In De Sims 4 zitten verborgen kavels. Deze zijn alleen te vinden als je weet waar de ingang zich bevind.
Via deze gids kunnen jullie lezen hoe je bij deze verborgen kavels kan komen van de Uitbreidingen en wat je er allemaal kunt vinden.

Uitbreiding Aan het werk – Sixam

Met de uitbreiding Aan het werk is er een verborgen kavel toegevoegd, genaamd Sixam. Op deze verborgen kavel kunnen jouw Sim Aliens ontmoeten die als bijzondere wezens zijn mee gekomen met deze uitbreiding. Er zijn 2 manieren om Sixam te kunnen bereiken. Er is een dure en goedkope oplossing om deze verborgen kavel te ontdekken.

Manier 1:
In de koop/bouwmodus vind je een Steampunk Vliegding die 5.000 simoleons kost. Deze raket heb je nodig om naar Sixam te kunnen reizen. Jouw Sim zal dan het raket zelf moeten gaan bouwen. Dit kost ook weer simoleons. Heeft jouw Sim hier geen budget voor dan kun je er voor kiezen om jouw Sim de carrière Wetenschapper geven. Op de locatie van deze carrière staat al een Steampunk Vliegding klaar. Het kost jouw Sim dan ook niks extra om er verder aan te bouwen.

Om naar Sixam te mogen reizen met het raket heeft jouw Sim niveau 10 nodig van de raketvaardigheid. Ook dit kost vele simoleons. Toch gaat het wel het snelste met het verbeteren van de raket. Een andere optie is naar de ruimte toe reizen of boeken lezen. Als niveau 10 eenmaal bereikt is heeft jouw Sim de optie “wormgatgenerator installeren” ontgrendeld. Om deze optie toe te voegen aan het raket kost dit 1.000 simoleons.

Als de optie toegevoegd is aan het raket zal de optie “door wormgat reizen” ontgrendeld worden en kan jouw Sim naar Sixam reizen. Op het moment dat jouw Sim het raket in stapt gebeurd er even niks. Je ziet links in het scherm (waar nu de tv staat) dat jouw Sim onderweg is. Als jouw Sim is aangekomen krijg je een pop-up en vraagt dan of jouw Sim wilt neerstralen. Welkom in Sixam!

Manier 2:
Voor deze manier moet jouw Sim de carrière Wetenschapper starten. De carrière zal doorlopen moeten worden en verschillende doorbraken zullen er volgen. Bij de elfde doorbraak zal de uitvinding “Electroflux Generator” zijn. Via de mobiel van jouw Sim kun je het werkboek bekijken. Hier kun je alle uitvindingen in terug vinden.

Om de “Electroflux Generator” te maken heb je een aantal onderdelen nodig.

  • Willekeurige ongewoon metaal (2 keer)
  • Willekeurige ongewoon kristal (2 keer)
  • Willekeurig element (2 keer)

Op de locatie van de carrière wetenschapper zijn deze onderdelen te vinden. Jouw Sim kan ook aan zijn/haar collega’s vragen of zij willen helpen. Als jouw Sim alle onderdelen verzameld heeft kan de “Electroflux Generator” gemaakt worden. Klik op de uitvindingmaker en en kies voor “generator creëren”.

De “Electroflux Generator” is een mobiele generator en kan in de inventaris van jouw Sim. Op deze manier kan er overal gebruik gemaakt worden van de “Electroflux Generator”. Om naar Sixam te kunnen reizen moet er nog 1 optie toegevoegd worden aan de “Electroflux Generator” en dit kan alleen als jouw Sim de top van de carrière Wetenschap heeft bereikt. Zet de generator in de uitvindingsmaker en klik erop. Dan zal de optie “de Electroflux Wormgatgenerator verbeteren” zichtbaar worden. Als dit klaar is kan jouw Sim de “Electroflux Generator” op elke kavel plaatsen waar je wilt. Klik erop en kies voor de optie “naar buitenlandse wereld reizen” om Sixam te gaan ontdekken.

Als je eindelijk kan reizen (het vergt zeker tijd en geduld) dan is Sixam zeker een mooie wereld om te zien. Jouw Sim zal er Aliens ontmoeten maar er kan ook zeldzame items gevonden worden om je verzamelbare collectie compleet te kunnen maken. Sommige items zijn alleen te vinden in Sixam. Op het moment dat jouw Sim weer naar huis toe reist via de portal en jouw Sim kennis heeft gemaakt met een Alien kan je ervoor kiezen om de Alien mee te laten reizen. Of je kunt ervoor kiezen om op het huisje bij jouw Sim te klikken om deze naar huis te sturen. Dan zal de vraag niet gesteld worden.

Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •