Met de patch van Oktober 2016 zijn de kaveleigenschappen toegevoegd aan De Sims 4. Vergelijk het met karakter eigenschappen voor je Sims maar dan voor je huis en/of appartement. Kaveleigenschappen kunnen op elke kavel toegepast worden. Dus ook op openbare kavels. Op deze pagina vind je een overzicht van alle kaveleigenschappen die er zijn voor De Sims 4.

Basisspel
Buiten het netwerkDeze kavel is niet aangesloten op het netwerk van voorzieningen en de meeste voorwerpen die stroom of water gebruiken, zullen niet zoals verwacht functioneren. Kunnen jouw Sims overleven zonder het comfort van water en stroom? Natuurlijk leven heeft echter zo zijn voordelen, zoals geen nutsrekeningen!
GemoedelijkDe ruime maar intieme sfeer maakt het makkelijker om naar hartenlust charisma, komedie en ondeugendheid te oefenen.
Geweldige akoestiekDe akoestiek is hier perfect! Een geweldige plek voor musici om hun vaardigheden op te poetsen.
HuiselijkDe huiselijke sfeer helpt Sims om huishoudelijke vaardigheden als koken, mixologie, handigheid en tuinieren onder de knie te krijgen.
Krachtige stormenEen overvloed aan frisse lucht maakt deze plek een ideale omgeving om te trainen.
Kleding optioneel
(Niet beschikbaar voor: Particulier, Dierenkliniek, Studentenhuis, Kleine woning)
Deze kavel houdt van een open, natuurlijke levensstijl om bezoekers aan te moedigen om strikte materiaalconversaties en preutsheid overboord te zetten... en ook hun kleding.
Natuurlijk lichtDe kwaliteit van het licht hier maakt schilderen stukken makkelijker.
Privé gebouwEen thuiskavel met deze eigenschap schrikt iedereen behalve de meest vastbesloten bezoekers af (het heeft weinig invloed op commerciële locaties).
Snel internetEen geweldig online verbinding helpt Sims die hun programmeer-, gaming- of schrijfvaardigheden willen verbeteren.
Wetenschappelijk holDe besloten vibe zorgt ervoor dat knappe koppen zich niet van hun onderzoek naar inzicht en raketwetenschap af laten leiden.

Uitbreiding Stedelijk Leven
AardbevingszoneSoms is er hier een kleine trilling. Niets om je zorgen over te maken...
BezetenPlaatselijke bewoners zeggen dat het hier spookt. Tsss! Wat weten zij er nou van?
DollarfeeSims vinden hier vaak kleingeld. Het is net of hier een geheime Simdollar-fee of zo rondwaart.
Gemene vibeDe gemene vibe maakt het makkelijker om andere Sims boos te maken met gemene of ondeugende interacties.
Geweldige aardeTuinieren lijkt hier uitstekend te gaan.
Goede scholenDe plaatselijke school is geweldig! Kinderen lijken er altijd goede cijfers te krijgen en hun huiswerk beter maken.
GremlinsEr gaan hier vaak dingen kapot. Het is net alsof duiveltjes 's nachts tot leven komen en alles stuk maken... maar dat kan natuurlijk niet, of wel?
JakkieSims lopen kans om misselijk te worden als ze eten, drinken of het toilet gebruiken.
KaboutersKapotte spullen lijken 's nachts te worden gerepareerd. Het is net alsof vriendelijke kabouters de boel hier in de gaten houden.
KinderspelKinderen lijken hier sneller te leren.
KookpaleisVan eten bereid in deze keuken verbeteren de culinaire vaardigheden van je Sim. Het is oppassen geblazen voor beroemde chef-koks!
Op een LeylijnDankzij de funky en vruchtbare energie van de aarde worden hier vaak tweelingen geboren.
PartyplekFeestjes lijken hier altijd een denderend succes te zijn! Het behalen van sociale evenementdoelen lijkt een stuk makkelijker te gaan.
Romantisch auraMet het romantische aura krijg je andere Sims makkelijker zo ver om aan hun romantische gevoelens toe te geven!
ThuisstudioDoor de artistieke sfeer is dit appartement ideaal om creatieve dingen te doen. Schilderen, schrijven en houtsnijwerk is doorgaans van een betere kwaliteit.
VervloektEen heleboel dingen lijken hier fout te gaan.
ViesVan verstopte afvoeren tot smerige aanrechten, het lijkt hier heel snel vuil te worden.
Zonnig aspectDe prachtige omgeving geeft deze plek echt iets bijzonders. Als de zon ondergaat, worden Sims energiek, blij of geïnspireerd.

Uitbreiding Stedelijk Leven Verborgen
Er zijn 7 kaveleigenschappen in Stedelijk Leven die toegewezen zijn aan een appartement
Deze kaveleigenschappen zijn niet te wijzigen of te verwijderen en kunnen niet aan andere kavels gegeven worden
Geweldig uitzichtVan zo'n prachtig uitzicht wordt iedereen blij.
HistorischDe huisbaas heeft maar één regel: de historische gedenkplaat die aan de beroemde voormalige bewoner is opgedragen mag nooit verplaats of verkocht worden.
Levendige burenDe buren halen alles uit het leven. Ze geven vaak feestjes.
OpknappertjeEen geweldige plek om te laten zien hoe handig je wel niet bent!
Romantische open haardDe prachtige open haard geeft een flirterige sfeer aan dit appartement. De huisbaas zal niet toestaan dat deze open haard wordt verwijderd of verkocht.
RustigMisschien is het de isolatie of heb je bijzonder beleefde buren. Hoe dan ook, het is hier nooit lawaaierig.
Schoongemaakt appartementDe huur voor dit appartement is inclusief schoonmaakdienst.

Game Pack Vampieren
Geregistreerd vampieronderkomenDe kavel is als onderkomen voor vampieren geregistreerd. De vereniging zal je af en toe cadeaus toesturen. Per post, welteverstaan. Zelfs onsterfelijke Sims gebruiken gewoon de post. Alleen beschikbaar op woonkavels.
Op een duistere LeylijnDe duistere energie hier is van invloed op alle nachtelijke activiteiten. Je moet er vanuit gaan dat baby's die hier verwekt worden misschien extra zorg nodig hebben wanneer hun tandjes doorkomen.
VampiernexusEen duistere scheur hult deze kavel in een onderstebovenwereld. Vampieren zijn meer geneigd om dit gebied te bezoeken.

Uitbreiding Honden en Katten
BroedgebiedVergroot de kans op grotere nestjes voor een huisdier.
Hondenhangplek
Zwerfhonden zullen op deze kavel rondhangen.
Hondvriendelijk
(Niet beschikbaar voor: Dierenkliniek, Spa, Restaurant, Particulier, Winkel, Studentenhuis, Kleine woning)
Hondenbaasjes zullen deze kavel samen met hun honden bezoeken.
KattenhangplekZwerfkatten zijn dol op deze kavel. Miauw!
Katvriendelijk
(Niet beschikbaar voor: Dierenkliniek, Spa, Restaurant, Particulier, Winkel, Studentenhuis, Kleine woning)
Kattenbaasjes zullen deze kavel met hun katten bezoeken.
TrainingsterreinSims verdienen de dierentrainingsvaardigheid sneller op deze kavel.

Game Pack Jungle Avonturen
Kriebelige beestjesEen aantal lastige beestjes heeft hier intrek genomen. Zet je schrap want je ziet ze niet aankomen wanneer ze toeslaan!
Rust en vredeDeze kavel zorgt voor een goede leesomgeving. Sims begrijpen meer dus hun vaardigheden gaan omhoog als ze lezen en gespannen gemoedstoestanden verdwijnen sneller.

Uitbreiding Word Beroemd
Celebrityhuis
(Alleen beschikbaar voor: Particulier)
Deze woning staat vermeld op de Tour van Celebrityhuizen en levert meer roem op, beperkte toegang en bewondering van toegelaten bezoekers. Maar kijk uit! Zij die hier wonen en eigenlijk niet beroemd zijn, worden als nepperds beschouwd!
Hotste spot van de stad
(Niet beschikbaar voor: Studentenhuis, Kleine woning, Dierenkliniek, Particulier)
Een plaats voor de supersterren, de vips, iedereen die middelmatigheid heeft overwonnen! Niemand anders kan immers die belachelijke kavelprijzen betalen. Jij niet in ieder geval. Maar gelukkig kunnen Starlight Awards alleen maar plaatsvinden in lounges met deze eigenschap.
Opkomende Hotspot
(Niet beschikbaar voor: Studentenhuis, Kleine woning, Dierenkliniek, Particulier)
Jouw Sims kunnen tenminste zeggen dat ze hier waren voordat het cool was. Maar er zijn ook goedkope drankjes en hapjes voor de superberoemden! Sterker nog, Celebritykennismakingen kunnen alleen in lounges met deze eigenschap plaatsvinden.

Uitbreiding Eiland Leven
EilandgeestenEeuwenoude eilandgeesten bewonen deze kavel en komen regelmatig op bezoek. Hoe zullen jouw Sims daarmee omgaan?
VulkaanactivititeitDeze kavel ligt in de buurt van een actieve vulkaan! wees op je hoede voor aardbevingen, stomende hitte en hier en daar een lavabom.
Oceaanparadijs
(Dit is een verborgen kaveleigenschap. Deze is niet toe te voegen of te verwijderen)
Deze kavel is het toppunt van oceaanleven. Zwemmen in de oceaan is een inspirerende onderneming en hier zijn ook vaak dolfijnen en zeldzame vissen te vinden.

Uitbreiding Studentenleven
Studentenhangplek
(Niet beschikbaar voor: Particulier, Winkel, Spa, Restaurant, Dierenkliniek, Studentenhuis, Gehuurd, Kleine woning)
Deze plek heeft geweldige prijzen voor eten en drinken dus de universiteitsstudenten zullen hier in grote getale naartoe trekken.
StudiespotEen geweldige plek om de grijze hersencellen te stimuleren bij het nastreven van hoger onderwijs. Niet alleen zullen Sims hun huiswerk sneller maken, ze zullen ook langer kunnen studeren zonder mentaal uitgeput te raken. Daarnaast genieten ze van een kleine bonus bij het opvouwen van alle vaardigheden.

Uitbreiding Ecologisch leven
Eco-kavelDeze kavel is harder op weg naar milieuvriendelijkheid dan andere kavels
GeothermischNatuurlijke verwarming verlaagt nutsrekeningen door elektriciteit te generen en houdt alle zwambaden warm.
Natuurlijke bronHet bronwater dat onder deze kavel stroomt verlaagt nutsrekeningen en biedt fris, schoon water uit de kraan.
Stortplaatskavel
(Niet beschikbaar voor: Restaurant, Particulier, Studentenhuis, Kleine woning)
Wat een zooitje! Vuil verzamelt zich op deze kavel.
Verminderen en recyclenDeze kavel genereert composteerbaar en recyclebaar vuilnis en buitenvuilnisbakken zijn niet langer bodemloos. Het actief managen van vuilnis is een must!
Delen met:
  •  
  •  
  •  
  •