Op deze pagina vind je een overzicht van alle vaardigheden die met de Game Packs mee gekomen zijn voor De Sims 4.

Hoe kan een natuurliefhebber optimaal profiteren van alles wat er in het bos te vinden is? Zeldzame en heilzame kruiden zijn niet alleen mooi om naar te kijken; het zijn ook ingrediënten!

De plantkundevaardigheid kan ontwikkeld worden door kruiden te identificeren na ze gevonden te hebben en door mengsels te brouwen op de barbecue of het fornuis.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) heeft nu de plantkundevaardigheid geleerd.
2(Naam Sim) kan nu Deocrème-mengels brouwen.
3(Naam Sim) kan nu Verzachtende Huidbalsem-mengels brouwen.
4(Naam Sim) kan nu Anti-stressmengels brouwen.
5(Naam Sim) kan nu Buiktherapie-mengels brouwen.
6(Naam Sim) kan nu de ’Helder van Geest’ en Vuurbladextractmengels brouwen.
7(Naam Sim) kan nu Natuurlijke onkruidverdelingsolie-mengels brouwen.
8(Naam Sim) kan nu Energieke Brouwselmengels brouwen.
9(Naam Sim) kan nu Woedewerende zalf-mengels brouwen.
10(Naam Sim) kan nu Vruchtbaarheidselixer-mengels brouwen.

Sims die wellness hebben geleerd zijn Sims die hun humeur en gevoelens kunnen reguleren tijdens de vele dilemma’s van het leven die op hun pad komen.

Wellness wordt voornamelijk verhoogd via meditatie, yoga en massages. Het verbeteren van deze vaardigheid ontgrendelt nieuwe yogaposes, massagetypes en bepaalde meditatietechnieken.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe vaardigheid van (Naam Sim) in wellness kan hij/zij verschillende yogaposes uitvoeren, mediteren en massages geven. Op hogere niveaus worden er meer yogaposes, massages, recepten en sociale interacties ontgrendeld.
2(Naam Sim) kan nu cognitie focusmethodes bespreken en Suikervrije Johannesbrood Kokoscake bakken. Hij/zij kan de bootpose in yoga uitvoeren.
3(Naam Sim) kan nu aromatherapiemassage geven en de driekhoekpose in yoga uitvoeren.
4(Naam Sim) kan nu mentale ontspanningstips aanbieden en de boompose in yoga uitvoeren.
5(Naam Sim) kan nu diepweefselmassage geven, de krijgerpose in yoga uitvoeren en misschien zelfs zweven tijdens het mediteren!
6(Naam Sim) kan nu sportmassage geven en visualisatietechnieken voorstellen. Hij/zij kan nu de dansmeesterpose in yoga uitvoeren.
7(Naam Sim) kan nu kan nu teleporteren tijdens het zweven en een Superfood Salade maken. Hij/zij kan de brugpose in yoga uitvoeren.
8(Naam Sim) kan nu steenmassage geven en oefeningen voor zelfvertrouwen aanbevelen. Hij/zij kan nu de handstand in yoga uitvoeren.
9(Naam Sim) kan nu een vruchtbaarheidsmassage geven.
10(Naam Sim) kan nu Citroen Honing Gember Detoxthee maken en detoxdieetgeheimen delen.

Het pijporgel is een instrument voor pianisten die er graag een flinke schep bovenop doen. Het pijporgel is het grootste instrument ter wereld. Daar maak je dus zeker flink indruk mee tijdens jouw volgende jamsessie.

Gebruik het pijporgel om de pijporgelvaardigheid te verbeteren. Door deze vaardigheid te verbeteren, zullen er nieuwe nummers en interacties ontgrendeld worden op het pijporgel, zoals de mogelijkheid om nummers te schrijven.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) heeft de pijporgelvaardigheid geleerd.
2(Naam Sim) kan nu tokkelen voor inspiratie op het pijporgel.
3(Naam Sim) kan nu themanummers spelen op het pijporgel.
4(Naam Sim) kan nu bioscoopnummers spelen op het pijporgel.
5(Naam Sim) kan nu jazznummers spelen op het pijporgel.
6(Naam Sim) kan nu circusnummers spelen op het pijporgel.
7(Naam Sim) kan nu enge muziek en dramanummers spelen op het pijporgel.
8(Naam Sim) kan nu gospelnummers spelen en schrijven op het pijporgel.
9(Naam Sim) kan nu klassieke nummers spelen en schrijven op het pijporgel.
10(Naam Sim) kan nu avant-gardenummers spelen en schrijven op het pijporgel.

Sims die trek in kennis hebben, zullen hun tanden in deze boeken zetten. Het zou niet slim zijn voor Sims om de handige tips die erin staan te negeren.

De Vampierkennisvaardigheid wordt verbeterd door op de computer onderzoek te doen naar Vampieren of door ontgrendelde vampirische boekwerken te lezen.

NiveauInformatie
1Vampiergeheimen ontdekt!

(Naam Sim) duikt diep in het onderzoek naar vampieren. Er is blijkbaar een hoop kennis die hij/zij kan ontgrendelen zo lang hij/zij maar onderzoek blijft doen!
2Vampirisch boekwerk ontgrendeld!

(Naam Sim) heeft het Von Flavius Vampiermagazijn ontdekt tijdens het zoeken naar vampieren. Hij/zij kan nu Vampirica Encyclopedie Deel 1 bestellen op de computer onder Vampiergeheimen.
3Plasmapakketten ontdekt!

(Naam Sim) heeft ontdekt dat er een alternatieve methode is voor vampieren om hun dorst te verzadigen. Ze kan nu Plasmapakketten bestellen op de computer.
4Ontdekt hoe plasmapakketten gecreëerd worden!

(Naam Sim) heeft tijdens het lezen over vampieren de geheimen geleerd om vissen en kikkers om te zetten in smakelijke plasmapakketten. Hij/zij kan nu plasmapakketten maken van vissen of kikkers.
5Knoflookvlecht ontdekt!

(Naam Sim) heeft gelezen dat er primitieve manieren zijn om vampieren af te schrikken door knoflookvlechten te maken. Hij/zij kan nu knoflookvlechten, knoflookkransen en knoflookslingers maken via zijn/haar inventaris.
6Vampirisch boekwerk ontgrendeld!

(Naam Sim) heeft alle informatie over vampieren die in dit boek te vinden was gevonden. Als hij/zij verder wil gaan met het onderzoek, moet hij/zij Vampirica Encyclopedie Deel 2 bestellen op de computer onder Vampiergeheimen.
7Nieuwe sociale interactie ontdekt!

(Naam Sim) heeft een hoop over vampieren geleerd en hij/zij kan nu vampierenkennis delen met andere Sims.
8Nieuwe planten ontdekt!

(Naam Sim) heeft ontdekt dat er wat speciale ingrediënten zijn die in sommige specifieke recepten voor vampieren gebruikt worden. hij/zij kan nu Plasmafruit, Monnikskap en Sixam Muggenvalzaadjes kopen.
9Plasmafruitrecepten ontdekt!

(Naam Sim) heeft ontdekt dat Plasmafruit allerlei interessante toepassingen heeft in de recepten. Hij/zij kan nu een Plasmafruitsalade en het drankje Plasma Jane bereiden.
10Vampirisch boekwerk ontgrendeld!

(Naam Sim) heeft alle informatie die in dit boek te vinden was gevonden. Als hij/zij het onderzoek wil voortzetten, moet hij/zij Vampirica Encyclopedie Deel 3 bestellen op de computer onder Vampiergeheimen.
11Omgekeerd zonlichtcocktail ontdekt!

(Naam Sim) heeft ontdekt dat het mogelijk is voor een mapien om het effect van zonlicht om te keren door middel van een drankje. Hij/zij kan nu een Omgekeerd Zonlichtcocktail bereiden aan de bar.
12Vampierresistentiecocktail ontdekt!

(Naam Sim) heeft ontdekt dat er een drankje bestaan waarmee Sims de effecten van vampirische krachten kunnen weerstaan, Hij/zij kan nu Vampirische Weerstandscocktail bereiden aan de bar.
13Vampirisch boekwerk ontgrendeld!

(Naam Sim) heeft alle informatie over vampieren die in dit boek te vinden was opgedaan. Als hij/zij meer onderzoek wil doen, moet hij/zij het Ultieme Vampirische Boekwerk bestellen op de computer onder Vampiergeheimen.
14Brouwsel der reconfiguratie ontdekt!

(Naam Sim) heeft ontdekt dat er een drankje bestaat waarmee vampieren al hun krachten kunnen herstellen. Hij/zij kan nu het 'Brouwsel der Reconfiguratie' maken aan de bar.
15Ultieme vampiermedicijn ontdekt!

(Naam Sim) heeft het ultieme vampiergeheim geleerd: hoe vampirisme genezen kan worden! Hij/zij kan nu het Ultieme Vampiermedicijn maken aan de bar. Er valt voor (Naam Sim) niets meer te leren over vampieren.

Kundige ouders weten wanneer kinderen aanmoediging of discipline nodig hebben en hoe je ze beïnvloed. Zij weten hoe je kinderen weer in het gareel krijgt en hoe je aan hun behoeften voldoet.

De opvoedkundige vaardigheid groeit door het zorgen voor kinderen, praten met andere ouders en onderzoek doen op de computer. Door deze vaardigheid te verhogen, ontgrendel je nieuwe manieren om kinderen op te voeden en aan hun behoeften te voldoen.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) kan nu het gedrag van kinderen aanmoedigen en ze beïnvloeden om schoon te maken. Hij/zij kan een standje geven voor slecht gedrag door het kind te vragen die actie niet te doen of door tegen een kind te roepen ermee op te houden.
2(Naam Sim) kan nu kinderen beïnvloeden om hun huiswerk te maken. (Naam Sim) kan zijn/haar kinderen nu streng toespreken om zich netjes te gedragen. Hij/zij kan nu ook meer opties selecteren bij het reageren op een leermoment.
3(Naam Sim) kan kinderen nu helpen om aan hun basisbehoeften te voldoen zoals blaas, hygiëne en plezier. Hij/zij kan ook opvoedkundige tips aan andere ouders geven.
4(Naam Sim) kan nu time-outs geven. Hij/zij zal meer informatie krijgen over hoe zijn/haar advies de ontwikkeling van zijn/haar kind zal beïnvloeden.
5(Naam Sim) kan nu kinderen straffen die zich niet gedragen. Voor een zachtere benadering kan hij/zij het slechte gedrag bespreken en het goedmaken met een omhelzing. Hij/zij heeft ook toegang tot meer manieren om aan de behoefte van een kind te voldoen.
6(Naam Sim) kan nu andere ouders zich beter doen voelen als het ouderschap zijn tol begint te eisen. Bij het verzorgen van baby’s ziet je Sim nu wat zijn/haar baby nodig heeft.
7(Naam Sim) kan nu beter aan de behoeften van zijn/haar kinderen voldoen. Hij/zij kan zijn/haar kinderen nu ook beter beïnvloeden om bepaalde acties uit te voeren.
8(Naam Sim) heeft nu een derde optie voor alle leermomenten. Hij/zij kan nu ook effectiever sociale disciplinaire maatregelen nemen.
9(Naam Sim) is nu overredend genoeg dat hij/zij altijd succes zal hebben bij het beïnvloeden van een kind om een actie uit te voeren, zoals afwassen. (Naam Sim) weet nu ook hoe al zijn/haar adviezen tijdens opvoedkundige momenten zullen uitpakken.
10(Naam Sim) kan nu superefficiënte babyverzorging op baby’s uitvoeren om in één keer aan al hun behoeften te voldoen. Tijdens het uitvoeren van tal van opvoedkundige taken kan (Naam Sim) nu de Toegewijde Oudermodus aannemen waarbij zijn/haar eigen behoeften geen belemmering zullen vormen.

Sommige Sims worden aangedreven door de zoektocht naar kennis en verloren schatten. Wat tijd doorbrengen in de modder kan heel lonend zijn.

​De archeologievaardigheid wordt verbeterd door het opgraven, op echtheid onderzoeken en bestuderen van eeuwenoude artefacten. Het verbeteren van deze vaardigheid ontgrendelt nieuwe acties op de archeologietafel.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe vaardigheid in archeologie van (Naam Sim) kan hij/zij nu delfhopen uitgraven in Selvadorada en artefacten blootleggen op de archeologietafel. Als (Naam Sim) door blijft studeren, leert hij/zij hoe je artefacten op echtheid onderzoekt en waar je nog meer delfhopen kunt vinden. (Naam Sim) zal ook artefacten kunnen opgraven zonder ze te beschadigen.
2(Naam Sim) kan nu kunst en artefacten bestuderen voor historische inzichten om zijn/haar archeologievaardigheid verder te verbeteren.
3(Naam Sim) heeft nu de kennis en expertise om zelf artefacten op echtheid te onderzoeken. Dit kan worden gedaan op de archeologietafel.
4(Naam Sim) heeft een scherp oog voor het ontdekken van opgravingen van archeologische betekenis. Hij/zij kan nu delfhopen zoeken in de jungle.
5(Naam Sim) kan nu echte artefacten, schatten en fossielen analyseren, en ook elementen uit metalen en kristallen extraheren op de archeologietafel.
6(Naam Sim) kan nu nog meer artefacten vinden bij een delfhoop door een opgraving vast te stellen. Meerdere Sims kunnen tegelijkertijd op een opgraving werken.
7(Naam Sim) kan nu kristallen slijpen op de archeologietafel. Deze geslepen kristallen kun je gebruiken om krachtige relikwieën mee te maken.
8(Naam Sim) kan nu zijn/haar archeologische expertise met andere Sims delen door een archeologieboek met behulp van de computer te schrijven.
9(Naam Sim) heeft de aandacht getrokken van Sir Vincent Schedelvinder. Hou je ogen open voor postpakketjes van Sir Vincent en het Simsoniaanse Instituut voor hulp bij het op echtheid onderzoeken van artefacten.
10(Naam Sim) kan zijn/haar studiekennis met andere Sims delen door een archeologielezing te geven. Zijn/haar vaardigheid om analyses uit te voeren op verzamelvoorwerpen en artefacten van hoge kwaliteit te vinden, worden enorm verbeterd.

Sims die passioneel zijn over de Selvadoradiaanse cultuur gaan er helemaal in op. Ze zijn minder geneigd om beschamende opmerkingen te maken en meer geneigd om die lastige dansmoves onder de knie te krijgen.

​De Selvadoradiaanse cultuurvaardigheid wordt opgebouwd door gezellige dingen te doen met de plaatselijke bewoners van Selvadorada, lokale gerechten te proeven en door acties met plaatselijke verkopers uit te voeren.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) begint inzicht in de Selvadoradiaanse cultuur te krijgen. Hij/zij kan naar plaatselijke bezienswaardigheden vragen en meer over het plaatselijk erfgoed ontdekken. De lokale gerechten zullen heel wat culinaire verrassingen opleveren.
2(Naam Sim) raakt meer en meer bekend met de Selvadoradiaanse cultuur. Hij/zij kan de lokale groet of de Selvadoradiaanse introductie proberen. Je Sim kan foto's van zijn/haar vakantie in Selvadorada aan andere Sims laten zien.
3(Naam Sim) is begonnen met het perfectioneren van de plaatselijke groet en heeft een smaak ontwikkeld voor het lokale voedsel. Je Sim heeft nieuwe latin-nummers voor de gitaar ontgrendeld.
4(Naam Sim) heeft een aantal nieuwe moves voor op de dansvloer geleerd. Hij/zij heeft ook voldoende vertrouwen opgebouwd om naar lokale mythen te vragen.
5(Naam Sim) kan nu voor een plaatselijke bewoner doorgaan en reisgidsen met behulp van de computer schrijven. Hij/zij kan van het geheime menu bestellen bij voedselkraampjes en markttafels. Je Sim heeft zelfs de plaatselijke geheimen geleerd voor het ontwijken van vuurvliegjes en bliksembeestjes in de jungle.
Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •