In De Sims 4 zijn er meerdere verborgen kavels te vinden. Deze zijn alleen te ontdekken als je weet waar de ingang zich bevind.
Via deze gids kunnen jullie lezen hoe je bij deze verborgen kavels kan komen en wat je er allemaal kunt vinden.

Willow Creek – Sylvanheuvel

Om de verborgen kavel Sylvanheuvel te kunnen ontdekken moet jouw Sim naar het onderste wijk in Willow Creek gaan. Reis naar het huis Madeliefhutje of de Krakende hut. Jouw Sim hoeft hier niet te wonen om Sylvanheuvel te kunnen ontdekken. Er staat tussen deze twee huizen een boom. Deze boom zal je direct herkennen omdat deze boom versierd is.

Als je bij de boom aangekomen bent kun je hierop klikken. Je zult dan de optie “bekijken” krijgen. Deze actie moet je een aantal keer herhalen voordat de volgende optie “water geven” tevoorschijn komt. Geef de boom water en bekijk deze boom tot de volgende optie krijgt. Dit kunnen verschillende opties zijn zoals “natuur bespreken” of “compliment geven over bladeren” of “over wortels kletsen”.

Wissel de opties met elkaar af. Dit is nodig om de toegang tot Sylvanheuvel te openen. Welke optie je in welke volgorde gebruik is niet van belang. Het mag in verschillende volgordes. Als de toegang open is zal je de optie “verkennen” krijgen. Tijdens het verkennen van de boom komt jouw Sim in een boomavontuur en zal jouw Sim weer voor een aantal keuzes komen te staan. Alleen door deze juist te beantwoorden zal de toegang daad werkelijk geopend worden en kan jouw Sim naar Sylvanheuvel reizen. Kleine tip: het juiste antwoord is elke keer de eerste optie.

 1. Het geluid volgen
 2. Stroomafwaarts gaan
 3. De mist betreden
 4. Naar de open plek gaan

Sylvanheuvel is een prachtige verborgen kavel. Er is genoeg te verzamelen voor je Sim. Jouw Sim kan er planten, bloemen, struiken en bomen vinden. De eerste keer als jouw Sim in Sylvanheuvel komt kunnen er nog geen planten, bloemen, struiken en bomen verzameld worden. Deze moeten eerst nog groeien. Als jouw Sim terug komt in Sylvanheuvel zullen de planten, bloemen, struiken en bomen gegroeid zijn en kunnen deze verzameld worden. Er is een vijver om te vissen. Er kunnen kikkers gevangen worden in de vijver of uit boomstronken. Als er een kikker gevonden is in een boomstronk zal deze boomstronk verdwijnen voor bepaalde tijd aan Sims uren en kan er dus geen nieuwe kikker gevangen worden tot de boomstronk weer terug is. Er zijn is totaal 3 verschillende boomstronken. Dit geldt niet voor de vijver, daar kan jouw Sim naar kikkers blijven zoeken.

In Sylvanheuvel staat een zelfde soort boom als in Willow Creek. Via deze boom kun je weer terug het huis van je Sim. Of je kunt ervoor kiezen om op het huisje bij jouw Sim te klikken om deze naar huis te sturen. Sylvanheuvel is zeker de moeite waard om eens te bezoeken met je Sim. Wil je er met een andere Sim naar toe dan zal deze Sim de kavel zelf moeten ontdekken.

Oasis Springs – De Vergeten Grot

De Vergeten Grot in Oasis Springs heeft 2 ingangen. Om deze te kunnen bezoeken zal jouw Sim naar 1 van deze 2 plekken moeten reizen. Er is een ingang bij het park Woestijnbloem. De andere ingang is te vinden achter het huis van de familie Landgraaf.

Tip: om de mijnschaften (ingangen) te kunnen openen heeft jouw Sim niveau 10 nodig van de vaardigheid Handigheid. Heb je niet het geduld om jouw Sim eerst niveau 10 te laten behalen van deze vaardigheid, dan kun je de cheat stats.set_skill_level Major_Handiness 10 gebruiken.

Als jouw Sim bij 1 van de mijnschaften is aangekomen kan het ontdekken gaan beginnen. Klik op de mijnschaft. Jouw Sim zal dan de opties “openbreken” krijgen. Als jouw Sim dit heeft gedaan zal de volgende optie “verkennen” komen. Na het verkennen komt het avontuur “Grot onderzoeken” tevoorschijn. Er zullen dan een aantal vragen gesteld worden aan jouw Sim en als hij/zij deze juist beantwoord kan jouw Sim naar De Vergeten Grot toe reizen. Jouw Sim zal beide mijnschaften moeten openen om beide te kunnen gebruiken. Als deze eenmaal geopend zijn kan jouw Sim altijd reizen naar De Vergeten Grot.

 1. Breed pad nemen
 2. Ladder beklimmen
 3. Op de richel stappen
 4. Naar de grot reizen

De Vergeten Grot in Oasis Springs is een mooie maar wat donkere verborgen kavel. Je kunt de waterdruppels horen vallen. Ook het lichtinval is erg mooi uit gewerkt.

Als jouw Sim de grot binnenkomt zie je een soort bouwplaats. Hier staat een toilet. Deze kan gebruikt worden door jouw Sim of jouw Sim kan deze gaan verbeteren.

Op deze verborgen kavel kan jouw Sim weer items verzamelen. Zoals aardappelen, salie, uien en bloemen. Jouw Sim kan er ook graven, kikkers zoeken en vissen. Hier zullen ook de planten weer eerst moeten groeien voordat jouw Sim deze kan oosten. Als jouw Sim terug gaat naar De Vergeten Grot zullen ze gegroeid zijn. De boomstronken en stenen zullen verdwijnen voor een aantal Sims uren als jouw Sim een kikken gevangen heeft of een steen opgegraven heeft.

In De Vergeten Grot staat ook een mijnschaft. Via deze mijnschaft kan je weer terug naar het huis van je Sim. Of je kunt ervoor kiezen om op het huisje bij jouw Sim te klikken om deze naar huis te sturen.

In de natuur – Het diepe woud

Met de Game Pack In de natuur is ook een verborgen kavel mee gekomen genaamd het diepe woud. In het diepe woud kun je de kluizenaar vinden. Ga met jouw Sim op vakantie naar Granite Falls en reis dan naar Granite Falls bossen.

In dit bos kan jouw Sim erg makkelijk verdwalen. Om de ingang te vinden is het verstandig om zodra jouw Sim aankomt in de bossen het spel meteen op pauze te zetten. Draai je camera zo dat jouw Sim rechts in beeld komt te staan. Als je dan rechtdoor kijkt zie je een donkere plek. Daar zie je de bramenstruik die jouw Sim zal moeten gaan verkennen om bij het diepe woud te komen en het kluizenaarshuis te kunnen ontdekken.

Als jouw Sim de bramenstruik gaat verkennen krijgt jouw Sim een aantal vragen. Door deze goed te beantwoorden krijgt jouw Sim toegang tot het diepe woud. Het kan voorkomen dat er 2 verschillende keuze mogelijkheden zijn en dat je per Sim een andere te zien krijgt. Tip: elke keer als jouw Sim naar de verborgen kavel wilt toe reizen zou jouw Sim de bramenstruik moeten gaan ontdekken. Dit zijn de juiste antwoorden:

 • Stapje vooruit
 • Doorlopen / Door web gaan
 • Doorzetten / Het voorwerp negeren
 • Naar Sim toe reizen

Het diepe woud is een hele mooie verborgen kavel waar ook weer genoeg te verzamelen is voor jouw Sim. Je hoort verschillende dieren en het water van de waterval. De bos geluiden klinken zo echt dat je het gevoel hebt dat je echt in een bos bent. Het huis van de kluizenaar staat midden op de kavel. De kluizenaar die hier woont kan een man of vrouw zijn. Dat is per spel verschillend.

Het is slim om bevriend te raken met de kluizenaar. De kluizenaar heeft een recept voor de vaardigheid plantheelkunde. Dit recept heet Schimmelkunstmest en kan alleen geleerd worden door goed bevriend te raken met de kluizenaar. Houdt jouw Sim van verzamelen? Dan is het zeker een aanrader om hier naar toe te gaan. Er zijn hier verschillende zeldzame insecten en planten te vinden. Ook vind je alleen hier de zeldzame Poemavis.

Om terug te keren naar Granite Falls bossen kun je de bramenstruik gebruiken die in het diepe woud aanwezig is. Als je in de bossen bent en je dan terug naar de accommodatie van jouw Sim, klik dan op het huisje bij jouw Sim. Mocht je direct vanaf de verborgen kavel terug willen naar de accommodatie klik dan meteen op het huisje bij jouw Sim om deze naar de accommodatie te sturen.

Aan het werk – Sixam

Met de uitbreiding Aan het werk is er een verborgen kavel toegevoegd, genaamd Sixam. Op deze verborgen kavel kunnen jouw Sim Aliens ontmoeten die als bijzondere wezens zijn mee gekomen met deze uitbreiding. Er zijn 2 manieren om Sixam te kunnen bereiken. Er is een dure en goedkope oplossing om deze verborgen kavel te ontdekken.

Manier 1:
In de koop/bouwmodus vind je een Steampunk Vliegding die 5.000 simoleons kost. Deze raket heb je nodig om naar Sixam te kunnen reizen. Jouw Sim zal dan het raket zelf moeten gaan bouwen. Dit kost ook weer simoleons. Heeft jouw Sim hier geen budget voor dan kun je er voor kiezen om jouw Sim de carrière Wetenschapper geven. Op de locatie van deze carrière staat al een Steampunk Vliegding klaar. Het kost jouw Sim dan ook niks extra om er verder aan te bouwen.

Om naar Sixam te mogen reizen met het raket heeft jouw Sim niveau 10 nodig van de raketvaardigheid. Ook dit kost vele simoleons. Toch gaat het wel het snelste met het verbeteren van de raket. Een andere optie is naar de ruimte toe reizen of boeken lezen. Als niveau 10 eenmaal bereikt is heeft jouw Sim de optie “wormgatgenerator installeren” ontgrendeld. Om deze optie toe te voegen aan het raket kost dit 1.000 simoleons.

Als de optie toegevoegd is aan het raket zal de optie “door wormgat reizen” ontgrendeld worden en kan jouw Sim naar Sixam reizen. Op het moment dat jouw Sim het raket in stapt gebeurd er even niks. Je ziet links in het scherm (waar nu de tv staat) dat jouw Sim onderweg is. Als jouw Sim is aangekomen krijg je een pop-up en vraagt dan of jouw Sim wilt neerstralen. Welkom in Sixam!

Manier 2:
Voor deze manier moet jouw Sim de carrière Wetenschapper starten. De carrière zal doorlopen moeten worden en verschillende doorbraken zullen er volgen. Bij de elfde doorbraak zal de uitvinding “Electroflux Generator” zijn. Via de mobiel van jouw Sim kun je het werkboek bekijken. Hier kun je alle uitvindingen in terug vinden.

Om de “Electroflux Generator” te maken heb je een aantal onderdelen nodig.

 • Willekeurige ongewoon metaal (2 keer)
 • Willekeurige ongewoon kristal (2 keer)
 • Willekeurig element (2 keer)

Op de locatie van de carrière wetenschapper zijn deze onderdelen te vinden. Jouw Sim kan ook aan zijn/haar collega’s vragen of zij willen helpen. Als jouw Sim alle onderdelen verzameld heeft kan de “Electroflux Generator” gemaakt worden. Klik op de uitvindingmaker en en kies voor “generator creëren”.

De “Electroflux Generator” is een mobiele generator en kan in de inventaris van jouw Sim. Op deze manier kan er overal gebruik gemaakt worden van de “Electroflux Generator”. Om naar Sixam te kunnen reizen moet er nog 1 optie toegevoegd worden aan de “Electroflux Generator” en dit kan alleen als jouw Sim de top van de carrière Wetenschap heeft bereikt. Zet de generator in de uitvindingsmaker en klik erop. Dan zal de optie “de Electroflux Wormgatgenerator verbeteren” zichtbaar worden. Als dit klaar is kan jouw Sim de “Electroflux Generator” op elke kavel plaatsen waar je wilt. Klik erop en kies voor de optie “naar buitenlandse wereld reizen” om Sixam te gaan ontdekken.

Als je eindelijk kan reizen (het vergt zeker tijd en geduld) dan is Sixam zeker een mooie wereld om te zien. Jouw Sim zal er Aliens ontmoeten maar er kan ook zeldzame items gevonden worden om je verzamelbare collectie compleet te kunnen maken. Sommige items zijn alleen te vinden in Sixam. Op het moment dat jouw Sim weer naar huis toe reist via de portal en jouw Sim kennis heeft gemaakt met een Alien kan je ervoor kiezen om de Alien mee te laten reizen. Of je kunt ervoor kiezen om op het huisje bij jouw Sim te klikken om deze naar huis te sturen. Dan zal de vraag niet gesteld worden.

Delen met:
 •  
 •  
 •  
 •