor je Sims kinderen toe. De Leegtewezens kaarten kunnen door Sims van alle leeftijden verzameld worden maar alleen door kind Sims gebruikt worden. Deze nieuwe collectie is uniek voor dit pakket en kan daarom alleen verzameld worden als je dit pakket hebt aangeschaft.

Deze collectie van 20 kaarten zijn te verzamelen door de interactie ‘Naar weggegooid speelgoed zoeken’ te gebruiken als je op een boomstam of vuilnisbak klikt die je in de werelden van je Sims kunt vinden. Daarnaast kan je via de computer een Leegtewezen Boostpakket kopen of je Sim kan proberen kaarten die hij/zij dubbel heeft te ruilen met andere Sims.

 NaamElementZeldzaamheidOmschrijving
ArcticornWaterZeldzaamDe Arcticorn is een trots wezen dat de ijskoude wateren van zijn thuiswereld bevolkt en zijn scherpe ijspriem gebruikt om op andere Arcticorns te jagen om te bewijzen wie superieur is. Arcticorn werden in aflevering 17 geïntroduceerd toen het eerste wezen dat hier aankwam zijn klauwen in een school vissen zette die spartelend in een vissersnet binnen werden gehaald. De Arcticorn werd agressief toen hij dacht dat de vissers zijn buit in wilden pikken. Leif werd gedwongen om het tegen de Arcticorn op te nemen en wist hem te overtuigen om in harmonie met de vissers samen te leven toen de rangorde eenmaal was vastgesteld.
AvesuWindOngewoonDe Avesu, ook wel edelsteenpikker genoemd, leeft hoog in de bergen van zijn thuiswereld. De vogels hadden het aanvankelijk moeilijk om zich aan te passen aan ons zeeniveau, maar toen ze eenmaal geacclimatiseerd raakten in drukbevolkte gebieden, ontwikkelden ze een voorliefde voor glanzende voorwerpen en edelstenen. In aflevering 5 werd Leif's steenrijke oom Mervin aangevallen door een Avesu die het op zijn prachtig versierde manchetknoppen had gemunt. Leif en zijn vrienden achtervolgen de vogel naar zijn nest waar ze ontdekten dat de Avesu de edelstenen gebruiken om hun eieren tegen roofdieren te beschermen.
BubalusWaterOngewoonDeze zachtaardige reuzen zijn vaak drijvend in het midden van meren te vinden waar ze zich tegoed doen aan kust- en waterplanten. Wanneer Bubalus worden bedreigd, zetten ze met een verbazingwekkende snelheid de aanval in. Dit wezen werd voor het eerst in aflevering 2 geïntroduceerd toen Leif's vriend Finn zijn Bubalus ontmoette nadat het intrek had genomen in zijn visvijver.
CanisVuurZeldzaamDe Canis is een krachtig wezen dat zijn roetzwarte vacht in vlammen van meer dan 1400 graden Celsius kan hullen. Deze natuurlijk vernietigende kracht maakt hem tot een outcast onder andere soorten, ondanks zijn vriendelijke karakter. Canis zwerven over gebieden die recentelijk door bosbranden zijn vernietigd om te voorkomen dat het toch-nog-niet-helemaal-gedoofde vuur opnieuw aanwakkert. In aflevering 8 racet Leif tegen de klok om de branden te blussen die door een doorgedraaide Canis zijn aangestoken. De angst van de plotselinge verschijning in een andere wereld bracht de normaal zo vreedzame Canis ertoe om een ware ravage in het dorp-zonder-brandweer te veroorzaken.
CyprinVuurOngewoonDe Cyprin zweven op luchtstromen die door hun eigen lichaamswarmte worden geproduceerd en wonen vlak bij de kraters van actieve vulkanen. Hoewel de Cyprin er aan de buitenkant misschien als een vis uitzien, zijn de staarten en vinnen in feite vlammen die ze vooruit helpen stuwen. De Cyprin doken in aflevering 13 op toen ze een kermis verstoorden en zichzelf verwarmden aan de grills van verschillende voedselkraampjes. Hoewel ze onmiddellijk weg werden gejaagd wegens gezondheidsreguleringen betreffende voedselbereiding, voelden ze zich onmiddellijk thuis in de tent van een reizende vuurspuwer die op de kermis optrad.
DicaotlWindZeldzaamDe vliegende slang Dicoatl is een vaardige luchtjager. Zijn gevechtsvaardigheden bestaan uit het creëren van sterke rukwinden met zijn vleugels en een edelsteen op zijn voorhoofd die oplicht om andere Dicoatl te waarschuwen. Een emotioneel moment in aflevering 10 bracht hun bestaan voor het eerst aan het licht. Leif's klasgenootje Ellie gebruikte haar Meduso om een agressieve Dicoatl te verslaan en bood toen heel sympathiek aan om het wezen onder haar figuurlijke vleugels te nemen. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk en zien we Ellie vaak in het plaatselijke park allerlei gevechtsmanoeuvres oefenen.
FissureVuurOngewoonFissures worden in de vulkaan geboren en barsten uit de grond zodra ze de volwassen leeftijd hebben bereikt door zich door de planeetkorst te eten. Ze staan bekend om hun symbiotische relatie met Cyprins die als hun ogen en oren dienst doen, en in ruil daarvoor de Cyprins de mogelijkheid geven te overleven in gebieden waar geen magnetische activiteit is. In aflevering 18 struikelde Leif over een Fissure die in een diepe slaap was gevallen door het gebrek aan voldoende warmte om zijn lichaam vloeibaar te houden. Hij wist het wezen te helpen door een plaatselijke smid te overtuigen het gedurende werktijden in haar oven te laten baden.
KamposWaterGewoonDe vriendelijke Kampos leven in het zilte water van hun thuiswereld en verzamelen zich doorgaans in grote scholen vlak bij havens in dichtbevolkte gebieden. Leif ontdekte de Kampos voor het eerst in aflevering 12 toen hij hun lieflijke gezang naar de waterrand volgde en een hele verzameling Kampos bij maanlicht op het water zag optreden.
MedusoWindGewoonDe gelei-achtige textuur van het lichaam van een Meduso kan misleidend zijn. De amorfe vorm is net zo gewichtloos als de veren die zijn kop sieren, waardoor hij door de lucht kan zweven en gevaar ontwijkt. Hoewel vaak verward met een mond, is de opening in zijn gezicht in feite een vergroot neusgat waarmee hij de bron van een intense geur kan opsporen. In aflevering 20 stortte een zwerm Meduso's zich op een parfumverkoopster en veroorzaakte heel wat chaos en paniek in het plaatselijke winkelcentrum. Leif wist op slimme wijze de Meduso's weg te lokken met de geur van mals vlees toen hij de barbecue aanstak in een park in de buurt.
MythemeAardeOngewoonDe eeuwenoude Mythemes zijn omhuld door levend steen dat naar willekeur te vormen is en hebben duizenden jaren geleden de gebieden en eilanden van de Leegtewezens gecreëerd. Ondanks hun trage tempo maakt hun beheersing van de elementen ze tot geduchte tegenstanders. Leif's vriend Barry had een bijna-dood ervaring in aflevering 4 toen een parcourfoutje op een bouwterrein tot het instorten van het steigerwerk leidde. Toevallig was er een sterke Mytheme in de buurt die snel een berg gravel bij elkaar veegde om de stellingen te verstevigen zodat Barry net genoeg tijd had om veilig weg te komen. Dolblij gered te zijn zwoer Barry een eed om alle Mythemes te beschermen en ze in de strijd bij te staan.
NimbusWindOngewoonNimbus zijn vaak op een zelfgemaakte wolk hoog boven de aarde te vinden en verzorgen hun tuinen door ze dagelijks van regen te voorzien. Ze kwamen voor het eerst in aanraking met Sims in aflevering 15. Een Nimbus had een prachtige tuin aan de rand van Leif's woonplaats aangelegd, maar een aantal voetballende tieners besloot om de zorgvuldig aangelegde tuin te verstoren. De Nimbus reageerden op dezelfde manier en vielen de tieners dagelijks lastig met donder, bliksem en hagel. Leif wist het zootje ongeregeld uiteindelijk te overtuigen om naar de plaats delict terug te keren en de aarde los te woelen zodat alles weer kon groeien.
NymphaeaAardeGewoonDeze hulpeloos uitziende wezens imiteren ontluikende planten die hun boswereld delen. Nymphaea zijn over het algemeen traag zonder extreme verdedigingstechnieken en geven de voorkeur aan hun stuifmeel om anderen te overtuigen hun tuinen te beschermen. Als ze onder druk staan willen ze nog wel eens schimmelsporen produceren die dierenlichamen binnendringen om hun ras in een veiligere omgeving te propageren. In aflevering 19 namen verschillende Nymphaea een bloemenwinkel over en begonnen zich met een alarmerende hoeveelheid te reproduceren. Leif moest alle zeilen bijzetten om zijn vrienden van hun hypnotiserende stuifmeel los te maken en ze in een wat afgelegener natuurreservaat onder te brengen.
PleuroWaterOngewoonDe amfibie-achtige Pleuro is een bekende meerbeschermer en schiet krachtige waterstralen op roofdieren af om ze op afstand te houden. Ze werden voor het eerst in aflevering 7 geïntroduceerd toen ze een opstootje veroorzaakten in Leif's plaatselijke openbare zwembad. Nadat ze het zwembad bestormden om het op te eisen als hun nieuwe broedgebied, gingen ze aan de haal met de speeltjes en versnaperingen die de onthutste Sims hadden achtergelaten toen ze op de vlucht sloegen.
SimgaiaAardeOngewoonSimgaia zijn helemaal thuis in landschappen bezaaid met cilindervormige rotsformaties en banen zich een weg door hun unieke woonomgeving door met plantranken van pilaar naar pilaar te zwaaien. Dergelijk gedrag heeft hun armspieren behoorlijk versterkt zodat ze een aardige knal uit kunnen delen. Aflevering 14 concentreerde zich op een kudde Simgaia die hun intrek wilden nemen in een flatgebouw en de elektriciteitsdraden gebruikten om van het ene huis naar het andere te zwaaien. Nadat ze een gigantische stroomstoring hadden veroorzaakt, wist Leif ze naar de buitenrand van het dorp te leiden waar ze minder overlast zouden veroorzaken.
SuintorAardeZeldzaamDe Suintors hebben een uitstekend ontwikkeld reukorgaan om metalen op te sporen die diep onder de grond verborgen zijn en bouwen hun huizen van de stenen en aarde die ze omwoelen op zoek naar voedsel. In tegenstelling tot de ivoren slagtanden van de everzwijnen van onze planeet, zijn die van de Suintor gemaakt van lonsdaleite. Hierdoor zijn wetenschappers overtuigd dat hun thuisplaneet door meteorieten is vernietigd gedurende de tijd dat de Suintors zich ontwikkelden om hun huidige vorm aan te nemen. Toen een Suintor in Leif's woonplaats opdook in aflevering 9, bouwde hij een huis op de mediaan van een drukke straat om de heerlijke hapjes te stoppen die hij op hoge snelheid voorbij zag zoeven. Leif had medelijden met het verwarde wezen en wist hem te overtuigen dat voertuigen niet echt goede voedselbronnen zijn en voorkwam zo een rampzalige afloop.
VeildLeegteZeldzaamDe mysterieuze Veild verschijnen en verdwijnen op commando binnen een raadselachtige mist. Ze zeggen dat Sims beneveld raken door de aanwezigheid van een Veild. Hun vorm geeft de indruk van een blik in het heelal zelf, net zoals het patroon van een sterrenkaart dat over hun huid loopt. De woeste ketting die ze dragen, straalt een eeuwenoude vorm van magie uit waar de Veild gebruik van maken. Als enigmatische kracht hebben de Veild Leif en zijn vrienden al verschillende keren geholpen, maar ook dwars gezeten. Niemand weet wat de motieven van de Veild zijn, maar ze lijken de andere wezens die naar onze wereld zijn gekomen te beschermen.
VulpesLeegteOngewoonVulpes wonen diep in het Mauvenwoud van hun thuiswereld en manipuleren de zwaartekracht om in het violetkleurige bladerdak op te gaan als ze op hun prooi loeren. Hoewel de donkerpaarse met blauwe vacht van de Vulpes het lastig maakt om hier in de omgeving op te gaan, hebben hun zwaartekrachtveranderende krachten een behoorlijke boost gekregen. Hun thuisplaneet bevat namelijk 114% van de zwaartekracht van onze eigen planeet. In de eerste aflevering vond Leif een Vulpes die door een mysterieuze kracht werd beheerst. Sinds hij hem heeft gered zijn ze onafscheidelijk en pakken ze samen de problemen aan die andere wezens in het dorp veroorzaken.
WickynLeegteOngewoonWickyn zijn de belichaming van terreur die vijanden beheersen door hun gedachten binnen te dringen en hun grootste angsten te exploiteren. Ze verlagen de verdediging van hun vijanden door scheel te kijken en klunzigheid uit te stralen om ze volledig op het verkeerde been te zetten. Gedurende de serie hebben Wickyn een aantal antagonisten bijgestaan door andere sterke wezens te overtuigen het vuile werk voor hun op te knappen. Ze besturen deze volgzame wezens via geprojecteerde hallucinaties met de belofte ze te bevrijden als het smerige werk erop zit. Leif heeft gezworen te voorkomen dat deze wezens nog meer ellende en chaos aanrichten, maar moet nog een plan ontwikkelen om zijn brein tijdens het gevecht te beschermen.
WispLeegteGewoonWisps worden als motten naar het licht getrokken en gedijen op negatieve emoties. Deze kleine wezens hebben een monsterlijke honger, maar vinden deze planeet vol emotionele Sims toch best gastvrij. Ze bezitten de eigenschap om onze zichtbare dimensies naar willekeur te betreden en te verlaten. Sims waarvan het humeur ineens op onverklaarbare wijze wordt verbeterd, doen vaak onbewust dienst als hosts van een hongerige Wisp. In aflevering 6 ontmoette Leif de Wisps voor het eerst toen een trio zich had vastgemaakt aan een klasgenoot. Hij probeerde ze eerst te verjagen, maar realiseerde zich toen dat hun aanwezigheid het humeur van zijn klasgenoot zichtbaar verbeterde.
YorierVuurGewoonHet kleine hondachtige monster Yorier woont tussen grote rotsformaties in de woestijn van zijn thuiswereld. Diep tussen het zachte gesteente verscholen spugen deze Yoriers vlak voor zonsondergang vuur uit om hun woningen tot in de vroege ochtend te verwarmen. In aflevering 3 ontving Leif een brief van zijn vriendin Lora in Oasis Springs. Ze schreef over een vriendschap met een Yorier die ze op had gelapt nadat ze hem op sterven na dood had gevonden. Het arme ding had geprobeerd om zijn nachtelijke ritueel van vuurspuwen uit te voeren, maar raakte oververhit. Het wezen had geen idee dat het eigenlijk nooit echt koud wordt in Oasis Springs.

Het veertiende accessoires pakket van De Sims 4 voegt een aanvulling op de Ansichtkaartencollectie toe aan je spel. Deze Ansichtkaarten worden eigenlijk niet door je Sims verzameld maar door de kleine knaagdieren die je Sims met dit pakket kunnen verzorgen. De hamsters, egels, ratjes en Bubalus leven een geheim leven en sturen af en toe een Ansichtkaart om te laten weten wat ze aan het doen zijn. Deze bijzondere Ansichtkaarten komen terecht in de Huishoudinventaris van de koop/bouwmodus en niet in de persoonlijke inventaris van je Sim waarin alle andere Ansichtkaarten wel terecht komen. De kaarten kunnen o.a. gehangen worden op het speciale prikbord van de kooi waar je kleine knaagdiertje in woont.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Ansichtkaart van Al SimharaZeldzaamBezig met het ontwijken van mummies in Al Simhara, wees maar blij dat jij er niet bent!
Ansichtkaart van Brindleton BayZeldzaamGroetjes vanuit Zeegras Eiland… waar het gras dood is, maar er vis in overvloed is!
Ansichtkaart van Champs Les SimsZeldzaamBezig met het bespreken van klimaatverdragen in Champ Les Sims!
Ansichtkaart van SixamZeldzaamparhcs ej tez; Maxis ni moklew!
Ansichtkaart van Snorharenman WerfZeldzaamBezig met het ontwijken van katten bij Snorharenman Werf. Stuur hulp!
Ansichtkaart van SylvanheuvelZeldzaamNamaste… Geniet van wat rust en vrede in het afgelegen Sylvanheuvel.
Ansichtkaart van WindenburgZeldzaamKom naar Windenburg, dans in Windenburg, lach in Windenburg, ga op jacht in Windenburg! Kom samen in Windenburg!
Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •