Op deze pagina vind je een overzicht van alle vaardigheden die in De Sims 4 zitten.

Als je met iemand praat, is het handig om een charismatische vaardigheid te hebben.
Of je nu vrienden maakt, romantisch doet of volslagen vreemdelingen kalmeert, de charismatische Sim weet wat er te doen staat.

Sims kunnen hun charisma ontwikkelen met behulp van de spiegel of door met andere Sims te praten.
Het verbeteren van deze vaardigheid, ontgrendeld nieuwe sociale interacties en nieuwe sociale media-interacties op de computer.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe charismavaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu vaker geslaagde grappen maken en sneller meer te weten komen over andere Sims. Op hogere niveaus worden er nieuwe soorten interacties ontgrendeld.
2(Naam Sim) kan nu andere Sims opfleuren.
3(Naam Sim) kan nu aan een online liefdadigheidsinstelling schenken, versiertrucs voor de spiegel oefenen en andere Sims vleien.
4(Naam Sim) kan nu een gladde verontschuldiging en vrolijke kennismaking uitvoeren op andere Sims.
5(Naam Sim) kan nu een sociaal netwerk opzetten op een computer. Hij/zij kan ook verhalen vertellen oefenen in een spiegel en op een flirterige manier kennismaken met andere Sims.
6(Naam Sim) kan nu afbeeldingen naar een computer uploaden en ook slijmen bij andere Sims.
7(Naam Sim) kan nu Sims om een kleine lening vragen of een lening terug betalen.
8(Naam Sim) kan nu nieuwe hashtags uitvinden en betoverende kennismaking uitvoeren op andere Sims.
9(Naam Sim) is betrouwbaar genoeg om een Sim om een grote lening te vragen.
10(Naam Sim) kan nu viral video’s uploaden en de baas opbellen om te onderhandelen over een promotie.

Ben jij klaar om jouw culinaire creaties naar een hoger plan te tillen? Met de culinaire kookvaardigheid kun je heerlijke gerechten voor jezelf en je gasten op tafel toveren.

De culinaire kookvaardigheid kan ontwikkeld worden door culinaire gerechten te bereiden met behulp van de koelkast, het fornuis en het aanrecht. Door deze vaardigheid te verbeteren worden er nieuwe culinaire kookkunstjes, gemoedstoestanden en recepten ontgrendeld.

* Deze vaardigheid speel je vrij als je niveau 5 van “Koken” bereikt hebt!

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe culinaire kookvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu stijlvollere gerechten bereiden. Hoe hoger het niveau, des te meer recepten er ontgrendeld worden.
2(Naam Sim) kan nu pompoengnocci en kip Saltimbocca bereiden.
3(Naam Sim) kan nu zalm met kruidenkorst en spinaziefrittata’s bereiden. Hij/zij heeft ook het coole nieuwe trucje ’Kekke kruiden’ geleerd.
4(Naam Sim) kan nu in ham gerolde asperges maken. Eten dat hij/zijn bereidt, kan ook de gemoedstoestand ’overheerlijk gerecht’ veroorzaken.
5(Naam Sim) kan nu SimCity Kwarktaart en Geslaagde Taart bereiden. Hij/zij heeft ook het coole nieuwe trucje ’Luchtplak’ geleerd.
6(Naam Sim) kan nu lamsrack bereiden.
7(Naam Sim) kan nu kreeftortellini en gegratineerde kreeft bereiden.
8(Naam Sim) kan nu Monte Cristo sandwiches bereiden. Hij/zij kan ook ’Geavanceerde kooktechnieken onderzoeken’ op de computer.
9(Naam Sim) kan nu Forel Meunière bereiden. Hij/zij kan ook kookgeheimen met andere Sims delen.
10(Naam Sim) kan nu gebakken ijstaart bereiden. Hij/zij kan ook gerechten garneren om te kwaliteit te verbeteren.

Hoewel alle Sims gezond willen blijven, zetten fitnessfans alles op alles om hun lichaam in tiptop conditie te houden.

Sims kunnen hun conditie verbeteren met de loopband, krachttraining of een boksbal. Door deze vaardigheid te verbeteren, worden er nieuwe trainingen en sociale interacties ontgrendeld.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe fitnessvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij verschillende trainingen uitvoeren op de fitnessapparaten. Naarmate het vaardigheidsniveau toeneemt, zullen er meer geavanceerde trainingsroutines beschikbaar worden.
2(Naam Sim) kan nu trainingstechnieken met andere Sims bespreken.
3(Naam Sim) kan nu een duurloop uitvoeren op de lopende band. hij/zij kan ook ’Trainingstips onderzoeken’ op de computer.
4(Naam Sim) kan nu boksen op een boksbal. Hij/zij kan ook een zware training uitvoeren op het fitnessapparaat.
5(Naam Sim) kan nu eiwitrijke shakes maken achter de bar. Hij kan ook zonder te zweten op de lopende band rennen.
6(Naam Sim) kan nu spierballen laten zien aan andere Sims.
7(Naam Sim) kan nu de heuveluitdaging aangaan op de lopende band.
8(Naam Sim) kan nu de epische training op een fitnessapparaat uitvoeren.
9(Naam Sim) kan nu gevechten oefenen met andere Sims, gewoon voor de lol.
10(Naam Sim) kan nu andere Sims bijscholen in fitness.

Van een telefoon naar een geavanceerde camera. Sims die bedreven zijn in het maken van foto’s, zullen steeds beter worden met hun vaardigheden door heel veel foto’s te maken, hun apparatuur te verbeteren, met de instellingen voor hun foto’s te experimenten en de ‘In een Flits’ fotostudio te gebruiken.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe fotografievaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij de wereld om hem/haar heen vastleggen door middel van momentopnames. Er is nog een lange weg te gaan om echte meesterwerkjes te fotograferen, maar hoe beter zijn/haar vaardigheidsniveau, des te mooier de foto’s van je Sim uit de bus zullen komen.
2Vergeet die selfies niet! Het gezicht van (Naam Sim) is een kunstwerk en de foto’s die je met hem/haar telefoon maakt, dragen bij aan zijn/haar fotografievaardigheidsniveau.
3Het maakt wel degelijk uit wat voor kwaliteit de camera van (Naam Sim) heeft! Goedkope camera’s zijn goed om het fotograferen te leren, maar voor een paar extra simdollar koop je een camera die kan inzoomen en een groter formaat foto’s kan nemen.
4(Naam Sim) kan extra simdollars verdienen door foto’s te nemen van andere Sims met de ’In een Flits’ fotostudio.
5(Naam Sim) heeft de fotografie nu echt in de vingers. Misschien wordt het tijd dat hij/zij een fotogalerie opent, zodat alle Sims mee kunnen genieten van zijn/haar kunstwerkjes!

Als je een kei was in gamen was dat vroeger alleen maar goed om je broertje of zusje de loef af te steken, maar in de hedendaagse wereld kan het je zelfs geld en roem opleveren! Wat is het toch een rare wereld.

De Game vaardigheid wordt verbeterd via de computer, bewegingsgames en de tablet. Als Sims deze vaardigheid verbeteren, ontgrendelen ze nieuwe sociale gamingsinteracties en nieuwe interacties op de computer.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) kan nu zijn/haar vaardigheid op computers, tablets, motion game rigs en zelfs op zijn/haar telefoon verder ontwikkelen.
2(Naam Sim) kan nu gamestrategieën met andere Sims bespreken
3(Naam Sim) kan nu deelnemen aan gametoernooien voor beginners.
4(Naam Sim) wordt iedere dag een beetje beter met gamen.
5(Naam Sim) kan nu geavanceerde gamestrategieën onderzoeken. Hij/zij kan ook indruk op andere Sims maken met kennis over computergames.
6(Naam Sim) kan nu deelnemen aan professionele gametoernooien.
7(Naam Sim) kan nu een gaming livestream op de computer bekijken en met andere Sims over professionele gamers roddelen.
8(Naam Sim) kan nu noobs belachelijk maken.
9(Naam Sim) is nu een elitegamer. Er kunnen maar weinigen aan zijn/haar gametalent tippen.
10(Naam Sim) heeft een legendarische status vergaard binnen de gamingcommunity van de Sims. Op alle fora fluistert men zijn/haar naam.

Gitaar: het instrument dat de grenzen van stijl en genres kan doorbreken. Een gitaar kan goed van pas komen tijdens een romantisch avondje, een gezellig feest of een uitverkocht optreden.

Gebruik de gitaar om de gitaarvaardigheid te verbeteren. Door deze vaardigheid te verbeteren, kun je nieuwe nummers en interacties op de gitaar ontgrendelen, waardoor de mogelijkheid om nummers te spelen en andere Sims een serenade te brengen.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe gitaarvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu op het nieuwe instrument oefenen. Naarmate het vaardigheidsniveau toeneemt, zullen er meer muzikale kansen beschikbaar worden.
2(Naam Sim) kan nu voor de lol tokkelen en de gitaar op een computer onderzoeken. Hij/zij kan ook de blues op een stereo waarderen en enthousiast zijn over gitaarsolo’s tegen andere Sims.
3(Naam Sim) kan nu bluesnummers spelen.
4(Naam Sim) kan nu jammeren op de gitaar. Hij/zij kan ook rocknummers spelen.
5(Naam Sim) kan nu countrynummers spelen.
6(Naam Sim) kan nu een serenade brengen aan andere Sims en ballades spelen.
7(Naam Sim) kan nu latinonummers spelen en Sims in slaap sussen. Ook kan hij/zij beloven om nummers aan andere Sims op te dragen.
8(Naam Sim) kan nu nummers schrijven, schrappen en een naam geven. Hij/zij kan ook klassieke nummers spelen.
9(Naam Sim) kan nu jazznummers spelen en zijn/haar zelfgeschreven nummers patenteren bij de brievenbus.
10(Naam Sim) kan nu avant-garde nummers spelen. Hij/zij kan ook andere Sims bijscholen in de gitaarvaardigheid.

Doe het zelf! Dat is het motto van handige Sims. Handige Sims deinzen niet terug voor reparaties, kunnen alledaagse huishoudelijk voorwerpen verbeteren en zelfs experimenteren met houtbewerking.

Handigheid kan verder ontwikkeld worden door het repareren en verbeteren van voorwerpen, of door de houtbewerkingsbank te gebruiken. Naarmate deze vaardigheid verder ontwikkelt wordt, worden er nieuwe projecten op de houtbewerkingsbank ontgrendeld en kunnen Sims steeds beter voorwerpen maken en verbeteren.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe handigheidsvaardigheid (Naam Sim) Sim kan hij/zij onderdelen redden van stapels schroot en gebroken voorwerpen repareren. Naarmate het vaardigheidsniveau toeneemt zullen er meer upgradekansen beschikbaar worden.
2(Naam Sim) kan nu basisverbeteringen toepassen op sanitair en meubels maken met een houtsnijwerktafel. Hij/zij kan ook over handigheid kletsen met andere Sims en op de computer onderdelen voor verbetering kopen!
3(Naam Sim) heeft nu de kans om zeldzame onderdelen te vinden en kan nog een paar extra beelden maken.
4(Naam Sim) kan nu geavanceerde verbeteringen op sanitair toepassen. Hij/zij kan ook bijzettafels met de houtbewerkingsbank maken.
5(Naam Sim) loopt nu minder risico om tijdens het repareren geëlektrocuteerd te worden. Hij/zij kan ook eenvoudige verbeteringen toepassen op keukenvoorwerpen, grotere beelden maken achter de houtbewerkingstafel en tegen andere Sims opscheppen over handigheid.
6(Naam Sim) kan nu eettafels en stoelen maken achter de houtbewerkingstafel. Hij/zij kan ook zeldzame onderdelen vinden tijdens het redden van onderdelen.
7(Naam Sim) kan nu twee keer zo snel verbeteringen op sanitair toepassen. Hij/zij kan ook geavanceerde verbeteringen toepassen op keukenvoorwerpen.
8(Naam Sim) kan nu basisverbeteringen op elektronische voorwerpen toepassen. Hij/zij kan ook een instrument maken met een houtbewerkingsbank.
9(Naam Sim) kan nu geavanceerde verbeteringen op elektronische voorwerpen toepassen. Hij/zij kan ook badkuipen maken met een houtbewerkingsbank.
10(Naam Sim) zal altijd zeldzame onderdelen vinden tijdens het redden van onderdelen en kan nu toiletten maken aan de houtsnijwerktafel. Hij/zij kan ook keukenvoorwerpen tweemaal zo snel verbeteren als voorheen en andere Sims bijscholen in handigheid.

Een goed stel hersens is nooit weg en Sims die zich op inzicht concentreren, willen scherper van geest zijn dan de hoorn van een lamahoorn.

Sims krijgen meer inzicht door het schaakbord, de telescoop en microscoop te gebruiken. Door deze vaardigheid te verbeteren, zullen er nieuwe interacties ontgrendeld worden op de microscoop en het observatorium, evenals verschillende verzamelbare voorwerpen.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe inzichtvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij kaarten, schaken en wetenschappelijke instrumenten gebruiken. Naarmate het vaardigheidsniveau toeneemt, wordt de kans op een overwinning tijdens een potje groter. Bovendien komen er nieuwe interacties beschikbaar bij de microscoop en het observatorium.
2(Naam Sim) kan nu plantmonsters verzamelen en ze onder een microscoop analyseren. Hij/zij kan ook inzicht bespreken met andere Sims.
3(Naam Sim) heeft nu de kans om iets meer logische vaardigheden op te bouwen tijdens het schaken en kaarten dan normaal.
4(Naam Sim) kan nu halfgevordere inzichtelijke boeken lezen.
5(Naam Sim) kan nu fossielmonsters verzamelen en ze onder een microscoop analyseren.
6(Naam Sim) heeft nu de kans om nog meer logische vaardigheden op te bouwen via interacties.
7(Naam Sim) kan nu geavanceerde inzichtelijke boeken lezen.
8(Naam Sim) kan nu kristalmonsters verzamelen en ze onder de microscoop analyseren. Hij/zij kan ook logische oplossingen bieden aan gestreste Sims.
9(Naam Sim) krijgt nu een nog betere gemoedstoestand na een potje schaken of kaarten gewonnen te hebben.
10Terwijl (Naam Sim) boos is kan hij/zij nu logisch raaskallen om zijn woede te verlagen.

Iedereen kan koken, maar Sims die epicurisch zijn zullen profiteren van wat extra tijd en aandacht in de keuken.

Kookvaardigheden worden voornamelijk opgebouwd met de koelkast, het fornuis en het aanrecht. Als Sims deze vaardigheid verbeteren, ontgrendelen ze nieuwe kooktrucs, gemoedstoestanden en recepten.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe kookvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu heerlijke, simpele klassiekers bereiden. Hoe hoger het vaardigheidsniveau, des te meer recepten er ontgrendeld worden.
2(Naam Sim) heeft het recept voor eieren op toast, een BLT en chips met salsa geleerd. Hij/zij kan nu ook een cool nieuw ’Extra combo’ trucje uitvoeren!
3(Naam Sim) heeft het recept voor gebakken tilapia, chocoladekoekjes en pannenkoeken geleerd. Bovendien kan hij/zij het nu met andere Sims over koken hebben.
4(Naam Sim) heeft het recept voor spaghetti en aardbeientaart geleerd.
5(Naam Sim) heeft het recept voor wentelteefjes geleerd. Hij/zij heeft ook de culinaire kookvaardigheid ontgrendeld en krijgt tijdens het koken de gemoedstoestand ’competente kok’.
6(Naam Sim) heeft het recept voor Blauwe Confettitaart en chili geleerd. Hij/zij heeft ook wat coole nieuwe trucjes geleerd.
7(Naam Sim) heeft het recept voor gegrilde baars en omelet geleerd.
8(Naam Sim) heeft het recept voor appeltaart geleerd. Bovendien kan hij/zij nu ook gerechten op smaak brengen voor een betere kwaliteit.
9(Naam Sim) heeft het recept geleerd voor kiproerbakschotel en cioppino geleerd. Bovendien kan hij/zij nu ook andere Sims kooktips geven.
10(Naam Sim) heeft het recept voor gegrilde kip en tonijnovenschotel geleerd.

Zodra je je realiseert dat alles één grote grap is, is een bestaan als komiek het enige juiste antwoord.

Komische vaardigheden zijn handig als je met andere Sims praat en als je een microfoon in je had hebt. Als Sims deze vaardigheid verbeteren, ontgrendelen ze nieuwe grappen, komedieriedels en de vaardigheid om komedieriedels voor de microfoon te improviseren.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe komedievaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij grappen vertellen achter een microfoon en grappen schrijven op een computer.
2(Naam Sim) kan nu een knock knock-mop aan andere Sims vertellen.
3(Naam Sim) kan nu verschillende nieuwe korte riedels opstellen en opvoeren achter respectievelijk de computer en een microfoon.
4(Naam Sim) kan nu grappen maken over kleding. Echte onderbroekenlol.
5(Naam Sim) kan nu een komedieriedel oefenen achter een microfoon of voor de spiegel. Hij/zij kan ook een computer gebruiken om komedieriedels te perfectioneren die hij/zij al voor heeft gedragen.
6(Naam Sim) kan nu normale riedels opstellen en opvoeren achter respectievelijk de computer en een microfoon. Hij/zij zal waarschijnlijk ook minder last hebben van irritante uitslovers.
7(Naam Sim) kan nu boeken in het komediegenre schrijven achter de computer.
8(Naam Sim) kan nu lange riedels opstellen en opvoeren met behulp van respectievelijk de computer en een microfoon.
9(Naam Sim) kan nu een publiekklapperverhaal vertellen. Het publiek zal binnen enkele seconden in een deuk liggen!
10(Naam Sim) is zo vaardig dat hij/zij nu riedels kan improviseren achter de microfoon.

Het mixen van drankjes en het maken van een babbeltje lijkt best eenvoudig, maar de juiste verhouding sappen en precies de juiste hoeveelheid gebabbel is een subtiele vaardigheid. Mixologen gebruiken voornamelijk de bar.

Als Sims deze vaardigheid ontgrendelen, kunnen ze nieuwe drankjes maken en bartrucjes en andere sociale mixologie-interacties uitvoeren!

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe mixologievaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij drankjes aan de bar maken: met meer recepten die ontgrendeld worden telkens
wanneer hij/zij een niveau stijgt.
2(Naam Sim) heeft de recepten van een Pit en Zerp en Schroevendraaier geleerd. Hij/zij heeft ook een cool nieuw ’achter je rug om’ barkunstje geleerd en kan nu met andere Sims over het maken van drankjes praten!
3(Naam Sim) heeft het recept voor een ridgepoort geleerd!
4(Naam Sim) heeft het recept voor een Grobbelaar geleerd. Hij/zij heeft ook een cool nieuw jongleerkunstje geleerd! Bovendien veroorzaken zijn/haar
drankjes nu sterkere gemoedstoestanden bij de drinkers!
5(Naam Sim) heeft het recept voor een Zilte Lama geleerd. Hij/zij krijgt nu de gemoedstoestand ’Getalenteerde barkeeper’ na het maken van een drankje.
6(Naam Sim) heeft het recept voor Zeeschuim geleerd. Bovendien kan hij/zij nu bartrucjes oefenen!
7(Naam Sim) heeft het recept voor een Zure Smakkerd geleerd. Hij/zij heeft ook een cool nieuw kunstje geleerd om flessen op te stapelen! Bovendien veroorzaken zijn/haar drankjes nu sterkere gemoedstoestanden bij de drinkers!
8(Naam Sim) heeft het recept voor een Stomme Film geleerd. Bovendien kan hij/zij nu mixologiegeheimen delen met andere Sims.
9(Naam Sim) heeft het recept voor een Simsmapolitan geleerd. Hij/zij kan nu ook het coole nieuwe kunstje ’Flessenvuurbal’ uitvoeren!
10(Naam Sim) heeft de recepten voor een Sunset Valley, Granny Smash en Schaduwrijk geleerd. Hij/zij kan nu ook drankjes verversen (waardoor ze minder snel bederven). Bovendien ontvangt hij/zij nu de gemoedstoestand mix-meester na het maken van een drankje.

Ondeugende Sims zijn vaak geniepige duivels en vinden het heerlijk om andere Sims te pesten. in de val te laten lopen of een grap met ze uit te halen. Het leven is een feestje en een ondeugende Sim wil het middelpunt van het feest zijn.

Ondeugendheid is voornamelijk verbonden met sociale interacties en de voodoopop. Als Sims deze vaardigheid verbeteren, ontgrendelen ze nieuwe ondeugende sociale interacties met Sims en ondeugende interacties met de voodoopop, computer en telefoon.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe ondeugdvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij de grap uitvoeren en andere ondeugende sociale interacties uitvoeren. Naarmate het vaardigheidsniveau toeneemt, zullen er meer ondeugende interacties ontgrendeld worden.
2(Naam Sim) kan nu trollen op een forum met behulp van een computer of tablet.
3(Naam Sim) kan vragen wanneer zwangere Sims uitgerekend zijn en Sims uitdagen om naakt rond te lopen. Hij/zij kan ook vuilnisbakken omver trappen, bellen en ophangen, in plassen stampen en de voodoopop kopen met behulp van de computer. Bovendien kan hij/zij ook nog eens de voodoopop kietelen.
4(Naam Sim) kan nu complottheorieën met andere Sims delen. Hij/zij kan ook een computer gebruiken om kettingbrieven te schrijven of een observatorium gebruiken om de buren te bespieden. Je Sim kan ook samenzweerders worden met andere Sims.
5(Naam Sim) kan nu andere Sims in de maling nemen met een stinkwolk. Hij/zij kan ook de afvoer van aanrechten en badkuipen blokkeren.
6(Naam Sim) kan nu de telefoon gebruiken om te spijbelen.
7(Naam Sim) kan nu de Apocalyps beschrijven aan andere Sims.
8(Naam Sim) kan nu een computer gebruiken om spamberichten met verzoeken om geld te sturen en fruit in de uitlaat van een raket proppen.
9(Naam Sim) kan nu erop los slaan op andere Sims.
10(Naam Sim) kan nu andere Sims in de maling nemen met een luchttoeter.

Alleen pianisten kunnen hun vingers over ivoren toetsen laten glijden en de auditieve zintuigen stimuleren. Voor de pianovaardigheid is het oefenen, oefenen en nog eens oefenen geblazen en al zul je misschien nooit een rockster worden, jouw muziek zal voor altijd in de liften afgespeeld worden.

De pianovaardigheid kan op de piano verbeterd worden.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe pianovaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij op het instrument oefenen. Op hogere niveaus worden er nieuwe mogelijkheden ontgrendeld.
2(Naam Sim) kan nu pianosonates bejubelen bij andere Sims. Ook kan hij/zij de piano op de computer onderzoeken en klassieke muziek op een stereo waarderen.
3(Naam Sim) kan nu traditionele nummers spelen en tokkelend inspiratie opdoen.
4(Naam Sim) kan nu concerten geven en bluesnummers spelen.
5(Naam Sim) kan nu romantische nummers op de piano spelen en naar andere meer ervaren pianisten luisteren om zo wat te leren.
6(Naam Sim) kan nu een serenade brengen aan andere Sims en Postbopnummers spelen.
7(Naam Sim) kan nu Latinonummers spelen. Hij/zij kan ook beloven een nummer aan een andere Sim op te dragen.
8(Naam Sim) kan nu nummers schrijven, schrappen en een naam geven. Hij/zij kan ook ragtime nummers spelen en de stemming erin brengen.
9(Naam Sim) kan nu klassieke nummers spelen. Hij/zij kan ook eigen geschreven nummers patenteren via de brievenbus.
10(Naam Sim) kan nu avant-garde nummers spelen. Hij/zij kan ook andere Sims bijscholen op de piano.

Programmeren is als vaardigheid tegenwoordig bijna net zo waardevol als een tweede taal. Blijf iedereen voor door te leren hoe je machines al het werk kunt laten doen!

Je kunt achter de computer programmeren. Door deze vaardigheid te verbeteren, kun je Sims plugins, games, modificaties en apps voor mobiele telefoons laten maken. Sims zullen ook in staat zijn om op de computer te hacken.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe programmeervaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu hacken en programmeren oefenen. Naarmate het vaardigheidsniveau toeneemt, zullen er meer hackmogelijkheden beschikbaar komen.
2(Naam Sim) kan nu plugins maken.
3(Naam Sim) kan nu games modificeren.
4(Naam Sim) kan nu virussen maken. Hij/zij kan ook schoolcijfers hacken. (alleen voor tieners)
5(Naam Sim) kan nu freelancewerk doen.
6(Naam Sim) kan nu werkpresentaties hacken.
7(Naam Sim) kan nu apps voor mobiele telefoons maken.
8(Naam Sim) is nu beter in hacken.
9(Naam Sim) kan nu computergames maken.
10(Naam Sim) kan nu supercomputers hacken.

Sommige houden hun voeten het liefst op de grond met de ogen omlaag gericht. Maar jij niet! Ruk je los van je benauwde bestaan en ga de uitdaging van het ongewisse aan. Bouw, upgrade en vlieg waar geen andere Sim ooit geweest is met de raketvaardigheid.

De raketvaardigheid kan ontwikkeld worden door het ruimteschip te gebruiken. Door deze vaardigheid te verbeteren, kun je nieuwe verbeteringen voor je ruimteschip ontgrendelen.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) kan nu raketten bouwen, stabiliserende landingsgestellen verbeteren en de ruimte verkennen.
2(Naam Sim) kan nu sneller bouwen en verbeteren.
3(Naam Sim) kan nu brandstoftanks van raketten uitbreiden.
4(Naam Sim) kan nu sneller bouwen en verbeteren.
5(Naam Sim) kan nu het manoeuvre mechaniek van raketten verbeteren.
6(Naam Sim) kan nu de laadruimte van raketten uitbreiden.
7(Naam Sim) kan nu upgraden om een lonenkanon Verdedigingssysteem op een raket te installeren en kan nu ook sneller bouwen en verbeteren.
8(Naam Sim) kan nu ook sneller bouwen en verbeteren.
9(Naam Sim) kan nu kan nu upgrades voor de automatische landingscomputer installeren op raketten.
10(Naam Sim) is nu een meesterlijke raketwetenschapper.

Het is een hele kunst om met een kwast en doek een kunstwerk te creëren dat emoties bij andere oproept. Voor Sims die zich op de schildersvraadigheid richten, liggen er fleurige creaties en misschien zelfs wat grote verkopen in het verschiet.

Schilderen doe je voornamelijk op een ezel. Door deze vaardigheid te verbeteren, kun je nieuwe schildergenres en formaten ontgrendelen!

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe schildervaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu prachtige creaties op schilderdoek maken. Hoe hoger het vaardigheidsniveau des te geavanceerder de vormen die hij/zij kan schilderen.
2(Naam Sim) kan nu kleurentheorie met andere Sims bespreken.
3(Naam Sim) kan nu popart op een laag niveau maken.
4(Naam Sim) kan nu realistische en abstracte schilderijen op laag vaardigheidsniveau maken en klassieke schilderijen op een gemiddeld vaardigheidsniveau maken.
5(Naam Sim) kan nu popart op een gemiddeld vaardigheidsniveau maken en surrealistisch en impressionistische schilderijen op laag vaardigheidsniveau maken.
6(Naam Sim) kan nu klassieke schilderijen op een hoog vaardigheidsniveau maken en realistische en abstracte schilderijen op een gemiddeld vaardigheidsniveau maken.
7(Naam Sim) kan nu popart op een hoog vaardigheidsniveau maken en surrealistisch en impressionistische schilderijen op een gemiddeld vaardigheidsniveau.
8(Naam Sim) kan nu realistische en abstracte schilderijen van een betere kwaliteit maken. Hij/zij kan ook de stijl omschrijven in een gesprek met andere Sims.
9(Naam Sim) kan nu surrealistisch en impressionistische schilderijen op een hoog vaardigheidsniveau maken.
10(Naam Sim) is nu een meesterskunstenaar. Hij/zij kan ook andere Sims schilderles geven.

Het valt niet mee om iets op papier (of tegenwoordig op je beeldscherm) te krijgen. Een leeg blad kan je genadeloos in het gezicht staren, maar schrijvers gaan iedere dag opnieuw de uitdaging aan om hun emoties te verwoorden.

Sims schrijven voornamelijk achter de computer. Door deze vaardigheid te verbeteren, kun je nieuwe schrijfinteracties ontgrendelen op de computer en leren hoe je een boek publiceert of zelf kunt uitgeven.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe schrijfvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij goede sier maken met een uitgebreide woordenschat en zinnen die grammaticaal correct zijn.
2(Naam Sim) kan nu zelf boeken uitgeven.
3(Naam Sim) kan nu korte verhalen en excuusbriefjes voor andere Sims schrijven. Hij/zij kan ook non-fictie boeken ter referentie lezen en favoriete boeken en schrijvers bespreken met andere Sims.
4(Naam Sim) kan nu gedichten schrijven. Hij/zij kan ook liefdesmails naar andere Sims sturen.
5(Naam Sim) kan nu non-fictie schrijven. Hij/zij kan ook schrijfwerk aan een uitgever verkopen en een liefdesgedicht voordragen aan andere Sims.
6(Naam Sim) kan nu scripts schrijven.
7(Naam Sim) kan nu fantasie schrijven. Hij/zijn kan nu ook enthousiast zijn over jambische pentameter tegen andere Sims.
8(Naam Sim) kan nu sciencefiction schrijven.
9(Naam Sim) kan nu mysterie schrijven. Hij/zij kan ook verhalen publiceren.
10(Naam Sim) kan nu biografieën schrijven en andere Sims bijscholen in de schrijfkunst.

Heb jij hart voor je tuintje? Planten en bloemen kunnen tot bloei komen en vruchten opleveren, maar het kost heel wat tijd en moeite om het zover te laten komen. Ook komt er heel wat tuiniervaardigheid bij kijken.

De tuiniervaardigheid wordt ontwikkeld door met planten, zaden en plantenbakken in de weer te zijn. Door deze vaardigheid te ontwikkelen, worden Sims efficiënter terwijl ze tuinieren. Bovendien kunnen ze nieuwe tuinierinteracties en sociale interacties ontgrendelen.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe tuiniersvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij planten planten, water geven, wieden en oogsten. Op hogere niveaus worden er nieuwe interacties en geavanceerde technieken ontgrendeld.
2(Naam Sim) is weer een beetje verder op weg om de ultieme tuinder te worden.
3(Naam Sim) kan nu onderzoek doen naar tuinieren achter de computer.
4(Naam Sim) kan nu met planten praten om zijn/haar sociale behoefte te bevredigen.
5(Naam Sim) kan nu planten bemesten om ze beter te laten groeien.
6(Naam Sim) begint nu een echte tuinder te worden. Misschien zullen andere Sims hem/haar zelfs complimenteren voor de tuin.
7(Naam Sim) kan nu snoeien en enten om planten te kruisen. Hij/zij heeft nu ook groene vingers.
8(Naam Sim) kan nu gesnoeide bonsaibomen weer uit laten schieten, om ze zo weer vorm te krijgen.
9(Naam Sim) blijft zijn/haar tuiniersvaardigheden perfectioneren, waardoor er nog efficiënter in de tuin gewerkt kan worden.
10De tuiniersvaardigheid van (Naam Sim) wordt steeds beter!

Of het nu een angstaanjagend deuntje is of een levendige dans, de viool kan tal van emoties ontlokken. Werk je op van onprettig kattengejank tot zoetgevioosde klanken met de vioolvaardigheid.

De vioolvaardigheid wordt verbeterd met de viool. Door deze vaardigheid te verbeteren, kun je nieuwe nummers en interacties op de viool ontgrendelen, waardoor de mogelijkheid om nummers te spelen en andere Sims een serenade te brengen.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe vioolvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu prachtige muziek op het instrument oefenen. Naarmate het vaardigheidsniveau toeneemt, zullen er meer gerelateerde interacties beschikbaar worden.
2(Naam Sim) kan een computer gebruiken om de viool te onderzoeken. Ook kan hij/zij over violisten met andere Sims praten en klassieke muziek op een stereo waarderen.
3(Naam Sim) kan nu traditionele nummers spelen.
4(Naam Sim) kan nu concerten geven en rocknummers spelen.
5(Naam Sim) kan nu countrynummers spelen.
6(Naam Sim) kan romantische nummers spelen en ook andere Sims een serenade brengen.
7(Naam Sim) kan oosterse muziek spelen en Sims tot tranen roeren met zijn/haar muziek. Ook kan hij/zij beloven om nummers aan andere Sims op te dragen.
8(Naam Sim) kan nu nummers schrijven, schrappen en een naam geven. Hij/zij kan ook swingnummers spelen.
9(Naam Sim) kan nu geavanceerde klassieke nummers spelen en eigen nummers patenteren bij de brievenbus.
10(Naam Sim) kan nu hippe avant-garde nummers spelen. Hij/zij kan ook andere Sims bijscholen in de vioolvaardigheid.

De meeste Sims met deze vaardigheid geven maar wat graag toe dat ze helemaal verslingerd zijn aan vissen. Vraag dat maar aan de Sim die ze missen.

De visvaardigheid kan verbeterd worden door te vissen, nog meer te vissen en te lezen over vissen. Door deze vaardigheid te verbeteren leren Sims met aas te vissen. Bovendien neemt de kans om grotere en betere vissen te vangen toe.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe visvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij vissen vangen. Ze ophangen aan de muur of in een vissenkom stoppen.
2(Naam Sim) kan nu baars, koi en forellen vangen op visstekken waar die vissen voorkomen.
3(Naam Sim) kan nu aas gebruiker om grotere en betere vissen te vangen. (Naam Sim) kan het water in de buurt van visstekken onderzoeken om visbewegingen te bestuderen en nieuwe vissoorten vast te stellen. (Naam Sim) kan nu vissen vangen met behulp van visvallen (maximaal 2) in oceaanwater! (Naam Sim) kan nu mahi-mahi vangen.
4(Naam Sim) kan nu meervallen en tilapia vangen op visstekken waar ze voorkomen. Met een vastere hand en een scherper oog maakt (Naam Sim) meer kans om een schat aan de haak te slaan tijdens het vissen. (Naam Sim) kan nu papegaaivis vangen!
5(Naam Sim) is bezig met de ontwikkeling van de mentale kracht en geduld die nodig zijn om een geweldige visser te zijn. (Naam Sim) kan nu in elk weer vissen en zelfs een hengel uitgooien bij een oncomfortabele, gespannen of gestreste gemoedstoestand. (Naam Sim) kan nu koraalvlinders vangen!
6(Naam Sim) kan nu regenboogvissen vangen op visstekken waar ze voorkomen. Als een gerespecteerde visser met heel wat kennis om te delen kan (Naam Sim) nu vistips geven om andere Sims hun vistechnieken te helpen verbeteren. (Naam Sim) kan nu maximaal 4 visvallen per keer gebruiken. (Naam Sim) kan nu ook de opgrijpbare Siamese kempvis vangen!
7(Naam Sim) kan nu de zeeduivel vangen die in het diepst van het water op de loer ligt. Meester-vissers kunnen nu geheimen delen over waar de zeldzaamste vissen gevonden kunnen worden als ze naar geheime visstekken worden gevraagd. (Naam Sim) is een stuk handiger geworden in diepzeevissen en kan nu de begeerde blauwvintonijn vangen!
8(Naam Sim) is nu een vaste waarde binnen de visgemeenschap en bekend tot in de kleinste uithoeken, dat zegt iedereen op hengelendobber.sim! (Naam Sim) kan nu andere Sims leren vissen. Dus hup, gooi die hengel uit en deel wat kennis! (Naam Sim) kan nu de dodelijke schorpionvis vangen!
9Waterplaag! Waar (Naam Sim) verschijnt , trillen de vissen van angst. (Naam Sim) kan nu geduldig vissen voor een grote vangst en deskundige vistips delen met andere Sims. (Naam Sim) kan nu tropische haaien en kleine zwaardvissen vangen.
10(Naam Sim) beheerst het vissen tot in de puntjes. De meest ongrijpbare lastigste zeewezens maken geen schijn van kans en andere Sims zijn jaloers op de finesse en techniek van (Naam Sim). (Naam Sim) heeft de kunst van vallen zetten onder de knie en kan nu maximaal 6 visvallen zetten. De legendarische goudmarkreel kan nu in de betreffende oceaanswaters gevonden worden.

Sommige zullen bowlen een vaardigheidsspel van niets vinden, maar dan zouden ze er alleen technisch gezien gelijk hebben. Hoewel er maar vijf niveaus zijn, zullen Sims die er alles aan doen om hun vaardigheid op te krikken er ongelofelijk cool uitzien. Ze verdienen extra bowlingballen en zouden op een dag zomaar eens een Perfecte Lama van tien strikes kunnen gooien.

Bowlingvaardigheid verbeter je via… tja… bowlen. Dus ga ervoor!

NiveauInformatie
1​Bowlen! Een vaardigheidsspel voor zowel kinderen als volwassenen. Het lezen van een boek zal je hier niet helpen. Je zult moeten spelen, spelen en nog eens spelen als je de beste wilt zijn.

Naarmate (Naam Sim) zijn/haar vaardigheid verbetert, verbetert hij/zij ook zijn/haar vorm en score. Hij/zij ontgrendelt naar verloop van tijd ook nieuwe bowlingbalkleuren die uit het bowlingbalrek kunnen worden geselecteerd.

Jaag je droom van een Perfecte Lama-game van alleen strikes na… Met een goed ontwikkelde vaardigheid en een beetje mazzel moet het (Naam Sim) lukken!
2(Naam Sim) kan nu de Rode Gewervelde Bal uit het ballenrek selecteren.

O, en zijn/haar ballen komen ook wat minder vaak in de goot terecht... en dat is mooi meegenomen.
3(Naam Sim) kan nu de Gouden Glitterbal selecteren.

Hij/zij zal minder vaak stuntelen bij het loslaten van de bal; altijd belangrijk als je indruk wilt maken op de plaatselijke bowlingbaan.
4(Naam Sim) kan nu de Gemarmerde Blauwe Bal selecteren.

Hij/zij raakt echt in vorm en zal minder blunderen. (Naam Sim) zal daarnaast ook meer strikes beginnen te gooien... Zal het hem/haar lukken om zijn/haar eerste turkey te gooien?
5(Naam Sim) is een echte Kegelkoning(in) met een perfecte bowlingvorm en –vaardigheid! Hij/zij kan nu de Doorzichtige Schedelbal selecteren.

Volwassenen kunnen een bowlinghandschoen dragen tijdens het spelen en spelers van alle leeftijden zullen vaker een strike gooien. Hoog tijd om te zorgen dat (Naam Sim) een Perfecte Lama van tien strikes gooit!

Hoe kan een natuurliefhebber optimaal profiteren van alles wat er in het bos te vinden is? Zeldzame en heilzame kruiden zijn niet alleen mooi om naar te kijken; het zijn ook ingrediënten!

De plantkundevaardigheid kan ontwikkeld worden door kruiden te identificeren na ze gevonden te hebben en door mengsels te brouwen op de barbecue of het fornuis.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) heeft nu de plantkundevaardigheid geleerd.
2(Naam Sim) kan nu Deocrème-mengels brouwen.
3(Naam Sim) kan nu Verzachtende Huidbalsem-mengels brouwen.
4(Naam Sim) kan nu Anti-stressmengels brouwen.
5(Naam Sim) kan nu Buiktherapie-mengels brouwen.
6(Naam Sim) kan nu de ’Helder van Geest’ en Vuurbladextractmengels brouwen.
7(Naam Sim) kan nu Natuurlijke onkruidverdelingsolie-mengels brouwen.
8(Naam Sim) kan nu Energieke Brouwselmengels brouwen.
9(Naam Sim) kan nu Woedewerende zalf-mengels brouwen.
10(Naam Sim) kan nu Vruchtbaarheidselixer-mengels brouwen.

Sims die wellness hebben geleerd zijn Sims die hun humeur en gevoelens kunnen reguleren tijdens de vele dilemma’s van het leven die op hun pad komen.

Wellness wordt voornamelijk verhoogd via meditatie, yoga en massages. Het verbeteren van deze vaardigheid ontgrendelt nieuwe yogaposes, massagetypes en bepaalde meditatietechnieken.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe vaardigheid van (Naam Sim) in wellness kan hij/zij verschillende yogaposes uitvoeren, mediteren en massages geven. Op hogere niveaus worden er meer yogaposes, massages, recepten en sociale interacties ontgrendeld.
2(Naam Sim) kan nu cognitie focusmethodes bespreken en Suikervrije Johannesbrood Kokoscake bakken. Hij/zij kan de bootpose in yoga uitvoeren.
3(Naam Sim) kan nu aromatherapiemassage geven en de driekhoekpose in yoga uitvoeren.
4(Naam Sim) kan nu mentale ontspanningstips aanbieden en de boompose in yoga uitvoeren.
5(Naam Sim) kan nu diepweefselmassage geven, de krijgerpose in yoga uitvoeren en misschien zelfs zweven tijdens het mediteren!
6(Naam Sim) kan nu sportmassage geven en visualisatietechnieken voorstellen. Hij/zij kan nu de dansmeesterpose in yoga uitvoeren.
7(Naam Sim) kan nu kan nu teleporteren tijdens het zweven en een Superfood Salade maken. Hij/zij kan de brugpose in yoga uitvoeren.
8(Naam Sim) kan nu steenmassage geven en oefeningen voor zelfvertrouwen aanbevelen. Hij/zij kan nu de handstand in yoga uitvoeren.
9(Naam Sim) kan nu een vruchtbaarheidsmassage geven.
10(Naam Sim) kan nu Citroen Honing Gember Detoxthee maken en detoxdieetgeheimen delen.

Het pijporgel is een instrument voor pianisten die er graag een flinke schep bovenop doen. Het pijporgel is het grootste instrument ter wereld. Daar maak je dus zeker flink indruk mee tijdens jouw volgende jamsessie.

Gebruik het pijporgel om de pijporgelvaardigheid te verbeteren. Door deze vaardigheid te verbeteren, zullen er nieuwe nummers en interacties ontgrendeld worden op het pijporgel, zoals de mogelijkheid om nummers te schrijven.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) heeft de pijporgelvaardigheid geleerd.
2(Naam Sim) kan nu tokkelen voor inspiratie op het pijporgel.
3(Naam Sim) kan nu themanummers spelen op het pijporgel.
4(Naam Sim) kan nu bioscoopnummers spelen op het pijporgel.
5(Naam Sim) kan nu jazznummers spelen op het pijporgel.
6(Naam Sim) kan nu circusnummers spelen op het pijporgel.
7(Naam Sim) kan nu enge muziek en dramanummers spelen op het pijporgel.
8(Naam Sim) kan nu gospelnummers spelen en schrijven op het pijporgel.
9(Naam Sim) kan nu klassieke nummers spelen en schrijven op het pijporgel.
10(Naam Sim) kan nu avant-gardenummers spelen en schrijven op het pijporgel.

Sims die trek in kennis hebben, zullen hun tanden in deze boeken zetten. Het zou niet slim zijn voor Sims om de handige tips die erin staan te negeren.

De Vampierkennisvaardigheid wordt verbeterd door op de computer onderzoek te doen naar Vampieren of door ontgrendelde vampirische boekwerken te lezen.

NiveauInformatie
1Vampiergeheimen ontdekt!

(Naam Sim) duikt diep in het onderzoek naar vampieren. Er is blijkbaar een hoop kennis die hij/zij kan ontgrendelen zo lang hij/zij maar onderzoek blijft doen!
2Vampirisch boekwerk ontgrendeld!

(Naam Sim) heeft het Von Flavius Vampiermagazijn ontdekt tijdens het zoeken naar vampieren. Hij/zij kan nu Vampirica Encyclopedie Deel 1 bestellen op de computer onder Vampiergeheimen.
3Plasmapakketten ontdekt!

(Naam Sim) heeft ontdekt dat er een alternatieve methode is voor vampieren om hun dorst te verzadigen. Ze kan nu Plasmapakketten bestellen op de computer.
4Ontdekt hoe plasmapakketten gecreëerd worden!

(Naam Sim) heeft tijdens het lezen over vampieren de geheimen geleerd om vissen en kikkers om te zetten in smakelijke plasmapakketten. Hij/zij kan nu plasmapakketten maken van vissen of kikkers.
5Knoflookvlecht ontdekt!

(Naam Sim) heeft gelezen dat er primitieve manieren zijn om vampieren af te schrikken door knoflookvlechten te maken. Hij/zij kan nu knoflookvlechten, knoflookkransen en knoflookslingers maken via zijn/haar inventaris.
6Vampirisch boekwerk ontgrendeld!

(Naam Sim) heeft alle informatie over vampieren die in dit boek te vinden was gevonden. Als hij/zij verder wil gaan met het onderzoek, moet hij/zij Vampirica Encyclopedie Deel 2 bestellen op de computer onder Vampiergeheimen.
7Nieuwe sociale interactie ontdekt!

(Naam Sim) heeft een hoop over vampieren geleerd en hij/zij kan nu vampierenkennis delen met andere Sims.
8Nieuwe planten ontdekt!

(Naam Sim) heeft ontdekt dat er wat speciale ingrediënten zijn die in sommige specifieke recepten voor vampieren gebruikt worden. hij/zij kan nu Plasmafruit, Monnikskap en Sixam Muggenvalzaadjes kopen.
9Plasmafruitrecepten ontdekt!

(Naam Sim) heeft ontdekt dat Plasmafruit allerlei interessante toepassingen heeft in de recepten. Hij/zij kan nu een Plasmafruitsalade en het drankje Plasma Jane bereiden.
10Vampirisch boekwerk ontgrendeld!

(Naam Sim) heeft alle informatie die in dit boek te vinden was gevonden. Als hij/zij het onderzoek wil voortzetten, moet hij/zij Vampirica Encyclopedie Deel 3 bestellen op de computer onder Vampiergeheimen.
11Omgekeerd zonlichtcocktail ontdekt!

(Naam Sim) heeft ontdekt dat het mogelijk is voor een mapien om het effect van zonlicht om te keren door middel van een drankje. Hij/zij kan nu een Omgekeerd Zonlichtcocktail bereiden aan de bar.
12Vampierresistentiecocktail ontdekt!

(Naam Sim) heeft ontdekt dat er een drankje bestaan waarmee Sims de effecten van vampirische krachten kunnen weerstaan, Hij/zij kan nu Vampirische Weerstandscocktail bereiden aan de bar.
13Vampirisch boekwerk ontgrendeld!

(Naam Sim) heeft alle informatie over vampieren die in dit boek te vinden was opgedaan. Als hij/zij meer onderzoek wil doen, moet hij/zij het Ultieme Vampirische Boekwerk bestellen op de computer onder Vampiergeheimen.
14Brouwsel der reconfiguratie ontdekt!

(Naam Sim) heeft ontdekt dat er een drankje bestaat waarmee vampieren al hun krachten kunnen herstellen. Hij/zij kan nu het 'Brouwsel der Reconfiguratie' maken aan de bar.
15Ultieme vampiermedicijn ontdekt!

(Naam Sim) heeft het ultieme vampiergeheim geleerd: hoe vampirisme genezen kan worden! Hij/zij kan nu het Ultieme Vampiermedicijn maken aan de bar. Er valt voor (Naam Sim) niets meer te leren over vampieren.

Kundige ouders weten wanneer kinderen aanmoediging of discipline nodig hebben en hoe je ze beïnvloed. Zij weten hoe je kinderen weer in het gareel krijgt en hoe je aan hun behoeften voldoet.

De opvoedkundige vaardigheid groeit door het zorgen voor kinderen, praten met andere ouders en onderzoek doen op de computer. Door deze vaardigheid te verhogen, ontgrendel je nieuwe manieren om kinderen op te voeden en aan hun behoeften te voldoen.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) kan nu het gedrag van kinderen aanmoedigen en ze beïnvloeden om schoon te maken. Hij/zij kan een standje geven voor slecht gedrag door het kind te vragen die actie niet te doen of door tegen een kind te roepen ermee op te houden.
2(Naam Sim) kan nu kinderen beïnvloeden om hun huiswerk te maken. (Naam Sim) kan zijn/haar kinderen nu streng toespreken om zich netjes te gedragen. Hij/zij kan nu ook meer opties selecteren bij het reageren op een leermoment.
3(Naam Sim) kan kinderen nu helpen om aan hun basisbehoeften te voldoen zoals blaas, hygiëne en plezier. Hij/zij kan ook opvoedkundige tips aan andere ouders geven.
4(Naam Sim) kan nu time-outs geven. Hij/zij zal meer informatie krijgen over hoe zijn/haar advies de ontwikkeling van zijn/haar kind zal beïnvloeden.
5(Naam Sim) kan nu kinderen straffen die zich niet gedragen. Voor een zachtere benadering kan hij/zij het slechte gedrag bespreken en het goedmaken met een omhelzing. Hij/zij heeft ook toegang tot meer manieren om aan de behoefte van een kind te voldoen.
6(Naam Sim) kan nu andere ouders zich beter doen voelen als het ouderschap zijn tol begint te eisen. Bij het verzorgen van baby’s ziet je Sim nu wat zijn/haar baby nodig heeft.
7(Naam Sim) kan nu beter aan de behoeften van zijn/haar kinderen voldoen. Hij/zij kan zijn/haar kinderen nu ook beter beïnvloeden om bepaalde acties uit te voeren.
8(Naam Sim) heeft nu een derde optie voor alle leermomenten. Hij/zij kan nu ook effectiever sociale disciplinaire maatregelen nemen.
9(Naam Sim) is nu overredend genoeg dat hij/zij altijd succes zal hebben bij het beïnvloeden van een kind om een actie uit te voeren, zoals afwassen. (Naam Sim) weet nu ook hoe al zijn/haar adviezen tijdens opvoedkundige momenten zullen uitpakken.
10(Naam Sim) kan nu superefficiënte babyverzorging op baby’s uitvoeren om in één keer aan al hun behoeften te voldoen. Tijdens het uitvoeren van tal van opvoedkundige taken kan (Naam Sim) nu de Toegewijde Oudermodus aannemen waarbij zijn/haar eigen behoeften geen belemmering zullen vormen.

Sommige Sims worden aangedreven door de zoektocht naar kennis en verloren schatten. Wat tijd doorbrengen in de modder kan heel lonend zijn.

​De archeologievaardigheid wordt verbeterd door het opgraven, op echtheid onderzoeken en bestuderen van eeuwenoude artefacten. Het verbeteren van deze vaardigheid ontgrendelt nieuwe acties op de archeologietafel.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe vaardigheid in archeologie van (Naam Sim) kan hij/zij nu delfhopen uitgraven in Selvadorada en artefacten blootleggen op de archeologietafel. Als (Naam Sim) door blijft studeren, leert hij/zij hoe je artefacten op echtheid onderzoekt en waar je nog meer delfhopen kunt vinden. (Naam Sim) zal ook artefacten kunnen opgraven zonder ze te beschadigen.
2(Naam Sim) kan nu kunst en artefacten bestuderen voor historische inzichten om zijn/haar archeologievaardigheid verder te verbeteren.
3(Naam Sim) heeft nu de kennis en expertise om zelf artefacten op echtheid te onderzoeken. Dit kan worden gedaan op de archeologietafel.
4(Naam Sim) heeft een scherp oog voor het ontdekken van opgravingen van archeologische betekenis. Hij/zij kan nu delfhopen zoeken in de jungle.
5(Naam Sim) kan nu echte artefacten, schatten en fossielen analyseren, en ook elementen uit metalen en kristallen extraheren op de archeologietafel.
6(Naam Sim) kan nu nog meer artefacten vinden bij een delfhoop door een opgraving vast te stellen. Meerdere Sims kunnen tegelijkertijd op een opgraving werken.
7(Naam Sim) kan nu kristallen slijpen op de archeologietafel. Deze geslepen kristallen kun je gebruiken om krachtige relikwieën mee te maken.
8(Naam Sim) kan nu zijn/haar archeologische expertise met andere Sims delen door een archeologieboek met behulp van de computer te schrijven.
9(Naam Sim) heeft de aandacht getrokken van Sir Vincent Schedelvinder. Hou je ogen open voor postpakketjes van Sir Vincent en het Simsoniaanse Instituut voor hulp bij het op echtheid onderzoeken van artefacten.
10(Naam Sim) kan zijn/haar studiekennis met andere Sims delen door een archeologielezing te geven. Zijn/haar vaardigheid om analyses uit te voeren op verzamelvoorwerpen en artefacten van hoge kwaliteit te vinden, worden enorm verbeterd.

Sims die passioneel zijn over de Selvadoradiaanse cultuur gaan er helemaal in op. Ze zijn minder geneigd om beschamende opmerkingen te maken en meer geneigd om die lastige dansmoves onder de knie te krijgen.

​De Selvadoradiaanse cultuurvaardigheid wordt opgebouwd door gezellige dingen te doen met de plaatselijke bewoners van Selvadorada, lokale gerechten te proeven en door acties met plaatselijke verkopers uit te voeren.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) begint inzicht in de Selvadoradiaanse cultuur te krijgen. Hij/zij kan naar plaatselijke bezienswaardigheden vragen en meer over het plaatselijk erfgoed ontdekken. De lokale gerechten zullen heel wat culinaire verrassingen opleveren.
2(Naam Sim) raakt meer en meer bekend met de Selvadoradiaanse cultuur. Hij/zij kan de lokale groet of de Selvadoradiaanse introductie proberen. Je Sim kan foto's van zijn/haar vakantie in Selvadorada aan andere Sims laten zien.
3(Naam Sim) is begonnen met het perfectioneren van de plaatselijke groet en heeft een smaak ontwikkeld voor het lokale voedsel. Je Sim heeft nieuwe latin-nummers voor de gitaar ontgrendeld.
4(Naam Sim) heeft een aantal nieuwe moves voor op de dansvloer geleerd. Hij/zij heeft ook voldoende vertrouwen opgebouwd om naar lokale mythen te vragen.
5(Naam Sim) kan nu voor een plaatselijke bewoner doorgaan en reisgidsen met behulp van de computer schrijven. Hij/zij kan van het geheime menu bestellen bij voedselkraampjes en markttafels. Je Sim heeft zelfs de plaatselijke geheimen geleerd voor het ontwijken van vuurvliegjes en bliksembeestjes in de jungle.

Bakken is wetenschap in actie. Je kunt niet zomaar wat ingrediënten bij elkaar gooien. Je moet een plan hebben. Gelukkig bestaat het plan uit heel wat suiker. Door je bakvaardigheid te verbeteren, ontgrendel je nieuwe bakproducten voor je oven en Cupcakefabriek.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe bakvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij boter, suiker en andere ingrediënten omtoveren tot overheerlijk lekkernijen die de smaakpapillen in verrukking brengen en tailles breder maken.
2(Naam Sim) kan nu Havermoutkoekjes, Cornflake – en Marshmallowrepen, Brood en Vistaart in de keuken bakken. Hij/zij kan ook Roomtaartjes, Suikerdonuts en Geglazuurde Donuts met de cupcakemachine maken.
3(Naam Sim) kan nu Naturelbagels, Volkorenbrood, Vruchtentaart, Bosbessenbagels, Pindakaaskoekjes en Uienbagels in een keuken bakken. Hij/zij kan ook Vruchtentaartjes en Fruitmuffins met de cupcakefabriek bakken. Daarnaast kan hij/zij nu ook koekjes, taarten en cupcakes decoreren om de kwaliteit te verbeteren.
4(Naam Sim) kan nu Kaasbrood, Zuurdesembrood, Combobagels en Zoete Aardappeltaart in een keuken bakken. Hij/zij kan ook Chocoladedonuts, Exotische Vruchtentaartjes en Gemengde Vruchtentaartjes met de cupcakefabriek maken.
5(Naam Sim) kan nu Wortelbrood, Citroenrepen, Worteltaart, Spinazie- en paddenstoelenquiche, Aardappelbrood, Spinazie- uienquiche in een keuken bakken. Hij/zij kan ook Roomdonuts, Naturelscones en Jamdonuts met de cupcakefabriek maken.
6(Naam Sim) kan nu Fudgerepen, Exotische Vruchtentaart en Pastei in een keuken bakken. Hij/zij kan ook Zalmkroketjes en Vruchtenscones in de cupcakefabriek bakken.
7(Naam Sim) kan nu Broodpudding, Bananenbrood en Bananenroomtaart in een keuken bakken. Hij/zij kan ook Croissants, Soesjes en Blauwe Krabkoekjes met de cupcakefabriek bakken.
8(Naam Sim) kan nu Vruchtencake, Regenboog Gelatine Cake en Ambachtelijke Kruidenbroodje in een keuken bakken. Hij/zij kan ook Chocoladebiscotti in de cupcakefabriek maken.
9(Naam Sim) kan nu Citroenmeringuetaart en Chocoladesoufflé in een keuken bakken. Hij/zij kan nu ook Bacondonuts, Donuts met Cornflakelaag, Crème Brûlée, Bessenmakronen en Voodoopopdonuts met de cupcakefabriek bakken.
10(Naam Sim) kan nu Lavatulbandcake en Merinquetaart met Koeienplantessence in een keuken bakken. Hij/zij kan ook Eclairs en Buitenaardse Vruchtentaartjes met de cupcakefabriek bakken.

Sims met deze vaardigheid kunnen de verleiding om te dansen niet weerstaan. Ze bewegen graag en vinden het heerlijk om met de voetjes van de vloer te gaan op de dansvloer.

Sims kunnen beter leren dansen door los te gaan op de dansvloer, bij de muziek uit een draaitafel of stereo te dansen en zelfs door voor de spiegel te oefenen. Verbeter de dansvaardigheid om nieuwe danspassen te ontgrendelen voor je Sim.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) is aardig goed op de dansvloer. Hij/zij heeft wat nieuwe dansmoves ontgrendeld en kan nu de ’Armcharme’ op de dansvloer laten zien. Naarmate zijn/haar vaardigheid toeneemt tijdens het dansen op muziek van de stereo of draaitafel, of oefenen voor een staande spiegel, verdient hij/zij meer moves.
2(Naam Sim) kan nu danstechnieken bespreken met andere Sims. Hij/zij kan nu ook op de dansvloer het danspasje ’Pompende pop’ laten zien!
3(Naam Sim) kan het danspasje ’Jimmy been’ op de dansvloer laten zien. Hij/zij heeft ook een draagbare dansvloer gekregen die in zijn/haar inventaris te vinden is, zodat hij/zij ’m overal mee naartoe kan nemen.
4(Naam Sim) kan nu poi-licht-spinnen op de dansvloer en heeft wat nieuwe danspassen aan zijn/haar dansrepertoire toegevoegd.
5(Naam Sim) kan nu de Achterwaartse salto doen en heeft een nieuw paar retro danssneakers ontgrendeld, die in de garderobe te vinden zijn.

Iedereen kan een plaatje draaien, maar alleen Sims met de DJ-vaardigheid zijn altijd klaar om de beat erin te gooien. Ze kunnen de draaitafel gebruiken, mixtapes maken en het publiek vermaken.

De DJ-vaardigheid kan ontwikkeld worden door te oefenen op de draaitafel of door voor publiek te draaien. Door deze vaardigheid te verbeteren, kunnen er nieuwe genres en interacties ontgrendeld worden op de draaitafel.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) is nu een DJ. Hij/zij kan verder oefenen met draaien en vaardigheden opdoen om meer mogelijkheden te ontgrendelen.
2(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen tijdens het DJ-en. Andere Sims kunnen ook van het optreden genieten
door te dansen of toe te kijken.
3(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen tijdens het DJ-en. Hij/zij kan nu ook DJ-technieken met andere Sims bespreken.
4(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen! Hij/zij rockt de pan uit! Op naar nieuwe geluidsgolven!
5(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen! Hij/zij is weer een stapje dichter bij het beheersen van technieken en draaivaardigheden!
6(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen! Bescherm je DJ tegen ongelukkige brandjes! De verbeteringen ’Dynamische Kortsluitingbeschermer’ en ’Geadvanceerde Hittelaag’ zijn nu beschikbaar op enkele draaitafels. Hij/zij kan nu ook het publiek bij optredens betrekken met behulp van de interactie ’Helemaal Hyper’ en zien hoe Sims uit hun dak gaan tijdens de sets en zelfs andere aansporen om mee te doen.
7(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen! Er zijn twee nieuwe verbeteringen beschikbaar op bepaalde draaitafels: ’Plasmascherm installeren’ en ’Uitrusten met Deeltjesgeneratoren’. Investeer dus even flink voor een geweldige show! Na de verbetering kun je ook verschillende deeltjes uitschakelen via het besturingspaneel.
8(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen! De verbetering ’Draadloze schermonderdrukker installeren’ is ook beschikbaar. Zet tijdens een optreden een nieuw scherm neer en na de verbetering kan er ook een telepolsie geactiveerd worden. Televisieschermen in de buurt zullen vanzelf meedoen aan de fenomenale set, die daardoor een lust voor het oog wordt voor het publiek. In een creatieve bui? Hij/zij kan nu ook de mixtape Mix-o-lot creëren en die nadat hij af is afspelen tijdens een optreden.
9(Naam Sim) kan nu een nieuwe muziekgenre draaien of erop overschakelen! De creativiteit giert zijn/haar door het lichaam en het is nu mogelijk om de mixtapes ’Wiekie-wiekie’ en ’Krabben en wisselen’ te creëren en die zo gauw ze af zijn te draaien.
10(Naam Sim) heeft nu het DJ-en onder de knie en kan nieuwe muziegenres draaien en erop overschakelen! Hij/zij kan letterlijk het publiek in een bepaalde stemming krijgen met de mogelijkheid ’Het publiek aanvoelen’. Heb je zin in een eigen mix? Geen probleem, want hij/zij heeft de mixtapes ’Digitaal tijdperk’, ’Feestbeesten’ en ’Elektrische utse’ ontgrendeld, evenals de Robohelm die beschikbaar is in de garderobe en waarmee je outfit voor optredens helemaal afmaakt.

Alle Sims kunnen zingen, maar kunnen ze ook goed zingen? Sims met de zangvaardigheid vinden het heerlijk om uit te halen, waar ze zich ook bevinden.

Sims zingen graag met de karaokemachine, maar ze kunnen ook met behulp van instrumenten of de microfoon zingen. Vaardige zangers zullen meer nummers ontgrendelen, de mogelijkheid hebben om in de douche te zingen en kunnen andere Sims een serenade brengen. Zangers met een hoog ontwikkelde vaardigheid kunnen nummers voor instrumenten schrijven en zelfs nummers patenteren om wat meer Simdollars te verdienen!

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe vaardigheid van (Naam Sim) in wellness kan hij/zij verschillende yogaposes uitvoeren, mediteren en massages geven. Op hogere niveaus worden er meer yogaposes, massages, recepten en sociale interacties ontgrendeld.
2(Naam Sim) kan nu cognitie focusmethodes bespreken en Suikervrije Johannesbrood Kokoscake bakken. Hij/zij kan de bootpose in yoga uitvoeren.
3(Naam Sim) kan nu aromatherapiemassage geven en de driekhoekpose in yoga uitvoeren.
4(Naam Sim) kan nu mentale ontspanningstips aanbieden en de boompose in yoga uitvoeren.
5(Naam Sim) kan nu diepweefselmassage geven, de krijgerpose in yoga uitvoeren en misschien zelfs zweven tijdens het mediteren!
6(Naam Sim) kan nu sportmassage geven en visualisatietechnieken voorstellen. Hij/zij kan nu de dansmeesterpose in yoga uitvoeren.
7(Naam Sim) kan nu kan nu teleporteren tijdens het zweven en een Superfood Salade maken. Hij/zij kan de brugpose in yoga uitvoeren.
8(Naam Sim) kan nu steenmassage geven en oefeningen voor zelfvertrouwen aanbevelen. Hij/zij kan nu de handstand in yoga uitvoeren.
9(Naam Sim) kan nu een vruchtbaarheidsmassage geven.
10(Naam Sim) kan nu Citroen Honing Gember Detoxthee maken en detoxdieetgeheimen delen.

Je hebt een stevige hand, een liefdevol hart en uitstekende kennis van medische dierenanatomie nodig om een geweldige dierenarts te zijn. Onderzoek en behandel dieren in je dierenkliniek om deze vaardigheid te verbeteren.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe vaardigheid van (Naam Sim) in dierenartskunde kan hij/zij dieren behandelen met speciale apparaten zoals een onderzoekstafel of chirugiestation. Verhoog het niveau van deze vaardigheid door meer dieren te behandelen.
2(Naam Sim) heeft twee snoezige brievenbussen met dierenthema ontgrendeld! Hij/zij kan nu Moeraswater Toffee en de Koeler dan Vloeibare Stikstof Energiereep maken bij de medicijnmaker.
3(Naam Sim) kan nu het Gloeiendhete Kaneelkleefsnoepje maken bij de medicijnmaker én heeft een schattige huisdiersticker ontgrendeld!
4(Naam Sim) kan nu het VoelGoed Serum toedienen als behandeling bij de onderzoekstafel. Hij/zij kan nu ook de Stinkator maken bij de medicijnmaker én heeft een schattige huisdiersticker ontgrendeld!
5(Naam Sim) geeft een berg Voordeelpunten verdiend! (Naam Sim) kan nu huisdieren geruststellen tijdens het onderzoeken en behandelingen, en Wellness-lekkernijen maken bij de medicijnmaker! Last but not least, heeft hij/zij ook een schattige huisdiersticker ontgrendeld!
6(Naam Sim0 kan nu Leeftijdverhogende en Leeftijdverlagende Lekkernijen maken bij de medicijnmaker. Het is magisch! (Naam Sim) heeft ook een schattige huisdiersticker ontgrendeld!
7(Naam Sim) kan nu de Willekeurige Poepgenerator-lekkernij maken bij de medicijnmaker. Je leest het goed, dit is een lekkernij die de poep van een huisdier in... iets anders veranderd. Hij/zij heeft ook een schattige huisdiersticker ontgrendeld!
8(Naam Sim) heeft een schattige huisdiersticker ontgrendeld om de dierenkliniek mee te decoreren!
9(Naam Sim) heeft VEEL voordeelpunten voor de dierenkliniek gekregen en kan nu de operatie Staartwispelaargewricht Smeren uitvoeren.
10(Naam Sim) heeft de absolute top bereikt als dierenarts! Hij/zij kan nu de Ambriosia-lekkernij maken bij de medicijnmaker, die huisdieren weer tot leven kan wekken! En veel plezier met de exclusieve nieuwe deur voor de dierenkliniek!

Het wordt algemeen aangenomen dat honden trucjes kunnen doen. Eenmaal geleerd, kan de hond het trucje op commando uitvoeren.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) heeft de dierentrainingsvaardigheid geleerd. Hij/zij kan nu honden Zit, Spreek, Apporteer, Rol om en Lig leren en zijn/haar huisdier showen aan andere Sims.
2(Naam Sim) heeft dierentrainingsniveau 2 eb jab zijn/haar hond Volg, Schudden en Doen alsof je dood bent leren. Vergeet niet de tijd te nemen om te kunstjes te oefenen.
3(Naam Sim) heeft niveau 3 van de dierentrainingsvaardigheid bereikt. Hij/zij kan zijn/haar hond nu op verkenning sturen.
4Door dierentrainingsniveau 4 te hebben bereikt, kan (Naam Sim) dierenkunstjes op laten voeren en zijn/haar hond opdracht geven aan te vallen.
5Op het hoogste niveau van de dierentrainingsvaardigheid kan (naam Sim) zijn/haar hond kunstjes leren opvoeren voor voorbijgangers en honden sneller kunstjes leren.

Je moet echt goed zijn met bloemen om ze geraffineerd te schikken. Ontwikkel deze vaardigheden om prachtige creaties te maken en gevoelens op te wekken bij Sims, die ze zelf misschien niet eens begrijpen.

​De vaardigheid bloemschikken bouw je op met de Viooltjes Zijn Blauw Bloemschiktafel. Verbeter deze vaardigheid zodat Sims verschillende bloemstukken kunnen maken met verschillende bloemen. Sims met een beter ontwikkelde vaardigheid.

NiveauInformatie
1Door de nieuwe bloemschikvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu bloemstukken op de tafel maken. Naarmate de vaardigheid toeneemt, worden er meer interacties ontgrendeld.
2(Naam Sim) kan nu bloemstukken maken met rozen, leeuwenbekjes en krokussen.
3(Naam Sim) kan nu bloemstukken maken met met begonia's, dahlia's en tulpen. Hij/zij kan de bloemstukken ook van geur voorzien met sneeuwklokjes en krokussen.
4(Naam Sim) kan nu bloemstukken maken met sneeuwklokjes, lelies en kerstrozen. Hij/zij kan de bloemstukken ook van geur voorzien met margrieten en grasklokjes. De bloemstukken van niveau 1 zullen van betere kwaliteit zijn.
5(Naam Sim) kan nu bloemstukken maken met orchideeën en paradijsvogels. Hij/zij kan de bloemstukken ook van geur voorzien met rozen en dahlia's. De bloemstukken van niveau 2 zullen van betere kwaliteit zijn.
6(Naam Sim) kan nu bloemstukken maken met orchideeën en paradijsvogels. Hij/zij kan de bloemstukken ook van geur voorzien met rozen en dahlia's. De bloemstukken van niveau 2 zullen van betere kwaliteit zijn.
7(Naam Sim) kan bloemstukken van geur voorzien met tulpen en kerstrozen. De bloemstukken van niveau 4 zullen van betere kwaliteit zijn.
8(Naam Sim) kan bloemstukken van geur voorzien met begonia's en paradijsvogels. De bloemstukken van niveau 5 zullen van betere kwaliteit zijn.
9(Naam Sim) kan bloemstukken van geur voorzien met lelies en doodsbloemen.
10(Naam Sim) kan bloemstukken van geur voorzien met orchideeën.

De vaardigheid om een personage tot leven te brengen, een verhaal te vertellen en Sims tot tranen toe te ontroeren, is een kunst. Voor deze artiesten is het leven hun canvas.

De acteervaardigheid wordt opgebouwd door voor een spiegel of met een microfoon te oefenen. Naarmate deze vaardigheid toeneemt, kunnen Sims scénes voor publiek en scénes voor fooi opvoeren om extra geld te verdienen.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe acteervaardigheid van(Naam Sim) kan hij/zij toneelspelen oefenen voor de spiegel of met een microfoon.
2(Naam Sim) heeft nu voldoende vaardigheid en kan acteren oefenen met een andere Sim. Hij/zij kan ook op commando huilen als een zelf-interactie.
3(Naam Sim) heeft nu geleerd hoe je een romantische scène met een andere Sim opvoert. Dit kan ook voor fooi worden gedaan om wat extra inkomsten te genereren. (Naam Sim) kan zijn/haar vaardigheid ook gebruiken om een ongemakkelijk gesprek te redden.
4(Naam Sim) heeft het Kundig Kijkglas verdiend waardoor hij/zij de acteervaardigheid een stuk sneller kan verbeteren.
5(Naam Sim) kan nu een muzikale scène opvoeren.
6(Naam Sim) kan nu een actiescène opvoeren. (Naam Sim) kan ook doen alsof hij/zij zich niet verveelt of een gesprek van saaiheid redden om iedereen van verveling te verlossen.
7(Naam Sim) kan nu een horrorscène opvoeren. Hij/zij kan nu een onplezierig gesprek van elke faux pas redden.
8(Naam Sim) kan nu een sci-fi-scène opvoeren. Je kan zeggen dat het een buitenaardse prestatie wordt. Hij/zij heeft ook de #Gewone Microfoonstandaard ontgrendeld waarmee de acteervaardigheid sneller verbetert dan met andere microfoons.
9(Naam Sim) kan nu een komische scène opvoeren. Als de grappen mislukken, heeft (Naam Sim) nu ook de vaardigheid om net te doen alsof hij/zij zich niet schaamt om gênante situaties te voorkomen.
10De acteervaardigheid van (Naam Sim) heeft zijn toppunt bereikt. Hij/zij kan nu dramatische scènes opvoeren. (Naam Sim) heeft ook een speciaal gouden broekpak ontgrendeld om in te schitteren.

Een Sim met de mediaproductievaardigheid is heel bedreven in de huidige technologie en past die toe op het produceren van muziek en video’s. Deze Sims streamen en uploaden content om met de wereld te delen, of om een extra zakcentje te verdienen.

De mediaproductievaardigheid kan worden verbeterd met het Mixmeester Muziek Productiestation, het Meer Kijkers Videostation of een van de Streaming Drones.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) kan de mediaproductievaardigheid blijven verbeteren met het Mixmeester Muziek Productiestation, het Meer Kijkers Videostation en een van de Streaming Drones.
2(Naam Sim) leert de ins en outs van het produceren van digitale content. Hij/zij kan nu overgangen aan video's toevoegen op het videostation en heeft meer tracks en remixes tot zijn/haar beschikking op het muziekstation.
3Het krijgen van Likes is niet makkelijk. Maar (Naam Sim) laat het er heel makkelijk uitzien. Hij/zij kan nu effecten toevoegen en video's combineren op het videostation.
4Het gebruik van hashtags is een gewoonte geworden voor (Naam Sim)! Hij/zij kan nu meer tracks produceren en heeft extra remixes tot zijn/haar beschikking op het muziekstation.
5(Naam Sim) beheerst de mediaproductievaardigheid nu perfect.

Onderzoek en debat draait om het verzamelen en vervolgens toepassen van informatie, of dat nu in een debat is of via sociale beïnvloeding.

Deze vaardigheid kan verbeterd en gebruikt worden met de onderzoeksarchiefmachine om verschillende onderwerpen te bestuderen, en de spiegel om debatten te oefenen.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe onderzoek en debat-vaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij werken aan het opbouwen over overtuigende standpunten, ondersteund door feiten en cijfers. Gebruik de elektromagnetische onderzoeksarchiefmachine of een spiegel om vaardigheden op te bouwen en nieuwe interacties te ontgrendelen.
2(Naam Sim) kan nu een stuk sneller uitlezen. Hij/zij kan ook op een podiumset met andere Sims over een onderwerp debatteren.
3(Naam Sim) voltooit zijn/haar huiswerk nu veel sneller. Hij/zij kan zich met de elektromagnetische onderzoeksarchiefmachine voorbereiden op een debat en kan andere Sims overtuigen om een bad te nemen of een vathandstand uit te voeren.
4(Naam Sims) boekt nu meer voortgang tijdens het studeren. Daarnaast kan hij/zij meer vaardigheden onderzoeken op de elektromagnetische onderzoeksarchiefmachine.
5(Naam Sim) is nu veel overtuigender. Hij/zij kan andere Sims overtuigen om zijn/haar huiswerk te doen en een maaltijd te bereiden.
6(Naam Sim) maakt presentaties en essays nu in een recordtijd af. Daarnaast kan hij/zij kennis bijdragen aan de elektromagnetische onderzoeksarchiefmachine.
7(Naam Sim) kan nu overredende krachten gebruiken om andere Sims te overtuigen schoon te maken. Daarnaast kan hij/zij huisgenoten die wilden verhuizen overtuigen om te blijven.
8(Naam Sim) kan nu onderzoeksartikelen schrijven en publiceren met behulp van een computer. Daarnaast leert hij/zij vaardigheden sneller door vaardigheidsboeken te lezen.
9(Naam Sim) kan andere Sims overtuigen om in hun blootje rond te lopen. Daarnaast kan hij/zij zijn/haar baas per telefoon overtuigen om een bonus te geven.
10(Naam Sim) kan een professioneel debat op een podiumset houden. Daarnaast kan hij/zij professioneel commentaar geven op een podium of podiumset. Dit zijn geweldige manieren om wat extra Simdollars te verdienen.

Technologie zou het leven van een Sim moeten vereenvoudigen. Door robots te maken om klusjes uit te voeren en het gepeupel te beschermen en vermaken, hebben Sims alle vrijheid om andere… specifieke Sims-dingen te doen!

De roboticavaardigheid kan verbeterd worden door te sleutelen op het robotstation en door hulpbots en servo’s te repareren. Het verbeteren van deze vaardigheid ontgrendeld nieuwe maaksels op het robotstation.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe roboticavaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij de meest wonderlijke robotdingen creëren die andere Sims versteld van zijn/haar brein zullen toen staan! (Naam Sim) kan met behulp van de computer robotonderdelen voor zijn/haar creaties kopen, of de onderdelen uit elektronisch afval halen.
2(Naam Sim) kan nu de computerchip, het mechanisme en het radiografische quadcopter met behulp van het robotstation maken.
3(Naam Sim) kan nu een nieuwe hulpbot met behulp van het robotstation maken! De schoonmaakbot in een handige aanwinst voor elk huis.
4(Naam Sim) kan nu een hulpbot met behulp van het robotstation maken! De feestbot helpt om van elk feest een feestje te maken.
5(Naam Sim) kan nu een nieuwe hulpbot met behulp van het robotstation maken! De tuinierbot helpt de meest woeste tuinen te onderhouden.
6(Naam Sim) kan nu een nieuwe hulpbot met behulp van het robotstation maken! De reperateurbot helpt om dingen in en rondom het huis te repareren.
7(Naam Sim) kan nu de robotarm met behulp van het robotstation maken!
8(Naam Sim) kan nu een servo met behulp van het robotstation maken!
9(Naam Sim) kan een servo nu verbeteren met de Simverdedigingmatrix-gedragsmodule!
10(Naam Sim) kan een servo nu verbeteren met de RoboVerzorger-gedragsmodule!

Waarom zou je een duur merk kopen als je het zelf kunt maken? Recycle oude spullen die je anders weg zou gooien en gebruik de stukjes en beetjes om iets helemaal van jezelf te maken!

De fabricaievaardigheid wordt verbeterd door het gebruiken van de fabricator en door het maken van kaarsen op het kaarsmaakstation. Het verbeteren van deze vaardigheid ontgrendelt nieuwe recepten om mee te experimenteren!

NiveauInformatie
1(Naam Sim) begint aan zijn/haar reis naar de wereld van de fabricatie. Het maken van voorwerpen op de fabricator of het vervaardigen van kaarsen met het kaarsmaakstation verhoogt zijn/haar fabricatievaardigheid. Verbeter zijn/haar fabricatievaardigheid om meer voorwerpen en kaarssoorten te ontgrendelen.
2(Naam Sim) kan nu de fauteuil en tuinstoel op de fabricator vervaardigen en vervaardigde voorwerpen cadeau geven.
3(Naam Sim) kan nu de kledingkast op de fabricator maken en de ronde kaars op het kaarsmaakstation.
4(Naam Sim) kan nu de eettafel, eetkamerstoel, onderdelen voor sanitairverbeteringen, onderdelen voor keukenverbeteringen en onderdelen voor algemene verbeteringen op de fabricator maken.
5(Naam Sim) kan nu de vloerlamp op de fabricator maken en de rechthoekige kaars op het kaarsmaakstation.
6(Naam Sim) kan nu het eenpersoonsbed op de fabricator maken.
7(Naam Sim) kan nu het tweepersoonsbed op de fabricator maken en de uitgesneden kaars op het kaarsmaakstation.
8(Naam Sim) kan nu het kinderbed op de fabcricator maken.
9(Naam Sim) kan nu de buitenbank en het buitenlatwerk met de fabricator maken en kaarsen met emotionele aura's op het kaarsmaakstation.
10(Naam Sim) kan nu verfijnde muurdecoratie op de fabricator maken.

Sims met deze vaardigheid hebben een aangeboren nieuwsgierigheid voor de kunst van het bruisen. Of het nu een hobby of klusje ernaast is, experimenteren is onontbeerlijk. Deze Sims kunnen verschillende ingrediënten en processen uitproberen om hun kunsten te verfijnen.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) is aan zijn/haar sapbruisreis begonnen! Bouw je sapbruisvaardigheid verder op door de sapbruiser te gebruiken en met ingrediënten te experimenteren.
2(Naam Sim) geeft de basis van sapbruisen onder de knie! Hij/zij kan nu experimenten met kruiden, bloemen en sojabonen.
3(Naam Sim) is een en al bruis. Zijn/haar kunde van het bruisen heeft de mogelijkheid ontgrendeld om spuitwater op de sapbruiser te maken.
4(Naam Sim) nadert de top van bruiskracht! Hij/zij kan nu bruistips geven en als ze zich zelfverzekerd voelt, kan hij/zij bruisproducten ter evaluatie naar bruisfans sturen.
5(Naam Sim) heeft de bruisvaardigheid volledig onder de knie en is een gecertificeerde sapkenner! Hij/zij kan nu proberen om de geheimzinnige Weewucha te bruisen.

Peuters

NiveauInformatie
1Peuters die zich op beweging richten, komen nog eens ergens.

De bewegingsvaardigheid helpt peuters om sneller te lopen, rennen, de trap op klimmen en dansen, dansen, dansen. Verbeter de vaardigheid door rond te lopen, met bouwblokken te bouwen, te dansen of door via Spelen met volwassenen te worstelen.
2(Naam Sim) kan nu trappen beklimmen. Hij/zij kan ook speels met een volwassene worstelen.
3(Naam Sim) kan nu sneller lopen en op muziek dansen.
4(Naam Sim) kan nu rennen. Hij/zij kan ook torens bouwen met behulp van bouwblokken.
5(Naam Sim) heeft zijn/haar bewegingsvaardigheid volledig ontwikkeld. Hij/zij kan nu gemakkelijk de trap op.

NiveauInformatie
1Het is belangrijk voor peuters om te leren praten.

Communicatievaardigheden leren peuters meer geavanceerde sociale vaardigheden. Ze kunnen verbeterd worden door met andere te praten.
2(Naam Sim) kan nu anderen omhelzen en slaan. Hij/zij kan ook dieren leren met behulp van geheugenkaarten met volwassenen.
3(Naam Sim) kan nu praten.

Hij/zij kan over speelgoed praten, over vrachtwagens praten, brullen of nonsens tegen anderen zeggen. Hij/zij kan om een toetje vragen. Hij/zij kan ook andere sociale interacties leren door andere vaardigheden te verbeteren.
4(Naam Sim) kan nu over feesten en lievelingsdieren praten en klop-klop moppen vertellen. (Naam Sim) kan ook voorwerpen leren door middel van geheugenkaarten.
5(Naam Sim) heeft zijn/haar verbale vaardigheden volledig ontwikkeld. Hij/zij kan nu een verhaal vertellen, een maf verhaal vertellen en over dinosaurussen praten.

NiveauInformatie
1De denkvaardigheid helpt peuters om minder driftbuien te hebben en beter voor zichzelf te kunnen zorgen. Het vermindert opstandig gedrag en helpt om behoeften te vullen. De denkvaardigheid wordt verbeterd door nieuwsgierig te zijn, of door met geheugenkaarten, bouwblokken of een tablet te spelen.
2(Naam Sim) kan nu vormen bestuderen op de bouwblokken. (Naam Sim) zal ook minder vaak opstandig zijn.
3(Naam Sim) kan nu met hulp van volwassenen leren tellen aan de hand van geheugenkaarten. (Naam Sim) slaapt nu ook beter de hele nacht door.
4(Naam Sim) kan nu andere Sims vragen waarom iets zo is. (Naam Sim) weet nu dat hij/zij niet mag spetteren in het toilet.
5(Naam Sim) heeft zijn/haar denkvaardigheid volledig ontwikkeld. (Naam Sim) slaapt de hele nacht door en is nooit opstandig. Ook kan hij/zij nu letters leren aan de hand van geheugenkaarten en spelling oefenen met bouwblokken.

NiveauInformatie
1Peuters met fantasie kunnen in hun eigen wereldje spelen. De fantasievaardigheid leert peuters lezen en fantastische werelden creëren met hun speelgoed. Je kunt de fantasievaardigheid verdienen door met speelgoed en poppen te spelen, naar muziek te luisteren of peuterboeken te bekijken.
2(Naam Sim) kan nu plaatjes kijken in peuterboeken en met anderen spelen bij het poppenhuis.
3(Naam Sim) kan nu speelgoed, poppen en knuffeldieren een naam geven.
4(Naam Sim) kan peuters boeken voorlezen.
5(Naam Sim) heeft zijn/haar fantasie volledig ontwikkeld!

Hij/zij kan nu kunst bekijken.

NiveauInformatie
1Zindelijkheidstraining zorgt ervoor dat vieze luiers tot het verleden behoren.

De potje-vaardigheid leert peuters een potje te gebruiken. Verbeter de vaardigheid door een volwassene de peuter te leren om op een potje te gaan.
2(Naam Sim) kan nu het potje gebruiken.
3(Naam Sim) heeft naar het potje gaan gemeesterd. Hij/zij zal altijd proberen om het potje te gebruiken in plaats van de luier.

Kinderen

Het gebruiken van je verbeelding is een van de hoogtepunten van kind zijn en het ontwikkelen van die verbeelding kan je in de toekomst heel wat opleveren.

De creatieve vaardigheid kan als jonge Sim met de knutseltafel en de ezel worden ontwikkeld. Als Sims deze vaardigheid verbeteren, ontgrendelen ze nieuwe tekeningen met de knutseltafel, interacties met het poppenhuis en sociale interacties!

NiveauInformatie
1(Naam Sim) kan tekenen aan de knutseltafel. Bovendien kan hij/zij met het poppenhuis en speelgoed uit de speelgoedkist spelen.
2(Naam Sim) kan nu een nieuwe tekening aan de knutseltafel maken.
3(Naam Sim) krijgt nu meer voldoening van het spelen op een Piratenschip Apenkooi
4(Naam Sim) kan een nieuwe afbeelding tekenen aan een knutseltafel, een uit de duim gezogen verhaal vertellen aan andere Sims en dagdromen.
5(Naam Sim) raakt soms geïnspireerd door met een poppenhuis te spelen.
6Hij/Zij kan nu een nieuwe tekening aan de knutseltafel maken en betere gemoedstoestanden verdienen door met speelgoed te spelen.
7Als (Naam Sim) een poppenhuis heeft, kan hij/zij een poppenhuisverhaal schrijven achter de computer terwijl hij/zij geïnspireerd is. Bovendien krijgt hij/zij meer voldoening van het spelen op Piratenschip Apenkooien.
8(Naam Sim) kan een nieuwe tekening aan de knutseltafel maken.
9(Naam Sim) kan een poppenhuisverhaal vertellen bij het poppenhuis
10(Naam Sim) is nu een creatieve meester. Hij/zij kan nu de piano- en vioolvaardigheid leren.

De hersens van kinderen mogen fysiek dan kleiner zijn, ze zijn ook minder volgestopt met onzin als grappige weetjes over lama’s of algebra. Kinderen die hun mentale kunsten al vroeg verbeteren, kunnen later in hun leven complexe situaties eenvoudiger aan.

De mentale vaardigheid wordt verbeterd met de wetenschapstafel en het schaakbord. Als Sims deze vaardigheid verbeteren, ontgrendelen ze nieuwe drankjes met de wetenschapstafel. Interacties met de computer en sociale interacties!

NiveauInformatie
1Voor (Naam Sim) wacht een wereld vol programmeren, parabolen en schaakpartijen! Zorg alleen dat het hem/haar niet naar zijn/haar hoofd stijgt.
2(Naam Sim) kan nu een rekenkundegame op de computer spelen.
3(Naam Sim) is hard op weg om een echte hooggeleerde te worden!
4(Naam Sim) kan nu betere gemoedstoestanden krijgen door rekenkundegames te spelen op een computer en een gezondheidsdrankje maken aan een wetenschapstafel.
5(Naam Sim) kan nu fracties met andere Sims bespreken.
6(Naam Sim) kan nu onderzoeken op Simpedia achter een computer.
7(Naam Sim) kan emotiedrankjes maken aan een wetenschapstafel. Bovendien kan ze betere gemoedstoestanden krijgen van wetenschapstafels en het ruimteschip-klimrek.
8(Naam Sim) wordt iedere dag een beetje slimmer!
9(Naam Sim) zal soms de mentale vaardigheid sneller ontwikkelen door iets te onderzoeken op Simpedia en rekenkundegames te spelen achter de computer. Ook kan hij/zij nu mentale telepathie proberen.
10(Naam Sim) kan nu stankdrankje met behulp van een wetenschapstafel maken. Hij/zij kan nu de inzichtvaardigheid, gamevaardigheid en de visvaardigheid ontwikkelen.

De motorische vaardigheid is essentieel voor alle kinderen, maar behalve dat ze die nodig hebben om gewoon te kunnen lopen, rennen en springen, komen motorische vaardigheden ook van pas bij het ontwikkelen van de spieren en een fitte levensstijl.

Je kunt de motorische vaardigheid ontwikkelen met behulp van klimrekken en apenkooien.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) kan nu op het klimrek spelen en typen oefenen achter de computer.
2De motorische vaardigheid van (Naam Sim) wordt steeds beter!
3(Naam Sim) kan nu andere Sims om typtips vragen.
4(Naam Sim) kan nu Keyboard Commander op de computer spelen.
5(Naam Sim) kan nu chillen op het klimrek.
6(Naam Sim) zal soms een beter ontwikkelde gemoedstoestand krijgen door Keyboard Commander op een computer te spelen.
7(Naam Sim) kan nu betere gemoedstoestanden krijgen door het klimrek.
8De motorische vaardigheden van (Naam Sim) worden elke dag een beetje beter!
9(Naam Sim) zal soms een beter ontwikkelde motorische vaardigheid krijgen door klimrekken en door games te spelen op een motion gaming rig of computer.
10(Naam Sim) heeft zijn/haar motorische vaardigheid volledig onder de knie! Door op het klimrek te spelen, zal er af en toe een krachtige gemoedstoestand ontstaan.

Leren praten in de eerste stap in het leven van elk kind om een sociaal wezen te worden. Kinderen die besluiten zich op sociale vaardigheden te concentreren, zullen veel makkelijker vriendschap met andere Sims sluiten.

De sociale vaardigheid kan ontwikkeld worden met het poppenhuis en knuffels. Als Sims deze vaardigheid verbeteren ontgrendelen ze Sim.tv op de computer, interacties met poppen en sociale interacties!

NiveauInformatie
1(Naam Sim) kan nu op pratend speelgoed drukken om het aan de praat te krijgen.
2(Naam Sim) kan nu naar Sim.tv kijken op de computer.
3De creatieve gave van (Naam Sim) wordt steeds beter!
4(Naam Sim) zal soms betere gemoedstoestanden krijgen door naar Sim.tv te kijken op een computer.
5(Naam Sim) zal soms betere gemoedstoestanden krijgen door met een knuffel te spelen.
6Door met de gigantische knuffel te praten, kan verdriet verminderd worden. Bovendien kan (Naam Sim) idiomen onderzoeken achter een computer.
7(Naam Sim) kan nu met andere Sims over school praten.
8De sociale vaardigheden van (Naam Sim) worden elke dag een beetje beter!
9Praat met een gigantische knuffel om nu ook schaamte, stress en ongemak te verminderen.
10(Naam Sim) kan nu de gemoedstoestanden van andere Sims belachelijk maken. Hij/zijn kan ook de ondeugdvaardigheid en de charismavaardigheid ontwikkelen.
Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •