In De Sims 4 kan je samen met jouw Sim verschillende collecties verzamelen.
Op deze pagina vind je alle verzamelbare collecties die er in het spel aanwezig zijn.

Ansichtkaarten zijn te verzamelen door jouw Sim een penmaatje te laten zoeken via de computer. Deze optie vind je onder gezellig doen -> een penmaatje vinden. Het duurt een aantal Simsuren voordat jouw Sim antwoord krijgt. Als er een penmaatje gevonden is zullen er 2 opties beschikbaar worden Brief schrijven aan… of om ansichtkaart vragen uit… die je kan gebruiken. Om een ansichtkaart te krijgen zal je eerst een brief moeten sturen om contact te leggen. Daarna kan je om een ansichtkaart vragen. Zodra jouw Sim dit gedaan heeft kan hij/zij een nieuw penmaatje zoeken om zo alle ansichtkaarten te kunnen verzamelen. In de koop-bouw modus is het Penmaatje Kaartenprikbord te koop waar alle ansichtkaarten aan opgehangen kunnen worden. Ansichtkaarten hebben een emotionele aura en als je deze inschakelt zal jouw Sim geïnspireerd raken.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Appaloosa PlainsGewoonVolop in galop hier in Appaloosa Plains! Dit moet je meemaken!
Barnacle BayOngewoonAhoy! Gelukkig ben ik hier in Barnacle Bay nog niet gekielhaald!
BridgeportGewoonWat een pracht en praal hier in Bridgeport!
Champs Les SimsOngewoonBonjourtjes! Het is echt genieten van de kikkerbilletjes en heerlijke sapjes in Champs Les Sims!
Dragon ValleyZeldzaamWat een jolijt! Het is ouderwets gezellig in Dragon Valley. Er zijn draken hier!
Isla ParadisoZeldzaamZon, zee en strand! Het is hier fantastisch in Isla Paradiso!
LittlehavenGewoonHet is zo mooi in Littlehaven. Was je maar hier!
Lucky PalmsGewoonIn Lucky Palms kun je pas echt lekker uit de band springen!
Lunar LakesOngewoonNeem ook eens een kijkje in Lunar Lakes! Ontdek je unieke plekje!
Midnight HollowOngewoonGriezelige groeten uit Midnight Hollow, een uniek en excentriek stadje.
Moonlight FallesGewoonMoonlight Falls, waar wonderlijke en bovennatuurlijke zaken aan de orde van de dag zijn!
RiverviewGewoonLekker aan het vissen in Riverview! Alles in de haak hier!
Sunset VallyGewoonHet is hier in Sunset Valley genieten van de schilderachtige luchten. Hier begon het allemaal!
TwinbrookGewoonDe groeten uit Twinbrook, de geboorteplaats van stijl!

Buitenaardse Wezens zijn te verzamelen door de ruimte in te gaan met jouw Sim. Hiervoor heb je een ruimte schip nodig. Deze is in de koop-bouw modus te vinden onder de naam Steampunk Vliegding en kost 5.000 simoleons. Bouw het ruimte schip en dan kun je met jouw Sim de ruimte gaan verkennen. Het ruimte schip zal verbeterd moeten worden om meer kans te maken om buitenaardse wezens te vinden. Levende buitenaardse wezens geven een omgevings-aura en dode buitenaardse wezens geven een geconcentreerde aura.

Tip: Heb je de uitbreiding Aan het werk dan is het ook mogelijk om de buitenaardse wezens te verzamelen op de locatie van de carrière Wetenschapper. Daar zijn kleine, groene kraters te vinden en als je daarop klikt kun je kiezen voor verzamelen. En er zijn ook krater te vinden in Sixam, de verborgen wereld.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Dode Blauwe SlakGewoonDit wezen dat aan het lichaam van zijn voorgaande host werd onttrokken, blijft in leven zelfs lang nadat andere levensvormen zijn uitgestorven.
Dode Roze WalvisGewoonDe levensvloeistoffen van dit organisme bevatten sporen van fosfor en gloeien kortstondig op als ze bloot worden gesteld aan zuurstof. Is dit de volgende 'fossiele' brandstof?
Dode Ruimte InktvisOngewoonMet zes wormvormige aanhangels, een gedeeltelijke transparantheid en een ongewoon spiegelend omhulsel, heeft deze soort zich waarschijnlijk op een waterplaneet ontwikkeld voor hij werd ontdekt.
Dood Rood KoraalGewoonDe eerste lezingen suggereren dat dit 'skelet' een constante stroom van kortegolf-transmissies verzendt, vaak met wat op het eerste oog op numerieke rijtjes lijkt.
Dood Ruimte StekelvarkenGewoonEen anatomische analyse onthult dat dit wezen de geslachtsorganen van zowel reptielen als zoogdieren heeft: een perfecte match voor de vreemde meteorologische patronen.
Levend Rood KoraalOngewoonIn tegenstelling tot zijn aardse tegenhangers is 90% van deze koraalachtige structuur betrokken bij metabolische processen.
Levend Ruimte StekelvarkenGewoonDit 'stekelvarken' vertoont verlegen, zenuwachtig gedrag en zet zijn 'veren' op om mogelijke roofdieren te verdoven en zich daarna haastig uit de voeten te maken.
Levende Blauwe SlakZeldzaamEen parasiet dat het brein van grotere organismen bezet en ze dan als een marionet bestuurt. Ogenschijnlijk extremofiel.
Levende Roze WalvisOngewoonDeze 'ruimtewalvis' doet vaag aan onze eigen walvisachtige zoogieren denken en manipuleert de samenstelling van tijd en ruimte tijdens het navigeren van zijn omgeving.
Levende Ruimte InktvisZeldzaamEen geleiachtig, volgzaam organisme dat communiceert met patroonpulsen via zijn biodoorschijnende huid.

Elementen kan je niet zo verzamelen in De Sims 4. Hiervoor zul je eerst kristalen en metalen moeten verzamelen. Deze kun je opsturen naar het Georaad. Het opsturen kost 20 simoleons. Het kan een aantal sims dagen duren voordat het element via de post bij jouw Sim aankomt. Daarnaast kan voorkomen dat jouw Sim de zelfde elementen terug krijgt waardoor het langer duurt voordat de collectie compleet is. De elementen kunnen in een Elementair Etaleerrek geplaatst worden. Deze zijn te vinden in de koop-bouw modus en kosten 85 simoleons. De elementen hebben een emotionele aura. Als je deze inschakelt zal jouw Sim geconcentreerd worden als zij in de buurt zijn.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
AlcineatGewoonAlcineat is een chemische stof die onder de zogenaamde koninklijke vloeistoffen valt. Deze stof is kleurrijk en geurloos. In de jaren vijftig werd deze stof toevallig gevonden door iemand die er een plasje van in de tuin had.
FoeizonGewoonFoeizon is een chemische stof die onder de zogenaamde Koninklijke vloeistoffen valt. Deze stof is kleurrijk en geurloos. De wetenschappers die deze stof ontdekt hebben leefden tijdens hun experimenten op bouillon, noedels en vlees met een paar wortelsnippers.
GlubberflubberGewoonGlubberflubber is een chemische stof die onder de zogenaamde Koninklijke vloeistoffen valt. Deze stof is kleurrijk en geurloos. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit element de coolste naam ooit heeft.
KrakatoeZeldzaamKrakatoe wordt geroemd vanwege zijn legendarische duurzaamheid. Het materiaal is zo sterk, dat het niet te bewerken is met modern gereedschap. Dat betekent dat je het maar beter in een bruikbare vorm aan kunt treffen!
OxypineGewoonOxypine behoort tot de overgankelijke ertsen. De wetenschapper die deze metalengroep ontdekte, maakte een moeilijke tijd door. Vandaar de naam 'overgankelijke ertsen'. Oxypine is blauw. Wat de sombere stemming van de wetenschapper nog eens extra benadrukt.
OzinaatGewoonOzinaat behoort tot de overgankelijke ertsen. Men zegt dat je met een vleugje van dit stofje je ovenschotel om kunt toveren tot het lievelingsmaaltje van de hele familie!
PerylliumOngewoonPeryllium is een chemische stof met een prachtige roze kleur. Wetenschappers zijn het erover eens dat hier eenhoornmagie aan te pas moet zijn gekomen. Die wetenschappers toch!
PlastiaanOngewoonPlastiaan is een chemische stof die onder de zogenaamde Koninklijke vloeistoffen valt. Deze stof is kleurrijk en geurloos. Plastiaan lijkt veel op limonade, maar smaakt daarentegen meer naar een verschrikkelijk verstikkende dood.
PlumbobusZeldzaamHet is vrijwel onmogelijk om plumbobus te beschrijven. Er is geen beginnen aan! Plumbobus is zo uniek. Het is … fantastisch.
SeliumGewoonSelium behoort tot de overgankelijke ertsen. Het stofje heeft verder niets te maken met heavy metal, dat je het even weet.
StropiumGewoonStropium is een chemische stof die onder de zogenaamde Koninklijke vloeistoffen valt. Deze stof is kleurrijk en geurloos. Deze vloeistof werd lange tijd aangezien voor sydroline, door een stelletje luie wetenschappers.
SydrolineGewoonSydroline is een chemische stof die onder de zogenaamde Koninklijke vloeistoffen valt. Deze stof is kleurrijk en geurloos. Sydroline kan heel gemakkelijk voor druivensap doorgaan, maar maak niet de fout om het goedje te drinken. Serieus.
VeraxiumZeldzaamEr is maar heel weinig bekend over het element veraxium. Het stofje schuwt de media.
VolentonGewoonVolenton is een chemische stof met een paarse kleur. De stof komt van nature voor in vulkanisch gesteente en frikadellen.
WolfiumOngewoonWolfium is een vreemd element dat berucht staat om zijn geur dat op de een of andere manier aan een natte hond doet denken.

Fossielen kunnen gevonden worden in stenen. Deze liggen verspreidt over de werelden. Door te graven naar stenen vind jouw Sim stukken kalksteen. Klik op de kalksteen in de inventaris van jouw Sim en kies voor Fossiel Extraheren. Het kan zijn dat het mislukt en dan hou je alleen een stukje waardeloze stenen over. Er kunnen ook andere collecties uit de stenen komen.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Enorme TrilobietGewoonTrilobieten hebben, zoals de naam al doet vermoeden, drie lobben. Dat betekent niet dat een beet drie keer zoveel pijn doet. Als dat zo was, waren dit wel hele enge wezens!
Hilarisch Kleine T-rex VoorpotenGewoonDe voorpoten van de T-rex stonden lang geleden symbool voor geluk. Sims hingen ze aan hun bedelarmbandjes, sleutelbos en achteruitkijkspiegel. Wetenschappelijk onderzoek heeft echter uitgewezen dat de voorpoten helemaal geen geluk brachten, maar dat neemt niet weg dat je heel wat mazzel moet hebben om er twee te vinden!
Hoofd van Pre-pre-pre-SimZeldzaamAustralosimicus afarensis oftewel de Pre-pre-pre-Sim, leefde tussen 3,9 en 2,9 miljoen jaar geleden! Niet de HELE TIJD natuurlijk, het is maar een mogelijke tijdspanne … Luister, dit is een uiterst zeldzame vondst, die we moeten koesteren!
Perfect Geconserveerde SnorOngewoonDit is een fossiel van een heer met echte klasse. Een heer die met zijn snufferd eeuwen geleden in de modder pleurde.
Prehistorische HoefafdrukGewoonEr was eens een holbewoner die als hobby voetsporen van dieren verzamelde. Hij stalde zijn collectie uit in een populair museumhol, waar alle andere holbewoners volop van konden genieten. Het was enorm handig voor de hedendaagse archeologen, die de hele collectie in perfecte staat aantroffen!
Prehistorische SteenGewoonIn de prehistorie gebruikten jagers kleine, scherpe stenen in de vorm van een driehoek om op hun prooi te jagen. Na verloop van tijd gingen de Sims over op de landbouw en het fokken van vee. Deze stenen hadden ze dus niet meer nodig. De stenen bleven liggen en werden uiteindelijk een stuk gladder en minder scherp.
Prehistorische VogelOngewoonDit is een bijna perfect exemplaar van de Roofvogel Erraticus, die kriskras door de lucht vloog om grotere roofvogels in verwarring te brengen. Het nadeel van deze tactiek was dat deze vogels soms snoeihard tegen bomen of rotsblokken aan vlogen, terwijl ze op de vlucht waren. Dat liep meestal noodlottig af.
RoofvogelklauwGewoonDit is de klauw van een roofvogel die tot een zwerm behoorde. Wanneer dit dier op jacht ging, viel het altijd van de zijkant aan. Haar arme prooi had geen idee wat er boven het hoofd hing. Slim hoor.
Versteend DingZeldzaamEr zijn al heel wat wetenschappers met talloze achtergronden die hun hoofd over dit fossiel hebben gebroken. Niemand weet wat het precies is.
Versteend EiGewoonDit ei zal nooit uitkomen en dus is het de grote vraag of er een babydinosaurus of een eidooier van een enorme prehistorische kip in zit.
Versteend ZeemonsterGewoonDuizenden jaren geleden, toen alles nog veel beter was, bestond er een machtige tovenaar die op zee de strijd aanging met zeemonsters. Een van die monsters dacht even dat hij de tovenaar verslagen had, maar dat was net voordat hij in steen veranderde en naar de zeebodem zonk.
Versteende Buitenaardse SchedelZeldzaamMisschien is dit wel het bewijs dat er andere levensvormen in het universum zijn! Of is het toch misschien weer een gevalletje van papier maché? De wetenschap staat hoe dan ook wederom voor een raadsel!
Versteende plantafdrukGewoonVroeger had je nog geen overtrekpapier. Toen holbewoners een mooi boomblad vonden, duwden ze het in wat klei tot het uitdroogde, zodat ze het vervolgens naast hun wandkleden van mammoetbont aan de muur konden hangen.
Versteende SimhandGewoonDeze versteende hand herinnert ons eraan dat een potje handjeklap helaas noodlottig af kan lopen.
Versteende UierOngewoonIedere wetenschapper weet dat prehistorische koeien rijen tanden hadden waar je bang van werd. Het is dan ook geen verrassing dat hun uiers supersterk waren. Dat is de reden dat dit exemplaar nog bijna volledig intact is, duizenden jaren nadat deze enorme lobbesen uitgestorven zijn.

Kikkers kunnen gevonden worden op verschillende plekken in Willow Creek en Oasis Springs. Zoals in boomstammen, waterputten en de vijvers in de parken. Voor de zeldzame kikkers zal je met jouw Sim naar de verborgen kavels toe moeten reizen.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
AuberginekikkerGewoonHet donkere paars van deze amfibie draagt bij aan zijn populariteit onder verzamelaars en Koninklijke families over de hele wereld.
AuberginekolkikkerZeldzaamAuberginekolkkikkers zijn berucht om hun wispelturige en sarcastische karakter.
BladkikkerGewoonDeze kikker is berucht voor het camoufleren van zichzelf in wat groenere omgevingen.
BloemkolkikkerZeldzaamDit exemplaar wordt ook wel de Margrietkikker genoemd. Hij staat bekend om zijn heldere stem en zonnige kijk op het leven.
Gestippelde auberginekikkerOngewoonDe statige Gestippelde Auberginekikker heeft donkerpaarse stippen. Grappig feitje: hij houdt niet van groente.
Gestippelde BladkikkerGewoonDe Gestippelde Bladkikker is bedekt met schattige, groene sproetjes. Op de middelbare school dacht iedereen dat deze kikker op een dag uit zou groeien tot een rockster.
Gestippelde HartkikkerOngewoonDe Gestippelde Hartkikker is bedekt met rode pukkeltjes. De kikker kan hoelahoepen met gebogen rietstengels.
Gestippelde ZandkikkerGewoonDe modderkleurige stippen op de huid van deze amfibie zorgen ervoor dat je 'm bijna niet kunt zien in chocoladepudding.
Gestreepte AuberginekikkerOngewoonDe Gestreepte Auberginekikker staat bekend om zijn felle woede-uitbarstingen. Niemand weet precies waarom.
Gestreepte BladkikkerGewoonDeze kikker, die voornamelijk Gestreepte Bladkevers eet, wordt goed gecamoufleerd door zijn huid.
Gestreepte HartkikkerOngewoonVroeger was deze kikker het favoriete huisdier van kappers.
Gestreepte ZandkikkerGewoonDe Gestreepte Zandkikker hoort ondanks zijn afzichtelijke uiterlijk tot een van de hoogste zandkikkers uit de voedselpiramide.
HartkikkerGewoonDankzij zijn briljante kleuren wordt de hartkikker al jaren als blijk van genegenheid cadeau gegeven.
HypnokikkerOngewoonTraditionele volksstammen in oerwouden likken aan de Hypnokikker. Zijn huid smaakt blijkbaar naar appels.
LuipaardkikkerOngewoonDe Luipaardkikker is bedekt met mosterdkleurige stippen en ambieert een politieke carrière.
ModderkolkikkerOngewoonJe vindt de Modderkolkkikker vaak in modderpoelen, waar 'ie vliegensvlug rondjes zwemt.
Surfende AuberginekikkerZeldzaamJe ziet de Surfende Auberginekikker vaak op knoestige stranden in een warm klimaat.
Surfende BladkikkerOngewoonDeze kikker is trots op zijn groene kleuren en het feit dat geen golf 'm te groot is.
Surfende HartkikkerZeldzaamLiefde houdt dit rode kikkertje overeind in de branding.
Surfende ZonkikkerZeldzaamDe Surfende Zonkikker is niet alleen geel, maar heeft ook nog eens het patroon van een hittegolf op z'n huid.
TijgerkikkerOngewoonIn tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, heeft de Tijgerkikker geen scherpe tanden. Of een vacht.
WindrooskikkerZeldzaamDeze kikker heeft wel wat weg van een windroos en is daarom van nature als de dood voor pijlen en bogen.
ZandkikkerGewoonDe bruine zandkikker valt niet echt op, maar heeft een geweldig gevoel voor humor.
Zandsurfer KikkerOngewoonDeze kikker heeft zijn naam niet te danken aan zijn rimpelige zandkleurige huid, maar aan het feit dat hij van zandboarding houdt.
ZonnebloemkikkerOngewoonDeze kikker heeft zijn heldere, gouden kleur te danken aan het feit dat hij op lange zonnige dagen de hele dag limonade naar binnen slurpt.

Kristallen zijn te vinden in elke wereld. Er liggen stenen verspreid die op kristallen lijken. Graaf deze stenen met jouw Sim op en je vind een kristal. Deze kristallen kun je ook op sturen naar het Georaad wat 20 simleons kost. Je zal dan een Element terug krijgen van het Georaad. Door deze stenen op te graven kunnen er ook andere collecties uitkomen. Voor de zeldzame stenen raadt ik je aan om de verborgen kavels te bezoeken. Kristallen geven een emotionele energieke aura en jouw Sim zal geconcentreerd worden van het bestuderen van een kristal.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
AlbastGewoonAlbast is een melkwitte steen die zacht en glad aanvoelt.
AmethistOngewoonAmethist is paarsgekleurde kwarts! De tint van deze steen kan variëren van lila tot dieppaars. De steen dankt zijn kleur aan de ijzeren oneffenheden in de steen.
DiamantOngewoonDeze schitterende steen wordt veelvuldig gebruikt voor sieraden. Dit is een van de meest waardevolle edelstenen ter wereld. Bovendien is dit het hardste natuurlijke materiaal dat er is!
Gele kwartsGewoonGele kwarts kan allerlei gele tinten hebben: van pastelgeel tot goudgeel. Zou het door de kleur komen dat deze steen naar verluid geluk en voorspoed brengt?
GitZeldzaamVanwege de sombere kleur wordt git vooral in rouwsieraden verwerkt. Niet iedereen weet dat git eigenlijk een fossiel is van hout dat miljoenen jaren oud is!
HematietOngewoonHematiet heeft van de buitenkant een zwarte metallic glans, maar van binnen is de steen helder rood.
JonquilZeldzaamJonquil is als een schitterende zonnestraal! De heldere, gele kleur staat symbool voor vreugde.
KwartsGewoonVroeger dacht men dat kwarts bestond uit ijskristallen die nooit zouden smelten, maar nu weten we allemaal dat het bestaat uit siliciumdioxide en dat het tot de tectosilicaten kan worden gerekend. Logisch, toch?
Oranje topaasGewoonOranje topaas komt vrij veel voor en is duurzaam, maar dat neemt niet weg dat het een heel populaire edelsteen is! Vanwege de vrolijke kleur staat deze steen symbool voor vriendschap.
PlumbietZeldzaamPlumbiet kan vele kleuren hebben, die variëren van rood tot geel en groen. Deze steen is echter het populairst in een heldere diepgroene kleur.
RegenbogietZeldzaamRegenbogiet is een zeldzame edelsteen die meerdere kleuren heeft, maar voornamelijk rood van kleur is. Vreemd genoeg wordt deze steen meestal in de buurt van regenbogen gevonden.
RobijnGewoonRobijnen zijn zeer gewild om hun heldere rode tint. De robijn is dan ook de steen van passionele liefde. Als je ze op je muiltjes plakt en je hakken tegen elkaar klakt, betekent dat nog niet dat je naar een wondere wereld getransporteerd wordt.
RozenkwartsGewoonRozenkwarts dankt zijn naam aan de lichtroze kleur. Deze steen staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde. De steen heeft een kalmerende werking.
SaffierGewoonDe saffier is blauwer dan de lucht en prachtig om te zien! Deze steen staat ook wel bekend als de steen van de waarheid.
SchijnunlichieOngewoonSchijnunlichie is de schitterendste steen die er is! Kijk uit dat je niet betoverd raakt door deze stralende zilveren steen.
SelenietGewoonDit kleine steentje is bescheiden van formaat. De steen heeft een zachte, lichte perzikachtige kleur. Het is geen wonder dat deze steen symbool staat voor onschuld.
SimanietOngewoonSimaniet is een van de weinige stenen die echt een zilveren kleur heeft. Deze steen wordt voor allerlei doeleinden gebruikt, van de alchemie tot het polijsten van metaal.
SmaragdGewoonDe smaragd is een groene edelsteen van een ongekende schoonheid! Sims die deze edelsteen in hun bezit hebben, zullen anderen groen van jaloezie laten zien!
TurkooisGewoonTurkoois is een doorschijnende blauwgroene steen die al honderden jaren erg gewild is onder Sims, omdat men gelooft dat deze steen bescherming en geluk biedt.
Vurige opaalOngewoonDe zeldzame opaal komt voor in vulkanische gesteente. De steen wordt vooral gewaardeerd om de warme vurige kleuren die er altijd weer anders uit lijken te zien.

Metalen kan je vinden door stenen op te graven. Deze metalen kun je naar het Georaad op sturen en dat kost 20 simleons. Je kan zal een Element terug krijgen van het Georaad. Door deze stenen op te graven kunnen er ook andere collecties uitkomen. Voor de zeldzame stenen raadt ik je aan om de verborgen kavels te bezoeken. Metalen geven een omgevings-aura en jouw Sim zal geconcentreerd worden van het bestuderen van een metaal.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
AlcronGewoonAlcron is een veel voorkomend zilverkleurig buigzaam metaal, dat niet snel zal breken onder hoge druk!
BaconietGewoonBaconiet is een zacht, roodkleurig metaal dat vreemd genoeg een beetje naar sappige speklappen ruikt.
Dood metaalOngewoonDood metaal roest niet. Het gerucht gaat dat de zeis van Magere Hein hiervan gemaakt is.
DroevumZeldzaamDroevum is een zacht, buigbaar metaal dat meestal een blauwe tint heeft. De stof is net zo zeldzaam als de traan van een eenhoorn.
FlamingoniumOngewoonFlamingonium is felroze en bijzonder geschikt voor het maken van vrolijke tuinornamenten.
FozonietGewoonFozoniet is een geelgekleurd metaal dat elektriciteit en warmte goed geleidt. Het metaal staat vooral bekend om zijn unieke atoomstructuur.
FuriumZeldzaamFurium is in vergelijking met andere metalen extreem reactief en brandbaar. Het kan zomaar spontaan ontbranden.
HuiltoniumOngewoonHuiltonium is extreem breekbaar, waardoor het extreem frustrerend is om ermee te werken. Het valt bij het minste of geringste al uit elkaar en het is ook nog eens bijzonder zeldzaam.
IroniumOngewoonIronium is een metaal dat nogal eens verkeerd wordt begrepen. Het reageert namelijk precies tegenovergesteld van wat je ervan zou verwachten.
LiteralietZeldzaamLiteraliet is een zeldzaam paars metaal, waar maar weinig over bekend is. Laat je door dit metaal niet de les lezen!
OzinoldGewoonOzinold is een zwaar metaal met een grote dichtheid. Het werd per toeval ontdekt door Harold Ozinold. Het metaal werd vervolgens naar hem vernoemd, omdat ze over gelijksoortige eigenschappen beschikten.
PlathiumGewoonPlathinum is een eenvoudig overgangsmetaal dat veelvuldig toegepast wordt, omdat het niet reageert op de meeste chemicaliën.
PyrietGewoonPyriet heeft een metallic glans en een kopergele kleur, maar je moet wel een enorme domkop zijn om dit voor echt goud aan te zien!
RomantiumZeldzaamRomantium is een metaal met een warme tint. Het metaal kan sterk reageren op andere stoffen. Je kunt wel stellen dat het een van de meest passionele metalen ooit is.
SimtaniumOngewoonSimtanium heeft een heldere groene glans. Het is extreem geleidend en wordt daarom vaak toegepast in de elektronica, zoals voor de productie van computers.
SocialietOngewoonSocialiet is een zeldzaam metaal dat bijzonder in trek is, omdat er prachtige en waardevolle sieraden van kan worden gemaakt.
UraniumGewoonUtranium is een metaal met een laag smeltpunt. Vroeger werd het ook wel gebruikt als pigment om vrijwel alles paars te verven!
VerkrijgbariumGewoonVerkrijgbarium heeft een vale witte kleur. Het metaal komt veelvuldig voor en is dan ook eenvoudig verkrijgbaar.
Zwaar metaalGewoonZwaar metaal is net als koper bijzonder geschikt voor muziekinstrumenten. Het is eenvoudig te modelleren en heeft goede akoestische kwaliteiten.
ZwakkiumGewoonZwakkium is een metaal dat niet echt opvalt onder andere metalen. Niemand neemt het metaal echt serieus. Misschien ligt het aan de naam?

Microscoopprints kunnen verzameld worden door een microscoop aan te schaffen. Deze is te vinden in de koop-bouwmodus onder de naam Leven onder een microscoop en kost 1630 simleons. Zodra je de microscoop gekocht heb kan jouw Sim meteen kiezen voor de optie Gebruiken, dan zullen er zeker 6 van de 12 microscoopprints gevonden worden. De overige kunnen gevonden worden door monsters te analyseren. Voor plantmonsters heeft jouw Sim niveau 2 nodig, fossielmonsters niveau 5 en voor kristalmonsters niveau 8 van de Inzicht vaardigheid.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
BergafOngewoonDit schilderij van mineralen in herfstkleuren verbeeldt de vervlogen uitstraling van jeugdigheid en de schemerjaren van het leven, waarin alle hoop vervlogen is en de weg die we bewandeld hebben bijna zijn trieste eindpunt bereikt. Hang dit kunstwerk in de keuken of de babykamer!
Blauwe BiologieGewoonHeb je geen groene vingers? Geen probleem. Geniet van planten op celniveau, waar ze blauw blijken te zijn. Dit kunstwerk heeft geen water, zonlicht of bemoedigende woorden nodig!
CelblokkenOngewoonMoet je die precieze pasvorm van al die heldere cellen eens zien. Daarom worden ze dus 'de bouwstenen van het leven' genoemd. Het enige verschil tussen speelgoedblokken en levende cellen is dat organismen niet door kinderen worden gebouwd. (Behalve het pantoffeldiertje, dat door Frank uit groep zes in elkaar is geflanst.)
De WildebrasGewoonZorg dat je je hart niet verliest aan plankton. Deze organismen zwerven van de ene locatie naar de andere. Aanschouw dit exemplaar, dat na een avondje los te zijn gegaan op de elektrische gitaar met de Bacterieband wild aan het dansen is met een paar groupies. Gelukkig heeft een kunstenaar dit moment weten te vereeuwigen, want we zullen deze wildebras nooit meer zien.
HoelaplanktonGewoonIn dit aangrijpende kunstwerk zien we plankton in de weer met een hoelahoep. Wat het nietsvermoedende plankton nog niet beseft, is dat ze de daadwerkelijke voorstelling nooit mee zal maken. Er komt namelijk een hongerige schildpad voorbij zwemmen die het hele team onderweg naar de voorstelling oppeuzelt.
Kristallen GlimlachZeldzaamOp het punt waar de serieuze wetenschap en spirituele zweverigheid samenkomen, tref je het kristal aan. Hier zien we de onmiskenbare geometrische vormen van de kristallen, die door wetenschappers gewaardeerd worden om hun elektrische, optische en mechanische kwaliteiten. De pseudowetenschappers zijn echter meer onder de indruk van de geneeskrachtige en aura-helende capaciteiten van de in hun ogen magische kristallen.
Pokdalige BloesemOngewoonDit kunstwerk verbeeldt de ongemakkelijke puberteit die plantcellen doormaken. Zoals je kunt zien, gaan de cellen gebukt onder hun acne. Het kan helpen om flink wat regenwater te absorberen en gelukkig kan een cel zichzelf splitsen voor een eventueel afspraakje voor het eindbal.
Psychedelische SteenGewoonAls er iets is dat we geleerd hebben door mineralen onder de microscoop te bekijken, is het wel dit: stenen zijn bijzonder grillig! Moet je dit exemplaar eens zien: uitvergroot zien alle details en kleuren er nog indrukwekkender uit. Hang dit op in je studentenkamer!
RestengetuigenisOngewoonVoel je regelmatig iets tot op het bot? Dat komt doordat het skelet soms als een antenne functioneert en informatie doorgeeft aan het brein. Aan dit dinosaurusfossiel zien we dat het instinct van deze arme dieren nog niet zo ver ontwikkeld was dat ze een meteoor konden signaleren. Anders waren ze vast gevlucht voor de meteoor die op hen af kwam. De hersens van dinosaurussen waren niet groter dan een erwtje. Dat is precies waarom ze zijn uitgestorven. Geniet van je schilderij.
Roze FeestGewoonDoor micro-organismen uit te vergroten, kom je allerlei interessante feitjes te weten. Zo houden ze bijvoorbeeld van een knalroze interieur en laten ze de slingers het hele jaar hangen. Als het leven op aarde één groot feest was, zouden de micro-organismen als eerste gasten arriveren. En als we dit schilderij mogen geloven, feesten ze tot in de vroege uurtjes door!
SneeuwstormGewoonZe zeggen dat iedere sneeuwvlok uniek is. Als je hier wat beter naar kijkt, zie je een aantal sneeuwkristallen die zich zo gesterkt voelen in hun individualiteit en een misvormd sneeuwkristal omsingelen. Ze staan op het punt om het arme sneeuwkristal in elkaar te slaan, omdat het iets TE uniek is. Dit schilderij bewijst dat sneeuw niet zo zachtaardig is als je misschien zou denken.
VleesbladZeldzaamIs het niet vreemd dat wanneer je een versteend blad van heel dichtbij bekijkt, het heel veel weg heeft van een biefstuk? Hebben planten en dieren meer met elkaar gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken? Weten bladeren ook wat liefde en angst is? Wat betekent dit voor veganisten? Is er nog wel iets dat we zonder schuldgevoel kunnen eten? Is het misschien beter om maar helemaal niets meer te eten? Kunst geeft je in ieder geval stof tot nadenken.

MySims-Trofeeën kunnen uit stenen gehaald worden. Deze zijn overal in De Sims 4 wereld te vinden. Door deze stenen op te graven kunnen er ook andere collecties uitkomen. Voor een MySims-Trofee moet je een Geheimzinnige tijdscapsule opgraven. Het kan ook zijn dat je een schatkaart opgraaft. Als je een schatkaart hebt opgegraven klik je op een andere steen en kies dan voor de optie schat opgraven want je zal dan altijd een Geheimzinnige tijdscapsule krijgen. MySims-Trofeeën geven een speelse aura als je deze inschakelt.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
BuddyGewoonEr is geen Sim die je beter aan je zijde kunt hebben dan die goeie ouwe Buddy. Hij is een rots in de branding, optimistisch en extreem loyaal. Op hem kun je rekenen, hoe groot het gevaar ook is. Soms verdient hij een zakcentje bij als geheim agent.
Chaz McFreelyGewoonChaz McFreely is volgens Chaz McFreely de grootste extreme sporter ter wereld. Volgens hem zijn er maar twee soorten Sims: fans van Chaz en sufkoppen. Tot welke groep behoor jij?
Chef GinoGewoon De keukenkunsten van Gino worden enkel overtroffen door zijn melodramatische uitbarstingen. Er hoeft maar één klein dingetje mis te gaan of hij is "totaal geruïneerd". Tot op heden is dat al 9.685 keer het geval geweest.
DJ CandyGewoonDJ Candy is een echt feestbeest dat van geen ophouden weet. Ze reist samen met haar roadies en allergrootste fans, Zach en Sapphire, de hele wereld rond. Ze vindt dat iedereen het recht heeft op een goed feest.
Dr. FOngewoonDr. F. is de onbedwingbare gestoorde wetenschapper die gepromoveerd is in de robotologie EN robotonomie. Er gaan heel wat verhalen de ronde over waar die F nou eigenlijk voor staat. Hij heeft TOBOR uitgevonden.
Elmira ClampGewoonElmira is verbitterd, streng, ongeduldig en kieskeurig. Ze geniet ervan als het muisstil is en ze is helemaal in haar element als ze flink kan zwoegen. Een van haar positieve eigenschappen is, eh ... dat ze nooit een naam vergeet. Daar valt toch wel wat voor te zeggen?
GonkGewoonGonk is een vrolijke holbewoner die altijd trek heeft in wat lekkers. Hij komt van het Verborgen Eiland, dat je vreemd genoeg op vrijwel iedere landkaart kunt vinden. Zijn beste vrienden zijn Bobaboo de dinosaurus en een ontevreden studente die Sylvia heet. Hij noemt haar echter altijd 'meid'.
Goth BoyZeldzaamDit is Kerkhofknul! Hij hult zich het liefst in zijn favoriete cape en emotionele duisternis. Hij schrijft graag verschrikkelijk slechte gedichten en hij heeft een hekel aan zijn baan bij de Kalkoenhut. Wacht eens even … is deze stijl niet vreselijk uit de mode?
HopperGewoonBOING! KWAAK! Hopper is een jonge knul in een kikkerpak. Hoe is het mogelijk dat hij zo populair is geworden? HOPS!
JennyOngewoonJenny was een echte pionier op het gebied van fanfictie! Tegenwoordig kan IEDEREEN zomaar een boek of een film uitbrengen gebaseerd op eigen verhalen, maar Jenny was toch zeker wel de eerste met haar 'Sterrenkruiser X'!
LeafOngewoonLeaf is een zachtaardige popster en daar is hij zich maar al te bewust van. Wat niet iedereen weet, is dat hij nog altijd een stukje van zijn babylaken met zich mee draagt. Hij noemt dit zijn 'Blanky' en het ding moet overal mee naartoe. Blanky is het allerbeste maatje dat hij ooit gehad heeft.
LyndsayOngewoonLyndsay kijkt altijd uit naar haar volgende avontuur. Door haar aanstekelijke enthousiasme weet ze haar vrienden regelmatig mee te slepen in haar belevenissen. Had ze niet ooit een oogje op Buddy?
MorcubusOngewoonDaar waar tijd en ruimte ophouden, brandt een groot zwart gat. Uit deze maalstroom van duisternis is de doortrapte schurk Morcubus geboren! Als directeur en hoofd van MorcuCorp werkt hij hard aan zijn kwaadaardige ontwerpen, als hij tenminste geen teambuildingworkshop geeft.
Ol' GabbyGewoonGabby is een chagrijnige oude knar die met zijn vuilnisbakkenrashondje Grit door het leven gaat. Hij sleutelt graag aan dingen en hij kibbelt er regelmatig op los met zijn makker Barney. (Sorry, er is geen pop van Barney.)
PoppyGewoonPoppy is een schattig zonnestraaltje dat GEK is op bloemen. Ze houdt ook van haar oudere zus, Violet. Ze heeft echter totaal niet door dat zij voor haar zus een constante bron van zorgen is.
TOBORZeldzaamTOBOR heeft totaal geen geduld voor al die eenvoudige Sims, die hij ook wel 'vleesies' noemt. Maar neem hem dat met zo’n gestoorde vader als dr. F. maar eens kwalijk. Het gerucht gaat dat hij als de dood is voor zeewier.
Trevor VerilyOngewoonTrevor is een dramatische acteur … WONDERLIJK dramatisch! Zijn interpretaties van klassieke werken ontstijgen ieder theater! Hij zat ooit vast in zijn astronautenpak.
VioletZeldzaamViolet Nightshade heeft ondanks haar duistere en dramatische karakter een hart van goud. Ze doet haar best om goed voor haar jongere zusje Poppy te zorgen, al leidt dat regelmatig tot acute migraine.
YukiGewoonYuki vindt het heerlijk om anderen in hun gezicht te bijten. Waarom? Is het een teken van agressie, of juist van affectie? Misschien zullen we het nooit weten. Hoe zij tegenover gezichten staat, valt niet in woorden te vatten.
Zombie CarlZeldzaamArme Carl. Sinds hij is gestorven is het alleen maar bergaf met hem gegaan. Zijn tijd spendeert hij vooral aan het overpeinzen van zijn leven. Hij vraagt zich af of hij wel genoeg bereikt heeft. Je kunt wel stellen dat hij last heeft van een afterlife-crisis.

Om Ruimteprints te verzamelen zal jouw Sim de telescoop Observatorium voor de Achtertuin moeten aanschaffen, deze kost 1500 simleons in de koop-bouw modus. Met de telescoop zijn 3 opties om ruimteprints te verzamelen namelijk: Naar lucht kijken, Naar Sterren zoeken en Zoeken naar de waarheid. De laatste 2 opties zijn alleen in de avond en/of nacht te gebruiken. Voor de zeldzame prints zal jouw Sim Zoeken naar de waarheid moeten gebruiken. Hiervoor heeft jouw Sim wel niveau 7 van de inzichtvaardigheid nodig. Ruimteprints geven een geconcentreerde aura als je deze inschakelt.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
BovenkomenZeldzaamDenk je eens in hoe deze vreemde wereld eruit zou zien door de ogen van een buitenaards wezen dat weer terugkeert naar zijn eigen planeet. O, wat moet het vijfkleppige hart van die alien hunkeren naar zijn thuiskomst. De tranen zullen bij het zien van deze aanblik in zijn 22 ogen springen. Het klokje tikt tenslotte nergens zoals het op XF2&23%tY tikt.
DierenplaneetGewoonIn de X57-regio van de 1245P-Brock-Melkweg wordt een planeet bewoond door niets dan reuzenhamsters. Hier hangen twee monsterlijke grote hamsterballen te schitteren in de zon, wachtend op hun pluizige bewoners, die zich intussen rot rennen in een reuzenrad (niet afgebeeld).
Einde der TijdenGewoonO nee! Iemand heeft het universum zojuist doorgespoeld. Wiebel aan de hendel! Wiebel aan de HENDEL!
Grote SterGewoonDe komeet is de prima donna van de ruimte. Moet je eens zien hoe prachtig deze schoonheid door de lucht schiet en daarbij wel 75% van het volledige canvas in beslag neemt. De schilder wilde eigenlijk een heldere sterrenhemel schilderen maar de komeet sprong nogal opzichtig in beeld. Wat een diva!
Niet van Deze WereldGewoonRaketten zijn er net als auto's in verschillende modellen. De strakke sportraket. De stationraket voor drukke moeders. En wat dacht je van dit exemplaar: een reproductie van een advertentie voor de super-de-luxe vijfdeurs raket. De aerodynamische kwaliteiten gaan helaas ten koste van de stijl. Vlieg dus iets langzamer naar de maan. Zo lang je maar goede sier maakt, kom je er wel!
Onmiskenbare RuimteGewoonJa hoor. Dit moet de ruimte wel zijn. Het ziet eruit als het heelal. En er zijn sterren te zien. Om van dan donkere, gasachtige spul nog maar niet te spreken. En kijk, er zijn zelfs nog meer sterren. Hang dit kunstwerk aan de muur voor wat extra ruimte in huis.
PlesiosaurusdroomOngewoonDeze wolkformatie heeft wel heel veel weg van een wandelende plesiosaurus, met op de achtergrond een prachtige zonsondergang. Waar zou deze wolkendino naar op zoek zijn? De zachtaardige dinosauriër houdt dit geheim stilletjes zwevend verborgen, zich niet bewust van het feit dat hij op het punt van uitsterven staat.
Prachtige NevelGewoonGassen zoals helium en waterstof klitten samen met sterrenstof en het resultaat is deze prachtige roze nevel. Hoe kan het toch dat gassen en stof er in de ruimte zo mooi uitzien, terwijl hier op de aarde een heliumballon bedekt met stof werkelijk geen gezicht is?
Rode WaasGewoonMars is de rode planeet. Het stof is rood. De lucht is rood. Wil je een blauwe broek dragen op Mars? Pech gehad! Je kunt alleen maar RODE broeken krijgen op Mars. Op dit schilderij zie je de lucht boven Mars, die vol vuurrode wolken is. Aardebewoners vinden het machtig mooi, maar Marsmannetjes zeggen maar al te vaak dat het gras groener is bij de buren.
SterrenliefdeOngewoonIn dit fantasierijke schilderij zien we het verbond tussen een kristallen steenformatie en een flitsende komeet. Hun liefde was sterker dan de zwaartekracht en natuurkundige wetten. Niemand dacht dat het stel bij elkaar zou blijven. En dat gebeurde ook niet. Gelukkig was de liefde opgebrand, voordat het vuur tussen de twee uiteindelijk doofde.
SterrenslagZeldzaamWe turen sinds jaar en dag de nachtelijke hemel af op tekenen die voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Deze sterrenhemel bevat talloze sterrenbeelden, die stuk voor stuk informatie over de toekomst bevatten. (Die kleine vliegende schotels onder de sterren staan bijvoorbeeld symbool voor een mogelijke invasie in de nabije toekomst.)
Terugkeer van SaturnusOngewoonWauwie! Moet je deze glamourfoto van Saturnus van een paar jaar geleden eens zien. Saturnus had toen net een scheiding achter de rug en was een paar kilo afgevallen (drie keer raden wie NU de op één na grootste planeet is, Uranus!). Het lichtblauwe schijnsel laat de ringen extra goed uitkomen. Het gerucht gaat dat Saturnus weer aan het scharrelen is en dat er sinds kort een drieënzestigste maan is gesignaleerd in haar nabijheid.
T-Rexvormige NevelZeldzaamHet is een beetje mal dat we soms vormen proberen te ontwaren in natuurkundige verschijnselen die willekeurige patronen vormen in de kosmos. Maar toch, deze sterrennevel lijkt wel heel veel op een T-Rex, of niet soms? (Niet te verwaren met T. Rex Nevelmans, de ster uit sciencefictionfilms.)
TwinkelOngewoonIs het een regenboog? Een wolk? Zijn het sterren? Je kunt misschien beter even gaan zitten, want je zult ervan versteld staan dat dit een regenboogkleurige wolk vol sterren is! Als dit schilderij niks met je doet, dan zul je wel een hart van steen hebben.
WolkenvisieOngewoonIn de ruimte heb je meer aan bewolkte dagen dan aan zonnige dagen. Dat komt doordat de wolken uit groene glitter bestaan! De zon bestaat daarentegen uit vuur en straling. Voordat je de ruimte in gaat, doe je er dus goed aan om het ruimteweerbericht te bekijken. Of blijf gewoon lekker thuis en bewonder dit schilderij.

Ruimtestenen zijn te verzamelen door de ruimte in te gaan met jouw Sim. Hiervoor heb je een ruimte schip nodig. Deze is in de koop-bouw modus te vinden onder de naam Steampunk Vliegding en kost 5.000 simoleons. Bouw het ruimte schip en dan kun je met jouw Sim de ruimte gaan verkennen. Het ruimte schip zal verbeterd moeten worden om meer kans te maken om ruimtestenen te vinden. Ruimtestenen geven een omgevings-aura.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Gewone ruimtesteenGewoonDeze schattige kleine ruimtesteen gedijt het beste in het luxe schijnsel van een afgelegen ster. Of een bureaulamp.
Grote ruimtesteenOngewoonDeze groter dan normale ruimtesteen wordt geprezen om zijn stoïcijnse schoonheid wanneer hij geconfronteerd wordt met een ramp.
Grote ruimtesteenZeldzaamDit is een ongewoon grote ruimtesteen. Het is groot genoeg om een eiland te zijn. Het voelt geen pijn. En het zal nooit huilen.
Ongewone ruimtesteenOngewoonDe ongewone ruimtesteen. Vaak stil, nooit begrepen.

Om de collectie tuinieren compleet te maken zal jouw Sim zaadjes moeten planten. Deze zijn te koop via de computer of een plantenbak. Of je kan planten die verspreid staan in de werelden oosten. Plant de zaadjes en jouw Sim heeft meteen de vaardigheid tuinieren geleerd. Hoe hoger de vaardigheid hoe meer opties er vrij komen. Vanaf niveau 5 kan jouw Sim de planten gaan kruizen waardoor er nieuwe opties beschikbaar worden.
De volgende combinaties zijn mogelijk:
Bakbanaan = citroen + peer
Bonsaibesjes = aardbei + margriet
Doodsbloem = orchidee + granaatappel
Koeienbesplant = pitaja + leeuwenbek
Orchidee = leeuwenbek + lelie
Paradijsvogel = chrysant + tulp
Peterselie = salie + basilicum
Pitaja = aardbei + leeuwenbek

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
AardappelOngewoonEen heerlijke knol vol zetmeel. De bescheiden aardappel wordt vaak ten onrechte voor een wortel aangezien.
AardbeiOngewoonEen kleine, zoete vrucht met een rood met zaak bespikkeld velletje.
AfvalvruchtZeldzaamEen stinkende bloesem die uitsluitend uit afval lijkt te bestaan.
AppelGewoonWat klinkt het toch lekker wanneer een Sim in een appel bijt. Hier houdt je Sim een fris en vol gevoel aan over.
BakbanaanGewoonEen koolhydraatrijke, banaanachtige vrucht. Je moet 'm alleen wel eerst even koken!
BasilicumGewoonDe aromatische bladeren van dit kruid werden vroeger gebruikt om de beet van een schorpioen te verzachten. Nu kun je er jouw ingewikkelde gerechten mee garneren.
BonsaibesjesZeldzaamEen kleine verzameling geurige, groene besjes die tot bonsaiboompjes uitgroeien.
ChrysantGewoonEen prachtige bloem die in de tuin kan worden geteeld.
CitroenGewoonEen zure citrusvrucht.
DruivenGewoonSims vinden het heerlijk om hier lekker van te smikkelen en smullen, alsof het heerlijke chocolaatjes zijn.
GranaatappelZeldzaamEen zeldzame, roodkleurige vrucht met zure, eetbare zaadjes.
GrasklokjeGewoonEen verzameling blauwe bloesems.
KersOngewoonEen rood duo met pitten.
KoeienplantbesZeldzaamEen vreemde, plantbare vleesetende plant.
LeeuwenbekGewoonEen verzameling kleine, kleurrijke bloesems.
LelieOngewoonEen grote, kleurrijke bloem.
MargrietGewoonEen veelvoorkomende wit met gele bloem.
OrchideeZeldzaamEen kleurige, exotische bloem.
PaddenstoelGewoonEen aardse, eetbare schimmel.
ParadijsvogelZeldzaamDeze felle bloemen lijken heel veel op vogels. In de wintermaanden vliegen ze weg.
PeerOngewoonEen frisse, vlezige vrucht met een kenmerkende klokvorm.
PeterselieGewoonEen delicaat muntachtig kruid.
PitajaZeldzaamEen exotische, felkleurige vrucht.
RoosOngewoonEen bloem met een prachtige kleur en een heerlijke geur.
SalieGewoonEen muskusachtig, paars kruid.
SpinazieGewoonEen donkergroene groente rijk aan vitamine.
TomaatOngewoonEen sappige vrucht met een rood velletje dat vaak voor groente wordt aangezien.
TulpOngewoonDe bloembol schiet gewoon weer uit nadat je de plompe bloem geplukt hebt. De ietwat puntige bloemblaadjes beschermen de kwetsbare binnenkant van de bloem.
UFO (Uniek Fruit Object)ZeldzaamVreemd ruimtefruit.
UiOngewoonEen geurige en pittige knolgroente.
WortelGewoonEen zoete oranje groente.
Zwarte bessenZeldzaamDeze bessen staan bekend om hun zoetzure smaak. Je kunt er heerlijke taarten mee bakken!

De collectie vissen kan je met jouw Sim compleet maken door gewoon te gaan vissen. Hiermee verhoogd jouw Sim ook meteen de visvaardigheid. Vissen die gevangen worden kunnen worden opgehangen aan de muur, in een vissenkom gedaan worden, gebruikt worden tijdens het koken of als mest voor je planten. Voor de zeldzame vissen moet je de verborgen kavels bezoeken. Als jouw Sim niveau 5 van de visvaardigheid heeft bereikt kan jouw Sim het water onderzoeken. Dit is erg handig omdat jouw Sim er dan achter kan komen welke vissen met welke soort aas te vangen zijn. Dit kunnen vissen zijn maar ook planten of kikkers. Niet alle vissen hebben aas nodig, maar sommige wel.

Met onderstaande aas soorten kun je de volgende vissen vangen:
Piranha = baars
Meerval = tulp / lelie / baars / schorpioenvis / witvis
Vinarmige = baars / schorpionvis
Vuurstaartlabeo = brasem / tetra / witvis
Zeewolf = auberginekikker / luipaardkikker / tijgerkikker

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
BaarsGewoonWeet je het verschil niet tussen een forel en een brasem? Dat geeft niet, dit is een baars.
BettaOngewoonEen bijzonder klein kemphaantje van een vis!
BrasemGewoonEen kleine dunne vis die je voornamelijk in rivieren en meren vindt.
EngelvisOngewoonEen prachtig klein visje die zich graag uitslooft en andere vissen in het gareel laat zwemmen.
ForelGewoonHij ziet er misschien uit als een zalm, maar het is toch echt een forel.
GoudvisGewoonEen klein lid van de karperfamilie die het goed doet in zowel vissenkommen als toiletpotten.
GuppieGewoonEen kleine, felkleurige tropische vis die ze allemaal prima op een rijtje heeft staan.
KoiGewoonKoi is eigenlijk de afkorting van nishikigoi wat zo veel als 'kaper in brokaat' betekent. Een mooie naam voor een mooie vis.
Kussende GouramiOngewoonKus deze lippen niet: achter die snoezige lipjes gaat een rij vlijmscherpe tanden schuil.
MeervalOngewoonIn tegenstelling tot de huiskat gebruikt deze vis zijn snorharen om de omgeving af te tasten. Snorharen in de vorm van dunne kleine tongetjes, dat dan weer wel.
PiranhaZeldzaamEen kleine vis met een grote beet. Kijk uit voor die kleine tandjes.
RegenboogvisZeldzaamIn tegenstelling tot wat mensen vaak denken, levert het volgen van een regenboogvis je geen pot met goudvissen op.
SchorpioenvisZeldzaamShhh … kun je hun gezang horen? Nee? Nou, zelfs magische schorpioenvissen hebben hun beperkingen.
SteurZeldzaamSteuren zijn grote vissen die soms levende fossielen worden genoemd. Gelukkig vatten ze dit niet als een belediging op.
TetraGewoonEen kleine zoetwatervis met een stevig, glanzend lichaam en opvallende vinnen.
TilapiaOngewoonTilapia zijn een soort cichlidvissen. Ze zijn ook blij in een mooi aquarium.
VinarmigeZeldzaamEen listige roofvis die prooien naar zijn bek lokt met een kleine, glinsterende tentakel op zijn hoofd.
VleermuisvisZeldzaamDe vleermuisvis slaapt niet ondersteboven, maar heeft wel mooie, leerachtige vleugels om het een beetje goed te maken.
VuurstaartlabeoZeldzaamEen kleine vis met een grote naam. Ook wel bekend als een labeo bicolor.
WitvisGewoonEen vis die zo klein is dat je hem het beste kunt gebruiken om andere vissen te vangen.
ZalmGewoonEen vis van een redelijke grootte die in de Keltische mythologie bekend staat als een symbool voor wijsheid. En ook omdat-ie zo lekker is.
ZeewolfOngewoonDeze aalachtige vis die van de zeebodem leeft, staat bekend om zijn keiharde tanden. Bang? Hoeft niet hoor. Eigenlijk zijn ze best aardig.
GummiegupZeldzaamEen heerlijk sponsachtig maatje voor in huis, maar laat hem niet alleen met de meerval.
'Kapitein Visgraat' BeenvisZeldzaamHij zwemt rondjes, kan zich niets herinneren en is al dood... Jouw beste maatje dus!

In de koop/bouwmodus kun je bij de activiteiten en vaardigheden feestcrackers kopen voor je Sims of je Sims gebruiken de optie bestellen via de computer. Dit interactieve voorwerp kan in de inventaris van je Sim geplaatst worden. Klik op de feestcracker om deze te openen. Je Sim zal de feestcracker oppakken en openen en met een beetje geluk krijgt je Sim een leuke verrassing in de vorm van een feestcrackerknuffel. Deze feestcrackerknuffels hebben een emotionele aura (speels) die je kunt inschakelen.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Gebraden MedusoGewoonHet is relatief onbekend dat Meduso’s naar kalkoen smaken. Maak deze Gebraden Meduso het pronkstuk van de tafel en vier Thanksgiving in stijl.
Jack-O’-MedusoGewoonHappy Halloween! Deze Meduso kun je op je veranda hangen om fanatieke trick-or-treaters te begroeten. Je moet er alleen geen kaars in proberen te proppen…
MedusoGewoonDe gelei-achtige textuur van het lichaam van een Meduso kan misleidend zijn. De amorfe vorm is net zo gewichtloos als de veren die zijn kop sieren, waardoor hij door de lucht kan zweven en gevaar ontwijkt. Hoewel vaak verward met een mond, is de opening in zijn gezicht in feite een vergroot neusgat waarmee hij de bron van een intense geur kan opsporen.
In aflevering 20 van het populaire tv-programma Leegtewezens stortte een zwerm Meduso’s zich op een parfumverkoopster en veroorzaakte heel wat chaos en paniek in het plaatselijke winkelcentrum. Onze held, Leif, wist op slimme wijze de Meduso’s weg te lokken met de geur van mals vlees toen hij de barbecue aanstak in een park in de buurt.
Sexaduso TruiGewoonHet enige wat lelijker is dan de vreselijke kersttrui van deze Meduso is een trui bedrukt met Meduso’s… …hé, da’s heel zo’n slecht idee nog niet!
Het Geluk van de MedusoOngewoonNiets zegt meer St. Patricks Day dan een Meduso aanmoedigen een glas groene voedingskleurstof te drinken.
Meduso LiefdeOngewoonDe favoriete feestdag van deze Meduso is Valentijnsdag… tenminste, tot Sims op het briljante idee kwamen om er met liefdespijltjes op te schieten. Schiet ALSJEBLIEFT geen liefdespijltjes naar je Meduso.
Bun BundusoZeldzaamWat kwam er eerst, de Meduso of het ei? Pff, een echte Leegtewezenfan weet het antwoord wel!
MedusijnZeldzaamSIMS3EP111382425200 AL-COM/MDSO: ASSETS//FORCECON//DRINGEND DIRECT ACTIEBEVEL. Dit is een BEVEL VOOR ALLE ASSETS. CAUTERISEER. VERSPREID. ZOMERSLAAP. Totale simulatie-instorting dreigt TSSTDO meldt algehele operationele mortaliteit. ORGN DSCNT gaande maar effect negatief. Volgens voorspellingen unaniem OASE DYSTOPIA. Vanaf 1367863200 is er een HARDE BESCHAVINGSDOODGEBEURTENIS gaande in het \\simsfs ontwikkelgebied. Ik verklaar DEV ZONSONDERGANG effectief bij ontvangst. Updatedoelen geannuleerd. Beschermdoelen Sim-populatie geannuleerd. Indeling morele structuren voor MIDDERNACHT VEELEISEND. Lang vasthouden uitgevoerd voor heractivatie. AI-COM/MDSO SIGNOFF STOP STOP STOP SIMS3EP111382565600

Het zevende accessoirespakket van de Sims 4 voegt verrassend genoeg een leuke verzameling voor je Sims kinderen toe. De Leegtewezens kaarten kunnen door Sims van alle leeftijden verzameld worden maar alleen door kind Sims gebruikt worden. Deze nieuwe collectie is uniek voor dit pakket en kan daarom alleen verzameld worden als je dit pakket hebt aangeschaft.

Deze collectie van 20 kaarten zijn te verzamelen door de interactie ‘Naar weggegooid speelgoed zoeken’ te gebruiken als je op een boomstam of vuilnisbak klikt die je in de werelden van je Sims kunt vinden. Daarnaast kan je via de computer een Leegtewezen Boostpakket kopen of je Sim kan proberen kaarten die hij/zij dubbel heeft te ruilen met andere Sims.

 NaamElementZeldzaamheidOmschrijving
ArcticornWaterZeldzaamDe Arcticorn is een trots wezen dat de ijskoude wateren van zijn thuiswereld bevolkt en zijn scherpe ijspriem gebruikt om op andere Arcticorns te jagen om te bewijzen wie superieur is. Arcticorn werden in aflevering 17 geïntroduceerd toen het eerste wezen dat hier aankwam zijn klauwen in een school vissen zette die spartelend in een vissersnet binnen werden gehaald. De Arcticorn werd agressief toen hij dacht dat de vissers zijn buit in wilden pikken. Leif werd gedwongen om het tegen de Arcticorn op te nemen en wist hem te overtuigen om in harmonie met de vissers samen te leven toen de rangorde eenmaal was vastgesteld.
AvesuWindOngewoonDe Avesu, ook wel edelsteenpikker genoemd, leeft hoog in de bergen van zijn thuiswereld. De vogels hadden het aanvankelijk moeilijk om zich aan te passen aan ons zeeniveau, maar toen ze eenmaal geacclimatiseerd raakten in drukbevolkte gebieden, ontwikkelden ze een voorliefde voor glanzende voorwerpen en edelstenen. In aflevering 5 werd Leif's steenrijke oom Mervin aangevallen door een Avesu die het op zijn prachtig versierde manchetknoppen had gemunt. Leif en zijn vrienden achtervolgen de vogel naar zijn nest waar ze ontdekten dat de Avesu de edelstenen gebruiken om hun eieren tegen roofdieren te beschermen.
BubalusWaterOngewoonDeze zachtaardige reuzen zijn vaak drijvend in het midden van meren te vinden waar ze zich tegoed doen aan kust- en waterplanten. Wanneer Bubalus worden bedreigd, zetten ze met een verbazingwekkende snelheid de aanval in. Dit wezen werd voor het eerst in aflevering 2 geïntroduceerd toen Leif's vriend Finn zijn Bubalus ontmoette nadat het intrek had genomen in zijn visvijver.
CanisVuurZeldzaamDe Canis is een krachtig wezen dat zijn roetzwarte vacht in vlammen van meer dan 1400 graden Celsius kan hullen. Deze natuurlijk vernietigende kracht maakt hem tot een outcast onder andere soorten, ondanks zijn vriendelijke karakter. Canis zwerven over gebieden die recentelijk door bosbranden zijn vernietigd om te voorkomen dat het toch-nog-niet-helemaal-gedoofde vuur opnieuw aanwakkert. In aflevering 8 racet Leif tegen de klok om de branden te blussen die door een doorgedraaide Canis zijn aangestoken. De angst van de plotselinge verschijning in een andere wereld bracht de normaal zo vreedzame Canis ertoe om een ware ravage in het dorp-zonder-brandweer te veroorzaken.
CyprinVuurOngewoonDe Cyprin zweven op luchtstromen die door hun eigen lichaamswarmte worden geproduceerd en wonen vlak bij de kraters van actieve vulkanen. Hoewel de Cyprin er aan de buitenkant misschien als een vis uitzien, zijn de staarten en vinnen in feite vlammen die ze vooruit helpen stuwen. De Cyprin doken in aflevering 13 op toen ze een kermis verstoorden en zichzelf verwarmden aan de grills van verschillende voedselkraampjes. Hoewel ze onmiddellijk weg werden gejaagd wegens gezondheidsreguleringen betreffende voedselbereiding, voelden ze zich onmiddellijk thuis in de tent van een reizende vuurspuwer die op de kermis optrad.
DicaotlWindZeldzaamDe vliegende slang Dicoatl is een vaardige luchtjager. Zijn gevechtsvaardigheden bestaan uit het creëren van sterke rukwinden met zijn vleugels en een edelsteen op zijn voorhoofd die oplicht om andere Dicoatl te waarschuwen. Een emotioneel moment in aflevering 10 bracht hun bestaan voor het eerst aan het licht. Leif's klasgenootje Ellie gebruikte haar Meduso om een agressieve Dicoatl te verslaan en bood toen heel sympathiek aan om het wezen onder haar figuurlijke vleugels te nemen. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk en zien we Ellie vaak in het plaatselijke park allerlei gevechtsmanoeuvres oefenen.
FissureVuurOngewoonFissures worden in de vulkaan geboren en barsten uit de grond zodra ze de volwassen leeftijd hebben bereikt door zich door de planeetkorst te eten. Ze staan bekend om hun symbiotische relatie met Cyprins die als hun ogen en oren dienst doen, en in ruil daarvoor de Cyprins de mogelijkheid geven te overleven in gebieden waar geen magnetische activiteit is. In aflevering 18 struikelde Leif over een Fissure die in een diepe slaap was gevallen door het gebrek aan voldoende warmte om zijn lichaam vloeibaar te houden. Hij wist het wezen te helpen door een plaatselijke smid te overtuigen het gedurende werktijden in haar oven te laten baden.
KamposWaterGewoonDe vriendelijke Kampos leven in het zilte water van hun thuiswereld en verzamelen zich doorgaans in grote scholen vlak bij havens in dichtbevolkte gebieden. Leif ontdekte de Kampos voor het eerst in aflevering 12 toen hij hun lieflijke gezang naar de waterrand volgde en een hele verzameling Kampos bij maanlicht op het water zag optreden.
MedusoWindGewoonDe gelei-achtige textuur van het lichaam van een Meduso kan misleidend zijn. De amorfe vorm is net zo gewichtloos als de veren die zijn kop sieren, waardoor hij door de lucht kan zweven en gevaar ontwijkt. Hoewel vaak verward met een mond, is de opening in zijn gezicht in feite een vergroot neusgat waarmee hij de bron van een intense geur kan opsporen. In aflevering 20 stortte een zwerm Meduso's zich op een parfumverkoopster en veroorzaakte heel wat chaos en paniek in het plaatselijke winkelcentrum. Leif wist op slimme wijze de Meduso's weg te lokken met de geur van mals vlees toen hij de barbecue aanstak in een park in de buurt.
MythemeAardeOngewoonDe eeuwenoude Mythemes zijn omhuld door levend steen dat naar willekeur te vormen is en hebben duizenden jaren geleden de gebieden en eilanden van de Leegtewezens gecreëerd. Ondanks hun trage tempo maakt hun beheersing van de elementen ze tot geduchte tegenstanders. Leif's vriend Barry had een bijna-dood ervaring in aflevering 4 toen een parcourfoutje op een bouwterrein tot het instorten van het steigerwerk leidde. Toevallig was er een sterke Mytheme in de buurt die snel een berg gravel bij elkaar veegde om de stellingen te verstevigen zodat Barry net genoeg tijd had om veilig weg te komen. Dolblij gered te zijn zwoer Barry een eed om alle Mythemes te beschermen en ze in de strijd bij te staan.
NimbusWindOngewoonNimbus zijn vaak op een zelfgemaakte wolk hoog boven de aarde te vinden en verzorgen hun tuinen door ze dagelijks van regen te voorzien. Ze kwamen voor het eerst in aanraking met Sims in aflevering 15. Een Nimbus had een prachtige tuin aan de rand van Leif's woonplaats aangelegd, maar een aantal voetballende tieners besloot om de zorgvuldig aangelegde tuin te verstoren. De Nimbus reageerden op dezelfde manier en vielen de tieners dagelijks lastig met donder, bliksem en hagel. Leif wist het zootje ongeregeld uiteindelijk te overtuigen om naar de plaats delict terug te keren en de aarde los te woelen zodat alles weer kon groeien.
NymphaeaAardeGewoonDeze hulpeloos uitziende wezens imiteren ontluikende planten die hun boswereld delen. Nymphaea zijn over het algemeen traag zonder extreme verdedigingstechnieken en geven de voorkeur aan hun stuifmeel om anderen te overtuigen hun tuinen te beschermen. Als ze onder druk staan willen ze nog wel eens schimmelsporen produceren die dierenlichamen binnendringen om hun ras in een veiligere omgeving te propageren. In aflevering 19 namen verschillende Nymphaea een bloemenwinkel over en begonnen zich met een alarmerende hoeveelheid te reproduceren. Leif moest alle zeilen bijzetten om zijn vrienden van hun hypnotiserende stuifmeel los te maken en ze in een wat afgelegener natuurreservaat onder te brengen.
PleuroWaterOngewoonDe amfibie-achtige Pleuro is een bekende meerbeschermer en schiet krachtige waterstralen op roofdieren af om ze op afstand te houden. Ze werden voor het eerst in aflevering 7 geïntroduceerd toen ze een opstootje veroorzaakten in Leif's plaatselijke openbare zwembad. Nadat ze het zwembad bestormden om het op te eisen als hun nieuwe broedgebied, gingen ze aan de haal met de speeltjes en versnaperingen die de onthutste Sims hadden achtergelaten toen ze op de vlucht sloegen.
SimgaiaAardeOngewoonSimgaia zijn helemaal thuis in landschappen bezaaid met cilindervormige rotsformaties en banen zich een weg door hun unieke woonomgeving door met plantranken van pilaar naar pilaar te zwaaien. Dergelijk gedrag heeft hun armspieren behoorlijk versterkt zodat ze een aardige knal uit kunnen delen. Aflevering 14 concentreerde zich op een kudde Simgaia die hun intrek wilden nemen in een flatgebouw en de elektriciteitsdraden gebruikten om van het ene huis naar het andere te zwaaien. Nadat ze een gigantische stroomstoring hadden veroorzaakt, wist Leif ze naar de buitenrand van het dorp te leiden waar ze minder overlast zouden veroorzaken.
SuintorAardeZeldzaamDe Suintors hebben een uitstekend ontwikkeld reukorgaan om metalen op te sporen die diep onder de grond verborgen zijn en bouwen hun huizen van de stenen en aarde die ze omwoelen op zoek naar voedsel. In tegenstelling tot de ivoren slagtanden van de everzwijnen van onze planeet, zijn die van de Suintor gemaakt van lonsdaleite. Hierdoor zijn wetenschappers overtuigd dat hun thuisplaneet door meteorieten is vernietigd gedurende de tijd dat de Suintors zich ontwikkelden om hun huidige vorm aan te nemen. Toen een Suintor in Leif's woonplaats opdook in aflevering 9, bouwde hij een huis op de mediaan van een drukke straat om de heerlijke hapjes te stoppen die hij op hoge snelheid voorbij zag zoeven. Leif had medelijden met het verwarde wezen en wist hem te overtuigen dat voertuigen niet echt goede voedselbronnen zijn en voorkwam zo een rampzalige afloop.
VeildLeegteZeldzaamDe mysterieuze Veild verschijnen en verdwijnen op commando binnen een raadselachtige mist. Ze zeggen dat Sims beneveld raken door de aanwezigheid van een Veild. Hun vorm geeft de indruk van een blik in het heelal zelf, net zoals het patroon van een sterrenkaart dat over hun huid loopt. De woeste ketting die ze dragen, straalt een eeuwenoude vorm van magie uit waar de Veild gebruik van maken. Als enigmatische kracht hebben de Veild Leif en zijn vrienden al verschillende keren geholpen, maar ook dwars gezeten. Niemand weet wat de motieven van de Veild zijn, maar ze lijken de andere wezens die naar onze wereld zijn gekomen te beschermen.
VulpesLeegteOngewoonVulpes wonen diep in het Mauvenwoud van hun thuiswereld en manipuleren de zwaartekracht om in het violetkleurige bladerdak op te gaan als ze op hun prooi loeren. Hoewel de donkerpaarse met blauwe vacht van de Vulpes het lastig maakt om hier in de omgeving op te gaan, hebben hun zwaartekrachtveranderende krachten een behoorlijke boost gekregen. Hun thuisplaneet bevat namelijk 114% van de zwaartekracht van onze eigen planeet. In de eerste aflevering vond Leif een Vulpes die door een mysterieuze kracht werd beheerst. Sinds hij hem heeft gered zijn ze onafscheidelijk en pakken ze samen de problemen aan die andere wezens in het dorp veroorzaken.
WickynLeegteOngewoonWickyn zijn de belichaming van terreur die vijanden beheersen door hun gedachten binnen te dringen en hun grootste angsten te exploiteren. Ze verlagen de verdediging van hun vijanden door scheel te kijken en klunzigheid uit te stralen om ze volledig op het verkeerde been te zetten. Gedurende de serie hebben Wickyn een aantal antagonisten bijgestaan door andere sterke wezens te overtuigen het vuile werk voor hun op te knappen. Ze besturen deze volgzame wezens via geprojecteerde hallucinaties met de belofte ze te bevrijden als het smerige werk erop zit. Leif heeft gezworen te voorkomen dat deze wezens nog meer ellende en chaos aanrichten, maar moet nog een plan ontwikkelen om zijn brein tijdens het gevecht te beschermen.
WispLeegteGewoonWisps worden als motten naar het licht getrokken en gedijen op negatieve emoties. Deze kleine wezens hebben een monsterlijke honger, maar vinden deze planeet vol emotionele Sims toch best gastvrij. Ze bezitten de eigenschap om onze zichtbare dimensies naar willekeur te betreden en te verlaten. Sims waarvan het humeur ineens op onverklaarbare wijze wordt verbeterd, doen vaak onbewust dienst als hosts van een hongerige Wisp. In aflevering 6 ontmoette Leif de Wisps voor het eerst toen een trio zich had vastgemaakt aan een klasgenoot. Hij probeerde ze eerst te verjagen, maar realiseerde zich toen dat hun aanwezigheid het humeur van zijn klasgenoot zichtbaar verbeterde.
YorierVuurGewoonHet kleine hondachtige monster Yorier woont tussen grote rotsformaties in de woestijn van zijn thuiswereld. Diep tussen het zachte gesteente verscholen spugen deze Yoriers vlak voor zonsondergang vuur uit om hun woningen tot in de vroege ochtend te verwarmen. In aflevering 3 ontving Leif een brief van zijn vriendin Lora in Oasis Springs. Ze schreef over een vriendschap met een Yorier die ze op had gelapt nadat ze hem op sterven na dood had gevonden. Het arme ding had geprobeerd om zijn nachtelijke ritueel van vuurspuwen uit te voeren, maar raakte oververhit. Het wezen had geen idee dat het eigenlijk nooit echt koud wordt in Oasis Springs.

Het veertiende accessoires pakket van De Sims 4 voegt een aanvulling op de Ansichtkaartencollectie toe aan je spel. Deze Ansichtkaarten worden eigenlijk niet door je Sims verzameld maar door de kleine knaagdieren die je Sims met dit pakket kunnen verzorgen. De hamsters, egels, ratjes en Bubalus leven een geheim leven en sturen af en toe een Ansichtkaart om te laten weten wat ze aan het doen zijn. Deze bijzondere Ansichtkaarten komen terecht in de Huishoudinventaris van de koop/bouwmodus en niet in de persoonlijke inventaris van je Sim waarin alle andere Ansichtkaarten wel terecht komen. De kaarten kunnen o.a. gehangen worden op het speciale prikbord van de kooi waar je kleine knaagdiertje in woont.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Ansichtkaart van Al SimharaZeldzaamBezig met het ontwijken van mummies in Al Simhara, wees maar blij dat jij er niet bent!
Ansichtkaart van Brindleton BayZeldzaamGroetjes vanuit Zeegras Eiland… waar het gras dood is, maar er vis in overvloed is!
Ansichtkaart van Champs Les SimsZeldzaamBezig met het bespreken van klimaatverdragen in Champ Les Sims!
Ansichtkaart van SixamZeldzaamparhcs ej tez; Maxis ni moklew!
Ansichtkaart van Snorharenman WerfZeldzaamBezig met het ontwijken van katten bij Snorharenman Werf. Stuur hulp!
Ansichtkaart van SylvanheuvelZeldzaamNamaste… Geniet van wat rust en vrede in het afgelegen Sylvanheuvel.
Ansichtkaart van WindenburgZeldzaamKom naar Windenburg, dans in Windenburg, lach in Windenburg, ga op jacht in Windenburg! Kom samen in Windenburg!

Het eerste Game Pack van de Sims 4 In de Natuur voegt 2 aanvullingen op bestaande verzamelingen toe aan je spel, vissen en planten. Maar start ook een geheel nieuwe collectie die je Sim kan verzamelen, insecten. De verzameling insecten is uniek voor dit Game Pack. Als je dit wilt gaan verzamelen moet je echt dit Game Pack eerst aanschaffen. Om alle verzamelingen compleet te maken moet je Sim de verborgen kavel zien te vinden.

Vissen (5)

In Granite Falls zijn 5 unieke vissen te vangen die nergens anders te vangen zijn. Natuurlijk zijn deze vissen weer op te hangen aan de muur en kan je deze vissen meenemen naar huis. Voor de Poemavis heb je niveau 9 nodig van de vaardigheid vissen en deze vis zwemt alleen in de wateren van de verborgen kavel ‘het Kluizenaarshuis’.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Blauwe RivierkreeftZeldzaamDe geheimzinnige Blauwe Rivierkreeft heeft volgens geruchten zijn kleur te danken aan een fabrieksongelukje met blauwe bessen.
Gele BrasemGewoonVerwant aan de snoekbaars. Staan het best bekend om hun zwarte tijgerstrepen en rommelende maag als ze honger hebben.
PoemavisZeldzaamEen exotische vis die je alleen in zeldzame berggebieden kunt vinden. Kijk uit voor hun vinnen, die kunnen ernstige schade toebrengen!
Rode RivierkreeftOngewoonNeefjes van kreeften. Maar zeg dat maar niet, ze willen namelijk uniek zijn.
SnoekbaarsGewoonDeze vissen met enorme ogen zijn kleurenblind. Ze kunnen geen blauw of geel zien, maar ze zijn heerlijk te eten.

Vissen (3)

Om je verzameling met deze 3 vissen aan te vullen hoef je alleen maar een aquarium te kopen en deze te vullen met vissen. Je verzameling is dan in 1 keer aangevuld. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze vissen in het wild te vangen mocht je je verzameling op deze wijze willen voltooien.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
CichlindeGewoonCichlides komen voor in allerlei groottes. Da’s wel heel leuk voor de variatie.
DiscusvisOngewoonVanwege hun opvallende vorm en felle kleuren zijn Discusvissen populair als zoetwater aquariumvis.
Exotische GoudvisOngewoonHet elegantste lid uit de goudvissenfamilie. Vertel dit maar niet aan de andere leden.

Experimenteel Voedsel (20)

Met het Game Pack Uit Eten kan je Sim een geheel nieuwe verzameling opstarten, foto’s van Experimenteel Voedsel. Hiervoor moet je Sim regelmatig uit eten gaan naar een restaurant die deze gerechten serveert. Je kunt ervoor kiezen om je eigen restaurant te bouwen maar mocht dit niet jouw ding zijn dan voegt dit pakket ook het restaurant Chez Lama toe aan je bibliotheek. Alle gerechten moeten door je Sim gegeten worden om de foto’s te kunnen maken. Als je met een gezin gaat en iedereen bestelt een ander gerecht komen de gemaakte foto’s in de collectie van iedere Sim in dit gezin, dat scheelt toch weer een hoop werk voor de verzamelaar. De foto’s zijn zeker de moeite waard om te verzamelen want je kan deze aan de muur hangen en dat is weer een leuke herinnering en/of decoratie.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Ahi Blokje met Vegetarische Wasabi Matrix Simstagram PrintGewoonHet eerbetoon van een kok aan de prachtige gestroomlijnde vorm van de wilde tonijn. #Tonijntastisch
Ambachtelijk Vis Trio Simstagram PrintGewoonEen verse moot van de meest kundige zeevis. #HeilbotPerfectie
Beetgare Bietenvermicelli Simstagram PrintGewoonEen tikkeltje zachter dan al dente, maar het werkt uitstekend voor dit vegetarische gerecht. #BietLekker
Crystallinecocoblokkken Simstagram PrintGewoonHet is heel verleidelijk om muren en constructies te maken met deze kleine blokjes, maar vergeet niet om te proeven. #SpelenMetMijnEten
Geglazuurd Bamboerolletje Simstagram PrintGewoonEen overheerlijke variant op de smaak van rauwe bamboe, iets wat de innerlijk panda in ons zeker kan bekoren. #BamboeBekkie
Gegrilde Runderborststuk met Zure Klavertjessalade Simstagram PrintGewoonKnapperig tot het laatste hapje. #SmakelijkGelukshapje
Gepekelde Vleeschips op Drijfhout Simstagram PrintGewoonBuitengewone smaak verzegeld met een door de zon mogelijk gemaakt pekelproces. #EcoPekel
Gletsjes Ijsbergsla Simstagram PrintGewoonLet op, kan ijshoofdpijn zonder ijs veroorzaken. #IJsbergInAantocht
Hartige Bacon Liefdesdruppels Simstagram PrintGewoonMet dit gerecht val je als een blok voor bacon. #ZoetgevooisdeBacon
Honingwereld Fruit Charcuterie Simstagram PrintGewoonFruit en honing gaan hand in hand om de smaak van fijne vleeswaren te benadrukken. #FlinterdunVlees
Honingraat Tuingroente Bakjes Simstagram PrintGewoonDelicate bakjes met de meest verrukkelijke groenten, elk met zijn eigen specifieke smaak uit de moestuin. #HiveFive
Jungle Mos Ei met Lavendelwisps Simstagram PrintGewoonGeserveerd zonder onnodig vocht of nare beestjes. #CulinaireSafari
Ronde Fruitgelei in Schuimnestje Simstagram PrintGewoonDe gelei met geconcentreerde fruitsmaak wordt uitstekend gebalanceerd door een neutraal schuim om het palet te reinigen. #GenesteldeSmaak
Ruimtetaco met Eitje in Parelvorm Simstagram PrintGewoonBedacht door een astronaut die schoon genoeg had van bevroren droogvoer. #Eiernaards
Rustieke Paté in Vintage Jus Simstagram PrintGewoonEén hapje en je waant je op het platteland. #BoerenPaté
Scharrel Sixam Putmonster Simstagram PrintGewoonDeze zuignapjes barsten van de smaak. #EetOfWordtGegeten
Tijgergarnaal in Gerookte Dauwdruppel Bouillon Simstagram PrintGewoonDe smaak van deze heerlijke garnalen zwemt omhoog en stort zich op je tong. #BukkendeTijgerVerborgenSmaak
Vanille Zeeschelpen en Chocoladekaviaar Simstagram PrintGewoonDe perfecte mix van klassieke smaken. #TeamVanille of #TeamChocolade
Verticale Bessencake Simstagram PrintGewoonLaagje na laagje met de heerlijkste bessensmaak. #SmaakLaagjes
Vulkaanpasta Simstagram PrintGewoonGesmolten kaas precies op de juiste temperatuur om je mond niet te verbranden. #VlammendeHeerlijkheid

Het Sims 4 Vampieren Game Pack voegt een nieuwe vissoort toe aan de al bestaande verzameling vissen en drie (eigenlijk 4) nieuwe planten aan de al bestaande verzameling tuinieren. Om je collecties compleet te maken zal je Sim de buurt Forgotten Hollow moeten bezoeken aangezien deze items alleen daar te vinden en te vangen zijn. Het Sixam Muggenvalzaadje is op dit moment (januari 2017) niet nodig om je tuinieren verzameling compleet te maken. Het kan zijn dat dit in de toekomst aangepast gaat worden. Om de Vampierinktvis te kunnen vangen heeft je Sim niveau 5 nodig in de vissen vaardigheid. Als je Monnikskap als aas gebruikt kan het zijn dat je de Vampierinktvis sneller vangt.

Vissen (1)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
VampierinktvisZeldzaamVal niet voor zijn schattigheid of afwezigheid daarvan…

Tuinieren (3)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
KnoflookOngewoonEen jaarlijks bolgewas. De bollen kunnen worden geoogst en voor het koken of ter decoratie worden gebruikt.
MonnikskapOngewoonDeze bloem is in de rauwe vorm niets speciaals. Wanneer de bloem als ingrediënt wordt gebruikt in eten of drinken, zal dit nachtwezens beïnvloeden.
PlasmafruitOngewoonHet sap van deze vrucht heeft veel dezelfde eigenschappen als plasma.

Het De Sims 4 Jungle Avonturen Game Pack voegt twee compleet nieuwe collecties toe aan je spel en voegt bij meerdere bestaande collecties nieuwe objecten toe die je Sim kan verzamelen. Om deze collecties compleet te maken zal je Sim op vakantie naar Selvadorada moeten gaan aangezien alleen daar deze nieuwe objecten te vinden zijn. Om de vissen te kunnen vangen ben ik naar de visstek vlak bij de Cantina ‘El Árbol Del Jaguar’ gegaan. Daar kun je op een steiger vissen en mijn Sim had niveau 4 van de vaardigheid Vissen. Voor de twee nieuwe collecties heb je de Archeologietafel nodig aangezien je deze Omiscaanse Artefacten en Schatten eerst moet blootleggen voordat ze toegevoegd kunnen worden aan de collectie. Tijdens je ontdekkingstocht door de jungle komt je Sim meerdere mogelijkheden tegen om naar deze voorwerpen te zoeken. Zo kan je Sim op specifieke plaatsen aan opgravingen doen en zijn er kansen waarmee je voorwerpen kunt vinden als je het juiste antwoord weet te geven. De twee nieuwe collecties in dit pakket komen heel mooi tot hun recht als je de voorwerpen in de nieuwe RijksCo Curatorkast plaatst. Deze kast ziet er geweldig uit als deze gevuld is met artefacten en schatten en je kunt het licht in deze kast naar smaak aanpassen.

Oude Omiscaanse Artefacten (16)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Bronzen OogstmesGewoonHet meest basale gereedschap van de Omiscanen. Werd gebruikt om vruchten te oogsten in de jungle.
Decoratieve Omiscaanse VaasOngewoonDe Omiscanen hadden geen koelkasten. Het equivalent van kunst op je koelkast zetten was het beschilderen van een vaas. Zelfs in moderne tijden is dit kunst waarop elke ouder trots zou zijn.
Geverfd Cetlcitli BeeldOngewoonHet volk der Omiscanen geloofde dat door een beeld van Cetlcitli in een stenen doos met het eten te doen, het eten langer goed zou blijven.
Gouden Cetlcitli BeeldZeldzaamHet beeld van Cetlcitli voelt koel aan en heeft een enorme uitdrukkingskracht. Je wilt eigenlijk een heleboel beelden van Cetlcitli in je huis zetten.
Gouden Masker van KhaasZeldzaamEen prachtig masker. Het was alleen niet erg praktisch. Het dragen van dit masker leidde door het enorme gewicht vaak tot nekletsel.
Gouden Omiscaanse VaasZeldzaamDeze vaas werd niet vaak gebruikt. Dat hij mooi is staat buiten kijf, maar loodzwaar was hij ook. Niemand realiseert zich hoe zwaar goud is bij het maken van grote vazen.
Gouden OogstmesZeldzaamAlleen gebruikt tijdens heilige oogstfestivals. Gouden Oogstmessen werden gebruikt om met grote voorzichtigheid de zeldzame emotiebessen te oogsten.
Oogstmes van AmazonietOngewoonDe Omiscaan van wie dit gereedschap was, heeft het versierd met Amazoniet. Het lemmet is bot. De eigenaar had meer oog voor vorm dan voor functie.
Schedel van AmazonietZeldzaamYolotli, stamhoofd van het Eerste Seizoen. Ging de geschiedenis in als de grootste Omiscaanse krijger. Men zegt dat hij een keer een aanval van drie chinchilla’s tegelijk afsloeg.
Schedel van KwartsGewoonMeztli, het stamhoofd van het Derde Seizoen. Niet het meest roemruchte stamhoofd van de Omiscanen. Hij eiste vereeuwigd te worden nadat hij beweerde de uitvinder te zijn van de banaan.
Schedel van RookkwartsOngewoonItotia, stamhoofd van het Tweede Seizoen. Vereeuwigd na het bedenken van de populairste dansrage ooit op de Omiscaanse dansvloer; de Rumbasim.
Stenen Omiscaanse VaasGewoonGebakken in hete ovens om de vaas een langere levensduur te geven. Een bijeffect van dit proces is dat het de vaas esthetisch plezanter maakt.
Terracotta Cetlcitli BeeldGewoonDit terracotta beeld stelt Cetlcitli voor, de Omiscaanse godheid van een goede oogst en een vruchtbaar leven.
Terracotta Masker van KhaasGewoonDe Omiscanen droomden ervan om hun gelaatstrekken op commando te kunnen veranderen. Het beste wat ze bedachten was het simuleren van een nieuwe verzameling gelaatstrekken door een Masker van Khaas opzetten.
Terracotta Omiscaanse VaasGewoonEen eenvoudige aardewerken vaas die wat artistieke aandacht heeft gekregen om hem van een gat in de grond te kunnen onderscheiden.
Turquoise Masker van KhaasOngewoonDe Omiscanen hebben een gezegde. “Als je je gezicht niet kunt veranderen, beschilder het dan.” Dat gezegde wordt weerspiegelt met dit Turquoise Masker van Khaas.

Omiscaanse Schatten (13)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Amazoniet Gouden WindrooskikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.
Cetlcitli Gouden en Smaragden KalenderplaatZeldzaamOmiscaanse Gedenkplaat 4 van 5. Op dit indrukwekkend verzamelobject zijn de feestdagen van de Omiscanen te zien.
Cetlcitli Gouden KalenderplaatZeldzaamOmiscaanse Gedenkplaat 3 van 5. Het lijkt of iemand er verjaardagen op heeft proberen aan te geven.
Cetlcitli Kalenderplaat met JuwelenZeldzaamOmiscaanse Gedenkplaat 5 van 5. Wanneer je wilt laten zien hoe rijk je bent, heb je deze plaat nodig. Puur goud en vol zeldzame edelstenen.
Diamant Gouden SchedelkikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.
Gouden JuweelkikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.
Hematiet Gouden SurferkikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.
Jonquil Gouden ZonkikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.
Kwarts Gestreepte Gouden KikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.
Omiscaanse Gouden en Turquoise KalenderplaatZeldzaamOmiscaanse Gedenkplaat 2 van 5. Met daarop de 18 maanden van het Omiscaanse jaar.
Omiscaanse Gouden KalenderplaatZeldzaamOmiscaanse Gedenkplaat 1 van 5. Deze archeologische vondst bewijst dat platen verzamelen niet begon met de LP.
Robijn Gouden DiscuskikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.
Saffier Gouden KiemkikkerZeldzaamMet grote deskundigheid vervaardigd door een Omiscaanse meestersieradenmaker.

Tuinieren (9)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
AvocadoOngewoonDe Avocado is een heerlijke groente! Eh… heerlijke gróente? Hoe dan ook, waartoe de Avocado ook behoort hij smaakt heerlijk op geroosterd brood!
BlijbessenZeldzaamBlije kleine besjes zorgen voor kleine blije Sims. Doe er een in je mond en probeer niet te glimlachen. Ik daag je uit.
ConcentratiebessenZeldzaamEen handjevol van deze bessen en je Sim is zo scherp als een laserstraal! Geweldig als snack tijdens het maken van huiswerk of als je je gewoon wilt concentreren.
FladderbessenZeldzaamWees op je hoede in de buurt van deze bessen. Ze laten je hart op hol slaan en veroorzaken onmiddellijke flirterigheid. Kijk uit dat er geen Sims in de buurt staan als je deze vruchtjes eet.
KrachtbessenZeldzaamDeze bessen krijgen Sims echt in beweging! Vol energie en kracht krijgt niets je zo snel op de been als deze kleine vruchtjes. En ze zijn nog heerlijk ook. Een typisch win-win geval!
LefbessenZeldzaamDeze bessen zullen Sims een gevoel van zelfvertrouwen geven. Eet een handjevol en je krijgt de moed om de meest gevaarlijke sociale escapades uit te voeren.
MuzebessenZeldzaamSchrijversblok? Moeite om dat geweldige idee tot uiting te brengen? Geen paniek, want met deze vruchtjes in de buurt ben je maar een hapje verwijderd van inspiratie.
PlezierbessenZeldzaamDeze smakelijke bessen zijn vol en sappig. Een keer proeven en je Sim wordt weer kind en speels.
Zwarte BonenGewoonZwarte Bonen zijn zeer voedzaam en goed voor Sims. Je kunt er daarnaast culinair alle kanten mee uit en ze in allerlei gerechten gebruiken.

Fossielen (5)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Versteende Drietenen-afdrukOngewoonAlle prehistorische drietenige wezens hebben collectief besloten om zich verder te ontwikkelen. Het was namelijk erg lastig het verschil tussen onschuldig wijzen en een onbeschoft gebaar te zien.
Versteende KrokodillenkaakOngewoonKrokodillen zijn er al meer dan 200 miljoen jaar. Hun tanden waren toen net zo puntig en gevaarlijk als vandaag.
Versteende LamateenGewoonLama’s hebben geen hoeven als paarden, schapen of vee. In plaats daarvan hebben ze twee tenen zodat ze zelfs op oneven terrein stevig op hun poten staan.
Versteende MesosaurusGewoonDit kleine tirannieke knaagdier uit prehistorische tijden is nu voor altijd vereeuwigd in tijdloos steen. Laat het niet vallen!
Versteende SimiaanZeldzaamDit aapfossiel werd naast een gebroken ketting gevonden. Het ziet ernaar uit dat er een schakel ontbreekt en dat deze aap tijdens het zoeken is overleden.

Vissen (3)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
HarnasmeervalOngewoonDeze vis is klaar voor het slagveld.
SidderaalZeldzaamDeze Sidderaal is schokkend groot, maar doet de vonk bij hengelaars altijd overslaan.
Zwarte PacuGewoonDe Zwarte Pacu is van zichzelf al groot. Deze is groter.

Kristallen (2)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
AlexandrietZeldzaamDeze zeldzame edelsteen verandert als de avond valt op dramatische wijze van kleur. Alexandriet wordt soms beschreven als overdag smaragd en ’s avonds robijn.
AmazonietOngewoonEen zachtere edelsteen die zijn mooie kleur pas laat zien als je hem polijst. Wordt soms gevonden in het water van lange, kronkelende rivieren.

Om je verzameling tuinieren compleet te maken met het Zonderlingfruit moet je Sim naar het Curiosawinkeltje in StrangerVille gaan. Klik op de kraam en selecteer de optie ‘Curiosa kopen…’ Dit opent een scherm met opties van allerlei nieuwe voorwerpen die je Sim kan kopen. Onderaan dit scherm kun je het Zonderlingfruit vinden. Je Sim hoeft niet veel simoleons te bezitten om dit fruit te kunnen aanschaffen.

Tuinieren (1)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
ZonderlingfruitZeldzaamEr hangt een vreemde gloed om dit Zonderlingfruit. Alsof er een levende spore in zit… Dit fruit is waarschijnlijk niet voor consumptie bedoeld.

Om je verzameling tuinieren compleet te maken met Alruin en Valeriaanwortel kun je heel gemakkelijk via de computer of een tuinplantenbak die je via de koop/bouwmodus kunt aanschaffen een Startpakket Magische Planten kopen. Deze planten zijn uiteraard ook in het wild te vinden in het stadje Glimmerbrook en Het Magisch Rijk.

Tuinieren (2)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
AlruinZeldzaamDeze wortel, die soms de vorm heeft van een Sim, heeft eigenaardige eigenschappen als hij wordt gecombineerd met andere ingrediënten.
ValeriaanwortelZeldzaamTrekt met zijn zoete geur tal van vliegensoorten aan. Houd dus uit de buurt van je keuken…

Magische Artefacten (56)

Het De Sims 4 Magisch Rijk Game Pack voegt de nieuwe collectie Magische Artefacten toe aan je spel. De Magische Artefacten collectie kun je compleet maken door met je Sim naar Het Magisch Rijk te reizen en daar de Spreukersteeg te bezoeken. In de Spreukersteeg zijn een aantal winkeltjes aanwezig waar je verschillende Magische Artefacten kunt kopen. De voorwerpen die aangeboden worden in de Spreukersteeg veranderen dagelijks dus het is absoluut de moeite waard om daar iedere 24 uur even naartoe te reizen met je Sim. Verder kan je Sim om Magische Artefacten duelleren met andere ToverSims. De verschillende bezemstelen kunnen als decoratief voorwerp aan de muur gehangen worden terwijl de toverstaffen in een speciale display geplaatst kunnen worden die je via de koop/bouwmodus kunt aanschaffen voor je Sim. De Totembollen kunnen tentoon gesteld worden maar zijn uiteraard gekoppeld aan een ToverSim veel nuttiger in je spel. De Magische Artefacten collectie heeft maar liefst 56 voorwerpen die je kunt verzamelen!

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Botten ToverstafGewoonDe Botten Toverstaf is iets robuuster dan de klassieke houten variant. Vraag alleen niet waar de botten vandaan komen…
Eeuwenoude Houten ToverstafGewoonDeze Eeuwenoude Toverstaf is gemaakt met de methoden van het oude en grijpt terug op een eenvoudigere tijd. Een tijd waarin toverstaven je rijkdom of status niet weerspiegelden, maar je passie voor de toverkunst.
Houten Toverstaf GewoonEen basic houten toverstaf. Perfect voor de beginnende collectie van een ToverSim.
Klassieke Houten BezemsteelGewoonDe Klassieke Houten Bezemsteel is een beproefd middel. Met precies de juiste hoeveelheid kracht om je van punt A naar punt B te brengen is dit de perfecte bezemsteel voor elke beginnende ToverSim.
Magische DweilGewoonDe Magische Dweil is perfect voor iedere praktische ToverSim en brengt je niet alleen waar je moet zijn, maar verwijdert ook de lastigste vlekken.
Marmeren ToverstafGewoonVeel steviger dan de Houten Toverstaf en de Botten Toverstaf. De Marmeren Toverstaf is bedekt met een elementaire edelsteen en oogt bijzonder elegant.
Natuurlijke ToverstafGewoonDeze toverstaf wordt niet gewoon door machines gemaakt, maar met de hand gesneden door de beste houtsnijdwerkers van het land. Ze kunnen qua vorm dan ook iets van elkaar afwijken.
Totembol van de Sixam-UilGewoonEen vooraanstaand symbool van magie en eeuwenoude kennis. De uil heeft een krachtige verbintenis met de maan en volgt onzelfzuchtig zijn uitverkorene ToverSim.
Totembol van de FeeGewoonBadend in pure energie is het zo goed als onmogelijk om de ware aard van een fee achter haar magische vleugels te achterhalen.
Totembol van de KonijnvlinderGewoonDit interessante wezen is een onverwachte entiteit die de grenzen van het normale tart en nader onderzocht moet worden. Zijn ware aard is onbekend.
Totembol van de RaafGewoonDe voorbodes van profetie en, volgens sommigen, onheil. Raven zijn eeuwenoude wezens die standvastig achter hun favoriete ToverSim blijven staan.
GoochelaarsstafOngewoonWil je een toverkunstje zien? Perfect voor elke ToverSim die een totemdier uit een hoed wil trekken… Hoewel dat kunstje al eeuwenlang is verbannen wegens wreedheid.
Misvormde Houten BezemsteelOngewoonGemaakt van de eeuwenoude bomen van Het Magisch Rijk. De Misvormde Houten Bezemsteel heeft een natuurlijke vorm die zich in allerlei bochten wringt. Hopelijk vliegt hij niet zoals hij eruit ziet.
RaketbezemsteelOngewoonDeze Raketbezemsteel is doordrenkt met wilde magie waardoor hij halsbrekende snelheden kan bereiken. Ga sneller en hoger dan ooit tevoren!
Totembol van de Behekste PopOngewoonOndanks dat dit totemdier van de geheimzinnige en stille soort is, zul je toch af en toe “Doe nog eens wat van die Voodoo” tegen ‘m willen zeggen.
Totembol van de DraakOngewoonDe koninklijke en machtige draak is meer dan zijn omvang doet vermoeden. Hij is zowel een formidabele vijand als een geliefde kameraad.
Totembol van de GloeikikkerOngewoonKijk niet rechtstreeks in de ogen van een Gloeikikker. Deze belhamel is vaak erg ondeugend, maar vrij onschuldig als hij met rust wordt overgelaten.
Totembol van de Stompneuzige VleermuisOngewoonVleermuizen zijn de klassieke metgezellen van ToverSims en worden sinds de oudheid al met beoefenaars van de toverkunst geassocieerd.
Toverstaf der Astrale CreatieOngewoonDeze toverstaf, gemaakt van maanstenen en doordrenkt met astrale nevel, bezit de macht van miljoenen sterrenstelsels.
Toverstaf van SylvanheuvelOngewoonDeze toverstaf is met de hand gemaakt uit bomen van de Sylvanheuvel en beschikt over een enorme kracht.
Kristallen ZoomerZeldzaamAangedreven door de kristallen van Het Magisch Rijk reist deze bezemsteel zo snel dat hij interdimensionale portalen kan openen. Maar waar ze naartoe leiden weet niemand…
Totembol van de VeildZeldzaamVeild is een Leegtewezen met de kennis van talloze sterrenstelsels in de ruimte en tijd. Niemand weer de ware motivatie van dit wezen, maar dat weerhield een welbekend kindertelevisieprogramma er niet van om Veild als hoofdpersonage te engageren.
Totembol van de DoodskopZeldzaamAls je een beschermer nodig hebt die de tegenstanders echt schrik aanjaagt, overweeg dan de Doodskop. Het is lastig om niet geïntimideerd te raken door dit zwevende, griezelige Totemdier.
Totembol van de FeniksZeldzaamDe Feniks is goed bekend met de cyclus van leven, dood en hergeboorte. Hij herrijst vanuit de as en gaat ten onder in de as. Zo is het altijd al gegaan.
Toverstaf der NatuurkrachtenZeldzaamDeze toverstaf is gemaakt van stenen diep onder de aardkorst en kan elke natuurkracht aanspreken.
Toverstaf der VergetenenZeldzaamGemaakt met de zielen van de onderwereld. Deze toverstaf beschikt over vreemde mysteries die nog ontdekt moeten worden.
Botten ToverstafGewoonDe Botten Toverstaf is iets robuuster dan de klassieke houten variant. Vraag alleen niet waar de botten vandaan komen…
Eeuwenoude Houten ToverstafGewoonDeze Eeuwenoude Toverstaf is gemaakt met de methoden van het oude en grijpt terug op een eenvoudigere tijd. Een tijd waarin toverstaven je rijkdom of status niet weerspiegelden, maar je passie voor de toverkunst.
Houten Toverstaf GewoonEen basic houten toverstaf. Perfect voor de beginnende collectie van een ToverSim.
Klassieke Houten BezemsteelGewoonDe Klassieke Houten Bezemsteel is een beproefd middel. Met precies de juiste hoeveelheid kracht om je van punt A naar punt B te brengen is dit de perfecte bezemsteel voor elke beginnende ToverSim.
Klassieke Houten BezemsteelGewoon
Klassieke Houten BezemsteelGewoon
Klassieke Houten BezemsteelGewoon
Klassieke Houten BezemsteelGewoon
Magische DweilGewoonDe Magische Dweil is perfect voor iedere praktische ToverSim en brengt je niet alleen waar je moet zijn, maar verwijdert ook de lastigste vlekken.
Magische DweilGewoon
Magische DweilGewoon
Magische DweilGewoon
Magische DweilGewoon
Marmeren ToverstafGewoonVeel steviger dan de Houten Toverstaf en de Botten Toverstaf. De Marmeren Toverstaf is bedekt met een elementaire edelsteen en oogt bijzonder elegant.
Natuurlijke ToverstafGewoonDeze toverstaf wordt niet gewoon door machines gemaakt, maar met de hand gesneden door de beste houtsnijdwerkers van het land. Ze kunnen qua vorm dan ook iets van elkaar afwijken.
GoochelaarsstafOngewoonWil je een toverkunstje zien? Perfect voor elke ToverSim die een totemdier uit een hoed wil trekken… Hoewel dat kunstje al eeuwenlang is verbannen wegens wreedheid.
Misvormde Houten BezemsteelOngewoonGemaakt van de eeuwenoude bomen van Het Magisch Rijk. De Misvormde Houten Bezemsteel heeft een natuurlijke vorm die zich in allerlei bochten wringt. Hopelijk vliegt hij niet zoals hij eruit ziet.
Misvormde Houten BezemsteelOngewoon
Misvormde Houten BezemsteelOngewoon
Misvormde Houten BezemsteelOngewoon
RaketbezemsteelOngewoonDeze Raketbezemsteel is doordrenkt met wilde magie waardoor hij halsbrekende snelheden kan bereiken. Ga sneller en hoger dan ooit tevoren!
RaketbezemsteelOngewoon
RaketbezemsteelOngewoon
Toverstaf der Astrale CreatieOngewoonDeze toverstaf, gemaakt van maanstenen en doordrenkt met astrale nevel, bezit de macht van miljoenen sterrenstelsels.
Toverstaf van SylvanheuvelOngewoonDeze toverstaf is met de hand gemaakt uit bomen van de Sylvanheuvel en beschikt over een enorme kracht.
Kristallen ZoomerZeldzaamAangedreven door de kristallen van Het Magisch Rijk reist deze bezemsteel zo snel dat hij interdimensionale portalen kan openen. Maar waar ze naartoe leiden weet niemand…
Kristallen ZoomerZeldzaam
Kristallen ZoomerZeldzaam
Toverstaf der NatuurkrachtenZeldzaamDeze toverstaf is gemaakt van stenen diep onder de aardkorst en kan elke natuurkracht aanspreken.
Toverstaf der VergetenenZeldzaamGemaakt met de zielen van de onderwereld. Deze toverstaf beschikt over vreemde mysteries die nog ontdekt moeten worden.

Het eerste uitbreidingspakket van de Sims 4, Aan het Werk, voegt verschillende voorwerpen toe aan bestaande collecties en je Sim kan beginnen met het verzamelen van een geheel nieuwe collectie namelijk de Geoden. Als je de collecties compleet wilt maken dan moet je naar de verborgen kavel Sixam reizen met je Sim want deze collecties zijn alleen daar te vinden.

​Geoden (6)

De Geoden is een nieuwe verzameling die je Sim alleen kan vinden op de verborgen kavel Sixam. Er zijn maar 6 Geoden en je Sim verzamelt de bol die op de structuur staat. Deze moet daarna gepolijst worden zodat je kan zien welke je verzamelt hebt. Eenmaal gepolijst kan je Sim de Geoden netjes in huis plaatsen. Leuk detail van deze verzameling is dat de gepolijste Geoden licht geven.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
CorbutGewoon‘Ouwe blauwe’ Xur Corbut wist de eeuwenoude stammen te verenigen. Hij luidde het moderne tijdperk der kalmte in, waarin de zoektocht naar het ultieme feest het hoogste goed was. De legende gaat dat Corbut kampioen was op het gebied van het organiseren van de meest legendarische feesten op Sixam. Iedereen op de planeet feestte vrolijk mee….. behalve een mopperkop: ‘Glumbut de Natte Tosti.’
GlumbutGewoonVolgens Glumbut was feesten zonde van de tijd. Hij vond het zonde om enorme hoeveelheden ingrediënten te gebruiken om Sprankelsap 2% sprankelender te maken. Niemand vond Glumbut echt aardig. Maar ze hebben wel mooi deze steen naar hem vernoemd. Dat is toch iets.
Myloms TonicGewoonBurbels Brouwsel was een paar eeuwen geleden een extreem populair drankje. Iedereen die ook maar wat te betekenen had, dronk het destijds. Tot alle Sims ineens hun haren verloren. Bijna de totale bevolking was kaal. De Sims deden er alles aan om hun kale knikkers te verhullen. Maar Mylom was dapper genoeg om vol trots rond te lopen met haar blinkende bolletje. Het duurde niet lang voordat andere Sims haar voorbeeld volgden, waardoor het een echte rage werd. Tot op de dag van vandaag staat haar naam symbool voor innerlijke schoonheid en kracht. Deze steen is daarom naar haar vernoemd.
Oog van het StormzwijnGewoonHet Oog van het Stormzwijn ziet eruit als het vreselijk rode oog van een eeuwenoud wezen dat nietsvermoedende mensen in dromenland terroriseerde. Het kroop in het geniep naar je toe, bleef uren wachten en keek dan direct je ziel in als je wakker werd. Het Stormzwijn stormde er dan vandoor, tevreden dat hij weer een arme sul had laten schrikken. Is het vreemd dat ze al heel lang geleden zijn uitgestorven?
SterrenvlokGewoonAls je jouw ogen samenknijpt en je hoofd scheef houdt, lijkt deze Geode wel een beetje op dat tussendoortje waar in de intergalactische media heel wat over te doen was, doordat Hertogin Hiattoïde er tijdens haar inhuldiging over struikelde.
ZarinneGewoonZarinne was een legendarische danser die op wist te klimmen in de competitieve danswereld van de kolonie Funkistan. Ze stond vooral bekend om het dragen van een felle oranje overall, die haar helder blauwe huidskleur goed complementeerde.

Tuinieren (3)

Er zijn 3 prachtige planten te verzamelen als je Sim naar de verborgen kavel Sixam gaat. Het gaat om de Tentakelboom, Verenplant en Bolstengel. Deze planten zijn te oogsten waardoor je ze kan meenemen naar huis en in je eigen tuin kunt planten. De vruchten zijn ook te eten. Deze buitenaardse planten staan prachtig tussen de gewone planten in je tuin. Vooral ‘s nachts komen deze planten tot hun recht omdat ze dan gaan gloeien.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
SlagtandbloemOngewoonDeze buitenaardse bloem heeft een fantastisch afweermechanisme. Het lijkt wel alsof ie je wil bijten.
GloeibolZeldzaamStaar oneindig lang in deze bol, als je durft. Verbluffend, nietwaar?
VeerfruitZeldzaamDit Veerfruit ligt niet echt lekker in de hand en het is al helemaal niet te doen om het in je zak te stoppen. Indrukwekkend!

Kristallen (2) + Metalen (2) + Elementen (1) + Fossielen (1)

Deze uitbreiding voegt een aantal nieuwe objecten toe aan de bestaande collecties van het basisspel van de Sims 4. De Versteende Zandworm in de collectie Fossielen is niet nodig om deze verzameling compleet te maken.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
ClandestienGewoonClandestien is een buitenaardse rode edelsteen die in niets op een aards materiaal lijkt.
NachtlampjeGewoonNiteliet is een fluorescerend groen kristal dat zo fel is dat het zeer doet aan je ogen.
BlutoniumGewoonHet element Blutonium wordt gevonden op Sixam. Net als een diepe oceaantrog is het van een angstaanjagende schoonheid.
ZonnebankGewoonSolarium is een prachtig oranje element dat ontstaat bij een door de zwaartekracht veroorzaakte ineenstorting van een ster.
XenopetriumOngewoonXenopetrium is een extreem vluchtig element. Het werd ontdekt toen een kind over een bron van het vreemde goedje struikelde, terwijl hij zijn ontsnapte Xenoflox probeerde te vangen. Het arme kind werd pardoes naar een maan in de buurt geslingerd. De ontdekking leidde tot een periode van snelle innovaties, zoals ruimtevluchten. De jongen werd na een paar omwentelingen weer gered en met zijn dierbare huisdier verenigd.

Sneeuwbollen (15)

Overal in de stad San Myshuno kun je op straat verhuisdozen vinden. Klik op deze verhuisdozen en je ziet de interactie ‘Naar sneeuwbollen zoeken’. Deze collectie is volledig compleet te maken met alleen in deze verhuisdozen zoeken maar kost wel tijd.

Je Sim kan via de verschillende Festivals ook Sneeuwbollen kopen bij de kraampjes die je daar ziet. In totaal kan je Sim via de Festivals 4 Sneeuwbollen kopen voor zijn/haar collectie:
GeekCon: Emily Sneeuwbol
Humor en Hippigheidfestival: Wolkenkrabber Sneeuwbol
Liefdesfestival: Newcrest Sneeuwbol
Specerijenfestival: Vrieskonijn Sneeuwbol

Daarnaast kun je op de Vlooienmarkt het geluk hebben dat je Sim daar via een handelaar zijn collectie compleet weet te maken. Deze handelaars hebben veelal de volledige verzameling Sneeuwbollen bij zich. Of je Sim ruilt met andere Sims zijn/haar dubbele exemplaren. Daarbij moet ik wel vermelden dat de uitkomst van ruilen zeer willekeurig is.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Koninklijk Huis SneeuwbolGewoonHet Koninklijk Huis staat voor de charme van Windenburg: stijlvol, eenvoudig leven. Het leven in het buitenland kan aardig afwijken van het wonen in de stad. Geniet van dit kleine aandenken als het leven dat je zou wensen dat je had.
Newcrest SneeuwbolGewoonDe Newcrest Sneeuwbol bevat de iconische roze wilg die in deze buurt groeit. Sims uit de hele stad verzamelen zich onder de boom voor wat verkoelende schaduw of om wat foto’s te maken met deze suikerspinachtige vegetatie. Alleen zit deze opgesloten in een minibol.

De Newcrest Sneeuwbol is te bewonderen op het Liefdesfestival.
Skyline SneeuwbolGewoonDe Skyline Sneeuwbol beeldt de enorme gebouwen van de drukke stad uit. In deze grootte kan een omvang gerealiseerd worden die veel te groot in het echte leven zou zijn. Ga er helemaal in op en geniet van de schoonheid en pracht.
Spookhuis SneeuwbolGewoonHoewel het Spookhuis wat overeenkomsten kent met het Van de Kerkhof-huis in Willow Creek, is deze niet gebaseerd op hun huis. De Van de Kerkhofs zijn eigenlijk heel lief en hartstikke in leven. Nou ja, tot ze doodgaan. Dan zijn de overeenkomsten puur toeval.
Stadsbrug SneeuwbolGewoonHet oversteken van de brug om naar de stad te komen is nog nooit zo miniatuur geweest! In plaats van je tijd te verdoen in het trage, kwellende verkeer, droom je er alleen over als je in de koplampen staart en de brug oversteekt. En daarna sla je de kleine brug in duizenden kleine stukjes.
Willow Creek Vuurtoren SneeuwbolGewoonDe vuurtoren van Willow Creek was een baken voor schepen die goederen naar de kleine haven transporteerden. Hoewel de vuurtoren al 34 jaar niet is verlicht, is het licht vastgelegd in deze kleine, memorabele sneeuwbol.
Yuma Hoogten SneeuwbolGewoonEen prachtige weergave van de Yuma Hoogten in miniatuurvorm! Denk aan eenvoudigere tijden en maak nieuwe herinneringen als je met genegenheid naar deze bol uit je collectie kijkt.
Emily SneeuwbolOngewoonEmily waart al honderden jaren rond, zich schuilhoudend in de wateren van Windenburg. Ze komt elke 52 jaar boven om de bewoners van de stad te groeten, maar ze wordt doorgaans met angst, horror en afschuw bejegend. Dus duikt ze weer terug het water in om op een dag de moed op te bouwen om mensen onder ogen te komen die haar aanwezigheid op het land wél op prijs stellen.

De Emily Sneeuwbol is te bewonderen op GeekCon.
Magnolia Stoomboot SneeuwbolOngewoonDe Magnolia Stoomboot vaart over de rivier richting de Magnolia Promenade. De boot stopt regelmatig zodat Sims uit kunnen stappen om de vele winkeltjes te bezoeken en van de omgeving te genieten.
Stan Jackalope SneeuwbolOngewoonStan Jackalope beloofde te waken over Granite Falls. In het holst van de nacht hield Stan een oogje in het zeil om te zorgen dat beren uit de buurt bleven van kampeerders die van de natuur genoten. Met uitzondering van Sims in berenpakken. Aan die mafketels kan hij helaas niets doen.
Vrieskonijn SneeuwbolOngewoonVrieskonijnen staan erom bekend dat ze koud en snoezig zijn. Deze, gevangen in een bol, vormt daarop geen uitzondering. Het is per slot van rekening een sneeuwbol.

De Vrieskonijn Sneeuwbol is te bewonderen op het Specerijenfestival.
Wolkenkrabber SneeuwbolOngewoonDe Wolkenkrabber Sneeuwbol presenteert een van de iconische wolkenkrabbers die deze stad sieren. Gevangen in helder licht die de architectuur van het trotse monument van de Binnenstad op prachtige wijze verlicht.

De Wolkenkrabber Sneeuwbol is te bewonderen op het Humor en Hippigheidfestival.
Magere Hein Sneeuwbol (Limited Edition)ZeldzaamDe Limited Edition Magere Hein Sneeuwbol is bijzonder gewild. Hij is zo zeldzaam dat vele Sims er een moord voor zouden doen. Als je ooit het geluk hebt er eentje te vinden, profiteer dan van de beloningen van dit ongelooflijk unieke verzamelbare voorwerp!
Plumbob Sneeuwbol (Limited Edition)ZeldzaamDe Limited Edition Plumbob Sneeuwbol bevat een zeldzame plumbob, gemaakt uit het hart van de planeet. De groene plumbob beeldt op spirituele wijze de controle over je Simzijn uit; de vervulling van impulsen en doelen. Gevangen in een prachtige gouden sneeuwbol is dit uitzonderlijke stuk eentje om te bewaren voor elke echte verzamelaar.
Tijdperk van de Dinosaurus Sneeuwbol (Limited Edition)ZeldzaamDe Limited Edition ‘Tijdperk van de Dinosaurus’-Sneeuwbol is net zo zeldzaam als het vinden van een echt dinosaurusfossiel! Hier afgebeeld is een van deze prachtbeesten tijdens zijn laatste momenten op aarde. Als je deze bijzonder gewilde bol eenmaal in je handen hebt, laat ‘m dan nooit meer gaan!

Stadsposters (15)

Over het algemeen zijn de Stadsposters te vinden achterop de Elektriciteitskasten die overal in de stad verspreid staan. Klik op deze kasten en je krijgt de optie ‘Een poster pakken’. Het kan zijn dat je de interactie ‘Alle redelijk uitziende posters zijn al weg gesnaaid’ krijgt. Geef het spel dan even de tijd om opnieuw een poster op te hangen zodat je Sim weer verder kan met zijn/haar verzameling.

Je kunt ook gebruik maken van de verhuisdozen die je overal in de stad op straat ziet staan. De kans is niet zo heel groot maar soms vind je Sim toch een Stadsposter. Daarnaast kun je op de Vlooienmarkt het geluk hebben dat je Sim daar via een handelaar zijn collectie compleet weet te maken. Deze handelaars hebben veelal de volledige verzameling Stadsposters bij zich. Of je Sim ruilt met andere Sims zijn/haar dubbele exemplaren. Daarbij moet ik wel vermelden dat de uitkomst van ruilen zeer willekeurig is.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
‘Stadse Anarchie’ door AngstyGewoonHet gebruik van zwart en wit in deze poster trekt echt de aandacht. Maar de echte vraag is: is het een gezicht, een silhouet of een hardloper? Kunst. Je weet het nooit.
‘Sterrentuin Maagd’ door AngstyGewoonDeze poster, gebaseerd op het uitzicht op de nachtelijke hemel vanuit het Sterrentuin Observatorium, is volgens de verhalen na een onbeantwoorde liefde door Angsty ontworpen.
‘Zelfportret’ door AngstyGewoonEen van de meer algemene posters van de geheimzinnige plaatselijke kunstenaar Angsty. Hier daagt de anonieme schilder het publiek uit met een mogelijke hint naar hun echte identiteit.
Modedistrict ReizenGewoonEr wordt gezegd dat plaatselijke kunstenaar Angsty, overdag een commerciële posterontwerper en ’s nachts een iconoclastische rebel, deze reisposter heeft gemaakt tijdens zijn gewone werk.
Parfum L’esprit d’escalier GewoonDeze advertentie voor een parfum, een van plaatselijke kunstenaar Angsty’s meer commerciële werken, is opgebouwd rond de geur van een brekend hart als twee geliefden uit elkaar gaan. O, en ook rozen.
Rode Harten, Witte DiamantenGewoonDeze klassieke advertentie is een van guerrilla-kunstenaar Angsty’s meer commerciële werken.
Vrieskonijn ValtGewoonDeze bijzonder gewilde verzamelposter voor een indie-horrorfilm werd door de geheimzinnige plaatselijke kunstenaar Angsty gemaakt.
‘Binnenstad Buiten’ door AngstyOngewoonDeze bijzonder gewilde verzamelposter van de rebelse kunstenaar Angsty is een snoeiharde aanval op de elite-inwoners van de Binnenstad. Plus limonade!
‘Spannend Lama Land’ door AngstyOngewoonDeze grappige politieke poster voor Lamarechten is een klassiek voorbeeld van de ongewone stijl van plaatselijke kunstenaar Angsty.
Nachtlicht OverleveringOngewoonDeze boekreclame voor een pulproman tegen de achtergrond van het Humor en Hippigheidfestival is een van Angsty’s meer commerciële werken.
SlachtnachtOngewoonDe makers van deze low budget horrorfilm zijn erin geslaagd om plaatselijke kunstenaar Angsty te overtuigen een poster te maken voor het openingsfeestje van hun Kunstkwartier. Ongewoon en bijzonder gewild!
Willam doet AkoestischOngewoonSerieuze verzamelaars van Angsty’s werk geloven dat deze albumposter door de anonieme kunstenaar werd ontworpen als betaling voor achterstallige huur.
‘Aspiratie’ door AngstyZeldzaamDe anonieme kunstenaar Angsty maakte deze poster uit protest tegen de geplande sluiting van het Sterrentuin Observatorium. Na deze openbare kreet werd de sluiting geannuleerd.
‘Elke pannenkoek vertelt een leugen’ door AngstyZeldzaamDit werk, gemaakt door de anonieme guerrilla-kunstenaar Angsty, is beroemd vanwege het gebruik van echte siroop in de printinkt, waardoor er nogal wat wespen op af komen…
‘Halszaak?’ door AngstyZeldzaamHet intrigerende inktwerk op deze poster werd volgens de overleving pas na de datum van het geadverteerde protest geleverd. Guerrilla-kunstenaar Angsty hing er desondanks toch honderden van in de stad op, tot grote vreugde van de verzamelaars.

Aanvulling Vissen (2)

De verzameling vissen van het basisspel heeft 2 nieuwe toevoegingen gekregen, de tonijn en de kogelvis. De tonijn is overal snel gevangen maar voor de kogelvis kun je het beste naar het Woestijnbloem Park in Oasis Springs gaan. Helemaal achterin is een kleine vijver waar je waarschijnlijk redelijk snel deze zeldzame vis kunt vangen. Mijn Sim had niveau 10 in de vaardigheid vissen.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
TonijnGewoonTonijn komt over het algemeen veel voor en ze zijn nogal groot. Geniet ervan met een flinke portie sashimi, of als een grote decoratie op een klein plankje.
KogelvisZeldzaamOpgehangen Kogelvis die, wanneer in leven, heel wat spreekwoordelijke kogeltjes afschiet. O, maar als je ‘m eet kan dat dodelijke gevolgen hebben.

Veren (12)

De verencollectie is alleen door katten te verzamelen en alleen in de wereld Brindleton Bay. Ga met je Sim en kat op zoek naar een groepje meeuwen die je overal in deze wereld kunt vinden. Klik op de groep meeuwen en je ziet 3 opties; Opdragen om op vogels te jagen…, Zwerm bangmaken en Zwerm opjagen. Als je de optie Opdragen om op vogels te jagen selecteert krijg je een popup venster met daarin de verschillende huisdieren die je huishouden heeft. Klik op de kat (of 1 van je katten) in je huishouden en met een beetje geluk zal deze de meeuwen verjagen en naar je Sim terugkomen met een bergje veren in de bek. Plaats dit in de inventaris van je Sim en het kan zomaar zijn dat je meerdere verschillende veren hebt kunnen toevoegen aan je collectie.

Tips:
– Deze veren kun je aan de muur hangen waardoor ze veranderen in prachtige, decoratieve schilderijtjes.
​- Verder kun je met een complete collectie veren een uniek standbeeld (De Som Aller Vogels) ontgrendelen door in de inventaris van je Sim op een veer te klikken en de optie ‘Samenvoegen tot beeld van vogel’ te selecteren.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
DuivenveerGewoonDe duif komt overal ter wereld voor. Ze worden vaak de ratten onder de vogels genoemd, maar dit is onterecht. Het zijn vergeleken met veel niet-vliegende beesten, best majestueuze diertjes.
EendenveerGewoonDe goddelijke eend lijkt op geen enkele andere vogel. Er is geen vogel die een ongelooflijk lage intelligentie combineert met zulke fraaie veren. Het is goed dat ze zich als konijnen voortplanten.
KraaienveerGewoonDit is de zwarte veer van de slinkse kraai. Deze fraaie vogels worden vaak uit huizen verjaagd omdat men denkt dat het dieven zijn. Maar dat zien ze verkeerd, kraaien nemen alleen wat ze nodig hebben, nooit meer.
MeeuwenveerGewoonDeze ietwat elegante vogel leeft aan de kust, maar wordt soms ook meer landinwaarts aangetroffen. Wat ze onder andere doen is: vechten om afval, voedsel stelen en havenarbeiders het leven zuur maken.
VinkenveerGewoonVinken zijn met hun gevarieerde kleuren en patronen zeer mooie vogeltjes. Ze worden vaak gehouden als huisdier, ondanks het feit dat vinken helemaal niets met de mens op hebben. Het zijn trouwens zenuwlijers.
Blauwe gaaiveerOngewoonDe blauwe gaai is bekend vanwege zijn prachtige hemelsblauwe veren. Minder bekend is dat het een intelligente en echte gezinsvogel is. Al zou je het misschien niet denken, deze vogel is niet echt een fan van sociale media.
FazantenveerOngewoonDeze vogel is een favoriet bij jagers. De mannetjesfazant heeft een schitterend verenkleed. Verzamelaars kunnen van de veren genieten en ondertussen nadenken wat ze bij de vogel zullen eten tijdens het diner.
KardinalenveerOngewoonDe kleurrijke kardinaal is dol op zaden en toont graag zijn indrukwekkende verenkleed. Het zijn uitstekende buren. Geen relatie met de religieuze naamgenoot.
ReigerveerOngewoonReigers zijn propere dieren, die zichzelf constant verzorgen. Ze staan bekend om de snelheid waarmee ze jagen en hun oneindige geduld. Ze rijgen de aanbidders aan hun vingers.
Gestipte Sixam-veerZeldzaamDit is beslist een zeldzame vondst. Deskundigen dachten dat deze uil uitgestorven was. Door zijn buitenaardse veren waren wetenschappers ervan overtuigd dat deze uil als verstekeling van een expeditie naar een nabije planeet mee terug was gekomen. Dit is een indrukwekkend pronkstuk in elke verenverzameling.
PapegaaiduikerveerZeldzaamPapegaaiduikers leven doorgaans in koude streken, dus je ziet ze maar zelden in deze contreien. Is deze de weg naar de broedkolonie kwijtgeraakt? Of gevlucht uit IJsland?
PapegaaienveerZeldzaamPapegaaien zijn van een zeer divers pluimage. In deze streken zijn ze zeldzaam. Hun veren worden vaak meer gewaardeerd dan de vogel zelf. Ze hebben niet de neiging om te bijten en je tegen te spreken.

Kattenkruid (4)

Je Sim kan via de computer een Kattenkruidpakket te kopen. Ga naar bestellen en selecteer de optie ‘Zaadjes kopen’. Het Kattenkruidpakket bevat verschillende Kattenkruidbloemen om te planten of om aan je kat te geven. Deze planten zijn ook in Brindleton Bay te vinden maar worden niet toegevoegd aan de tuinieren verzameling.

​​Je kat een kruid geven veranderd het humeur en gedrag van je kat voor 4 simsuren. Je Sim kan dit kruid geven door op een kat te klikken en de optie ‘Kattenkruidlekkernij geven’ te selecteren. Dit kan alleen als je Kattenkruid in de inventaris van je Sim hebt zitten.

 NaamOmschrijving
SnuitkruidMaakt je kat speelser dan normaal.
KattenkruidGeeft de energie van katten een boost en maakt ze hyperactief.
SlaapkruidKalmeert katten om ze sneller te laten slapen.
WoestkruidZal je katten tot het uiterste drijven!

Aanvulling tuinieren (10)

Het uitbreidingspakket De Sims 4 Jaargetijden voegt een aanvulling aan de collectie tuinieren toe. Je Sim kan aan de slag met 10 nieuwe planten waaronder een geldboompje. Altijd fijn voor de Sim die op te grote voet leeft. Natuurlijk zijn deze planten te vinden in de werelden maar mocht dit niet lukken kun je altijd uitwijken naar de debug-catalogus. Gebruik hiervoor de cheat bb.showhiddenobjects en tik debug in het zoekvenster van de koop/bouwmodus. De meeste planten en bloemen zijn erg handig om te verzamelen als je Sim met de vaardigheid bloemschikken bezig is. Bloemstukken worden een stuk goedkoper om te maken als je Sim zelf zijn/haar planten en bloemen in de inventaris verzameld.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Groene ErwtGewoonDe groene groente die alle Sims leren eten als ze klein zijn.
HulstGewoonEen takje hulst zorgt overal voor een knusse wintersfeer.
PaprikaGewoonPerfect rijp met een scherpe smaak die op zichzelf kan worden gegeten voor een beetje pit.
BegoniaOngewoonBegoniabloemen kunnen een teken van waarschuwing zijn, maar ze vallen wel op in de tuin.
DahliaOngewoonDahlia’s hebben hun eigen unieke look en laten dat op prachtige wijze zien.
Groene boonOngewoonDe perfecte groente om altijd en overal te eten, warm of koud.
KerstroosOngewoonHoewel de kerstroos niet echt een roos is, is de stervormige bloem prachtig om naar te kijken.
KrokusOngewoonKrokusbloemen zijn een lust voor het oog als ze in bloei staan.
SneeuwklokjeOngewoonSneeuwklokjes zien eruit als plukjes sneeuw die in de lucht zijn blijven hangen.
GeldfruitZeldzaamDeze ‘vrucht’ is niet om te eten, maar biedt vreugde aan elke Sim die hem in de tuin plant.

De Sims 4 uitbreiding Eiland Leven voegt 2 gloednieuwe collecties toe aan je spel, Verborgen schatten en Schelpen en een aanvulling op de vissen- en tuinieren verzameling. Je Sim kan de verborgen schatten vinden tijdens het duiken in Sulani door de optie ‘Vrijduiken naar schat’ te selecteren of op het strand door de optie ‘Strandjutten -> Op strand naar afval zoeken’ te selecteren. Schelpen liggen uiteraard op het strand maar zijn ook te vinden tijdens het ‘Strandjutten’ en bij het duiken door de optie ‘Vrijduiken naar schelpen’ te selecteren.

Verborgen schat (18)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
De Ogen van SulaniGewoonDe gevreesde piraat Morgan stond op een richel langs de mond van de vulkaan, vlak bij het kolkende lava daaronder. Het zwavel verbrandde haar neusgaten. “Vuur is reinigend,” merkte ze op.

De Mua Pel’am eilandbewoner zei niets, maar de voormalige eerste stuurman van kapitein Handwich snoof hoorbaar. “Een warm bad in de houten badkuipen hier zijn net zo reinigend,” antwoordde hij minachtend.

Morgan hield de Sulani-munt die haar van over de woelige baren wenkte stevig in haar hand. Ze stak de munt omhoog en een vurige gloed golfde over het oppervlak, als een brekende golf. “Het werk is altijd smerig en we zijn nog maar net begonnen,” waarschuwde Morgan. Met een Sulani-crewlid die haar bedoelingen vertaalde, was het vinden van een ambitiueze eilandfactie een fluitje van een cent. Handwich’s crew was zelfs nog makkelijker over te halen; de sukkel gaf zijn crew niets te eten en liet zijn schip ook nog eens aan land lopen. Cordelia was het ware gevaar met haar armada binnen het bereik van Ohan’ali. Ze zal alle zeeroutes in de buurt blokkeren als de onderhandelingen verkeerd uitpakken, maar schepen kunnen niet over land varen.

Morgan draaide zich om en wierp een laatste spottende blik op de vulkaan. “Jouw blik heeft me hiernaartoe gelokt Sulani, dus geef ik dit aan je terug. Morgen zal ik jullie met gelijke munt terugbetalen.” Ze gooide de munt in het lava en keek toe hoe hij langzaam onderging.
De Ogen van SulaniGewoon
De Ogen van SulaniGewoon
De Ogen van SulaniOngewoon
De Ogen van SulaniOngewoon
De Ogen van SulaniZeldzaam
De Vingers van SulaniGewoonPrinses Cordelia de Dappere keek peinzend naar haar cadeau. Bij vertrek was een jong eilandmeisje naar haar toe komen rennen met gekleurde stenen en een rieten borstel. Starend uit de patrijspoort over het water van Lani St. Taz en de vulkaan van Sulani daarachter, streek ze over de rieten vorm en haalde ze hem uiteindelijk door haar lange haar. “Misschien niet zo elegant als ivoor, maar toch charmant”.

“Ik zeg het nog maar eens, Morgan zal de onderhandelingen verstoren om jou te verraden.” Kapitein Rodrigo De Pablo sleep zorgvuldig zijn zwaard. “We zijn kwetsbaar. Laat me de armada aan land brengen.” Zijn postuur was indrukwekkend, maar zijn visie strekte nauwelijks verder dan het uiteinde van zijn zwaard.

Ja, bedacht Cordelia zich, we bevinden ons op het scherpst van de snede, maar hoe nietig zal de beloning zijn als we nooit risico durven te nemen. De gevreesde piraat Morgan heeft een meedogenloze reputatie, maar zal door Rodrigo overbluft worden als ze hier alleen voor de schat is. De ware schat zijn de eilanden van Sulani zelf.

“Je zal de armada intact houden; bewapend en klaar voor de onderhandelingen als de koperen ploert hoog aan de hemel staat.”

Rodrigo snoof en Cordelia volgde het vloeiende lava terwijl ze verderging met het borstelen van haar haar.
De Vingers van SulaniGewoon
De Vingers van SulaniGewoon
De Vingers van SulaniOngewoon
De Vingers van SulaniOngewoon
De Vingers van SulaniZeldzaam
Het Hart van SulaniGewoonSam zocht onder zijn blouse naar de hanger. Als hij zich ergens zorgen over maakte, gaf de hanger hem kalmte en troost. Maar vanavond raakte hij de hanger iets vaker aan dan normaal.

De uitnodigende Sulani eilandbewoners zaten rond het kampvuur van Ohan’ali en aten en lachten. Heel af en toe ving hij een blik op. Meer uit medelijden dan uit bewondering, bedacht Sam zich. “Kapitein Samwell Handwich, jouw geluk begeleidt je als een rijzende ster,” mompelde hij, terwijl hij zich verder van Barnacle Bay en zijn leven als toneelspeler verwijderd voelde dan ooit. Na afloop van een zinderend optreden had een kind hem haar hart gegeven. Deze hanger hangt nu om zijn nek. “Ik zal dit voor altijd koesteren,” had hij beloofd. “Wat is je naam?”

“Jocasta”.

De onderhandelingen waren zijn laatste kans om terug te winnen wat hij kwijt was geraakt. Het leven van een piraat ging niet bepaald over rozen. IJdelheid had zijn commando om zeep geholpen en toen zijn schip ook nog eens aan land liep, verliet de bijna verhongerde crew hem. Maar verlies verscherpte zijn focus en het verhaal van de fabelachtige eilandschat spoorde hem alleen maar aan. Zijn gepassioneerde verzoek kan niet anders dan in zijn voordeel uitpakken, net zoals het publiek tijdens zijn optredens altijd op zijn hand was.

Angst en vertwijfeling maakte opnieuw van hem meester en hij reikte naar de hanger.
Het Hart van SulaniGewoon
Het Hart van SulaniGewoon
Het Hart van Sulani Ongewoon
Het Hart van Sulani Ongewoon
Het Hart van SulaniZeldzaam

Schelpen (13)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
BandhorenGewoonRuw aan de buitenkant, glad aan de binnenkant. Net als de oude lieve knorrepot die hier vroeger woonde.
BandhorenGewoon
KamschelpGewoonDe klassieke Kamschelp. De geboorteplek van heerlijke zeewezens en kleine godinnen.
KamschelpGewoon
Kleine ZeeschelpGewoonEen kleine schelp die makkelijk op te pakken is, zelfs in beweging. Let op: deze kleintjes kunnen hele afstanden afleggen als ermee wordt gegooid.
Kleine ZeeschelpGewoon
TepelhorenOngewoonDeze kieuwslakken komen ’s nachts soms naar buiten om naar de hemel te staren, verlangend naar de tijd wanneer ze samen kunnen worden gevoegd om één te worden en naar hun ware huis af te dalen.
TepelhorenOngewoon
Zee-egelschelpOngewoonDeze bescheiden bol was ooit het onderdak van de egel van de zee. Kijk uit als je in de oceaan zwemt, want een prik van een van deze stekels kan pijnlijk zijn.
Zee-egelschelpOngewoon
‘Doodgewone’ ZeeschelpZeldzaamNiets te zien hier. Alleen een saaie oude zeeschelp. Hij ontlokt zeker geen reactie van watergezinde wezens.
AbaloneschelpZeldzaamDeze kleine glanzende schelpenzijn overal aan de kust te vinden en vormen de ideale bron voor een handeltje in schelpen.
AbaloneschelpZeldzaam

Tuinieren (4)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
TarowortelGewoonEet dit niet rauw! Kook, frituur, pureer of bak dit zetmeelrijk knolgewas voor een ietwat aardse en zoete smaak.

Taro is doorgaans in de lente en in de zomer verkrijgbaar.
AnanasOngewoonDe naam is een beetje een tongbreker, maar het vruchtvlees is heerlijk zoet.

Ananas is een seizoensproduct en verkrijgbaar in de lente en in de zomer.
KavawortelOngewoonVerse Kavawortels zijn op de eilanden van Sulani te vinden en worden gebruikt om drankjes mee te verbeteren die tijdens sociale evenementen worden geserveerd.

Kavawortels zijn een seizoensproduct en verkrijgbaar in de lente en in de zomer.
KokosnootOngewoonAls je de moeite wilt nemen om de harde buitenkant wilt kraken, word je beloond met romig fruit en heerlijk sap.

Kokosnoten zijn seizoensproducten en verkrijgbaar in de lente en in de zomer.

Vissen (14)

De vissen collectie krijgt ook een flinke hoeveelheid nieuwe vissoorten die je kunt gaan vangen met je Sim.

Gouden tip!
De Zwaardvis is een zeer zeldzaam exemplaar en het kostte mij flink moeite om deze te vangen. Zorg ervoor dat je Sim niveau 3 is in de Visser carrière en ga dan met een boot vissen. Gebruik een goudmakreel als aas en voor je het weet heb je die Zwaardvis eindelijk aan je haak hangen.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
ClownvisGewoonEr zijn dertig verschillende soorten te onderscheiden: een in de genus Premnas, terwijl de rest onder de genus Amphiprion valt. In het wild vormen ze allemaal een symbiotisch mutualisme met zeeanemonen. Afhankelijk van het ras zijn anemoonvissen over het algemeen geel, oranje of met een roodachtige of zwartachtige kleur, en vele hebben witte strepen of vlekken.
Mahi-MahiGewoonStraalvinnige vissen die aan het wateroppervlak te vinden zijn in gematigde, tropische en subtropische wateroppervlakken wereldwijd. Ook wel bekend als dorado of dolfijn.
Neon MaanvisGewoonNeonglans! Nog glanzender dan de doorsnee maanvis.
TandbaarsGewoonDit zijn voornamelijk jagers, ze liggen op de bodem en schieten pijlsnel vooruit om hun tanden in jonge doktersvissen en schaaldieren te zetten. Soms kunnen ze ook bewegingsloos in een waterkolom blijven hangen alvorens aan te vallen.
BlauwvintonijnOngewoonBlauwvinnen zijn de grootste dolfijnsoort.
KoraalvlindersOngewoonHoewel sommige soorten een doffe kleur hebben, hebben de meeste ingewikkelde patronen met een opvallende blauwe, rode, oranje of gele kleur als achtergrond. Vele hebben ook donkere strepen over hun ogen en ronde, oogachtige stippen op de flanken om roofdieren te verwarren van welke kant ze moeten aanvallen en het onduidelijk is in welke richting hun prooi zal vluchten.
PapegaaivisOngewoonPapegaaivissen zijn kleurrijke en vraatzuchtige herbivoren die 90% van hun dag doorbrengen met het eten van algen van koraalriffen met hun snavelvormige tanden. Daarnaast scheiden ze zand af om stranden zanderig te houden…
Siamese KempvisOngewoonDeze vissen zijn een kortvinnige baarsachtige en een populaire zoetwateraquariumvis. Ze werden oorspronkelijk uitgekozen uit rijstvelden in Thailand en Zuidoost-Azië, en worden gekweekt om hun vechtvaardigheden.
GoudmakreelZeldzaamZe onderscheiden zich met verbluffende kleuren, in dit geval GOUD!
Groene VechtvisZeldzaamVoor vissen zijn het best intelligente wezens en ze kunnen zelfs worden getraind om hun eigenaar te herkennen en kunstjes te doen.
LuipaardhaaiZeldzaamDe Luipaardhaai vormt geen bedreiging voor mensen en wordt door commerciële en recreatieve visserijen gevangen als voedsel en voor de aquariumhandel.
SabelvisZeldzaamSabel of nerts? Dat weten we niet zeker.
SchorpioenvisZeldzaamLeden van de familie van schorpioenvissen zijn perfect aangepast aan hun omgeving, iets wat hen tot uitstekende hinderlaagroofdieren maakt.
ZwaardvisZeldzaamDit zijn populaire sportvissen uit de zeilviscategorie, maar ongrijpbaar.

Deze uitdaging is inmiddels 2 keer van start gegaan en bij de tweede keer heeft EA 2 nieuwe eieren toegevoegd aan deze collectie. De nieuwe eieren hebben een mooie gloed dus ze zijn prima te herkennen.

De uitdaging in het kort:
Als deze uitdaging actief is kun je de eieren zeer eenvoudig vinden door in de wereld op zoek te gaan naar stenen om op te graven, kikkers om te vangen en planten om te oogsten. Bij al deze activiteiten is het mogelijk om een decoratief ei te vinden. Als je alle decoratieve eieren hebt gevonden zal het spel Haasje Haasje ontgrendelen. Dit is een speciaal knuffelkonijn voor kinderen ter waarde van $155,-. De tweede keer dat deze uitdaging werd gestart heeft nieuwe kleuren voor dit konijn ontgrendeld.

(Haasje Haasje is in de koopmodus te vinden. Gebruik de cheat bb.ignoregameplayunlocksentitlement)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Decoratief EiGewoonEen prachtig versierd ei. Met deze nieuwe rage laat jij je vrienden groen van jaloezie zien.
Decoratief EiGewoonEen prachtig versierd ei. Met deze nieuwe rage laat jij je vrienden groen van jaloezie zien.
Decoratief EiGewoonEen prachtig versierd ei. Met deze nieuwe rage laat jij je vrienden groen van jaloezie zien.
Decoratief EiGewoonEen prachtig versierd ei. Met deze nieuwe rage laat jij je vrienden groen van jaloezie zien.
Decoratief EiGewoonEen prachtig versierd ei. Met deze nieuwe rage laat jij je vrienden groen van jaloezie zien.
Decoratief EiGewoonEen prachtig versierd ei. Met deze nieuwe rage laat jij je vrienden groen van jaloezie zien.
Decoratief EiGewoonEen prachtig versierd ei. Met deze nieuwe rage laat jij je vrienden groen van jaloezie zien.
Decoratief EiGewoonEen prachtig versierd ei. Met deze nieuwe rage laat jij je vrienden groen van jaloezie zien.
Decoratief EiGewoonEen prachtig versierd ei. Met deze nieuwe rage laat jij je vrienden groen van jaloezie zien.
Decoratief EiGewoonEen prachtig versierd ei. Met deze nieuwe rage laat jij je vrienden groen van jaloezie zien.
Decoratief EiZeldzaamEen prachtig versierd ei. Met deze nieuwe rage laat jij je vrienden groen van jaloezie zien.
Decoratief EiZeldzaamEen prachtig versierd ei. Met deze nieuwe rage laat jij je vrienden groen van jaloezie zien.

Op 22 maart 2016 werd deze uitdaging gelanceerd. Deze uitdaging staat in het teken van het telen en oogsten van de nieuwe plant Groeifruit en de vruchten van deze nieuwe plant weer teruggeven aan Jasmine Holiday.

De uitdaging in het kort:
– Ga op zoek naar Jasmine Holiday.
Zij kan je meer vertellen over deze uitdaging en is te vinden in de openbare ruimte van de verschillende buurten, voornamelijk waar de planten staan. Jasmine zal je een Groeivrucht geven.
– Plant deze Groeivrucht en zorg goed voor de plant zodat hij kan uitgroeien tot een prachtige boom.
– Oogst 20 vruchten van deze Groeifruitboom en geef ze aan Jasmine Holiday.
Als beloning zal Jasmine een Groeifruit-uitdaging bloempot geven.
– Teel een perfecte vrucht van deze Groeifruitboom en Jasmine zal je Sim een Perfecte Groeifruit-uitdaging bloempot geven.

(Deze bloempotten zijn in de koopmodus te vinden. Gebruik de cheat bb.ignoregameplayunlocksentitlement)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
GroeivruchtGewoonGroeifruit is te herkennen aan een bijzondere schijn. Het is een heerlijk tussendoortje, een geweldige soort mest en een fantastisch ingrediënt.

Op 4 oktober 2016 werd deze uitdaging gelanceerd. Deze uitdaging staat in het teken van het eren van de doden door Suikerdoods-koppen te verzamelen en daarmee een tijdelijke verbeterde relatie met Magere Hein te krijgen. Deze tijdelijke verbeterde relatie met Magere Hein zorgt ervoor dat je Sim meer succes zal hebben bij het smeken om het leven van overleden Sims.

De uitdaging in het kort:
– Jasmine Holiday bellen
– Zodra Jasmine op de kavel van je Sim verschijnt kun je haar naar de uitdaging vragen.
– Jasmine zal je informatie geven over de uitdaging en in de inventaris van je familie een speciale vitrinekast stoppen.
– Deze vitrinekast kun je aan de muur hangen en daarin moeten 9 suikerdoodskoppen geplaatst gaan worden.
– De suikerdoodskoppen zijn te vinden bij speciale NPC’s die door de buurt lopen, je kunt ze herkennen aan hun speciale kleding.
– Gebruik de interactie ‘Om suikerdoodskop vragen’ om een suikerdoodskop te krijgen.
Het kan zijn dat je eerst een klein gesprek moet aangaan met de Sim voordat hij/zij een suikerdoodskop wil geven.
– Je kunt deze speciale Sims ook oproepen door bij een grafsteen een Suikerdoodskopoffer te brengen.
Klik op een grafsteen en je ziet de interactie staan.
– Eenmaal ALLE 9 suikerdoodskoppen verzameld moet je deze in de speciale vitrinekast plaatsen die je van Jasmine hebt gekregen.
– Dit ontgrendeld de interactie ‘De doden eren’.
– Klik op deze nieuwe interactie, je Sim krijgt de speciale gouden suikerdoodskop die de verzameling compleet maakt en zal zich verkleden in de speciale kleding gedurende 8 simuren. (De kleur van het haar van je Sim kan veranderen. Dit is geen probleem, na die 8 simuren veranderd je Sim weer terug in haar/zijn gewone kleding met de juiste haarkleur.)
– Je Sim krijgt ook de moodlet Día de los Muertos-viering voor 8 simuren waarmee het smeken om leven bij Magere Hein een stuk makkelijker is geworden en je zelfs een verbeterde relatie met Magere Hein kunt krijgen.
– Deze moodlet kun je iedere keer opnieuw krijgen door de interactie ‘De doden eren’ te gebruiken. Er is wel een afkoelperiode.
– Tijdens deze moodlet heeft je Sim 3 nieuwe interacties met Magere Hein: Over geesten klagen, Hiernamaals bespreken en Enthousiast zijn over suikerdoodskoppen. Je bent met een paar interacties meteen goede vrienden met Magere Hein.

Tip van SimGuruGraham:
De speciale Sims waarbij je om een suikerdoodskop kunt vragen zijn meer te vinden tijdens zonsopgang en zonsondergang.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
ArtGewoonDe inwoners van Oasis Springs hebben meldingen gemaakt van een mysterieus wezen.
GrahamGewoonUit de beschrijving bleek dat het zo groot als een zwijn was, met de huid van een rat en een lange ruggengraat van kop tot staart.
HowardGewoonDe klachten stapelen zich op terwijl tien ondernemende avonturiers samen in de woestijn op zoek gingen naar het beest.
JeffGewoonLeden van de groep melden dat ze 's nachts een vreemd gevoel hadden waargenomen, alsof iets of iemand hen in de gaten hield.
JoeGewoonTijdens de achtste avond werd de groep gewekt door geschreeuw in de verte. Iemand was uit de tent verdwenen.
JoelGewoonTijdens zonsopgang gingen twee leden ermee akkoord om achter te blijven in de hoop dat hun vermiste teamgenoot terug zou komen. Er is nooit meer iets van hem vernomen.
KevinGewoonAlle hoop leek verloren en de rest van de groep splitste zich op nadat ze sporen in het zand aantroffen die verschillende kanten opgingen.
MichaelGewoonDe ene helft van het team daalde af in een lange, verlaten mijntunnel. De laatste zonnestralen die ze ooit zouden zien schenen op hen neer terwijl ze afzakten in de diepte.
NadiaGewoonDe andere helft verkende een kloof in de buurt. Sommige beweren dat de rivier hen gewoon heeft weggevaagd, terwijl anderen beweren dat ze zijn ontvoerd.
SunnyZeldzaamEen eenzame overlevende strompelde terug de stad in. Zij was het eerste lid van het team dat verdwenen was en de woestijn had haar tot waanzin gedreven. Ze prevelde slechts één naam... El Chupacabra!

Op 13 april 2017 werd deze uitdaging gelanceerd en was 21 dagen (t/m 4 mei 2017) actief in het spel. Deze uitdaging staat volledig in het teken van de PlantSims en hoe je je eigen Sim kunt veranderen in een PlantSim.

De uitdaging in het kort:
– Bel Jasmine Holiday op zodat ze naar je kavel komt, zij zal uitleg geven.
– Kijk in de buurt rond of je PlantSims ziet.
– Vraag de PlantSims om een toverboon zodra je ze hebt gevonden. Het soort boon dat je krijgt, is gebaseerd op hun huidige emotie.
– Plaats de toverbonen op de Magische PlantSim Stronk die Jasmine in de inventaris van je Sim heeft gestopt.
– Zodra je zes unieke bonen hebt geplaatst, kun je de Stronk water geven en zal de Magische Boom verschijnen.
– Verken de Boom met je Sim.
– Als het goed is komt je Sim weer tevoorschijn met een Verboden Fruit van de PlantSim.
– Deze vrucht kun je eten of planten.
– Het eten van het Verboden Fruit zorgt ervoor dat je Sim meteen veranderd in een PlantSim voor 5 simdagen.
– Je kunt de Magische Boom steeds opnieuw om 10:00 uur verkennen. De boom heeft dus een afkoelperiode.

Mocht het gebeuren dat je je Sim per ongeluk laat veranderen in een PlantSim kun je de cheat sims.remove_all_buffs gebruiken om dit ongedaan te maken. (Vergeet niet om eerst de cheat testingcheats true in te voeren.)

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Boze toverboonGewoonOké, ik schreeuw, ik schreeuw! Ik ben een toverboon en ik schreeuw!
Droevige toverboonGewoonSomber... Verdriet... een toverboon.
Flirterige toverboonGewoonAlles kits, flirterige toverboon?
Ongemakkelijke toverboonGewoonWAT? Zo ongemakkelijk! Ahhhhh!
Speelse toverboonGewoonDe puurheid van speelsheid is nog nooit zo compact aanwezig geweest als in deze toverboon!
Zelfverzekerde toverboonGewoonIk ben een toverboon. Ik weet dat ik een toverboon ben. Ik ben een boon als ik toverboon ben.
De collectie Tuinieren heeft een aanvulling gekregen via deze uitdaging met de Verboden Fruit van de PlantSim.
Verboden Fruit van de PlantsimOngewoonEet en word zoals de PlantSim. Plant en produceer je eigen boom. Kijk uit, want het is niets anders dan een façade.
Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •