Op deze pagina vind je een overzicht van alle eigenschappen die in De Sims 4 aanwezig zijn.

Er zijn 4 categorieën waaruit je kan kiezen namelijk: Emotioneel – Hobby – Levensstijl – Sociaal. Een aantal eigenschappen zullen niet samen gaan met elkaar, deze staan erbij vermeld. Als je jouw Sim(s) hebt aangemaakt en de eigenschappen gekozen hebt kun je in het spel nog eigenschappen toevoegen via de beloningenmarkt. Deze beloningen zijn vrij te spelen door wens punten te behalen met het vervullen van wensen van jouw Sim(s).

Het aantal eigenschappen die je kunt geven in “creëer een sim” is per leeftijd verschillend. Zo kun je kinderen maar 1 eigenschap geven, tieners  2 eigenschappen en jongvolwassen tot oudere 3 eigenschappen. Dit is exclusief de eigenschappen die je via de beloningenmarkt nog kan toevoegen en de bonuseigenschap die je Sim(s) bij het gekozen doel krijgt. Let op! Kinderen krijgen geen bonuseigenschap bij het kiezen van een doel.

Peuters kunnen ook maar 1 eigenschap hebben en deze zijn anders dan de eigenschappen voor de andere Sims. Er zijn geen doelen beschikbaar voor peuters en ook is de beloningenmarkt niet aanwezig voor een peuter.

Met de uitbreiding De Sims 4 Honden en Katten zijn er nieuwe eigenschappen mee gekomen voor Honden en Katten. Deze huisdieren kunnen 3 eigenschappen toegewezen krijgen. Er zijn geen doelen en beschikbaar voor de huisdieren en ook geen beloningenmarkt.

emotioneel
Emotioneel
ds4-e-actief-1
Actief
Deze Sims zijn over het algemeen vrij energiek, kunnen andere Sims oppeppen en raken van streek als je lange tijd niet kunnen sporten.
Past niet bij
*Lui
ds4-e-creatief-1
Creatief
Deze Sims raken eerder geïnspireerd, kunnen creatieve ideeën met andere Sims delen en kunnen van streek raken als ze lange tijd niet creatief zijn.
ds4-e-geniaal-1
Geniaal
Deze Sims zijn vaker geconcentreerd en ze kunnen ideeën met andere Sims delen. Ze raken van streek als ze hun mentale vaardigheden een lange tijd niet verbeterd hebben.
ds4-e-grapjas-1
Grapjas
Deze Sims zijn vaak speels.
Past niet bij
*Snob
ds4-e-heethoofd-1
Heethoofd
Deze Sims zijn vaak boos, kunnen andere Sims opjutten en worden zelf boos wanneer zij het mikpunt van ondeugendheid zijn.
Past niet bij
*Somber
*Vrolijk
ds4-e-nietflirterig
Niet-flirterig
Deze Sims worden gespannen rond flirterige Sims en worden zelden zelf flirterig. Het is moeilijk voor hen om romantisch in het openbaar te doen.
Past niet bij
*Romantisch
ds4-e-romantisch-1
Romantisch
Deze Sims zijn vaak flirterig en ze worden verdrietig als ze lange tijd geen romantische sociale interacties ondernemen.
Past niet bij
*Niet-flirterig
ds4-e-somber-1
Somber
Deze Sims raken snel verdrietig, ze kunnen melancholische gedachten delen met Sims en terwijl ze verdrietig zijn, krijgen hun creatieve vaardigheid een boost.
Past niet bij
*Heethoofd
*Vrolijk
ds4-e-opgewerkt-1
Vrolijk
Deze Sims zijn over het algemeen blijer dan andere Sims.
Past niet bij
*Heethoofd
*Somber
ds4-e-zelfverzekerd-1
Zelfverzekerd
Deze Sims zijn vaak vol zelfvertrouwen.

hobby
Hobby
ds4-h-boekenwurm-1
Boekenwurm
Deze Sims verdienen krachtige gemoedstoestanden door op unieke wijze boeken te analyseren en bespreken.
ds4-h-foodie-1
Fijnproever
Deze Sims worden blij en hebben plezier wanneer ze lekker eten. Ze voelen zich ongemakkelijk wanneer ze slecht voedsel eten en kunnen naar kookprogramma’s kijken om ideeën op te doen.
Past niet bij
*Veelvraat
ds4-h-kunstliefhebber-1
Kunstliefhebber
Deze Sims verdienen krachtige gemoedstoestanden door kunstwerken te bekijken. Ook kunnen ze op unieke wijze kunst bewonderen en bespreken.
Maker
(Ecologisch leven vereist)
Deze Sims worden blij als ze dingen maken. Ze worden ongelukkig als ze lange tijd geen project met de fabricator, het kaarsmaakstation, de sapbruiser of de houtbewerkingsbank hebben voltooid. Ze krijgen geen negatieve effecten als een voorwerp dat ze willen maken of repareren mislukt.
Past niet bij
*Lui
*Onhandig
ds4-h-muziekliefhebber-1
Muziekliefhebber
Deze Sims verdienen krachtige gemoedstoestanden door naar muziek te luisteren en beleven daar bovendien plezier aan. Ze worden blij van het bespelen van een instrument.
ds4-h-nerd-1
Nerd
Deze Sims worden blij wanneer ze sciencefiction lezen of computergames spelen. Ze raken gespannen wanneer ze lang niet gespeeld hebben. Ze zijn beter in het vinden van verzamelbare voorwerpen en kunnen nerdige dingen met andere nerds bespreken.
ds4-h-perfectionistisch-1
Perfectionistisch
Het duurt voor deze Sims langer om zelf spullen te maken, maar ze leveren wel betere kwaliteit. Bovendien krijgen ze na het maken van hoogwaardige producten krachtige gemoedstoestanden, terwijl ze van het maken van een slecht product juist negatieve gemoedstoestanden ondervinden.

levensstijl
Levensstijl
ds4-l-ambitieus-1
Ambitieus
Deze Sims verdienen krachtige gemoedstoestanden door succes te behalen binnen hun carrière en ondergaan negatieve gemoedstoestanden wanneer ze falen binnen hun carrière. Ze raken van streek als ze geen promotie maken.
Past niet bij
*Lui
ds4-l-dansmachine
Dansmachine
(Beleef het samen
vereist)
Deze Sims staan te trappelen om een nacht lang helemaal los te gaan! In uitgaansgelegenheden zoals bars, nachtclubs en lounges, kunnen deze Sims een flinke stoot energie krijgen met de interactie ‘Tijd voor een feestje.’

Dansmachines krijgen ook een blije gemoedstoestand wanneer ze op openbare locaties arriveren.
Freeganistisch
(Ecologisch leven
vereist)
Deze Sims wijzen consumentisme af en geven de voorkeur aan het verminderen van verkwistende verspilling. Ze genieten van het vinden van opnieuw gebruikte of gedumpte spullen of weggegooid eten. Sterker nog, ze weten vaak de mooiste schatten in vuilniscontainers te vinden! Ze kunnen gespannen of ongemakkelijk worden als ze te veel tijd besteden aan het verdienen of het uitgeven van Simdollars.
Past niet bij
*Fijnproever
*Ambitieus
*Materialistisch
*Snob
*Teergevoelig
Groenrekel
(Ecologisch leven
vereist)
Deze Sims zijn het gelukkigst als ze aan een groene straat wonen en zullen doorlopend hun best doen om hun omgeving milieuvriendelijker te maken.
Hondenliefhebber
(Honden en Katten vereist)
Deze Sims zijn graag in de buurt van honden. Ze bouwen sneller een relatie met honden op en doen meer gezellige dingen met honden dan de doorsnee Sim zou doen.
ds4-l-houdtvanbuiten-1
Houdt van
buiten
Deze Sims kunnen enthousiast zijn over de natuur tegen andere Sims. Ze worden blij wanneer ze in de buitenlucht zijn.
Past niet bij
*Teergevoelig
Kattenliefhebber
(Honden en Katten vereist)
Deze Sims maken vaak katten tot hun metgezel en geven dan ook de voorkeur aan het gezelschap van katten in plaats van andere Sims.
Kind van de eilanden
(Eiland Leven vereist)
Deze Sims ervaren een spirituele connectie met de eilanden van Sulani. Eer de eilanden door deel te nemen aan hun cultuur, roep krachtige natuurgeesten op en pluk de beloningen van hun zegeningen-of ervaar de gevolgen van hun verwerping.
Kind van de oceaan
(Eiland Leven vereist)
Beantwoord de roep van de oceaan! Sims met deze eigenschap zullen de voorkeur geven aan watergerelateerde activiteiten en voelen zich sterker verbonden met bewoners van de zee.
ds4-l-kinderachtig-1
Kinderachtig
Deze Sims verdienen krachtige gemoedstoestanden door naar de kinderzender te kijken. Bovendien raken ze speels wanneer ze met kinderen spelen en worden ze blij door met speelgoed te spelen.
Past niet bij
*Snob
*Heeft een hekel aan kinderen
*Kwaadaardig
ds4-l-kleptomaan
Kleptomaan
(Stedelijk leven
vereist)
Deze Sims vinden het niet erg om dingen van andere te 'lenen', maar worden wel wat ongedurig als ze langere tijd niks hebben gejat.
Past niet bij
*Goed
ds4-l-lui-1
Lui
Deze Sims Krijgen krachtigere gemoedstoestanden door televisie te kijken, een dutje te doen of comfortabele meubels te gebruiken. Ze raken sneller uitgeput tijdens het sporten en ze voelen zich gespannen wanneer ze huishoudelijk werk moeten doen.
Past niet bij
*Ambitieus
*Netjes
*Actief
ds4-l-materialistisch-1
Materialistisch
Deze Sims kunnen bezittingen bewonderen en erover opscheppen. Ze worden verdrietig wanneer ze lange tijd niets nieuws gekocht hebben.
ds4-l-netjes-1
Netjes
Deze Sims worden blij wanneer ze het huishouden doen en beleven hier plezier aan. Ze kunnen schoonmaakwoede krijgen en bovendien voelen ze zich extreem ongemakkelijk als het vies is om hun heen.
Past niet bij
*Lui
*Slons
ds4-l-onhandig-1
Onhandig
Deze Sims falen vaker terwijl ze fysieke activiteiten uitvoeren. Ze kunnen om hun klunzigheid lachen en raken er niet door van streek.
Onvoorspelbaar
Deze Sims kunnen in zichzelf praten en hebben onvoorspelbare emoties.
Recyclediscipel
(Ecologisch leven
vereist)
Deze Sims zijn verwoede recycleerders die profiteren van recyclen en het spitten naar stukjes en beestjes, maar als ze té lang met hun hobby bezig zijn...
ds4-l-slons-1
Slons
Een vieze omgeving heeft geen invloed op deze Sims en ze maken sneller spullen vies.
Past niet bij
*Netjes
*Teergevoelig
ds4-l-snob-1
Snob
Deze Sims kunnen kritiek leveren op producten van lage kwaliteit, raken verveeld door “slechte” televisieprogramma’s en hebben meer zelfvertrouwen wanneer andere snobs in de buurt zijn.
Past niet bij
*Grapjas
*Kinderachtig
ds4-l-preuts
Teergevoelig
(In de natuur
vereist)
Teergevoelige Sims worden misselijk als ze blootgesteld worden aan kriebelige beestjes, overgevende Sims, geweld en de dood. Deze Sims voelen zich ongemakkelijk als ze bij vieze dingen in de buurt zijn.
Past niet bij
*Houdt van buiten
* Slons
* Veelvraat
ds4-l-veelvraat-1
Veelvraat
Deze Sims reageren negatiever op honger. Ze vinden het altijd fijn om te eten (ongeacht de kwaliteit van het voedsel), zullen zelfs bedorven voedsel naar binnen werken en kunnen eten opduiken tussen het afval.
Past niet bij
*Teergevoelig
*Fijnproever
ds4-l-vegatarisch
Vegetarisch
(Stedelijk leven
vereist)
Deze Sims zullen op actieve wijze eten vermijden die vleesproducten bevatten en kunnen ziek worden als ze dergelijk voedsel eten.

sociaal
Sociaal
ds4-s-bindingsangst-1
Bindingsangst
Deze Sims raken gespannen als ze te lang dezelfde baan of relatie hebben. Ze worden blij als ze ontslag nemen of een relatie verbreken. Het duurt langer voordat ze klaar zijn voor een aanzoek en ze kunnen hun bindingsangst bespreken.
Past niet bij
*Op familie gericht
ds4-s-bro-1
Bro
Deze Sims kunnen andere bro’s broederlijk omhelzen, bouwen zelfvertrouwen op rond andere bro’s en worden energiek wanneer ze naar sport kijken.
ds4-s-einzelganger-1
Einzelgänger
Deze Sims zijn blij om alleen te zijn, ze ervaren geen negatieve gemoedstoestanden wanneer hun sociale balk bijna leeg is. Bovendien raken ze gespannen wanneer ze rond vreemden zijn en schamen zich vaker na sociale afwijzingen.
Past niet bij
*Extravert
*Ingewijde
ds4-s-spontaan-1
Extravert
Deze Sims verdienen krachtige gemoedstoestanden door vriendelijk met andere Sims om te gaan. Hun sociale behoeftebalk loopt sneller leeg en ze ondervinden negatieve gemoedstoestanden wanneer hun sociale behoeftebalk niet goed gevuld is.
Past niet bij
*Einzelgänger
*Paranoïde
ds4-s-gemeen-1
Gemeen
Deze Sims worden blij door gemeen of ondeugend met andere Sims om te gaan en ze bouwen zelfvertrouwen op nadat ze een gevecht gewonnen hebben.
Past niet bij
*Goed
ds4-s-goed-1
Goed
Deze Sims worden blij door in de buurt van Sims met positieve gemoedstoestanden te zijn, kunnen donaties doen aan goede doelen, worden verdrietig van interacties met kwaadaardige Sims en kunnen de wereldvrede bespreken.
Past niet bij
*Gemeen
*Kwaadaardig
*Kleptomaan
ds4-s-heefthekelkinderen-1
Heeft een
hekel aan
kinderen
Deze Sims worden boos wanneer er kinderen in de buurt zijn, raken gespannen nadat ze een kindje hebben proberen te maken en kunnen tegen kinderen gemeen uit de hoek komen.
Past niet bij
*Kinderachtig
*Op familie gericht
ds4-s-ingewijde
Ingewijde
(Beleef het samen
vereist)
Deze Sims zijn graag lid van een club. Ze zijn het gelukkigste wanneer ze door vrienden omringd zijn.
Past niet bij
*Einzelgänger
ds4-s-jaloers
Jaloers
Deze Sims raken sneller jaloers dan andere Sims. Ze krijgen meer zelfvertrouwen als ze bij hun liefje in de buurt zijn, maar als ze hun liefje een tijdje niet gezien hebben, raken ze gespannen.
ds4-s-kwaadaardig-1
Kwaadaardig
Deze Sims worden blij als ze in de buurt zijn van Sims met negatieve gemoedstoestanden, kunnen maniakaal lachen en snode plannen bespreken. Bovendien worden ze boos van interacties met goed Sims.
Past niet bij
*Kinderachtig
*Goed
ds4-s-opfamiliegericht-1
Op familie
gericht
Deze Sims worden blij door in het gezelschap van familie te zijn en ze worden verdrietig als ze te lang geen interacties met familie hebben. Bovendien kunnen ze opscheppen over hun familie.
Past niet bij
*Bindingsangst
*Heeft een hekel aan kinderen
Paranoïde
(StangerVille
vereist)
Paranoïde Sims hebben het idee dat er overal gevaar schuilt en dat iedereen het altijd over hen heeft. Deze Sims voelen zich het veiligst in de kelder.
Past niet bij
*Extravert
Zelfingenomen
(Word Beroemd
vereist)
Voor deze Sims draait alles om henzelf! Ze kunnen naar complimentjes vissen, ze zijn ontzettend opgewonden als ze een cadeautje krijgen en ze kunnen een tikkeltje gespannen worden als ze te weinig aandacht krijgen. Het celebrity spotlicht is iets wat ze over het algemeen najagen, want zij vinden dat ze altijd in het middelpunt van belangstelling moeten staan.

Peuters
Aanhankelijk
Deze verlegen peuters vermijden Sims buiten het huishouden en worden verdrietig wanneer ze achter worden gelaten. Ze verdienen extra vaardigheden wanneer ze onderwezen worden. En ze kunnen sneller uit slechte stemming worden gehaald wanneer ze getroost worden.
Charmeur
Deze peuters zijn graag sociaal. Ze kunnen de communicatievaardigheid sneller verdienen en zijn niet bang voor vreemdelingen. Ze kunnen de liefde met andere Sims delen.
Engelachtig
Idyllische peuters die eenvoudig in de omgang zijn. Ze zijn nooit opstandig en zullen geen driftbuien hebben. Ze kunnen gemakkelijk met vreemden praten.
Kieskeurig
Kleine herrieschoppers die graag huilen, problemen veroorzaken en driftbuien hebben. Maar wanneer ze opvallen worden ze blij en dat komt van pas bij het overwinnen van negatieve gemoedstoestanden.
Maf
Gek en onderzoekend. Deze peuters vinden het leuk om grappen te vertellen en speels te zijn. Hun fantasievaardigheid wordt iets sneller ontwikkeld.
Nieuwsgierig
Nieuwsgierige pioniers. Deze peuters kunnen hun denkvaardigheid sneller ontwikkelen. Ze zijn het gelukkigst wanneer ze iets leren en ze zijn verdrietig als ze een tijd langs niks nieuws leren.
Onafhankelijk
Deze peuters zijn gek op hun vrijheid en volgen niet graag bevelen op van hun verzorgers. Ze verdienen extra vaardigheden wanneer ze alleen worden gelaten en hebben minder aandacht nodig dan andere peuters.
Wild
Bezield en vol energie. Deze peuters gaan graag op verkenning en bruisen van de energie. Ze kunnen de bewegingsvaardigheid iets sneller ontwikkelen. Ze worden verdrietig als ze een tijdje niet buiten zijn geweest.


Honden
Actief
Deze honden zijn heel energiek. Ze zijn dol op rennen en vinden het fijn als ze vaak worden uitgelaten.
Past niet bij
*Bankhanger
Agressief
Deze honden zijn vijandiger als ze anderen begroeten en kunnen anderen aanvallen als ze niet goed zijn getraind.
Past niet bij
*Vriendelijk
Avontuurlijk
Deze honden zullen af en toe het huis verlaten om in hun eentje op avontuur te gaan, maar vinden het net zo leuk om samen met hun baasje avonturen te beleven.
Bangig
Deze honden zijn snel bang en verstoppen zich graag. Ze gaan ook vaak dingen zoals gevechten uit de weg.
Bankhanger
Deze honden hebben weinig energie en relaxen en ontspannen zich liever met hun baasje in plaats van rond te rennen.
Past niet bij
*Actief
Harig
Deze honden laten plukken haar achter. Borstel hun vacht om alles schoon en netjes te houden!
Herrieschopper
Deze honden zitten vol ondeugende streken! Ze misdragen zich vaak en kunnen zelfs gestimuleerd worden om zich te misdragen.
Jager
Deze honden zijn jagers van nature. Stuur ze de wijde wereld in en ze zullen jagen en dingen opgraven.
Koppig
Deze honden vinden het niet fijn om gecommandeerd te worden. Standjes halen niet zoveel uit, maar je kunt wel proberen om ze te smeken om te stoppen.
Slim
Deze slimme honden zijn gemakkelijker te trainen en leren trucs sneller. Het is net alsof ze Simlish kunnen verstaan.
Speels
Deze honden zijn dol op speeltjes en willen altijd spelen, zelfs als ze niet opgewonden zijn.
Speurder
Deze honden zijn van nature nieuwsgieriger en vinden het leuk om verschillende voorwerpen op te sporen in huis.
Trouw
Deze honden willen dicht in de buurt van hun baasje zijn en vinden het heerlijk om geaaid te worden. Ze volgen hun baasje graag.
Past niet bij
*Zelfstandig
Veelvraat
Deze dieren zullen aanmerkelijk meer eten en daarbij ook veel troep maken!
Vocaal
Deze honden vinden het heerlijk om af en toe te janken en kunnen zelfs op commando zingen.
Vriendelijk
Deze dieren zijn over het algemeen vriendelijk tegen andere Sims en zullen anderen vrolijk begroeten.
Past niet bij
*Agressief
Zelfstandig
Deze honden hebben niet constant aandacht nodig en kunnen zichzelf uitlaten.
Past niet bij
*Trouw


Katten
Aanhankelijk
Deze katten zijn echt dol op hun baasje. Ze proberen altijd zo dicht mogelijk in de buurt te blijven.
Past niet bij
*Afstandelijk
Afstandelijk
Deze katten hebben niet echt een baasje nodig, ze zijn hier alleen voor het gratis eten.
Past niet bij
*Aanhankelijk
Bangig
Deze katten zijn overal bang voor. Nou ja, voor de meeste dingen dan. Daarnaast verstoppen ze zich ook graag.
Energiek
Deze katten zijn actiever dan andere katten. Ze vinden het heerlijk om te springen en te rennen.
Past niet bij
*Lui
Lui
Deze katten zijn echt dol op hun slaap. Ze springen ook niet constant van de ene plek naar de andere, omdat dit gewoon teveel energie kost.
Past niet bij
*Energiek
Nieuwsgierig
Deze katten zijn erg nieuwsgierig naar hun omgeving. Ze vinden het leuk om verschillende voorwerpen op te sporen in huis.
Ondeugend
Deze katten zitten vol kattenkwaad! Ze misdragen zich vaak en kunnen zelfs gestimuleerd worden om zich te misdragen.
Pluizig
Deze katten zijn pluiziger dan andere! Ze geven vaker haarballen op.
Praatgraag
Deze katten janken graag met andere Sims mee. Ze zingen zelfs een deuntje op verzoek!
Roofdier
Deze katten vinden het heerlijk om door de buurt te sluipen en op ontdekkingstocht te gaan. Stuur ze naar buiten en misschien dat ze met een verrassing voor je terugkomen.
Slim
Deze katten leren snel en sommigen zeggen zelfs dat ze Simlish begrijpen!
Speels
Deze dieren zijn dol op speeltjes en willen altijd spelen, zelfs als ze niet opgewonden zijn.
Territoriaal
Deze katten beschermen hun gebied met klauw en poot. Ze zullen zich agressief gedragen als ze kennismaken met vreemden.
Past niet bij
*Vriendelijk
Veelvraat
Deze dieren zullen opmerkelijk meer eten en daarbij ook veel troep maken!
Verwend
Deze katten zijn verwende wezens. Hun gedrag veranderd nauwelijks, zelfs niet als ze een standje krijgen.
Vriendelijk
Deze dieren zijn over het algemeen vriendelijk tegen andere Sims en zullen anderen vrolijk begroeten.
Past niet bij
*Territoriaal
Vrijbuiter
Deze katten vinden het heerlijk om door de wereld te zwerven, net alsof ze wilde dieren zijn! Maar maak je geen zorgen, ze komen altijd thuis om te eten.
Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •