Op deze pagina vind je een overzicht van alle vaardigheden die in het Basisspel zitten van De Sims 4.

Als je met iemand praat, is het handig om een charismatische vaardigheid te hebben.
Of je nu vrienden maakt, romantisch doet of volslagen vreemdelingen kalmeert, de charismatische Sim weet wat er te doen staat.

Sims kunnen hun charisma ontwikkelen met behulp van de spiegel of door met andere Sims te praten.
Het verbeteren van deze vaardigheid, ontgrendeld nieuwe sociale interacties en nieuwe sociale media-interacties op de computer.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe charismavaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu vaker geslaagde grappen maken en sneller meer te weten komen over andere Sims. Op hogere niveaus worden er nieuwe soorten interacties ontgrendeld.
2(Naam Sim) kan nu andere Sims opfleuren.
3(Naam Sim) kan nu aan een online liefdadigheidsinstelling schenken, versiertrucs voor de spiegel oefenen en andere Sims vleien.
4(Naam Sim) kan nu een gladde verontschuldiging en vrolijke kennismaking uitvoeren op andere Sims.
5(Naam Sim) kan nu een sociaal netwerk opzetten op een computer. Hij/zij kan ook verhalen vertellen oefenen in een spiegel en op een flirterige manier kennismaken met andere Sims.
6(Naam Sim) kan nu afbeeldingen naar een computer uploaden en ook slijmen bij andere Sims.
7(Naam Sim) kan nu Sims om een kleine lening vragen of een lening terug betalen.
8(Naam Sim) kan nu nieuwe hashtags uitvinden en betoverende kennismaking uitvoeren op andere Sims.
9(Naam Sim) is betrouwbaar genoeg om een Sim om een grote lening te vragen.
10(Naam Sim) kan nu viral video’s uploaden en de baas opbellen om te onderhandelen over een promotie.

Ben jij klaar om jouw culinaire creaties naar een hoger plan te tillen? Met de culinaire kookvaardigheid kun je heerlijke gerechten voor jezelf en je gasten op tafel toveren.

De culinaire kookvaardigheid kan ontwikkeld worden door culinaire gerechten te bereiden met behulp van de koelkast, het fornuis en het aanrecht. Door deze vaardigheid te verbeteren worden er nieuwe culinaire kookkunstjes, gemoedstoestanden en recepten ontgrendeld.

* Deze vaardigheid speel je vrij als je niveau 5 van “Koken” bereikt hebt!

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe culinaire kookvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu stijlvollere gerechten bereiden. Hoe hoger het niveau, des te meer recepten er ontgrendeld worden.
2(Naam Sim) kan nu pompoengnocci en kip Saltimbocca bereiden.
3(Naam Sim) kan nu zalm met kruidenkorst en spinaziefrittata’s bereiden. Hij/zij heeft ook het coole nieuwe trucje ’Kekke kruiden’ geleerd.
4(Naam Sim) kan nu in ham gerolde asperges maken. Eten dat hij/zijn bereidt, kan ook de gemoedstoestand ’overheerlijk gerecht’ veroorzaken.
5(Naam Sim) kan nu SimCity Kwarktaart en Geslaagde Taart bereiden. Hij/zij heeft ook het coole nieuwe trucje ’Luchtplak’ geleerd.
6(Naam Sim) kan nu lamsrack bereiden.
7(Naam Sim) kan nu kreeftortellini en gegratineerde kreeft bereiden.
8(Naam Sim) kan nu Monte Cristo sandwiches bereiden. Hij/zij kan ook ’Geavanceerde kooktechnieken onderzoeken’ op de computer.
9(Naam Sim) kan nu Forel Meunière bereiden. Hij/zij kan ook kookgeheimen met andere Sims delen.
10(Naam Sim) kan nu gebakken ijstaart bereiden. Hij/zij kan ook gerechten garneren om te kwaliteit te verbeteren.

Hoewel alle Sims gezond willen blijven, zetten fitnessfans alles op alles om hun lichaam in tiptop conditie te houden.

Sims kunnen hun conditie verbeteren met de loopband, krachttraining of een boksbal. Door deze vaardigheid te verbeteren, worden er nieuwe trainingen en sociale interacties ontgrendeld.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe fitnessvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij verschillende trainingen uitvoeren op de fitnessapparaten. Naarmate het vaardigheidsniveau toeneemt, zullen er meer geavanceerde trainingsroutines beschikbaar worden.
2(Naam Sim) kan nu trainingstechnieken met andere Sims bespreken.
3(Naam Sim) kan nu een duurloop uitvoeren op de lopende band. hij/zij kan ook ’Trainingstips onderzoeken’ op de computer.
4(Naam Sim) kan nu boksen op een boksbal. Hij/zij kan ook een zware training uitvoeren op het fitnessapparaat.
5(Naam Sim) kan nu eiwitrijke shakes maken achter de bar. Hij kan ook zonder te zweten op de lopende band rennen.
6(Naam Sim) kan nu spierballen laten zien aan andere Sims.
7(Naam Sim) kan nu de heuveluitdaging aangaan op de lopende band.
8(Naam Sim) kan nu de epische training op een fitnessapparaat uitvoeren.
9(Naam Sim) kan nu gevechten oefenen met andere Sims, gewoon voor de lol.
10(Naam Sim) kan nu andere Sims bijscholen in fitness.

Van een telefoon naar een geavanceerde camera. Sims die bedreven zijn in het maken van foto’s, zullen steeds beter worden met hun vaardigheden door heel veel foto’s te maken, hun apparatuur te verbeteren, met de instellingen voor hun foto’s te experimenten en de ‘In een Flits’ fotostudio te gebruiken.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe fotografievaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij de wereld om hem/haar heen vastleggen door middel van momentopnames. Er is nog een lange weg te gaan om echte meesterwerkjes te fotograferen, maar hoe beter zijn/haar vaardigheidsniveau, des te mooier de foto’s van je Sim uit de bus zullen komen.
2Vergeet die selfies niet! Het gezicht van (Naam Sim) is een kunstwerk en de foto’s die je met hem/haar telefoon maakt, dragen bij aan zijn/haar fotografievaardigheidsniveau.
3Het maakt wel degelijk uit wat voor kwaliteit de camera van (Naam Sim) heeft! Goedkope camera’s zijn goed om het fotograferen te leren, maar voor een paar extra simdollar koop je een camera die kan inzoomen en een groter formaat foto’s kan nemen.
4(Naam Sim) kan extra simdollars verdienen door foto’s te nemen van andere Sims met de ’In een Flits’ fotostudio.
5(Naam Sim) heeft de fotografie nu echt in de vingers. Misschien wordt het tijd dat hij/zij een fotogalerie opent, zodat alle Sims mee kunnen genieten van zijn/haar kunstwerkjes!

Als je een kei was in gamen was dat vroeger alleen maar goed om je broertje of zusje de loef af te steken, maar in de hedendaagse wereld kan het je zelfs geld en roem opleveren! Wat is het toch een rare wereld.

De Game vaardigheid wordt verbeterd via de computer, bewegingsgames en de tablet. Als Sims deze vaardigheid verbeteren, ontgrendelen ze nieuwe sociale gamingsinteracties en nieuwe interacties op de computer.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) kan nu zijn/haar vaardigheid op computers, tablets, motion game rigs en zelfs op zijn/haar telefoon verder ontwikkelen.
2(Naam Sim) kan nu gamestrategieën met andere Sims bespreken
3(Naam Sim) kan nu deelnemen aan gametoernooien voor beginners.
4(Naam Sim) wordt iedere dag een beetje beter met gamen.
5(Naam Sim) kan nu geavanceerde gamestrategieën onderzoeken. Hij/zij kan ook indruk op andere Sims maken met kennis over computergames.
6(Naam Sim) kan nu deelnemen aan professionele gametoernooien.
7(Naam Sim) kan nu een gaming livestream op de computer bekijken en met andere Sims over professionele gamers roddelen.
8(Naam Sim) kan nu noobs belachelijk maken.
9(Naam Sim) is nu een elitegamer. Er kunnen maar weinigen aan zijn/haar gametalent tippen.
10(Naam Sim) heeft een legendarische status vergaard binnen de gamingcommunity van de Sims. Op alle fora fluistert men zijn/haar naam.

Gitaar: het instrument dat de grenzen van stijl en genres kan doorbreken. Een gitaar kan goed van pas komen tijdens een romantisch avondje, een gezellig feest of een uitverkocht optreden.

Gebruik de gitaar om de gitaarvaardigheid te verbeteren. Door deze vaardigheid te verbeteren, kun je nieuwe nummers en interacties op de gitaar ontgrendelen, waardoor de mogelijkheid om nummers te spelen en andere Sims een serenade te brengen.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe gitaarvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu op het nieuwe instrument oefenen. Naarmate het vaardigheidsniveau toeneemt, zullen er meer muzikale kansen beschikbaar worden.
2(Naam Sim) kan nu voor de lol tokkelen en de gitaar op een computer onderzoeken. Hij/zij kan ook de blues op een stereo waarderen en enthousiast zijn over gitaarsolo’s tegen andere Sims.
3(Naam Sim) kan nu bluesnummers spelen.
4(Naam Sim) kan nu jammeren op de gitaar. Hij/zij kan ook rocknummers spelen.
5(Naam Sim) kan nu countrynummers spelen.
6(Naam Sim) kan nu een serenade brengen aan andere Sims en ballades spelen.
7(Naam Sim) kan nu latinonummers spelen en Sims in slaap sussen. Ook kan hij/zij beloven om nummers aan andere Sims op te dragen.
8(Naam Sim) kan nu nummers schrijven, schrappen en een naam geven. Hij/zij kan ook klassieke nummers spelen.
9(Naam Sim) kan nu jazznummers spelen en zijn/haar zelfgeschreven nummers patenteren bij de brievenbus.
10(Naam Sim) kan nu avant-garde nummers spelen. Hij/zij kan ook andere Sims bijscholen in de gitaarvaardigheid.

Doe het zelf! Dat is het motto van handige Sims. Handige Sims deinzen niet terug voor reparaties, kunnen alledaagse huishoudelijk voorwerpen verbeteren en zelfs experimenteren met houtbewerking.

Handigheid kan verder ontwikkeld worden door het repareren en verbeteren van voorwerpen, of door de houtbewerkingsbank te gebruiken. Naarmate deze vaardigheid verder ontwikkelt wordt, worden er nieuwe projecten op de houtbewerkingsbank ontgrendeld en kunnen Sims steeds beter voorwerpen maken en verbeteren.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe handigheidsvaardigheid (Naam Sim) Sim kan hij/zij onderdelen redden van stapels schroot en gebroken voorwerpen repareren. Naarmate het vaardigheidsniveau toeneemt zullen er meer upgradekansen beschikbaar worden.
2(Naam Sim) kan nu basisverbeteringen toepassen op sanitair en meubels maken met een houtsnijwerktafel. Hij/zij kan ook over handigheid kletsen met andere Sims en op de computer onderdelen voor verbetering kopen!
3(Naam Sim) heeft nu de kans om zeldzame onderdelen te vinden en kan nog een paar extra beelden maken.
4(Naam Sim) kan nu geavanceerde verbeteringen op sanitair toepassen. Hij/zij kan ook bijzettafels met de houtbewerkingsbank maken.
5(Naam Sim) loopt nu minder risico om tijdens het repareren geëlektrocuteerd te worden. Hij/zij kan ook eenvoudige verbeteringen toepassen op keukenvoorwerpen, grotere beelden maken achter de houtbewerkingstafel en tegen andere Sims opscheppen over handigheid.
6(Naam Sim) kan nu eettafels en stoelen maken achter de houtbewerkingstafel. Hij/zij kan ook zeldzame onderdelen vinden tijdens het redden van onderdelen.
7(Naam Sim) kan nu twee keer zo snel verbeteringen op sanitair toepassen. Hij/zij kan ook geavanceerde verbeteringen toepassen op keukenvoorwerpen.
8(Naam Sim) kan nu basisverbeteringen op elektronische voorwerpen toepassen. Hij/zij kan ook een instrument maken met een houtbewerkingsbank.
9(Naam Sim) kan nu geavanceerde verbeteringen op elektronische voorwerpen toepassen. Hij/zij kan ook badkuipen maken met een houtbewerkingsbank.
10(Naam Sim) zal altijd zeldzame onderdelen vinden tijdens het redden van onderdelen en kan nu toiletten maken aan de houtsnijwerktafel. Hij/zij kan ook keukenvoorwerpen tweemaal zo snel verbeteren als voorheen en andere Sims bijscholen in handigheid.

Een goed stel hersens is nooit weg en Sims die zich op inzicht concentreren, willen scherper van geest zijn dan de hoorn van een lamahoorn.

Sims krijgen meer inzicht door het schaakbord, de telescoop en microscoop te gebruiken. Door deze vaardigheid te verbeteren, zullen er nieuwe interacties ontgrendeld worden op de microscoop en het observatorium, evenals verschillende verzamelbare voorwerpen.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe inzichtvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij kaarten, schaken en wetenschappelijke instrumenten gebruiken. Naarmate het vaardigheidsniveau toeneemt, wordt de kans op een overwinning tijdens een potje groter. Bovendien komen er nieuwe interacties beschikbaar bij de microscoop en het observatorium.
2(Naam Sim) kan nu plantmonsters verzamelen en ze onder een microscoop analyseren. Hij/zij kan ook inzicht bespreken met andere Sims.
3(Naam Sim) heeft nu de kans om iets meer logische vaardigheden op te bouwen tijdens het schaken en kaarten dan normaal.
4(Naam Sim) kan nu halfgevordere inzichtelijke boeken lezen.
5(Naam Sim) kan nu fossielmonsters verzamelen en ze onder een microscoop analyseren.
6(Naam Sim) heeft nu de kans om nog meer logische vaardigheden op te bouwen via interacties.
7(Naam Sim) kan nu geavanceerde inzichtelijke boeken lezen.
8(Naam Sim) kan nu kristalmonsters verzamelen en ze onder de microscoop analyseren. Hij/zij kan ook logische oplossingen bieden aan gestreste Sims.
9(Naam Sim) krijgt nu een nog betere gemoedstoestand na een potje schaken of kaarten gewonnen te hebben.
10Terwijl (Naam Sim) boos is kan hij/zij nu logisch raaskallen om zijn woede te verlagen.

Iedereen kan koken, maar Sims die epicurisch zijn zullen profiteren van wat extra tijd en aandacht in de keuken.

Kookvaardigheden worden voornamelijk opgebouwd met de koelkast, het fornuis en het aanrecht. Als Sims deze vaardigheid verbeteren, ontgrendelen ze nieuwe kooktrucs, gemoedstoestanden en recepten.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe kookvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu heerlijke, simpele klassiekers bereiden. Hoe hoger het vaardigheidsniveau, des te meer recepten er ontgrendeld worden.
2(Naam Sim) heeft het recept voor eieren op toast, een BLT en chips met salsa geleerd. Hij/zij kan nu ook een cool nieuw ’Extra combo’ trucje uitvoeren!
3(Naam Sim) heeft het recept voor gebakken tilapia, chocoladekoekjes en pannenkoeken geleerd. Bovendien kan hij/zij het nu met andere Sims over koken hebben.
4(Naam Sim) heeft het recept voor spaghetti en aardbeientaart geleerd.
5(Naam Sim) heeft het recept voor wentelteefjes geleerd. Hij/zij heeft ook de culinaire kookvaardigheid ontgrendeld en krijgt tijdens het koken de gemoedstoestand ’competente kok’.
6(Naam Sim) heeft het recept voor Blauwe Confettitaart en chili geleerd. Hij/zij heeft ook wat coole nieuwe trucjes geleerd.
7(Naam Sim) heeft het recept voor gegrilde baars en omelet geleerd.
8(Naam Sim) heeft het recept voor appeltaart geleerd. Bovendien kan hij/zij nu ook gerechten op smaak brengen voor een betere kwaliteit.
9(Naam Sim) heeft het recept geleerd voor kiproerbakschotel en cioppino geleerd. Bovendien kan hij/zij nu ook andere Sims kooktips geven.
10(Naam Sim) heeft het recept voor gegrilde kip en tonijnovenschotel geleerd.

Zodra je je realiseert dat alles één grote grap is, is een bestaan als komiek het enige juiste antwoord.

Komische vaardigheden zijn handig als je met andere Sims praat en als je een microfoon in je had hebt. Als Sims deze vaardigheid verbeteren, ontgrendelen ze nieuwe grappen, komedieriedels en de vaardigheid om komedieriedels voor de microfoon te improviseren.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe komedievaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij grappen vertellen achter een microfoon en grappen schrijven op een computer.
2(Naam Sim) kan nu een knock knock-mop aan andere Sims vertellen.
3(Naam Sim) kan nu verschillende nieuwe korte riedels opstellen en opvoeren achter respectievelijk de computer en een microfoon.
4(Naam Sim) kan nu grappen maken over kleding. Echte onderbroekenlol.
5(Naam Sim) kan nu een komedieriedel oefenen achter een microfoon of voor de spiegel. Hij/zij kan ook een computer gebruiken om komedieriedels te perfectioneren die hij/zij al voor heeft gedragen.
6(Naam Sim) kan nu normale riedels opstellen en opvoeren achter respectievelijk de computer en een microfoon. Hij/zij zal waarschijnlijk ook minder last hebben van irritante uitslovers.
7(Naam Sim) kan nu boeken in het komediegenre schrijven achter de computer.
8(Naam Sim) kan nu lange riedels opstellen en opvoeren met behulp van respectievelijk de computer en een microfoon.
9(Naam Sim) kan nu een publiekklapperverhaal vertellen. Het publiek zal binnen enkele seconden in een deuk liggen!
10(Naam Sim) is zo vaardig dat hij/zij nu riedels kan improviseren achter de microfoon.

Het mixen van drankjes en het maken van een babbeltje lijkt best eenvoudig, maar de juiste verhouding sappen en precies de juiste hoeveelheid gebabbel is een subtiele vaardigheid. Mixologen gebruiken voornamelijk de bar.

Als Sims deze vaardigheid ontgrendelen, kunnen ze nieuwe drankjes maken en bartrucjes en andere sociale mixologie-interacties uitvoeren!

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe mixologievaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij drankjes aan de bar maken: met meer recepten die ontgrendeld worden telkens
wanneer hij/zij een niveau stijgt.
2(Naam Sim) heeft de recepten van een Pit en Zerp en Schroevendraaier geleerd. Hij/zij heeft ook een cool nieuw ’achter je rug om’ barkunstje geleerd en kan nu met andere Sims over het maken van drankjes praten!
3(Naam Sim) heeft het recept voor een ridgepoort geleerd!
4(Naam Sim) heeft het recept voor een Grobbelaar geleerd. Hij/zij heeft ook een cool nieuw jongleerkunstje geleerd! Bovendien veroorzaken zijn/haar
drankjes nu sterkere gemoedstoestanden bij de drinkers!
5(Naam Sim) heeft het recept voor een Zilte Lama geleerd. Hij/zij krijgt nu de gemoedstoestand ’Getalenteerde barkeeper’ na het maken van een drankje.
6(Naam Sim) heeft het recept voor Zeeschuim geleerd. Bovendien kan hij/zij nu bartrucjes oefenen!
7(Naam Sim) heeft het recept voor een Zure Smakkerd geleerd. Hij/zij heeft ook een cool nieuw kunstje geleerd om flessen op te stapelen! Bovendien veroorzaken zijn/haar drankjes nu sterkere gemoedstoestanden bij de drinkers!
8(Naam Sim) heeft het recept voor een Stomme Film geleerd. Bovendien kan hij/zij nu mixologiegeheimen delen met andere Sims.
9(Naam Sim) heeft het recept voor een Simsmapolitan geleerd. Hij/zij kan nu ook het coole nieuwe kunstje ’Flessenvuurbal’ uitvoeren!
10(Naam Sim) heeft de recepten voor een Sunset Valley, Granny Smash en Schaduwrijk geleerd. Hij/zij kan nu ook drankjes verversen (waardoor ze minder snel bederven). Bovendien ontvangt hij/zij nu de gemoedstoestand mix-meester na het maken van een drankje.

Ondeugende Sims zijn vaak geniepige duivels en vinden het heerlijk om andere Sims te pesten. in de val te laten lopen of een grap met ze uit te halen. Het leven is een feestje en een ondeugende Sim wil het middelpunt van het feest zijn.

Ondeugendheid is voornamelijk verbonden met sociale interacties en de voodoopop. Als Sims deze vaardigheid verbeteren, ontgrendelen ze nieuwe ondeugende sociale interacties met Sims en ondeugende interacties met de voodoopop, computer en telefoon.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe ondeugdvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij de grap uitvoeren en andere ondeugende sociale interacties uitvoeren. Naarmate het vaardigheidsniveau toeneemt, zullen er meer ondeugende interacties ontgrendeld worden.
2(Naam Sim) kan nu trollen op een forum met behulp van een computer of tablet.
3(Naam Sim) kan vragen wanneer zwangere Sims uitgerekend zijn en Sims uitdagen om naakt rond te lopen. Hij/zij kan ook vuilnisbakken omver trappen, bellen en ophangen, in plassen stampen en de voodoopop kopen met behulp van de computer. Bovendien kan hij/zij ook nog eens de voodoopop kietelen.
4(Naam Sim) kan nu complottheorieën met andere Sims delen. Hij/zij kan ook een computer gebruiken om kettingbrieven te schrijven of een observatorium gebruiken om de buren te bespieden. Je Sim kan ook samenzweerders worden met andere Sims.
5(Naam Sim) kan nu andere Sims in de maling nemen met een stinkwolk. Hij/zij kan ook de afvoer van aanrechten en badkuipen blokkeren.
6(Naam Sim) kan nu de telefoon gebruiken om te spijbelen.
7(Naam Sim) kan nu de Apocalyps beschrijven aan andere Sims.
8(Naam Sim) kan nu een computer gebruiken om spamberichten met verzoeken om geld te sturen en fruit in de uitlaat van een raket proppen.
9(Naam Sim) kan nu erop los slaan op andere Sims.
10(Naam Sim) kan nu andere Sims in de maling nemen met een luchttoeter.

Alleen pianisten kunnen hun vingers over ivoren toetsen laten glijden en de auditieve zintuigen stimuleren. Voor de pianovaardigheid is het oefenen, oefenen en nog eens oefenen geblazen en al zul je misschien nooit een rockster worden, jouw muziek zal voor altijd in de liften afgespeeld worden.

De pianovaardigheid kan op de piano verbeterd worden.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe pianovaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij op het instrument oefenen. Op hogere niveaus worden er nieuwe mogelijkheden ontgrendeld.
2(Naam Sim) kan nu pianosonates bejubelen bij andere Sims. Ook kan hij/zij de piano op de computer onderzoeken en klassieke muziek op een stereo waarderen.
3(Naam Sim) kan nu traditionele nummers spelen en tokkelend inspiratie opdoen.
4(Naam Sim) kan nu concerten geven en bluesnummers spelen.
5(Naam Sim) kan nu romantische nummers op de piano spelen en naar andere meer ervaren pianisten luisteren om zo wat te leren.
6(Naam Sim) kan nu een serenade brengen aan andere Sims en Postbopnummers spelen.
7(Naam Sim) kan nu Latinonummers spelen. Hij/zij kan ook beloven een nummer aan een andere Sim op te dragen.
8(Naam Sim) kan nu nummers schrijven, schrappen en een naam geven. Hij/zij kan ook ragtime nummers spelen en de stemming erin brengen.
9(Naam Sim) kan nu klassieke nummers spelen. Hij/zij kan ook eigen geschreven nummers patenteren via de brievenbus.
10(Naam Sim) kan nu avant-garde nummers spelen. Hij/zij kan ook andere Sims bijscholen op de piano.

Programmeren is als vaardigheid tegenwoordig bijna net zo waardevol als een tweede taal. Blijf iedereen voor door te leren hoe je machines al het werk kunt laten doen!

Je kunt achter de computer programmeren. Door deze vaardigheid te verbeteren, kun je Sims plugins, games, modificaties en apps voor mobiele telefoons laten maken. Sims zullen ook in staat zijn om op de computer te hacken.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe programmeervaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu hacken en programmeren oefenen. Naarmate het vaardigheidsniveau toeneemt, zullen er meer hackmogelijkheden beschikbaar komen.
2(Naam Sim) kan nu plugins maken.
3(Naam Sim) kan nu games modificeren.
4(Naam Sim) kan nu virussen maken. Hij/zij kan ook schoolcijfers hacken. (alleen voor tieners)
5(Naam Sim) kan nu freelancewerk doen.
6(Naam Sim) kan nu werkpresentaties hacken.
7(Naam Sim) kan nu apps voor mobiele telefoons maken.
8(Naam Sim) is nu beter in hacken.
9(Naam Sim) kan nu computergames maken.
10(Naam Sim) kan nu supercomputers hacken.

Sommige houden hun voeten het liefst op de grond met de ogen omlaag gericht. Maar jij niet! Ruk je los van je benauwde bestaan en ga de uitdaging van het ongewisse aan. Bouw, upgrade en vlieg waar geen andere Sim ooit geweest is met de raketvaardigheid.

De raketvaardigheid kan ontwikkeld worden door het ruimteschip te gebruiken. Door deze vaardigheid te verbeteren, kun je nieuwe verbeteringen voor je ruimteschip ontgrendelen.

NiveauInformatie
1(Naam Sim) kan nu raketten bouwen, stabiliserende landingsgestellen verbeteren en de ruimte verkennen.
2(Naam Sim) kan nu sneller bouwen en verbeteren.
3(Naam Sim) kan nu brandstoftanks van raketten uitbreiden.
4(Naam Sim) kan nu sneller bouwen en verbeteren.
5(Naam Sim) kan nu het manoeuvre mechaniek van raketten verbeteren.
6(Naam Sim) kan nu de laadruimte van raketten uitbreiden.
7(Naam Sim) kan nu upgraden om een lonenkanon Verdedigingssysteem op een raket te installeren en kan nu ook sneller bouwen en verbeteren.
8(Naam Sim) kan nu ook sneller bouwen en verbeteren.
9(Naam Sim) kan nu kan nu upgrades voor de automatische landingscomputer installeren op raketten.
10(Naam Sim) is nu een meesterlijke raketwetenschapper.

Het is een hele kunst om met een kwast en doek een kunstwerk te creëren dat emoties bij andere oproept. Voor Sims die zich op de schildersvraadigheid richten, liggen er fleurige creaties en misschien zelfs wat grote verkopen in het verschiet.

Schilderen doe je voornamelijk op een ezel. Door deze vaardigheid te verbeteren, kun je nieuwe schildergenres en formaten ontgrendelen!

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe schildervaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu prachtige creaties op schilderdoek maken. Hoe hoger het vaardigheidsniveau des te geavanceerder de vormen die hij/zij kan schilderen.
2(Naam Sim) kan nu kleurentheorie met andere Sims bespreken.
3(Naam Sim) kan nu popart op een laag niveau maken.
4(Naam Sim) kan nu realistische en abstracte schilderijen op laag vaardigheidsniveau maken en klassieke schilderijen op een gemiddeld vaardigheidsniveau maken.
5(Naam Sim) kan nu popart op een gemiddeld vaardigheidsniveau maken en surrealistisch en impressionistische schilderijen op laag vaardigheidsniveau maken.
6(Naam Sim) kan nu klassieke schilderijen op een hoog vaardigheidsniveau maken en realistische en abstracte schilderijen op een gemiddeld vaardigheidsniveau maken.
7(Naam Sim) kan nu popart op een hoog vaardigheidsniveau maken en surrealistisch en impressionistische schilderijen op een gemiddeld vaardigheidsniveau.
8(Naam Sim) kan nu realistische en abstracte schilderijen van een betere kwaliteit maken. Hij/zij kan ook de stijl omschrijven in een gesprek met andere Sims.
9(Naam Sim) kan nu surrealistisch en impressionistische schilderijen op een hoog vaardigheidsniveau maken.
10(Naam Sim) is nu een meesterskunstenaar. Hij/zij kan ook andere Sims schilderles geven.

Het valt niet mee om iets op papier (of tegenwoordig op je beeldscherm) te krijgen. Een leeg blad kan je genadeloos in het gezicht staren, maar schrijvers gaan iedere dag opnieuw de uitdaging aan om hun emoties te verwoorden.

Sims schrijven voornamelijk achter de computer. Door deze vaardigheid te verbeteren, kun je nieuwe schrijfinteracties ontgrendelen op de computer en leren hoe je een boek publiceert of zelf kunt uitgeven.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe schrijfvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij goede sier maken met een uitgebreide woordenschat en zinnen die grammaticaal correct zijn.
2(Naam Sim) kan nu zelf boeken uitgeven.
3(Naam Sim) kan nu korte verhalen en excuusbriefjes voor andere Sims schrijven. Hij/zij kan ook non-fictie boeken ter referentie lezen en favoriete boeken en schrijvers bespreken met andere Sims.
4(Naam Sim) kan nu gedichten schrijven. Hij/zij kan ook liefdesmails naar andere Sims sturen.
5(Naam Sim) kan nu non-fictie schrijven. Hij/zij kan ook schrijfwerk aan een uitgever verkopen en een liefdesgedicht voordragen aan andere Sims.
6(Naam Sim) kan nu scripts schrijven.
7(Naam Sim) kan nu fantasie schrijven. Hij/zijn kan nu ook enthousiast zijn over jambische pentameter tegen andere Sims.
8(Naam Sim) kan nu sciencefiction schrijven.
9(Naam Sim) kan nu mysterie schrijven. Hij/zij kan ook verhalen publiceren.
10(Naam Sim) kan nu biografieën schrijven en andere Sims bijscholen in de schrijfkunst.

Heb jij hart voor je tuintje? Planten en bloemen kunnen tot bloei komen en vruchten opleveren, maar het kost heel wat tijd en moeite om het zover te laten komen. Ook komt er heel wat tuiniervaardigheid bij kijken.

De tuiniervaardigheid wordt ontwikkeld door met planten, zaden en plantenbakken in de weer te zijn. Door deze vaardigheid te ontwikkelen, worden Sims efficiënter terwijl ze tuinieren. Bovendien kunnen ze nieuwe tuinierinteracties en sociale interacties ontgrendelen.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe tuiniersvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij planten planten, water geven, wieden en oogsten. Op hogere niveaus worden er nieuwe interacties en geavanceerde technieken ontgrendeld.
2(Naam Sim) is weer een beetje verder op weg om de ultieme tuinder te worden.
3(Naam Sim) kan nu onderzoek doen naar tuinieren achter de computer.
4(Naam Sim) kan nu met planten praten om zijn/haar sociale behoefte te bevredigen.
5(Naam Sim) kan nu planten bemesten om ze beter te laten groeien.
6(Naam Sim) begint nu een echte tuinder te worden. Misschien zullen andere Sims hem/haar zelfs complimenteren voor de tuin.
7(Naam Sim) kan nu snoeien en enten om planten te kruisen. Hij/zij heeft nu ook groene vingers.
8(Naam Sim) kan nu gesnoeide bonsaibomen weer uit laten schieten, om ze zo weer vorm te krijgen.
9(Naam Sim) blijft zijn/haar tuiniersvaardigheden perfectioneren, waardoor er nog efficiënter in de tuin gewerkt kan worden.
10De tuiniersvaardigheid van (Naam Sim) wordt steeds beter!

Of het nu een angstaanjagend deuntje is of een levendige dans, de viool kan tal van emoties ontlokken. Werk je op van onprettig kattengejank tot zoetgevioosde klanken met de vioolvaardigheid.

De vioolvaardigheid wordt verbeterd met de viool. Door deze vaardigheid te verbeteren, kun je nieuwe nummers en interacties op de viool ontgrendelen, waardoor de mogelijkheid om nummers te spelen en andere Sims een serenade te brengen.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe vioolvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij nu prachtige muziek op het instrument oefenen. Naarmate het vaardigheidsniveau toeneemt, zullen er meer gerelateerde interacties beschikbaar worden.
2(Naam Sim) kan een computer gebruiken om de viool te onderzoeken. Ook kan hij/zij over violisten met andere Sims praten en klassieke muziek op een stereo waarderen.
3(Naam Sim) kan nu traditionele nummers spelen.
4(Naam Sim) kan nu concerten geven en rocknummers spelen.
5(Naam Sim) kan nu countrynummers spelen.
6(Naam Sim) kan romantische nummers spelen en ook andere Sims een serenade brengen.
7(Naam Sim) kan oosterse muziek spelen en Sims tot tranen roeren met zijn/haar muziek. Ook kan hij/zij beloven om nummers aan andere Sims op te dragen.
8(Naam Sim) kan nu nummers schrijven, schrappen en een naam geven. Hij/zij kan ook swingnummers spelen.
9(Naam Sim) kan nu geavanceerde klassieke nummers spelen en eigen nummers patenteren bij de brievenbus.
10(Naam Sim) kan nu hippe avant-garde nummers spelen. Hij/zij kan ook andere Sims bijscholen in de vioolvaardigheid.

De meeste Sims met deze vaardigheid geven maar wat graag toe dat ze helemaal verslingerd zijn aan vissen. Vraag dat maar aan de Sim die ze missen.

De visvaardigheid kan verbeterd worden door te vissen, nog meer te vissen en te lezen over vissen. Door deze vaardigheid te verbeteren leren Sims met aas te vissen. Bovendien neemt de kans om grotere en betere vissen te vangen toe.

NiveauInformatie
1Dankzij de nieuwe visvaardigheid van (Naam Sim) kan hij/zij vissen vangen. Ze ophangen aan de muur of in een vissenkom stoppen.
2(Naam Sim) kan nu baars, koi en forellen vangen op visstekken waar die vissen voorkomen.
3(Naam Sim) kan nu aas gebruiker om grotere en betere vissen te vangen. (Naam Sim) kan het water in de buurt van visstekken onderzoeken om visbewegingen te bestuderen en nieuwe vissoorten vast te stellen. (Naam Sim) kan nu vissen vangen met behulp van visvallen (maximaal 2) in oceaanwater! (Naam Sim) kan nu mahi-mahi vangen.
4(Naam Sim) kan nu meervallen en tilapia vangen op visstekken waar ze voorkomen. Met een vastere hand en een scherper oog maakt (Naam Sim) meer kans om een schat aan de haak te slaan tijdens het vissen. (Naam Sim) kan nu papegaaivis vangen!
5(Naam Sim) is bezig met de ontwikkeling van de mentale kracht en geduld die nodig zijn om een geweldige visser te zijn. (Naam Sim) kan nu in elk weer vissen en zelfs een hengel uitgooien bij een oncomfortabele, gespannen of gestreste gemoedstoestand. (Naam Sim) kan nu koraalvlinders vangen!
6(Naam Sim) kan nu regenboogvissen vangen op visstekken waar ze voorkomen. Als een gerespecteerde visser met heel wat kennis om te delen kan (Naam Sim) nu vistips geven om andere Sims hun vistechnieken te helpen verbeteren. (Naam Sim) kan nu maximaal 4 visvallen per keer gebruiken. (Naam Sim) kan nu ook de opgrijpbare Siamese kempvis vangen!
7(Naam Sim) kan nu de zeeduivel vangen die in het diepst van het water op de loer ligt. Meester-vissers kunnen nu geheimen delen over waar de zeldzaamste vissen gevonden kunnen worden als ze naar geheime visstekken worden gevraagd. (Naam Sim) is een stuk handiger geworden in diepzeevissen en kan nu de begeerde blauwvintonijn vangen!
8(Naam Sim) is nu een vaste waarde binnen de visgemeenschap en bekend tot in de kleinste uithoeken, dat zegt iedereen op hengelendobber.sim! (Naam Sim) kan nu andere Sims leren vissen. Dus hup, gooi die hengel uit en deel wat kennis! (Naam Sim) kan nu de dodelijke schorpionvis vangen!
9Waterplaag! Waar (Naam Sim) verschijnt , trillen de vissen van angst. (Naam Sim) kan nu geduldig vissen voor een grote vangst en deskundige vistips delen met andere Sims. (Naam Sim) kan nu tropische haaien en kleine zwaardvissen vangen.
10(Naam Sim) beheerst het vissen tot in de puntjes. De meest ongrijpbare lastigste zeewezens maken geen schijn van kans en andere Sims zijn jaloers op de finesse en techniek van (Naam Sim). (Naam Sim) heeft de kunst van vallen zetten onder de knie en kan nu maximaal 6 visvallen zetten. De legendarische goudmarkreel kan nu in de betreffende oceaanswaters gevonden worden.
Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •