In De Sims 4 kan je samen met jouw Sim verschillende collecties verzamelen.
Op deze pagina vind je alle verzamelbare collecties die er in het basisspel aanwezig zijn.

Ansichtkaarten zijn te verzamelen door jouw Sim een penmaatje te laten zoeken via de computer. Deze optie vind je onder gezellig doen -> een penmaatje vinden. Het duurt een aantal Simsuren voordat jouw Sim antwoord krijgt. Als er een penmaatje gevonden is zullen er 2 opties beschikbaar worden Brief schrijven aan… of om ansichtkaart vragen uit… die je kan gebruiken. Om een ansichtkaart te krijgen zal je eerst een brief moeten sturen om contact te leggen. Daarna kan je om een ansichtkaart vragen. Zodra jouw Sim dit gedaan heeft kan hij/zij een nieuw penmaatje zoeken om zo alle ansichtkaarten te kunnen verzamelen. In de koop-bouw modus is het Penmaatje Kaartenprikbord te koop waar alle ansichtkaarten aan opgehangen kunnen worden. Ansichtkaarten hebben een emotionele aura en als je deze inschakelt zal jouw Sim geïnspireerd raken.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Appaloosa PlainsGewoonVolop in galop hier in Appaloosa Plains! Dit moet je meemaken!
Barnacle BayOngewoonAhoy! Gelukkig ben ik hier in Barnacle Bay nog niet gekielhaald!
BridgeportGewoonWat een pracht en praal hier in Bridgeport!
Champs Les SimsOngewoonBonjourtjes! Het is echt genieten van de kikkerbilletjes en heerlijke sapjes in Champs Les Sims!
Dragon ValleyZeldzaamWat een jolijt! Het is ouderwets gezellig in Dragon Valley. Er zijn draken hier!
Isla ParadisoZeldzaamZon, zee en strand! Het is hier fantastisch in Isla Paradiso!
LittlehavenGewoonHet is zo mooi in Littlehaven. Was je maar hier!
Lucky PalmsGewoonIn Lucky Palms kun je pas echt lekker uit de band springen!
Lunar LakesOngewoonNeem ook eens een kijkje in Lunar Lakes! Ontdek je unieke plekje!
Midnight HollowOngewoonGriezelige groeten uit Midnight Hollow, een uniek en excentriek stadje.
Moonlight FallesGewoonMoonlight Falls, waar wonderlijke en bovennatuurlijke zaken aan de orde van de dag zijn!
RiverviewGewoonLekker aan het vissen in Riverview! Alles in de haak hier!
Sunset VallyGewoonHet is hier in Sunset Valley genieten van de schilderachtige luchten. Hier begon het allemaal!
TwinbrookGewoonDe groeten uit Twinbrook, de geboorteplaats van stijl!

Buitenaardse Wezens zijn te verzamelen door de ruimte in te gaan met jouw Sim. Hiervoor heb je een ruimte schip nodig. Deze is in de koop-bouw modus te vinden onder de naam Steampunk Vliegding en kost 5.000 simoleons. Bouw het ruimte schip en dan kun je met jouw Sim de ruimte gaan verkennen. Het ruimte schip zal verbeterd moeten worden om meer kans te maken om buitenaardse wezens te vinden. Levende buitenaardse wezens geven een omgevings-aura en dode buitenaardse wezens geven een geconcentreerde aura.

Tip: Heb je de uitbreiding Aan het werk dan is het ook mogelijk om de buitenaardse wezens te verzamelen op de locatie van de carrière Wetenschapper. Daar zijn kleine, groene kraters te vinden en als je daarop klikt kun je kiezen voor verzamelen. En er zijn ook krater te vinden in Sixam, de verborgen wereld.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Dode Blauwe SlakGewoonDit wezen dat aan het lichaam van zijn voorgaande host werd onttrokken, blijft in leven zelfs lang nadat andere levensvormen zijn uitgestorven.
Dode Roze WalvisGewoonDe levensvloeistoffen van dit organisme bevatten sporen van fosfor en gloeien kortstondig op als ze bloot worden gesteld aan zuurstof. Is dit de volgende 'fossiele' brandstof?
Dode Ruimte InktvisOngewoonMet zes wormvormige aanhangels, een gedeeltelijke transparantheid en een ongewoon spiegelend omhulsel, heeft deze soort zich waarschijnlijk op een waterplaneet ontwikkeld voor hij werd ontdekt.
Dood Rood KoraalGewoonDe eerste lezingen suggereren dat dit 'skelet' een constante stroom van kortegolf-transmissies verzendt, vaak met wat op het eerste oog op numerieke rijtjes lijkt.
Dood Ruimte StekelvarkenGewoonEen anatomische analyse onthult dat dit wezen de geslachtsorganen van zowel reptielen als zoogdieren heeft: een perfecte match voor de vreemde meteorologische patronen.
Levend Rood KoraalOngewoonIn tegenstelling tot zijn aardse tegenhangers is 90% van deze koraalachtige structuur betrokken bij metabolische processen.
Levend Ruimte StekelvarkenGewoonDit 'stekelvarken' vertoont verlegen, zenuwachtig gedrag en zet zijn 'veren' op om mogelijke roofdieren te verdoven en zich daarna haastig uit de voeten te maken.
Levende Blauwe SlakZeldzaamEen parasiet dat het brein van grotere organismen bezet en ze dan als een marionet bestuurt. Ogenschijnlijk extremofiel.
Levende Roze WalvisOngewoonDeze 'ruimtewalvis' doet vaag aan onze eigen walvisachtige zoogieren denken en manipuleert de samenstelling van tijd en ruimte tijdens het navigeren van zijn omgeving.
Levende Ruimte InktvisZeldzaamEen geleiachtig, volgzaam organisme dat communiceert met patroonpulsen via zijn biodoorschijnende huid.

Elementen kan je niet zo verzamelen in De Sims 4. Hiervoor zul je eerst kristalen en metalen moeten verzamelen. Deze kun je opsturen naar het Georaad. Het opsturen kost 20 simoleons. Het kan een aantal sims dagen duren voordat het element via de post bij jouw Sim aankomt. Daarnaast kan voorkomen dat jouw Sim de zelfde elementen terug krijgt waardoor het langer duurt voordat de collectie compleet is. De elementen kunnen in een Elementair Etaleerrek geplaatst worden. Deze zijn te vinden in de koop-bouw modus en kosten 85 simoleons. De elementen hebben een emotionele aura. Als je deze inschakelt zal jouw Sim geconcentreerd worden als zij in de buurt zijn.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
AlcineatGewoonAlcineat is een chemische stof die onder de zogenaamde koninklijke vloeistoffen valt. Deze stof is kleurrijk en geurloos. In de jaren vijftig werd deze stof toevallig gevonden door iemand die er een plasje van in de tuin had.
FoeizonGewoonFoeizon is een chemische stof die onder de zogenaamde Koninklijke vloeistoffen valt. Deze stof is kleurrijk en geurloos. De wetenschappers die deze stof ontdekt hebben leefden tijdens hun experimenten op bouillon, noedels en vlees met een paar wortelsnippers.
GlubberflubberGewoonGlubberflubber is een chemische stof die onder de zogenaamde Koninklijke vloeistoffen valt. Deze stof is kleurrijk en geurloos. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit element de coolste naam ooit heeft.
KrakatoeZeldzaamKrakatoe wordt geroemd vanwege zijn legendarische duurzaamheid. Het materiaal is zo sterk, dat het niet te bewerken is met modern gereedschap. Dat betekent dat je het maar beter in een bruikbare vorm aan kunt treffen!
OxypineGewoonOxypine behoort tot de overgankelijke ertsen. De wetenschapper die deze metalengroep ontdekte, maakte een moeilijke tijd door. Vandaar de naam 'overgankelijke ertsen'. Oxypine is blauw. Wat de sombere stemming van de wetenschapper nog eens extra benadrukt.
OzinaatGewoonOzinaat behoort tot de overgankelijke ertsen. Men zegt dat je met een vleugje van dit stofje je ovenschotel om kunt toveren tot het lievelingsmaaltje van de hele familie!
PerylliumOngewoonPeryllium is een chemische stof met een prachtige roze kleur. Wetenschappers zijn het erover eens dat hier eenhoornmagie aan te pas moet zijn gekomen. Die wetenschappers toch!
PlastiaanOngewoonPlastiaan is een chemische stof die onder de zogenaamde Koninklijke vloeistoffen valt. Deze stof is kleurrijk en geurloos. Plastiaan lijkt veel op limonade, maar smaakt daarentegen meer naar een verschrikkelijk verstikkende dood.
PlumbobusZeldzaamHet is vrijwel onmogelijk om plumbobus te beschrijven. Er is geen beginnen aan! Plumbobus is zo uniek. Het is … fantastisch.
SeliumGewoonSelium behoort tot de overgankelijke ertsen. Het stofje heeft verder niets te maken met heavy metal, dat je het even weet.
StropiumGewoonStropium is een chemische stof die onder de zogenaamde Koninklijke vloeistoffen valt. Deze stof is kleurrijk en geurloos. Deze vloeistof werd lange tijd aangezien voor sydroline, door een stelletje luie wetenschappers.
SydrolineGewoonSydroline is een chemische stof die onder de zogenaamde Koninklijke vloeistoffen valt. Deze stof is kleurrijk en geurloos. Sydroline kan heel gemakkelijk voor druivensap doorgaan, maar maak niet de fout om het goedje te drinken. Serieus.
VeraxiumZeldzaamEr is maar heel weinig bekend over het element veraxium. Het stofje schuwt de media.
VolentonGewoonVolenton is een chemische stof met een paarse kleur. De stof komt van nature voor in vulkanisch gesteente en frikadellen.
WolfiumOngewoonWolfium is een vreemd element dat berucht staat om zijn geur dat op de een of andere manier aan een natte hond doet denken.

Fossielen kunnen gevonden worden in stenen. Deze liggen verspreidt over de werelden. Door te graven naar stenen vind jouw Sim stukken kalksteen. Klik op de kalksteen in de inventaris van jouw Sim en kies voor Fossiel Extraheren. Het kan zijn dat het mislukt en dan hou je alleen een stukje waardeloze stenen over. Er kunnen ook andere collecties uit de stenen komen.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Enorme TrilobietGewoonTrilobieten hebben, zoals de naam al doet vermoeden, drie lobben. Dat betekent niet dat een beet drie keer zoveel pijn doet. Als dat zo was, waren dit wel hele enge wezens!
Hilarisch Kleine T-rex VoorpotenGewoonDe voorpoten van de T-rex stonden lang geleden symbool voor geluk. Sims hingen ze aan hun bedelarmbandjes, sleutelbos en achteruitkijkspiegel. Wetenschappelijk onderzoek heeft echter uitgewezen dat de voorpoten helemaal geen geluk brachten, maar dat neemt niet weg dat je heel wat mazzel moet hebben om er twee te vinden!
Hoofd van Pre-pre-pre-SimZeldzaamAustralosimicus afarensis oftewel de Pre-pre-pre-Sim, leefde tussen 3,9 en 2,9 miljoen jaar geleden! Niet de HELE TIJD natuurlijk, het is maar een mogelijke tijdspanne … Luister, dit is een uiterst zeldzame vondst, die we moeten koesteren!
Perfect Geconserveerde SnorOngewoonDit is een fossiel van een heer met echte klasse. Een heer die met zijn snufferd eeuwen geleden in de modder pleurde.
Prehistorische HoefafdrukGewoonEr was eens een holbewoner die als hobby voetsporen van dieren verzamelde. Hij stalde zijn collectie uit in een populair museumhol, waar alle andere holbewoners volop van konden genieten. Het was enorm handig voor de hedendaagse archeologen, die de hele collectie in perfecte staat aantroffen!
Prehistorische SteenGewoonIn de prehistorie gebruikten jagers kleine, scherpe stenen in de vorm van een driehoek om op hun prooi te jagen. Na verloop van tijd gingen de Sims over op de landbouw en het fokken van vee. Deze stenen hadden ze dus niet meer nodig. De stenen bleven liggen en werden uiteindelijk een stuk gladder en minder scherp.
Prehistorische VogelOngewoonDit is een bijna perfect exemplaar van de Roofvogel Erraticus, die kriskras door de lucht vloog om grotere roofvogels in verwarring te brengen. Het nadeel van deze tactiek was dat deze vogels soms snoeihard tegen bomen of rotsblokken aan vlogen, terwijl ze op de vlucht waren. Dat liep meestal noodlottig af.
RoofvogelklauwGewoonDit is de klauw van een roofvogel die tot een zwerm behoorde. Wanneer dit dier op jacht ging, viel het altijd van de zijkant aan. Haar arme prooi had geen idee wat er boven het hoofd hing. Slim hoor.
Versteend DingZeldzaamEr zijn al heel wat wetenschappers met talloze achtergronden die hun hoofd over dit fossiel hebben gebroken. Niemand weet wat het precies is.
Versteend EiGewoonDit ei zal nooit uitkomen en dus is het de grote vraag of er een babydinosaurus of een eidooier van een enorme prehistorische kip in zit.
Versteend ZeemonsterGewoonDuizenden jaren geleden, toen alles nog veel beter was, bestond er een machtige tovenaar die op zee de strijd aanging met zeemonsters. Een van die monsters dacht even dat hij de tovenaar verslagen had, maar dat was net voordat hij in steen veranderde en naar de zeebodem zonk.
Versteende Buitenaardse SchedelZeldzaamMisschien is dit wel het bewijs dat er andere levensvormen in het universum zijn! Of is het toch misschien weer een gevalletje van papier maché? De wetenschap staat hoe dan ook wederom voor een raadsel!
Versteende plantafdrukGewoonVroeger had je nog geen overtrekpapier. Toen holbewoners een mooi boomblad vonden, duwden ze het in wat klei tot het uitdroogde, zodat ze het vervolgens naast hun wandkleden van mammoetbont aan de muur konden hangen.
Versteende SimhandGewoonDeze versteende hand herinnert ons eraan dat een potje handjeklap helaas noodlottig af kan lopen.
Versteende UierOngewoonIedere wetenschapper weet dat prehistorische koeien rijen tanden hadden waar je bang van werd. Het is dan ook geen verrassing dat hun uiers supersterk waren. Dat is de reden dat dit exemplaar nog bijna volledig intact is, duizenden jaren nadat deze enorme lobbesen uitgestorven zijn.

Kikkers kunnen gevonden worden op verschillende plekken in Willow Creek en Oasis Springs. Zoals in boomstammen, waterputten en de vijvers in de parken. Voor de zeldzame kikkers zal je met jouw Sim naar de verborgen kavels toe moeten reizen.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
AuberginekikkerGewoonHet donkere paars van deze amfibie draagt bij aan zijn populariteit onder verzamelaars en Koninklijke families over de hele wereld.
AuberginekolkikkerZeldzaamAuberginekolkkikkers zijn berucht om hun wispelturige en sarcastische karakter.
BladkikkerGewoonDeze kikker is berucht voor het camoufleren van zichzelf in wat groenere omgevingen.
BloemkolkikkerZeldzaamDit exemplaar wordt ook wel de Margrietkikker genoemd. Hij staat bekend om zijn heldere stem en zonnige kijk op het leven.
Gestippelde auberginekikkerOngewoonDe statige Gestippelde Auberginekikker heeft donkerpaarse stippen. Grappig feitje: hij houdt niet van groente.
Gestippelde BladkikkerGewoonDe Gestippelde Bladkikker is bedekt met schattige, groene sproetjes. Op de middelbare school dacht iedereen dat deze kikker op een dag uit zou groeien tot een rockster.
Gestippelde HartkikkerOngewoonDe Gestippelde Hartkikker is bedekt met rode pukkeltjes. De kikker kan hoelahoepen met gebogen rietstengels.
Gestippelde ZandkikkerGewoonDe modderkleurige stippen op de huid van deze amfibie zorgen ervoor dat je 'm bijna niet kunt zien in chocoladepudding.
Gestreepte AuberginekikkerOngewoonDe Gestreepte Auberginekikker staat bekend om zijn felle woede-uitbarstingen. Niemand weet precies waarom.
Gestreepte BladkikkerGewoonDeze kikker, die voornamelijk Gestreepte Bladkevers eet, wordt goed gecamoufleerd door zijn huid.
Gestreepte HartkikkerOngewoonVroeger was deze kikker het favoriete huisdier van kappers.
Gestreepte ZandkikkerGewoonDe Gestreepte Zandkikker hoort ondanks zijn afzichtelijke uiterlijk tot een van de hoogste zandkikkers uit de voedselpiramide.
HartkikkerGewoonDankzij zijn briljante kleuren wordt de hartkikker al jaren als blijk van genegenheid cadeau gegeven.
HypnokikkerOngewoonTraditionele volksstammen in oerwouden likken aan de Hypnokikker. Zijn huid smaakt blijkbaar naar appels.
LuipaardkikkerOngewoonDe Luipaardkikker is bedekt met mosterdkleurige stippen en ambieert een politieke carrière.
ModderkolkikkerOngewoonJe vindt de Modderkolkkikker vaak in modderpoelen, waar 'ie vliegensvlug rondjes zwemt.
Surfende AuberginekikkerZeldzaamJe ziet de Surfende Auberginekikker vaak op knoestige stranden in een warm klimaat.
Surfende BladkikkerOngewoonDeze kikker is trots op zijn groene kleuren en het feit dat geen golf 'm te groot is.
Surfende HartkikkerZeldzaamLiefde houdt dit rode kikkertje overeind in de branding.
Surfende ZonkikkerZeldzaamDe Surfende Zonkikker is niet alleen geel, maar heeft ook nog eens het patroon van een hittegolf op z'n huid.
TijgerkikkerOngewoonIn tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, heeft de Tijgerkikker geen scherpe tanden. Of een vacht.
WindrooskikkerZeldzaamDeze kikker heeft wel wat weg van een windroos en is daarom van nature als de dood voor pijlen en bogen.
ZandkikkerGewoonDe bruine zandkikker valt niet echt op, maar heeft een geweldig gevoel voor humor.
Zandsurfer KikkerOngewoonDeze kikker heeft zijn naam niet te danken aan zijn rimpelige zandkleurige huid, maar aan het feit dat hij van zandboarding houdt.
ZonnebloemkikkerOngewoonDeze kikker heeft zijn heldere, gouden kleur te danken aan het feit dat hij op lange zonnige dagen de hele dag limonade naar binnen slurpt.

Kristallen zijn te vinden in elke wereld. Er liggen stenen verspreid die op kristallen lijken. Graaf deze stenen met jouw Sim op en je vind een kristal. Deze kristallen kun je ook op sturen naar het Georaad wat 20 simleons kost. Je zal dan een Element terug krijgen van het Georaad. Door deze stenen op te graven kunnen er ook andere collecties uitkomen. Voor de zeldzame stenen raadt ik je aan om de verborgen kavels te bezoeken. Kristallen geven een emotionele energieke aura en jouw Sim zal geconcentreerd worden van het bestuderen van een kristal.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
AlbastGewoonAlbast is een melkwitte steen die zacht en glad aanvoelt.
AmethistOngewoonAmethist is paarsgekleurde kwarts! De tint van deze steen kan variëren van lila tot dieppaars. De steen dankt zijn kleur aan de ijzeren oneffenheden in de steen.
DiamantOngewoonDeze schitterende steen wordt veelvuldig gebruikt voor sieraden. Dit is een van de meest waardevolle edelstenen ter wereld. Bovendien is dit het hardste natuurlijke materiaal dat er is!
Gele kwartsGewoonGele kwarts kan allerlei gele tinten hebben: van pastelgeel tot goudgeel. Zou het door de kleur komen dat deze steen naar verluid geluk en voorspoed brengt?
GitZeldzaamVanwege de sombere kleur wordt git vooral in rouwsieraden verwerkt. Niet iedereen weet dat git eigenlijk een fossiel is van hout dat miljoenen jaren oud is!
HematietOngewoonHematiet heeft van de buitenkant een zwarte metallic glans, maar van binnen is de steen helder rood.
JonquilZeldzaamJonquil is als een schitterende zonnestraal! De heldere, gele kleur staat symbool voor vreugde.
KwartsGewoonVroeger dacht men dat kwarts bestond uit ijskristallen die nooit zouden smelten, maar nu weten we allemaal dat het bestaat uit siliciumdioxide en dat het tot de tectosilicaten kan worden gerekend. Logisch, toch?
Oranje topaasGewoonOranje topaas komt vrij veel voor en is duurzaam, maar dat neemt niet weg dat het een heel populaire edelsteen is! Vanwege de vrolijke kleur staat deze steen symbool voor vriendschap.
PlumbietZeldzaamPlumbiet kan vele kleuren hebben, die variëren van rood tot geel en groen. Deze steen is echter het populairst in een heldere diepgroene kleur.
RegenbogietZeldzaamRegenbogiet is een zeldzame edelsteen die meerdere kleuren heeft, maar voornamelijk rood van kleur is. Vreemd genoeg wordt deze steen meestal in de buurt van regenbogen gevonden.
RobijnGewoonRobijnen zijn zeer gewild om hun heldere rode tint. De robijn is dan ook de steen van passionele liefde. Als je ze op je muiltjes plakt en je hakken tegen elkaar klakt, betekent dat nog niet dat je naar een wondere wereld getransporteerd wordt.
RozenkwartsGewoonRozenkwarts dankt zijn naam aan de lichtroze kleur. Deze steen staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde. De steen heeft een kalmerende werking.
SaffierGewoonDe saffier is blauwer dan de lucht en prachtig om te zien! Deze steen staat ook wel bekend als de steen van de waarheid.
SchijnunlichieOngewoonSchijnunlichie is de schitterendste steen die er is! Kijk uit dat je niet betoverd raakt door deze stralende zilveren steen.
SelenietGewoonDit kleine steentje is bescheiden van formaat. De steen heeft een zachte, lichte perzikachtige kleur. Het is geen wonder dat deze steen symbool staat voor onschuld.
SimanietOngewoonSimaniet is een van de weinige stenen die echt een zilveren kleur heeft. Deze steen wordt voor allerlei doeleinden gebruikt, van de alchemie tot het polijsten van metaal.
SmaragdGewoonDe smaragd is een groene edelsteen van een ongekende schoonheid! Sims die deze edelsteen in hun bezit hebben, zullen anderen groen van jaloezie laten zien!
TurkooisGewoonTurkoois is een doorschijnende blauwgroene steen die al honderden jaren erg gewild is onder Sims, omdat men gelooft dat deze steen bescherming en geluk biedt.
Vurige opaalOngewoonDe zeldzame opaal komt voor in vulkanische gesteente. De steen wordt vooral gewaardeerd om de warme vurige kleuren die er altijd weer anders uit lijken te zien.

Metalen kan je vinden door stenen op te graven. Deze metalen kun je naar het Georaad op sturen en dat kost 20 simleons. Je kan zal een Element terug krijgen van het Georaad. Door deze stenen op te graven kunnen er ook andere collecties uitkomen. Voor de zeldzame stenen raadt ik je aan om de verborgen kavels te bezoeken. Metalen geven een omgevings-aura en jouw Sim zal geconcentreerd worden van het bestuderen van een metaal.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
AlcronGewoonAlcron is een veel voorkomend zilverkleurig buigzaam metaal, dat niet snel zal breken onder hoge druk!
BaconietGewoonBaconiet is een zacht, roodkleurig metaal dat vreemd genoeg een beetje naar sappige speklappen ruikt.
Dood metaalOngewoonDood metaal roest niet. Het gerucht gaat dat de zeis van Magere Hein hiervan gemaakt is.
DroevumZeldzaamDroevum is een zacht, buigbaar metaal dat meestal een blauwe tint heeft. De stof is net zo zeldzaam als de traan van een eenhoorn.
FlamingoniumOngewoonFlamingonium is felroze en bijzonder geschikt voor het maken van vrolijke tuinornamenten.
FozonietGewoonFozoniet is een geelgekleurd metaal dat elektriciteit en warmte goed geleidt. Het metaal staat vooral bekend om zijn unieke atoomstructuur.
FuriumZeldzaamFurium is in vergelijking met andere metalen extreem reactief en brandbaar. Het kan zomaar spontaan ontbranden.
HuiltoniumOngewoonHuiltonium is extreem breekbaar, waardoor het extreem frustrerend is om ermee te werken. Het valt bij het minste of geringste al uit elkaar en het is ook nog eens bijzonder zeldzaam.
IroniumOngewoonIronium is een metaal dat nogal eens verkeerd wordt begrepen. Het reageert namelijk precies tegenovergesteld van wat je ervan zou verwachten.
LiteralietZeldzaamLiteraliet is een zeldzaam paars metaal, waar maar weinig over bekend is. Laat je door dit metaal niet de les lezen!
OzinoldGewoonOzinold is een zwaar metaal met een grote dichtheid. Het werd per toeval ontdekt door Harold Ozinold. Het metaal werd vervolgens naar hem vernoemd, omdat ze over gelijksoortige eigenschappen beschikten.
PlathiumGewoonPlathinum is een eenvoudig overgangsmetaal dat veelvuldig toegepast wordt, omdat het niet reageert op de meeste chemicaliën.
PyrietGewoonPyriet heeft een metallic glans en een kopergele kleur, maar je moet wel een enorme domkop zijn om dit voor echt goud aan te zien!
RomantiumZeldzaamRomantium is een metaal met een warme tint. Het metaal kan sterk reageren op andere stoffen. Je kunt wel stellen dat het een van de meest passionele metalen ooit is.
SimtaniumOngewoonSimtanium heeft een heldere groene glans. Het is extreem geleidend en wordt daarom vaak toegepast in de elektronica, zoals voor de productie van computers.
SocialietOngewoonSocialiet is een zeldzaam metaal dat bijzonder in trek is, omdat er prachtige en waardevolle sieraden van kan worden gemaakt.
UraniumGewoonUtranium is een metaal met een laag smeltpunt. Vroeger werd het ook wel gebruikt als pigment om vrijwel alles paars te verven!
VerkrijgbariumGewoonVerkrijgbarium heeft een vale witte kleur. Het metaal komt veelvuldig voor en is dan ook eenvoudig verkrijgbaar.
Zwaar metaalGewoonZwaar metaal is net als koper bijzonder geschikt voor muziekinstrumenten. Het is eenvoudig te modelleren en heeft goede akoestische kwaliteiten.
ZwakkiumGewoonZwakkium is een metaal dat niet echt opvalt onder andere metalen. Niemand neemt het metaal echt serieus. Misschien ligt het aan de naam?

Microscoopprints kunnen verzameld worden door een microscoop aan te schaffen. Deze is te vinden in de koop-bouwmodus onder de naam Leven onder een microscoop en kost 1630 simleons. Zodra je de microscoop gekocht heb kan jouw Sim meteen kiezen voor de optie Gebruiken, dan zullen er zeker 6 van de 12 microscoopprints gevonden worden. De overige kunnen gevonden worden door monsters te analyseren. Voor plantmonsters heeft jouw Sim niveau 2 nodig, fossielmonsters niveau 5 en voor kristalmonsters niveau 8 van de Inzicht vaardigheid.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
BergafOngewoonDit schilderij van mineralen in herfstkleuren verbeeldt de vervlogen uitstraling van jeugdigheid en de schemerjaren van het leven, waarin alle hoop vervlogen is en de weg die we bewandeld hebben bijna zijn trieste eindpunt bereikt. Hang dit kunstwerk in de keuken of de babykamer!
Blauwe BiologieGewoonHeb je geen groene vingers? Geen probleem. Geniet van planten op celniveau, waar ze blauw blijken te zijn. Dit kunstwerk heeft geen water, zonlicht of bemoedigende woorden nodig!
CelblokkenOngewoonMoet je die precieze pasvorm van al die heldere cellen eens zien. Daarom worden ze dus 'de bouwstenen van het leven' genoemd. Het enige verschil tussen speelgoedblokken en levende cellen is dat organismen niet door kinderen worden gebouwd. (Behalve het pantoffeldiertje, dat door Frank uit groep zes in elkaar is geflanst.)
De WildebrasGewoonZorg dat je je hart niet verliest aan plankton. Deze organismen zwerven van de ene locatie naar de andere. Aanschouw dit exemplaar, dat na een avondje los te zijn gegaan op de elektrische gitaar met de Bacterieband wild aan het dansen is met een paar groupies. Gelukkig heeft een kunstenaar dit moment weten te vereeuwigen, want we zullen deze wildebras nooit meer zien.
HoelaplanktonGewoonIn dit aangrijpende kunstwerk zien we plankton in de weer met een hoelahoep. Wat het nietsvermoedende plankton nog niet beseft, is dat ze de daadwerkelijke voorstelling nooit mee zal maken. Er komt namelijk een hongerige schildpad voorbij zwemmen die het hele team onderweg naar de voorstelling oppeuzelt.
Kristallen GlimlachZeldzaamOp het punt waar de serieuze wetenschap en spirituele zweverigheid samenkomen, tref je het kristal aan. Hier zien we de onmiskenbare geometrische vormen van de kristallen, die door wetenschappers gewaardeerd worden om hun elektrische, optische en mechanische kwaliteiten. De pseudowetenschappers zijn echter meer onder de indruk van de geneeskrachtige en aura-helende capaciteiten van de in hun ogen magische kristallen.
Pokdalige BloesemOngewoonDit kunstwerk verbeeldt de ongemakkelijke puberteit die plantcellen doormaken. Zoals je kunt zien, gaan de cellen gebukt onder hun acne. Het kan helpen om flink wat regenwater te absorberen en gelukkig kan een cel zichzelf splitsen voor een eventueel afspraakje voor het eindbal.
Psychedelische SteenGewoonAls er iets is dat we geleerd hebben door mineralen onder de microscoop te bekijken, is het wel dit: stenen zijn bijzonder grillig! Moet je dit exemplaar eens zien: uitvergroot zien alle details en kleuren er nog indrukwekkender uit. Hang dit op in je studentenkamer!
RestengetuigenisOngewoonVoel je regelmatig iets tot op het bot? Dat komt doordat het skelet soms als een antenne functioneert en informatie doorgeeft aan het brein. Aan dit dinosaurusfossiel zien we dat het instinct van deze arme dieren nog niet zo ver ontwikkeld was dat ze een meteoor konden signaleren. Anders waren ze vast gevlucht voor de meteoor die op hen af kwam. De hersens van dinosaurussen waren niet groter dan een erwtje. Dat is precies waarom ze zijn uitgestorven. Geniet van je schilderij.
Roze FeestGewoonDoor micro-organismen uit te vergroten, kom je allerlei interessante feitjes te weten. Zo houden ze bijvoorbeeld van een knalroze interieur en laten ze de slingers het hele jaar hangen. Als het leven op aarde één groot feest was, zouden de micro-organismen als eerste gasten arriveren. En als we dit schilderij mogen geloven, feesten ze tot in de vroege uurtjes door!
SneeuwstormGewoonZe zeggen dat iedere sneeuwvlok uniek is. Als je hier wat beter naar kijkt, zie je een aantal sneeuwkristallen die zich zo gesterkt voelen in hun individualiteit en een misvormd sneeuwkristal omsingelen. Ze staan op het punt om het arme sneeuwkristal in elkaar te slaan, omdat het iets TE uniek is. Dit schilderij bewijst dat sneeuw niet zo zachtaardig is als je misschien zou denken.
VleesbladZeldzaamIs het niet vreemd dat wanneer je een versteend blad van heel dichtbij bekijkt, het heel veel weg heeft van een biefstuk? Hebben planten en dieren meer met elkaar gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken? Weten bladeren ook wat liefde en angst is? Wat betekent dit voor veganisten? Is er nog wel iets dat we zonder schuldgevoel kunnen eten? Is het misschien beter om maar helemaal niets meer te eten? Kunst geeft je in ieder geval stof tot nadenken.

MySims-Trofeeën kunnen uit stenen gehaald worden. Deze zijn overal in De Sims 4 wereld te vinden. Door deze stenen op te graven kunnen er ook andere collecties uitkomen. Voor een MySims-Trofee moet je een Geheimzinnige tijdscapsule opgraven. Het kan ook zijn dat je een schatkaart opgraaft. Als je een schatkaart hebt opgegraven klik je op een andere steen en kies dan voor de optie schat opgraven want je zal dan altijd een Geheimzinnige tijdscapsule krijgen. MySims-Trofeeën geven een speelse aura als je deze inschakelt.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
BuddyGewoonEr is geen Sim die je beter aan je zijde kunt hebben dan die goeie ouwe Buddy. Hij is een rots in de branding, optimistisch en extreem loyaal. Op hem kun je rekenen, hoe groot het gevaar ook is. Soms verdient hij een zakcentje bij als geheim agent.
Chaz McFreelyGewoonChaz McFreely is volgens Chaz McFreely de grootste extreme sporter ter wereld. Volgens hem zijn er maar twee soorten Sims: fans van Chaz en sufkoppen. Tot welke groep behoor jij?
Chef GinoGewoon De keukenkunsten van Gino worden enkel overtroffen door zijn melodramatische uitbarstingen. Er hoeft maar één klein dingetje mis te gaan of hij is "totaal geruïneerd". Tot op heden is dat al 9.685 keer het geval geweest.
DJ CandyGewoonDJ Candy is een echt feestbeest dat van geen ophouden weet. Ze reist samen met haar roadies en allergrootste fans, Zach en Sapphire, de hele wereld rond. Ze vindt dat iedereen het recht heeft op een goed feest.
Dr. FOngewoonDr. F. is de onbedwingbare gestoorde wetenschapper die gepromoveerd is in de robotologie EN robotonomie. Er gaan heel wat verhalen de ronde over waar die F nou eigenlijk voor staat. Hij heeft TOBOR uitgevonden.
Elmira ClampGewoonElmira is verbitterd, streng, ongeduldig en kieskeurig. Ze geniet ervan als het muisstil is en ze is helemaal in haar element als ze flink kan zwoegen. Een van haar positieve eigenschappen is, eh ... dat ze nooit een naam vergeet. Daar valt toch wel wat voor te zeggen?
GonkGewoonGonk is een vrolijke holbewoner die altijd trek heeft in wat lekkers. Hij komt van het Verborgen Eiland, dat je vreemd genoeg op vrijwel iedere landkaart kunt vinden. Zijn beste vrienden zijn Bobaboo de dinosaurus en een ontevreden studente die Sylvia heet. Hij noemt haar echter altijd 'meid'.
Goth BoyZeldzaamDit is Kerkhofknul! Hij hult zich het liefst in zijn favoriete cape en emotionele duisternis. Hij schrijft graag verschrikkelijk slechte gedichten en hij heeft een hekel aan zijn baan bij de Kalkoenhut. Wacht eens even … is deze stijl niet vreselijk uit de mode?
HopperGewoonBOING! KWAAK! Hopper is een jonge knul in een kikkerpak. Hoe is het mogelijk dat hij zo populair is geworden? HOPS!
JennyOngewoonJenny was een echte pionier op het gebied van fanfictie! Tegenwoordig kan IEDEREEN zomaar een boek of een film uitbrengen gebaseerd op eigen verhalen, maar Jenny was toch zeker wel de eerste met haar 'Sterrenkruiser X'!
LeafOngewoonLeaf is een zachtaardige popster en daar is hij zich maar al te bewust van. Wat niet iedereen weet, is dat hij nog altijd een stukje van zijn babylaken met zich mee draagt. Hij noemt dit zijn 'Blanky' en het ding moet overal mee naartoe. Blanky is het allerbeste maatje dat hij ooit gehad heeft.
LyndsayOngewoonLyndsay kijkt altijd uit naar haar volgende avontuur. Door haar aanstekelijke enthousiasme weet ze haar vrienden regelmatig mee te slepen in haar belevenissen. Had ze niet ooit een oogje op Buddy?
MorcubusOngewoonDaar waar tijd en ruimte ophouden, brandt een groot zwart gat. Uit deze maalstroom van duisternis is de doortrapte schurk Morcubus geboren! Als directeur en hoofd van MorcuCorp werkt hij hard aan zijn kwaadaardige ontwerpen, als hij tenminste geen teambuildingworkshop geeft.
Ol' GabbyGewoonGabby is een chagrijnige oude knar die met zijn vuilnisbakkenrashondje Grit door het leven gaat. Hij sleutelt graag aan dingen en hij kibbelt er regelmatig op los met zijn makker Barney. (Sorry, er is geen pop van Barney.)
PoppyGewoonPoppy is een schattig zonnestraaltje dat GEK is op bloemen. Ze houdt ook van haar oudere zus, Violet. Ze heeft echter totaal niet door dat zij voor haar zus een constante bron van zorgen is.
TOBORZeldzaamTOBOR heeft totaal geen geduld voor al die eenvoudige Sims, die hij ook wel 'vleesies' noemt. Maar neem hem dat met zo’n gestoorde vader als dr. F. maar eens kwalijk. Het gerucht gaat dat hij als de dood is voor zeewier.
Trevor VerilyOngewoonTrevor is een dramatische acteur … WONDERLIJK dramatisch! Zijn interpretaties van klassieke werken ontstijgen ieder theater! Hij zat ooit vast in zijn astronautenpak.
VioletZeldzaamViolet Nightshade heeft ondanks haar duistere en dramatische karakter een hart van goud. Ze doet haar best om goed voor haar jongere zusje Poppy te zorgen, al leidt dat regelmatig tot acute migraine.
YukiGewoonYuki vindt het heerlijk om anderen in hun gezicht te bijten. Waarom? Is het een teken van agressie, of juist van affectie? Misschien zullen we het nooit weten. Hoe zij tegenover gezichten staat, valt niet in woorden te vatten.
Zombie CarlZeldzaamArme Carl. Sinds hij is gestorven is het alleen maar bergaf met hem gegaan. Zijn tijd spendeert hij vooral aan het overpeinzen van zijn leven. Hij vraagt zich af of hij wel genoeg bereikt heeft. Je kunt wel stellen dat hij last heeft van een afterlife-crisis.

Om Ruimteprints te verzamelen zal jouw Sim de telescoop Observatorium voor de Achtertuin moeten aanschaffen, deze kost 1500 simleons in de koop-bouw modus. Met de telescoop zijn 3 opties om ruimteprints te verzamelen namelijk: Naar lucht kijken, Naar Sterren zoeken en Zoeken naar de waarheid. De laatste 2 opties zijn alleen in de avond en/of nacht te gebruiken. Voor de zeldzame prints zal jouw Sim Zoeken naar de waarheid moeten gebruiken. Hiervoor heeft jouw Sim wel niveau 7 van de inzichtvaardigheid nodig. Ruimteprints geven een geconcentreerde aura als je deze inschakelt.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
BovenkomenZeldzaamDenk je eens in hoe deze vreemde wereld eruit zou zien door de ogen van een buitenaards wezen dat weer terugkeert naar zijn eigen planeet. O, wat moet het vijfkleppige hart van die alien hunkeren naar zijn thuiskomst. De tranen zullen bij het zien van deze aanblik in zijn 22 ogen springen. Het klokje tikt tenslotte nergens zoals het op XF2&23%tY tikt.
DierenplaneetGewoonIn de X57-regio van de 1245P-Brock-Melkweg wordt een planeet bewoond door niets dan reuzenhamsters. Hier hangen twee monsterlijke grote hamsterballen te schitteren in de zon, wachtend op hun pluizige bewoners, die zich intussen rot rennen in een reuzenrad (niet afgebeeld).
Einde der TijdenGewoonO nee! Iemand heeft het universum zojuist doorgespoeld. Wiebel aan de hendel! Wiebel aan de HENDEL!
Grote SterGewoonDe komeet is de prima donna van de ruimte. Moet je eens zien hoe prachtig deze schoonheid door de lucht schiet en daarbij wel 75% van het volledige canvas in beslag neemt. De schilder wilde eigenlijk een heldere sterrenhemel schilderen maar de komeet sprong nogal opzichtig in beeld. Wat een diva!
Niet van Deze WereldGewoonRaketten zijn er net als auto's in verschillende modellen. De strakke sportraket. De stationraket voor drukke moeders. En wat dacht je van dit exemplaar: een reproductie van een advertentie voor de super-de-luxe vijfdeurs raket. De aerodynamische kwaliteiten gaan helaas ten koste van de stijl. Vlieg dus iets langzamer naar de maan. Zo lang je maar goede sier maakt, kom je er wel!
Onmiskenbare RuimteGewoonJa hoor. Dit moet de ruimte wel zijn. Het ziet eruit als het heelal. En er zijn sterren te zien. Om van dan donkere, gasachtige spul nog maar niet te spreken. En kijk, er zijn zelfs nog meer sterren. Hang dit kunstwerk aan de muur voor wat extra ruimte in huis.
PlesiosaurusdroomOngewoonDeze wolkformatie heeft wel heel veel weg van een wandelende plesiosaurus, met op de achtergrond een prachtige zonsondergang. Waar zou deze wolkendino naar op zoek zijn? De zachtaardige dinosauriër houdt dit geheim stilletjes zwevend verborgen, zich niet bewust van het feit dat hij op het punt van uitsterven staat.
Prachtige NevelGewoonGassen zoals helium en waterstof klitten samen met sterrenstof en het resultaat is deze prachtige roze nevel. Hoe kan het toch dat gassen en stof er in de ruimte zo mooi uitzien, terwijl hier op de aarde een heliumballon bedekt met stof werkelijk geen gezicht is?
Rode WaasGewoonMars is de rode planeet. Het stof is rood. De lucht is rood. Wil je een blauwe broek dragen op Mars? Pech gehad! Je kunt alleen maar RODE broeken krijgen op Mars. Op dit schilderij zie je de lucht boven Mars, die vol vuurrode wolken is. Aardebewoners vinden het machtig mooi, maar Marsmannetjes zeggen maar al te vaak dat het gras groener is bij de buren.
SterrenliefdeOngewoonIn dit fantasierijke schilderij zien we het verbond tussen een kristallen steenformatie en een flitsende komeet. Hun liefde was sterker dan de zwaartekracht en natuurkundige wetten. Niemand dacht dat het stel bij elkaar zou blijven. En dat gebeurde ook niet. Gelukkig was de liefde opgebrand, voordat het vuur tussen de twee uiteindelijk doofde.
SterrenslagZeldzaamWe turen sinds jaar en dag de nachtelijke hemel af op tekenen die voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Deze sterrenhemel bevat talloze sterrenbeelden, die stuk voor stuk informatie over de toekomst bevatten. (Die kleine vliegende schotels onder de sterren staan bijvoorbeeld symbool voor een mogelijke invasie in de nabije toekomst.)
Terugkeer van SaturnusOngewoonWauwie! Moet je deze glamourfoto van Saturnus van een paar jaar geleden eens zien. Saturnus had toen net een scheiding achter de rug en was een paar kilo afgevallen (drie keer raden wie NU de op één na grootste planeet is, Uranus!). Het lichtblauwe schijnsel laat de ringen extra goed uitkomen. Het gerucht gaat dat Saturnus weer aan het scharrelen is en dat er sinds kort een drieënzestigste maan is gesignaleerd in haar nabijheid.
T-Rexvormige NevelZeldzaamHet is een beetje mal dat we soms vormen proberen te ontwaren in natuurkundige verschijnselen die willekeurige patronen vormen in de kosmos. Maar toch, deze sterrennevel lijkt wel heel veel op een T-Rex, of niet soms? (Niet te verwaren met T. Rex Nevelmans, de ster uit sciencefictionfilms.)
TwinkelOngewoonIs het een regenboog? Een wolk? Zijn het sterren? Je kunt misschien beter even gaan zitten, want je zult ervan versteld staan dat dit een regenboogkleurige wolk vol sterren is! Als dit schilderij niks met je doet, dan zul je wel een hart van steen hebben.
WolkenvisieOngewoonIn de ruimte heb je meer aan bewolkte dagen dan aan zonnige dagen. Dat komt doordat de wolken uit groene glitter bestaan! De zon bestaat daarentegen uit vuur en straling. Voordat je de ruimte in gaat, doe je er dus goed aan om het ruimteweerbericht te bekijken. Of blijf gewoon lekker thuis en bewonder dit schilderij.

Ruimtestenen zijn te verzamelen door de ruimte in te gaan met jouw Sim. Hiervoor heb je een ruimte schip nodig. Deze is in de koop-bouw modus te vinden onder de naam Steampunk Vliegding en kost 5.000 simoleons. Bouw het ruimte schip en dan kun je met jouw Sim de ruimte gaan verkennen. Het ruimte schip zal verbeterd moeten worden om meer kans te maken om ruimtestenen te vinden. Ruimtestenen geven een omgevings-aura.

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
Gewone ruimtesteenGewoonDeze schattige kleine ruimtesteen gedijt het beste in het luxe schijnsel van een afgelegen ster. Of een bureaulamp.
Grote ruimtesteenOngewoonDeze groter dan normale ruimtesteen wordt geprezen om zijn stoïcijnse schoonheid wanneer hij geconfronteerd wordt met een ramp.
Grote ruimtesteenZeldzaamDit is een ongewoon grote ruimtesteen. Het is groot genoeg om een eiland te zijn. Het voelt geen pijn. En het zal nooit huilen.
Ongewone ruimtesteenOngewoonDe ongewone ruimtesteen. Vaak stil, nooit begrepen.

Om de collectie tuinieren compleet te maken zal jouw Sim zaadjes moeten planten. Deze zijn te koop via de computer of een plantenbak. Of je kan planten die verspreid staan in de werelden oosten. Plant de zaadjes en jouw Sim heeft meteen de vaardigheid tuinieren geleerd. Hoe hoger de vaardigheid hoe meer opties er vrij komen. Vanaf niveau 5 kan jouw Sim de planten gaan kruizen waardoor er nieuwe opties beschikbaar worden.
De volgende combinaties zijn mogelijk:
Bakbanaan = citroen + peer
Bonsaibesjes = aardbei + margriet
Doodsbloem = orchidee + granaatappel
Koeienbesplant = pitaja + leeuwenbek
Orchidee = leeuwenbek + lelie
Paradijsvogel = chrysant + tulp
Peterselie = salie + basilicum
Pitaja = aardbei + leeuwenbek

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
AardappelOngewoonEen heerlijke knol vol zetmeel. De bescheiden aardappel wordt vaak ten onrechte voor een wortel aangezien.
AardbeiOngewoonEen kleine, zoete vrucht met een rood met zaak bespikkeld velletje.
AfvalvruchtZeldzaamEen stinkende bloesem die uitsluitend uit afval lijkt te bestaan.
AppelGewoonWat klinkt het toch lekker wanneer een Sim in een appel bijt. Hier houdt je Sim een fris en vol gevoel aan over.
BakbanaanGewoonEen koolhydraatrijke, banaanachtige vrucht. Je moet 'm alleen wel eerst even koken!
BasilicumGewoonDe aromatische bladeren van dit kruid werden vroeger gebruikt om de beet van een schorpioen te verzachten. Nu kun je er jouw ingewikkelde gerechten mee garneren.
BonsaibesjesZeldzaamEen kleine verzameling geurige, groene besjes die tot bonsaiboompjes uitgroeien.
ChrysantGewoonEen prachtige bloem die in de tuin kan worden geteeld.
CitroenGewoonEen zure citrusvrucht.
DruivenGewoonSims vinden het heerlijk om hier lekker van te smikkelen en smullen, alsof het heerlijke chocolaatjes zijn.
GranaatappelZeldzaamEen zeldzame, roodkleurige vrucht met zure, eetbare zaadjes.
GrasklokjeGewoonEen verzameling blauwe bloesems.
KersOngewoonEen rood duo met pitten.
KoeienplantbesZeldzaamEen vreemde, plantbare vleesetende plant.
LeeuwenbekGewoonEen verzameling kleine, kleurrijke bloesems.
LelieOngewoonEen grote, kleurrijke bloem.
MargrietGewoonEen veelvoorkomende wit met gele bloem.
OrchideeZeldzaamEen kleurige, exotische bloem.
PaddenstoelGewoonEen aardse, eetbare schimmel.
ParadijsvogelZeldzaamDeze felle bloemen lijken heel veel op vogels. In de wintermaanden vliegen ze weg.
PeerOngewoonEen frisse, vlezige vrucht met een kenmerkende klokvorm.
PeterselieGewoonEen delicaat muntachtig kruid.
PitajaZeldzaamEen exotische, felkleurige vrucht.
RoosOngewoonEen bloem met een prachtige kleur en een heerlijke geur.
SalieGewoonEen muskusachtig, paars kruid.
SpinazieGewoonEen donkergroene groente rijk aan vitamine.
TomaatOngewoonEen sappige vrucht met een rood velletje dat vaak voor groente wordt aangezien.
TulpOngewoonDe bloembol schiet gewoon weer uit nadat je de plompe bloem geplukt hebt. De ietwat puntige bloemblaadjes beschermen de kwetsbare binnenkant van de bloem.
UFO (Uniek Fruit Object)ZeldzaamVreemd ruimtefruit.
UiOngewoonEen geurige en pittige knolgroente.
WortelGewoonEen zoete oranje groente.
Zwarte bessenZeldzaamDeze bessen staan bekend om hun zoetzure smaak. Je kunt er heerlijke taarten mee bakken!

De collectie vissen kan je met jouw Sim compleet maken door gewoon te gaan vissen. Hiermee verhoogd jouw Sim ook meteen de visvaardigheid. Vissen die gevangen worden kunnen worden opgehangen aan de muur, in een vissenkom gedaan worden, gebruikt worden tijdens het koken of als mest voor je planten. Voor de zeldzame vissen moet je de verborgen kavels bezoeken. Als jouw Sim niveau 5 van de visvaardigheid heeft bereikt kan jouw Sim het water onderzoeken. Dit is erg handig omdat jouw Sim er dan achter kan komen welke vissen met welke soort aas te vangen zijn. Dit kunnen vissen zijn maar ook planten of kikkers. Niet alle vissen hebben aas nodig, maar sommige wel.

Met onderstaande aas soorten kun je de volgende vissen vangen:
Piranha = baars
Meerval = tulp / lelie / baars / schorpioenvis / witvis
Vinarmige = baars / schorpionvis
Vuurstaartlabeo = brasem / tetra / witvis
Zeewolf = auberginekikker / luipaardkikker / tijgerkikker

 NaamZeldzaamheidOmschrijving
BaarsGewoonWeet je het verschil niet tussen een forel en een brasem? Dat geeft niet, dit is een baars.
BettaOngewoonEen bijzonder klein kemphaantje van een vis!
BrasemGewoonEen kleine dunne vis die je voornamelijk in rivieren en meren vindt.
EngelvisOngewoonEen prachtig klein visje die zich graag uitslooft en andere vissen in het gareel laat zwemmen.
ForelGewoonHij ziet er misschien uit als een zalm, maar het is toch echt een forel.
GoudvisGewoonEen klein lid van de karperfamilie die het goed doet in zowel vissenkommen als toiletpotten.
GuppieGewoonEen kleine, felkleurige tropische vis die ze allemaal prima op een rijtje heeft staan.
KoiGewoonKoi is eigenlijk de afkorting van nishikigoi wat zo veel als 'kaper in brokaat' betekent. Een mooie naam voor een mooie vis.
Kussende GouramiOngewoonKus deze lippen niet: achter die snoezige lipjes gaat een rij vlijmscherpe tanden schuil.
MeervalOngewoonIn tegenstelling tot de huiskat gebruikt deze vis zijn snorharen om de omgeving af te tasten. Snorharen in de vorm van dunne kleine tongetjes, dat dan weer wel.
PiranhaZeldzaamEen kleine vis met een grote beet. Kijk uit voor die kleine tandjes.
RegenboogvisZeldzaamIn tegenstelling tot wat mensen vaak denken, levert het volgen van een regenboogvis je geen pot met goudvissen op.
SchorpioenvisZeldzaamShhh … kun je hun gezang horen? Nee? Nou, zelfs magische schorpioenvissen hebben hun beperkingen.
SteurZeldzaamSteuren zijn grote vissen die soms levende fossielen worden genoemd. Gelukkig vatten ze dit niet als een belediging op.
TetraGewoonEen kleine zoetwatervis met een stevig, glanzend lichaam en opvallende vinnen.
TilapiaOngewoonTilapia zijn een soort cichlidvissen. Ze zijn ook blij in een mooi aquarium.
VinarmigeZeldzaamEen listige roofvis die prooien naar zijn bek lokt met een kleine, glinsterende tentakel op zijn hoofd.
VleermuisvisZeldzaamDe vleermuisvis slaapt niet ondersteboven, maar heeft wel mooie, leerachtige vleugels om het een beetje goed te maken.
VuurstaartlabeoZeldzaamEen kleine vis met een grote naam. Ook wel bekend als een labeo bicolor.
WitvisGewoonEen vis die zo klein is dat je hem het beste kunt gebruiken om andere vissen te vangen.
ZalmGewoonEen vis van een redelijke grootte die in de Keltische mythologie bekend staat als een symbool voor wijsheid. En ook omdat-ie zo lekker is.
ZeewolfOngewoonDeze aalachtige vis die van de zeebodem leeft, staat bekend om zijn keiharde tanden. Bang? Hoeft niet hoor. Eigenlijk zijn ze best aardig.
GummiegupZeldzaamEen heerlijk sponsachtig maatje voor in huis, maar laat hem niet alleen met de meerval.
'Kapitein Visgraat' BeenvisZeldzaamHij zwemt rondjes, kan zich niets herinneren en is al dood... Jouw beste maatje dus!
Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •