In De Sims 4 basisspel zijn 2 verborgen kavels toegevoegd. Deze zijn alleen te vinden als je weet waar de ingang zich bevind.
Via deze gids kunnen jullie lezen hoe je bij deze verborgen kavels kan komen en wat je er allemaal kunt vinden.

Willow Creek – Sylvanheuvel

Om de verborgen kavel Sylvanheuvel te kunnen ontdekken moet jouw Sim naar het onderste wijk in Willow Creek gaan. Reis naar het huis Madeliefhutje of de Krakende hut. Jouw Sim hoeft hier niet te wonen om Sylvanheuvel te kunnen ontdekken. Er staat tussen deze twee huizen een boom. Deze boom zal je direct herkennen omdat deze boom versierd is.

Als je bij de boom aangekomen bent kun je hierop klikken. Je zult dan de optie “bekijken” krijgen. Deze actie moet je een aantal keer herhalen voordat de volgende optie “water geven” tevoorschijn komt. Geef de boom water en bekijk deze boom tot de volgende optie krijgt. Dit kunnen verschillende opties zijn zoals “natuur bespreken” of “compliment geven over bladeren” of “over wortels kletsen”.

Wissel de opties met elkaar af. Dit is nodig om de toegang tot Sylvanheuvel te openen. Welke optie je in welke volgorde gebruik is niet van belang. Het mag in verschillende volgordes. Als de toegang open is zal je de optie “verkennen” krijgen. Tijdens het verkennen van de boom komt jouw Sim in een boomavontuur en zal jouw Sim weer voor een aantal keuzes komen te staan. Alleen door deze juist te beantwoorden zal de toegang daad werkelijk geopend worden en kan jouw Sim naar Sylvanheuvel reizen. Kleine tip: het juiste antwoord is elke keer de eerste optie.

 1. Het geluid volgen
 2. Stroomafwaarts gaan
 3. De mist betreden
 4. Naar de open plek gaan

Sylvanheuvel is een prachtige verborgen kavel. Er is genoeg te verzamelen voor je Sim. Jouw Sim kan er planten, bloemen, struiken en bomen vinden. De eerste keer als jouw Sim in Sylvanheuvel komt kunnen er nog geen planten, bloemen, struiken en bomen verzameld worden. Deze moeten eerst nog groeien. Als jouw Sim terug komt in Sylvanheuvel zullen de planten, bloemen, struiken en bomen gegroeid zijn en kunnen deze verzameld worden. Er is een vijver om te vissen. Er kunnen kikkers gevangen worden in de vijver of uit boomstronken. Als er een kikker gevonden is in een boomstronk zal deze boomstronk verdwijnen voor bepaalde tijd aan Sims uren en kan er dus geen nieuwe kikker gevangen worden tot de boomstronk weer terug is. Er zijn is totaal 3 verschillende boomstronken. Dit geldt niet voor de vijver, daar kan jouw Sim naar kikkers blijven zoeken.

In Sylvanheuvel staat een zelfde soort boom als in Willow Creek. Via deze boom kun je weer terug het huis van je Sim. Of je kunt ervoor kiezen om op het huisje bij jouw Sim te klikken om deze naar huis te sturen. Sylvanheuvel is zeker de moeite waard om eens te bezoeken met je Sim. Wil je er met een andere Sim naar toe dan zal deze Sim de kavel zelf moeten ontdekken.

Oasis Springs – De Vergeten Grot

De Vergeten Grot in Oasis Springs heeft 2 ingangen. Om deze te kunnen bezoeken zal jouw Sim naar 1 van deze 2 plekken moeten reizen. Er is een ingang bij het park Woestijnbloem. De andere ingang is te vinden achter het huis van de familie Landgraaf.

Tip: om de mijnschaften (ingangen) te kunnen openen heeft jouw Sim niveau 10 nodig van de vaardigheid Handigheid. Heb je niet het geduld om jouw Sim eerst niveau 10 te laten behalen van deze vaardigheid, dan kun je de cheat stats.set_skill_level Major_Handiness 10 gebruiken.

Als jouw Sim bij 1 van de mijnschaften is aangekomen kan het ontdekken gaan beginnen. Klik op de mijnschaft. Jouw Sim zal dan de opties “openbreken” krijgen. Als jouw Sim dit heeft gedaan zal de volgende optie “verkennen” komen. Na het verkennen komt het avontuur “Grot onderzoeken” tevoorschijn. Er zullen dan een aantal vragen gesteld worden aan jouw Sim en als hij/zij deze juist beantwoord kan jouw Sim naar De Vergeten Grot toe reizen. Jouw Sim zal beide mijnschaften moeten openen om beide te kunnen gebruiken. Als deze eenmaal geopend zijn kan jouw Sim altijd reizen naar De Vergeten Grot.

 1. Breed pad nemen
 2. Ladder beklimmen
 3. Op de richel stappen
 4. Naar de grot reizen

De Vergeten Grot in Oasis Springs is een mooie maar wat donkere verborgen kavel. Je kunt de waterdruppels horen vallen. Ook het lichtinval is erg mooi uit gewerkt.

Als jouw Sim de grot binnenkomt zie je een soort bouwplaats. Hier staat een toilet. Deze kan gebruikt worden door jouw Sim of jouw Sim kan deze gaan verbeteren.

Op deze verborgen kavel kan jouw Sim weer items verzamelen. Zoals aardappelen, salie, uien en bloemen. Jouw Sim kan er ook graven, kikkers zoeken en vissen. Hier zullen ook de planten weer eerst moeten groeien voordat jouw Sim deze kan oosten. Als jouw Sim terug gaat naar De Vergeten Grot zullen ze gegroeid zijn. De boomstronken en stenen zullen verdwijnen voor een aantal Sims uren als jouw Sim een kikken gevangen heeft of een steen opgegraven heeft.

In De Vergeten Grot staat ook een mijnschaft. Via deze mijnschaft kan je weer terug naar het huis van je Sim. Of je kunt ervoor kiezen om op het huisje bij jouw Sim te klikken om deze naar huis te sturen.

Delen met:
 •  
 •  
 •  
 •