Op deze pagina vind je een overzicht van alle vaardigheden die met de Uitbreidingen mee gekomen zijn voor De Sims 4.

Bakken is wetenschap in actie. Je kunt niet zomaar wat ingrediënten bij elkaar gooien. Je moet een plan hebben. Gelukkig bestaat het plan uit heel wat suiker. Door je bakvaardigheid te verbeteren, ontgrendel je nieuwe bakproducten voor je oven en Cupcakefabriek.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe bakvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij boter, suiker en andere ingrediënten omtoveren tot overheerlijk lekkernijen die de smaakpapillen in verrukking brengen en tailles breder maken.
2(Naam Sim) kan nu Havermoutkoekjes, Cornflake – en Marshmallowrepen, Brood en Vistaart in de keuken bakken. Hij/zij kan ook Roomtaartjes, Suikerdonuts en Geglazuurde Donuts met de cupcakemachine maken.
3(Naam Sim) kan nu Naturelbagels, Volkorenbrood, Vruchtentaart, Bosbessenbagels, Pindakaaskoekjes en Uienbagels in een keuken bakken. Hij/zij kan ook Vruchtentaartjes en Fruitmuffins met de cupcakefabriek bakken. Daarnaast kan hij/zij nu ook koekjes, taarten en cupcakes decoreren om de kwaliteit te verbeteren.
4(Naam Sim) kan nu Kaasbrood, Zuurdesembrood, Combobagels en Zoete Aardappeltaart in een keuken bakken. Hij/zij kan ook Chocoladedonuts, Exotische Vruchtentaartjes en Gemengde Vruchtentaartjes met de cupcakefabriek maken.
5(Naam Sim) kan nu Wortelbrood, Citroenrepen, Worteltaart, Spinazie- en paddenstoelenquiche, Aardappelbrood, Spinazie- uienquiche in een keuken bakken. Hij/zij kan ook Roomdonuts, Naturelscones en Jamdonuts met de cupcakefabriek maken.
6(Naam Sim) kan nu Fudgerepen, Exotische Vruchtentaart en Pastei in een keuken bakken. Hij/zij kan ook Zalmkroketjes en Vruchtenscones in de cupcakefabriek bakken.
7(Naam Sim) kan nu Broodpudding, Bananenbrood en Bananenroomtaart in een keuken bakken. Hij/zij kan ook Croissants, Soesjes en Blauwe Krabkoekjes met de cupcakefabriek bakken.
8(Naam Sim) kan nu Vruchtencake, Regenboog Gelatine Cake en Ambachtelijke Kruidenbroodje in een keuken bakken. Hij/zij kan ook Chocoladebiscotti in de cupcakefabriek maken.
9(Naam Sim) kan nu Citroenmeringuetaart en Chocoladesoufflé in een keuken bakken. Hij/zij kan nu ook Bacondonuts, Donuts met Cornflakelaag, Crème Brûlée, Bessenmakronen en Voodoopopdonuts met de cupcakefabriek bakken.
10(Naam Sim) kan nu Lavatulbandcake en Merinquetaart met Koeienplantessence in een keuken bakken. Hij/zij kan ook Eclairs en Buitenaardse Vruchtentaartjes met de cupcakefabriek bakken.

Sims met deze vaardigheid kunnen de verleiding om te dansen niet weerstaan. Ze bewegen graag en vinden het heerlijk om met de voetjes van de vloer te gaan op de dansvloer.

Sims kunnen beter leren dansen door los te gaan op de dansvloer, bij de muziek uit een draaitafel of stereo te dansen en zelfs door voor de spiegel te oefenen. Verbeter de dansvaardigheid om nieuwe danspassen te ontgrendelen voor je Sim.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) is aardig goed op de dansvloer. Hij/zij heeft wat nieuwe dansmoves ontgrendeld en kan nu de ’Armcharme’ op de dansvloer laten zien. Naarmate zijn/haar vaardigheid toeneemt tijdens het dansen op muziek van de stereo of draaitafel, of oefenen voor een staande spiegel, verdient hij/zij meer moves.
2(Naam Sim) kan nu danstechnieken bespreken met andere Sims. Hij/zij kan nu ook op de dansvloer het danspasje ’Pompende pop’ laten zien!
3(Naam Sim) kan het danspasje ’Jimmy been’ op de dansvloer laten zien. Hij/zij heeft ook een draagbare dansvloer gekregen die in zijn/haar inventaris te vinden is, zodat hij/zij ’m overal mee naartoe kan nemen.
4(Naam Sim) kan nu poi-licht-spinnen op de dansvloer en heeft wat nieuwe danspassen aan zijn/haar dansrepertoire toegevoegd.
5(Naam Sim) kan nu de Achterwaartse salto doen en heeft een nieuw paar retro danssneakers ontgrendeld, die in de garderobe te vinden zijn.

Iedereen kan een plaatje draaien, maar alleen Sims met de DJ-vaardigheid zijn altijd klaar om de beat erin te gooien. Ze kunnen de draaitafel gebruiken, mixtapes maken en het publiek vermaken.

De DJ-vaardigheid kan ontwikkeld worden door te oefenen op de draaitafel of door voor publiek te draaien. Door deze vaardigheid te verbeteren, kunnen er nieuwe genres en interacties ontgrendeld worden op de draaitafel.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) is nu een DJ. Hij/zij kan verder oefenen met draaien en vaardigheden opdoen om meer mogelijkheden te ontgrendelen.
2(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen tijdens het DJ-en. Andere Sims kunnen ook van het optreden genieten
door te dansen of toe te kijken.
3(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen tijdens het DJ-en. Hij/zij kan nu ook DJ-technieken met andere Sims bespreken.
4(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen! Hij/zij rockt de pan uit! Op naar nieuwe geluidsgolven!
5(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen! Hij/zij is weer een stapje dichter bij het beheersen van technieken en draaivaardigheden!
6(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen! Bescherm je DJ tegen ongelukkige brandjes! De verbeteringen ’Dynamische Kortsluitingbeschermer’ en ’Geadvanceerde Hittelaag’ zijn nu beschikbaar op enkele draaitafels. Hij/zij kan nu ook het publiek bij optredens betrekken met behulp van de interactie ’Helemaal Hyper’ en zien hoe Sims uit hun dak gaan tijdens de sets en zelfs andere aansporen om mee te doen.
7(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen! Er zijn twee nieuwe verbeteringen beschikbaar op bepaalde draaitafels: ’Plasmascherm installeren’ en ’Uitrusten met Deeltjesgeneratoren’. Investeer dus even flink voor een geweldige show! Na de verbetering kun je ook verschillende deeltjes uitschakelen via het besturingspaneel.
8(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen! De verbetering ’Draadloze schermonderdrukker installeren’ is ook beschikbaar. Zet tijdens een optreden een nieuw scherm neer en na de verbetering kan er ook een telepolsie geactiveerd worden. Televisieschermen in de buurt zullen vanzelf meedoen aan de fenomenale set, die daardoor een lust voor het oog wordt voor het publiek. In een creatieve bui? Hij/zij kan nu ook de mixtape Mix-o-lot creëren en die nadat hij af is afspelen tijdens een optreden.
9(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen! De creativiteit giert zijn/haar door het lichaam en het is nu mogelijk om de mixtapes ’Wiekie-wiekie’ en ’Krabben en wisselen’ te creëren en die zo gauw ze af zijn te draaien.
10(Naam Sim) heeft nu het DJ-en onder de knie en kan nieuwe muziegenres draaien en erop overschakelen! Hij/zij kan letterlijk het publiek in een bepaalde stemming krijgen met de mogelijkheid ’Het publiek aanvoelen’. Heb je zin in een eigen mix? Geen probleem, want hij/zij heeft de mixtapes ’Digitaal tijdperk’, ’Feestbeesten’ en ’Elektrische utse’ ontgrendeld, evenals de Robohelm die beschikbaar is in de garderobe en waarmee je outfit voor optredens helemaal afmaakt.

Alle Sims kunnen zingen, maar kunnen ze ook goed zingen? Sims met de zangvaardigheid vinden het heerlijk om uit te halen, waar ze zich ook bevinden.

Sims zingen graag met de karaokemachine, maar ze kunnen ook met behulp van instrumenten of de microfoon zingen. Vaardige zangers zullen meer nummers ontgrendelen, de mogelijkheid hebben om in de douche te zingen en kunnen andere Sims een serenade brengen. Zangers met een hoog ontwikkelde vaardigheid kunnen nummers voor instrumenten schrijven en zelfs nummers patenteren om wat meer Simdollars te verdienen!

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe vaardigheid van (Naam Sim) in wellness kan hij/zij verschillende yogaposes uitvoeren, mediteren en massages geven. Op hogere niveaus worden er meer yogaposes, massages, recepten en sociale interacties ontgrendeld.
2(Naam Sim) kan nu cognitie focusmethodes bespreken en Suikervrije Johannesbrood Kokoscake bakken. Hij/zij kan de bootpose in yoga uitvoeren.
3(Naam Sim) kan nu aromatherapiemassage geven en de driekhoekpose in yoga uitvoeren.
4(Naam Sim) kan nu mentale ontspanningstips aanbieden en de boompose in yoga uitvoeren.
5(Naam Sim) kan nu diepweefselmassage geven, de krijgerpose in yoga uitvoeren en misschien zelfs zweven tijdens het mediteren!
6(Naam Sim) kan nu sportmassage geven en visualisatietechnieken voorstellen. Hij/zij kan nu de dansmeesterpose in yoga uitvoeren.
7(Naam Sim) kan nu kan nu teleporteren tijdens het zweven en een Superfood Salade maken. Hij/zij kan de brugpose in yoga uitvoeren.
8(Naam Sim) kan nu steenmassage geven en oefeningen voor zelfvertrouwen aanbevelen. Hij/zij kan nu de handstand in yoga uitvoeren.
9(Naam Sim) kan nu een vruchtbaarheidsmassage geven.
10(Naam Sim) kan nu Citroen Honing Gember Detoxthee maken en detoxdieetgeheimen delen.

Je hebt een stevige hand, een liefdevol hart en uitstekende kennis van medische dierenanatomie nodig om een geweldige dierenarts te zijn. Onderzoek en behandel dieren in je dierenkliniek om deze vaardigheid te verbeteren.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe vaardigheid van (Naam Sim) in dierenartskunde kan hij/zij dieren behandelen met speciale apparaten zoals een onderzoekstafel of chirugiestation. Verhoog het niveau van deze vaardigheid door meer dieren te behandelen.
2(Naam Sim) heeft twee snoezige brievenbussen met dierenthema ontgrendeld! Hij/zij kan nu Moeraswater Toffee en de Koeler dan Vloeibare Stikstof Energiereep maken bij de medicijnmaker.
3(Naam Sim) kan nu het Gloeiendhete Kaneelkleefsnoepje maken bij de medicijnmaker én heeft een schattige huisdiersticker ontgrendeld!
4(Naam Sim) kan nu het VoelGoed Serum toedienen als behandeling bij de onderzoekstafel. Hij/zij kan nu ook de Stinkator maken bij de medicijnmaker én heeft een schattige huisdiersticker ontgrendeld!
5(Naam Sim) geeft een berg Voordeelpunten verdiend! (Naam Sim) kan nu huisdieren geruststellen tijdens het onderzoeken en behandelingen, en Wellness-lekkernijen maken bij de medicijnmaker! Last but not least, heeft hij/zij ook een schattige huisdiersticker ontgrendeld!
6(Naam Sim0 kan nu Leeftijdverhogende en Leeftijdverlagende Lekkernijen maken bij de medicijnmaker. Het is magisch! (Naam Sim) heeft ook een schattige huisdiersticker ontgrendeld!
7(Naam Sim) kan nu de Willekeurige Poepgenerator-lekkernij maken bij de medicijnmaker. Je leest het goed, dit is een lekkernij die de poep van een huisdier in... iets anders veranderd. Hij/zij heeft ook een schattige huisdiersticker ontgrendeld!
8(Naam Sim) heeft een schattige huisdiersticker ontgrendeld om de dierenkliniek mee te decoreren!
9(Naam Sim) heeft VEEL voordeelpunten voor de dierenkliniek gekregen en kan nu de operatie Staartwispelaargewricht Smeren uitvoeren.
10(Naam Sim) heeft de absolute top bereikt als dierenarts! Hij/zij kan nu de Ambriosia-lekkernij maken bij de medicijnmaker, die huisdieren weer tot leven kan wekken! En veel plezier met de exclusieve nieuwe deur voor de dierenkliniek!

Het wordt algemeen aangenomen dat honden trucjes kunnen doen. Eenmaal geleerd, kan de hond het trucje op commando uitvoeren.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) heeft de dierentrainingsvaardigheid geleerd. Hij/zij kan nu honden Zit, Spreek, Apporteer, Rol om en Lig leren en zijn/haar huisdier showen aan andere Sims.
2(Naam Sim) heeft dierentrainingsniveau 2 eb jab zijn/haar hond Volg, Schudden en Doen alsof je dood bent leren. Vergeet niet de tijd te nemen om te kunstjes te oefenen.
3(Naam Sim) heeft niveau 3 van de dierentrainingsvaardigheid bereikt. Hij/zij kan zijn/haar hond nu op verkenning sturen.
4Door dierentrainingsniveau 4 te hebben bereikt, kan (Naam Sim) dierenkunstjes op laten voeren en zijn/haar hond opdracht geven aan te vallen.
5Op het hoogste niveau van de dierentrainingsvaardigheid kan (naam Sim) zijn/haar hond kunstjes leren opvoeren voor voorbijgangers en honden sneller kunstjes leren.

Je moet echt goed zijn met bloemen om ze geraffineerd te schikken. Ontwikkel deze vaardigheden om prachtige creaties te maken en gevoelens op te wekken bij Sims, die ze zelf misschien niet eens begrijpen.

​De vaardigheid bloemschikken bouw je op met de Viooltjes Zijn Blauw Bloemschiktafel. Verbeter deze vaardigheid zodat Sims verschillende bloemstukken kunnen maken met verschillende bloemen. Sims met een beter ontwikkelde vaardigheid.

NiveauInformatie
1Door de nieuwe bloemschikvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu bloemstukken op de tafel maken. Naarmate de vaardigheid toeneemt, worden er meer interacties ontgrendeld.
2(Naam Sim) kan nu bloemstukken maken met rozen, leeuwenbekjes en krokussen.
3(Naam Sim) kan nu bloemstukken maken met met begonia's, dahlia's en tulpen. Hij/zij kan de bloemstukken ook van geur voorzien met sneeuwklokjes en krokussen.
4(Naam Sim) kan nu bloemstukken maken met sneeuwklokjes, lelies en kerstrozen. Hij/zij kan de bloemstukken ook van geur voorzien met margrieten en grasklokjes. De bloemstukken van niveau 1 zullen van betere kwaliteit zijn.
5(Naam Sim) kan nu bloemstukken maken met orchideeën en paradijsvogels. Hij/zij kan de bloemstukken ook van geur voorzien met rozen en dahlia's. De bloemstukken van niveau 2 zullen van betere kwaliteit zijn.
6(Naam Sim) kan nu bloemstukken maken met orchideeën en paradijsvogels. Hij/zij kan de bloemstukken ook van geur voorzien met rozen en dahlia's. De bloemstukken van niveau 2 zullen van betere kwaliteit zijn.
7(Naam Sim) kan bloemstukken van geur voorzien met tulpen en kerstrozen. De bloemstukken van niveau 4 zullen van betere kwaliteit zijn.
8(Naam Sim) kan bloemstukken van geur voorzien met begonia's en paradijsvogels. De bloemstukken van niveau 5 zullen van betere kwaliteit zijn.
9(Naam Sim) kan bloemstukken van geur voorzien met lelies en doodsbloemen.
10(Naam Sim) kan bloemstukken van geur voorzien met orchideeën.

De vaardigheid om een personage tot leven te brengen, een verhaal te vertellen en Sims tot tranen toe te ontroeren, is een kunst. Voor deze artiesten is het leven hun canvas.

De acteervaardigheid wordt opgebouwd door voor een spiegel of met een microfoon te oefenen. Naarmate deze vaardigheid toeneemt, kunnen Sims scénes voor publiek en scénes voor fooi opvoeren om extra geld te verdienen.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe acteervaardigheid van(Naam Sim) kan hij/zij toneelspelen oefenen voor de spiegel of met een microfoon.
2(Naam Sim) heeft nu voldoende vaardigheid en kan acteren oefenen met een andere Sim. Hij/zij kan ook op commando huilen als een zelf-interactie.
3(Naam Sim) heeft nu geleerd hoe je een romantische scène met een andere Sim opvoert. Dit kan ook voor fooi worden gedaan om wat extra inkomsten te genereren. (Naam Sim) kan zijn/haar vaardigheid ook gebruiken om een ongemakkelijk gesprek te redden.
4(Naam Sim) heeft het Kundig Kijkglas verdiend waardoor hij/zij de acteervaardigheid een stuk sneller kan verbeteren.
5(Naam Sim) kan nu een muzikale scène opvoeren.
6(Naam Sim) kan nu een actiescène opvoeren. (Naam Sim) kan ook doen alsof hij/zij zich niet verveelt of een gesprek van saaiheid redden om iedereen van verveling te verlossen.
7(Naam Sim) kan nu een horrorscène opvoeren. Hij/zij kan nu een onplezierig gesprek van elke faux pas redden.
8(Naam Sim) kan nu een sci-fi-scène opvoeren. Je kan zeggen dat het een buitenaardse prestatie wordt. Hij/zij heeft ook de #Gewone Microfoonstandaard ontgrendeld waarmee de acteervaardigheid sneller verbetert dan met andere microfoons.
9(Naam Sim) kan nu een komische scène opvoeren. Als de grappen mislukken, heeft (Naam Sim) nu ook de vaardigheid om net te doen alsof hij/zij zich niet schaamt om gênante situaties te voorkomen.
10De acteervaardigheid van (Naam Sim) heeft zijn toppunt bereikt. Hij/zij kan nu dramatische scènes opvoeren. (Naam Sim) heeft ook een speciaal gouden broekpak ontgrendeld om in te schitteren.

Een Sim met de mediaproductievaardigheid is heel bedreven in de huidige technologie en past die toe op het produceren van muziek en video’s. Deze Sims streamen en uploaden content om met de wereld te delen, of om een extra zakcentje te verdienen.

De mediaproductievaardigheid kan worden verbeterd met het Mixmeester Muziek Productiestation, het Meer Kijkers Videostation of een van de Streaming Drones.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) kan de mediaproductievaardigheid blijven verbeteren met het Mixmeester Muziek Productiestation, het Meer Kijkers Videostation en een van de Streaming Drones.
2(Naam Sim) leert de ins en outs van het produceren van digitale content. Hij/zij kan nu overgangen aan video's toevoegen op het videostation en heeft meer tracks en remixes tot zijn/haar beschikking op het muziekstation.
3Het krijgen van Likes is niet makkelijk. Maar (Naam Sim) laat het er heel makkelijk uitzien. Hij/zij kan nu effecten toevoegen en video's combineren op het videostation.
4Het gebruik van hashtags is een gewoonte geworden voor (Naam Sim)! Hij/zij kan nu meer tracks produceren en heeft extra remixes tot zijn/haar beschikking op het muziekstation.
5(Naam Sim) beheerst de mediaproductievaardigheid nu perfect.
Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •