De Sims 4 - Tutorial Foto's sims/huishouden opslaan

In deze tutorial laten we jullie zien hoe je foto’s van jouw sims/huishoudens kan opslaan vanuit De Sims 4. Hiervoor heb je de “The Sims 4 Package Editor (S4PE)” nodig, deze kun je hier downloaden.


Maak een Sim of huishouden aan in het spel en sla deze op in jouw galerij. Klik op “willekeurig portret” om meer foto’s te generen van jouw Sim of huishouden. Als je dit gedaan hebt kun je jouw Sim of huishouden opslaan en sluit het spel af.

Als je het spel hebt afgesloten moet je naar de juiste map gaan. Dit is “Documenten -> Electronic Arts -> De Sims 4“. Daar zie je een bestand staat genaamd: “localthumbcache.package”. Kopieer dit bestand en plaats deze in een nieuwe map waar je de foto’s wilt gaan opslaan.

Open dan S4PE en kies voor “File -> Open ->”. Ga naar de map waar jij het bestand “localthumbcache.package” hebt opgeslagen en open deze.

Zodra deze geopend is moet je 2 keer op “Filesize” klikken. Zodat de grootste bestanden bovenaan komen te staan, en dat zijn de foto’s van de Sims / huishoudens. (zie screen 1) Zoek jouw Sim / huishouden op tussen de bestanden, als je deze gevonden hebt doe dan rechtermuisklik en kies voor “Details“. Je kan ook op “enter” drukken, dan zal het venster ook openen. (zie screen 2)

Screen 1
Screen 2

Als het venster geopend is zie je allerlei invoervelden. Bij het veld “Type” moet de code “0x3C2A8647” ingevoerd worden. Deze code heb je nodig om de gekozen foto te kunnen opslaan. Als je de code ingevoerd hebt moet je even met je pijltjes toets omhoog of omlaag gaan en dan terug naar je afbeelding. Anders kun je deze niet opslaan.

Klik met je rechtermuisklik op de regel van jouw gekozen foto en kies dan voor “Export to Image“. Kies een map waar je de foto wilt opslaan en kies voor “Save“. Het is mogelijk om de foto hierna te bewerken met een programma naar keuze.

Na een tijdje spelen met jouw Sim / huishouden komen er ook foto’s van jouw Sim(s) in dit bestand te staan met de emoties die zij hebben gehad. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om een avatar te maken. Deze foto’s zijn op de zelfde manier uit het bestand te halen als hierboven staat uitgelegd.

Veel succes!

Origineel van: Sims Community Vertaling + Screen van: DeSims4You

Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •